Forum » Programska oprema » MS DOS na xpjih
MS DOS na xpjih
pujs ::
Zanima me ce se da instalirat ms-dos na windows xp al je pac mozno samo kak emulator dat gor pa use deluje ok? Ker mam en progi k na stari masini v dosu deluje, na novem kompu pa dosa nimam in mi progija noce zagnat, pa ne vem kako bi resu ta problem.
They toook rrrrrrr jjjjjjbbssss!!!!!!!
Poldi112 ::
Jaz bi to resil z vmware. Tudi sem, samo ne zase.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
SavoKovac ::
Dosbox je kar fletna zadeva. Povezava.
Je treba malce preštudirat kak deluje in kak se konfiguracijska datoteka nastavi.
Je treba malce preštudirat kak deluje in kak se konfiguracijska datoteka nastavi.
Ja, moj program je 16 biten. Ampak laufa v pravem dos-u. Se dos ne ve da tece v navidezni masini. Saj to je čar vmware-a.
V tistem dos oknu v win mi pac ne dela ok. V pravem dosu v vmware pa brez problema.
Tale dosbox izgleda obetavno. Ga bom preiskusil.
V tistem dos oknu v win mi pac ne dela ok. V pravem dosu v vmware pa brez problema.
Tale dosbox izgleda obetavno. Ga bom preiskusil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
dosbox sm ze probu pa mi noce mountat tizga diska kjer mam pac ZIP enoto... bom probu se VMware pa bom vidu ce dela...
Zakaj ne? Preko vmware-a meni lahko dostopa direktno do cdrom-a in floppy-ja. Problem je usb. Zip je verjetno ide naprava, tako da ne bi smelo biti tezav.
Ja ZIP je IDE... sej bom probu zdele tale VMware, zgleda kr uredu... bomo vidl kako bo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SEOddelek: Igre | 5951 (4439) | opeter |
» | Windows 98 SATA HDD, CD-ROMOddelek: Operacijski sistemi | 3628 (2370) | opeter |
» | Virtualizacija Windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 3439 (2498) | krneki0001 |
» | Dostop do .exe 32 bit na Win8Oddelek: Pomoč in nasveti | 1638 (1406) | Meizu |
» | Izvajanje DOS programov v VistiOddelek: Operacijski sistemi | 926 (926) | ender |