» »

Tomaž Humar - največji

Tomaž Humar - največji

««
13 / 22
»»

Myth ::

Kak kompliciraš. Povedala bi da je bistvo čisto nekaj drugega kot to o čem tukaj debatiramo. Resda dober članek, a brezpredmeten za tole debato.

Pa če že podajam mnenje. Vsi nekaj primerjajo, da pa bi primerjali to z statistiko uspehov in neuspehov (oz. kje so se ustavili) vseh extremnih alpinistov, pa ne. Čudni so tile novinarji, čudni!

nasvidenje
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

ripmork ::

eh klinc,morm še jest kej povedat:D :

imam spoštvanje do vseh alpinistov kot zavzetih športnikov,roko na srce mi strah pred višino zatrese hlače že ko se ozrem dol s 3-ga nadstropja tako da si tut predstavljat ne morem kaj onim tam uspeva...

prav tako tut cenim Tomaža kot gorskega reševalca in dobrega alpinista...iskreno povedano pa mi je po tej odpravi prekleto antipatičen tip.

Začne se z ustvarjanjem lika heroja v medijih, pa da bo šel gor tudi v slabem vremenu ker "čuti da ga gora kliče" , na dolgo in široko razpredanje o statistikah,procentih in možnostih preživetja,skratka o podatkih ki so tu samo zato da si Humar še bolj napne ego in vznemiri medije,poročanje v živo kot da je nek človeček v SIMS-ih....potem pa eskapada z reševanjem s katero je ogrozil življenje še nekaj drugih ljudi.

jasno da smo vsi spremljali to reševanje, svoj namen je dosegel however in to je to...
mobitel mora bit izjemno zadovoljen in ni vrag da se Tomaž že pripravlja na ponoven plezalski podvig prihodnje leto,najbrž z istim sponzorjem.

tisti njegov stavek v smislu da "če je to potrebno da se svet za trenutek odvrne od lačnih v afriki,vojn in drugega sranja potem je vredno viset v tej steni" pa pove vse.
pravi heroj si ja,kot v filmu.:|

Res se ne bi čudil če bi čez leto ali dve v kinu zagledal movie after a real story,Tom Cruise in reševanje iz gore Nanga parbat...na koncu filma bi seveda pokazali sliko pravega Tomaža in vsi slovenci bi se ob tem prizoru prijeli za srce in dobili solzne oči.

egocentrik,sam bogu pa reševalcem je lahko hvaležen da je še živ,marsikdo ni imel take sreče pa bi si jo bolj zaslužil.

sam moj skromen komentar...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

mercutio ::

MrIce:
"btw, veteran, to še posebej velja za tvoj link! Se pa strinjam kar se tiče medijskega pompa okoli tega. Sicer pa je pač medijski marketing... če pa že o dejstvih govorim. Dejstvo je da so se vsi zdaj nekaj naučili. No, mogoče pa ne :P

nasvidenje

p.s.:Če že berete, preberite moje linke! :P"

Kaj je narobe z veteranovim linkom? V nasprotju s tvojimi linki, ki so zgolj ene in iste informacije o odpravi (razen prvega, ki je brezvezen - tipična slovenska nevoščljivost, jada, jada, jada, ...), je veteranov vsaj neko konstruktivno razmišljanje podkrepljeno z realnimi podatki.

Myth ::

Resda je članek podkrepljen z informacijami, a dober bralec zazna kako se avtor počuti, kaj si on o tem misli, in tako dalje. Vse je v glavi, v razmišljanju.

Recimo da ti pomagam, mercutio, pri tem delu. Preberi si celoten članek, bodi pozoren na pisavo. Kako piše. Kakšne besede in besedne zveze,zaporedje, ... Lahko bi se razpisal in govoril o tem kako ugotoviš kaj pišejo razni ljudje, novinarji, pa ne bom. V glavnem, kot sem že omenil: Vse je v razmišljanju.

Pa odgovor na vprašanje, kaj je na mojih linkih. Tam so informacije o odpravi, točno tako. Kaj pa potrebuješ za pogovor o nečem? Informacije. Več imaš le teh, bolj se da pogovarjati. Več jih imaš, bolše mnenje si lahko ustvariš. Z raznimi mnenjskimi članki ni nič narobe in vse je narobe. Več jih imaš, manšo možnost imaš dvomiti v tisto.

pa dovolj o tem. ne bom filozofiral.
nasvidenje
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

IgorGrozni ::

Steve House in Vince Anderson preplezala (dokončala smer ) osrednji del Rupalske stene Nanga Parbata...še del ene od izjav po sestopu... House:.. reality show ne sodi v ta šport...

Šele ko sta splezala je to ...podvig prihodnjega obdobja...
Za alpinizem, kot za kar nekaj stvari, ki jih delamo, velja: ...Najprej skoči, potem kriči hop, ...hic Rhodos, hic salta... Acta, non verbi ! ...itd...;)

Pa saj sem vam rekel.....:\ Eh...

LP.8-) IgorGrozni

urban99 ::

er... hic rhodos, hic salta v Humarjevem primeru? A ga pošiljaš na Triglav? :]

waLkeR^! ::

sam hodi :\
Don't annoy me. I can be really really strange.

cnZz ::

ja če mene uprasate on ne bo nehou mam spoštovanje do njega kot je že prej nekdo omenil
ampak zdaj ko mu ni ratalo do vrha priti pač je moral nehati, ampak bo toliko časa probavou dokler ne bo prisel do vrha al pa na gori ostal
zame je car
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

urosz ::

Humar spet v življenjski nevarnosti, kot pred 4 leti.
Srčno upam, da ga bodo rešili.

M-XXXX ::

Ring ring...
GORSKA REŠEVALNA SLUŽBA: "Nepalese Mountain Rescue Service Speaking..."
HUMAR: "Guess whoooo?"

ni smešno. vsaj v tem trenutku ne.

mtosev ::

Ring ring...
GORSKA REŠEVALNA SLUŽBA: "Nepalese Mountain Rescue Service Speaking..."
HUMAR: "Guess whoooo?"

haha dobra.

--

Humar pa je malo nor. poleg Križnarja kateri gre v Darfur kjer ni zazeljen.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Zheegec ::

ni smešno. vsaj v tem trenutku ne.

Eh, če rineš v nevarnost, potem imaš pač šanse da gre kaj narobe. In če gre nekaj narobe, to ni tragedija, ampak predvidljiv slučaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dejstvo je, da normalni ljudje (nealpinisti) ne morejo(moremo) razumeti alpinistov in njihove psihologije.

gore jim pomenijo verjetno največjo srečo, zato se bodo vedno vračali na goro in mislim da jih je krivično obsojati.

Zheegec ::

Ja, saj imajo pravico, da tvegajo, samo ne more biti to neka huda nesreča, pa potem ne sme noben o tem govoriti in se šaliti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ripmork ::

dejstvo je, da normalni ljudje (nealpinisti) ne morejo(moremo) razumeti alpinistov in njihove psihologije.

Se strinjam.
Tokrat za razliko ni delal medijskega pompa in se je na goro odpravil sam, baje pa je celo sam poiskal finančna sredstva za morebitne stroške reševanja...
Po najnovejših informacijah ima poleg nog in reber zlomljeno hrbtenico, tako da se ne more premikati, zadnji stik z njim pa so imeli v torek (se pravi 2 dni nazaj). Žal ne kaže najbolje zaenkrat.

Vsaj za reševalno akcijo je bolje poskrbljeno, upam, da ga najdejo čim hitreje, kot je le mogoče.

Dr_M ::

Jaz bi ga pustil na gori.
He just screw around way too much.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr M ne moreš ga pustit ne gori, kajti že v naprej si je SAM plačal morebitno reševanje in porihtal zavarovanje z nepalskim zavarovalnim agentom

Neki sm ujel po radiu, da mu bo organizator "castil" resevanje.
Sam je pa zbral dnarja tocno za eno gnilo banano.
No ja, upam, da se bomo resili zdej njegovega sranja.

Citiram Viki-ja Grošlja:
Stroške krije sam
Tako stroške švicarske ekipe kot stroške celotnega reševanja bo Humar kril sam oziroma njegovo podjetje, nam je potrdil Grošelj. Sam si je plačal že stroške depozita za reševanje, zavarovanje pa je uredil z agentom v Nepalu.

vir: http://www.zurnal24.si/slovenija/humar-...

mogoče tudi da drži ta informacija iz radia.. ok saj ni važno, samo da ga rešijo

BigWhale ::

Seveda slovence najprej zaskrbi kdo bo placal resevanje. :>

Monster ::

ja ... pri dnarju se vse konča pravijo ;)
Ka zaboga...

Pšenični ::

Saj sedaj ne gre za stroške. Humarja morajo pripeljat domov. Sem bral komentarje npr. na dnevnikov forumu in me skoraj sram da sem slovenec. Koliko privoščljivosti, ne morem verjet. Gre za moralno degradacijo Slovenije.

Jaz upam samo eno, da Humarja rešijo in ga pripeljejo živega domov, k svoji družini.

telbanc jaz tudi ugotavljam da enostavno ne moreš brat komentarjev na raznih novičarskih portalih/forumih.. jaz sem popi*dil ko sem najmanj vsak drug komentar zagledal tema o denarju, njegovi neumnosti in podobno. mogoče je 1 na 10 komentarjev, ki ni ravnodušen glede humarja.

BigWhale: se osel gre samo enkrat na led.
Kar si je skuhal, naj se poje. Samo njegova krivda.

BALAST ::

S podporo ali brez, S plačanim zavarovanjem ali brez, Humar je legenda za celotno prepoznavnost naše državice.
Celo naši predniki so bili zelo pozitivno priznani "planinarji", pa čeprav je nekatere tedanja politika povsem zakrila in po možnosti so končali bridko z usodnim metkom, kot pa poškodbami padca.

A sedaj je pa že ta strošek zdravljenja domena slovenske javnosti, se vidi da novice prihajajo zelo hitro in tako si mnogi skeptiki lahko izživljajo z mračnimi scenariji za državno blagajno? Za njegovo zdravje ga skrbi vse njegove bližnje, ostali pa se mu samo smejejo.

Jaz mu želim čim daljše in lepo življenje, da bo vsaj v starosti lahko navdihoval naše upe po svetovnih dosežkih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BALAST ()

AndrejS ::

Ni delal medijskega pompa ??? Kdo pa je te obvestil medije ? Vedeževalka Karin ali Milan Vidoviti ?

whatever ::

Ne, treba je vse naredit, da ga rešijo. V bodoče pa nekako sistematsko urediti to področje financiranja reševanja naših alpinistov.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Človek je v nesreči, sam na veliki višini in hudo poškodovan. Ne vem kako nekateri ne premorejo vsaj malo razumevanja za situacijo v kateri se nahaja.

"Jaz mu želim čim daljše in lepo življenje, da bo vsaj v starosti lahko navdihoval naše upe po svetovnih dosežkih."

Jaz mu želim enako.

bluefish ::

Zanimiva dvoličnost s strani nekaterih - nekomu državno penzijo od 35. leta, drugi pa naj se znajde sam.

Malo si preberite, kaj je RIPMORK napisal dobre 4 leta nazaj.

PaX_MaN ::

Pa dobro, če si je plačal in vse, zakaj pa ne?
Bolj mi gre na smeh "ne najdemo ga".
WTF, no, a še niso slišal za GPS ali pa vsaj PLB?

Looooooka ::

jaz pa zelim, da vsi ki temu norcu zelite sreco, zacnete upat, da mu prepovejo kakrsno kol plezanje v kakrsne kol gore.
Clovek je vec kot ocitno en velik attention whore.TO je ze drugic, da dela NEPOTREBNE stroske drugim in ob tem ogroza zivljenja resevalcev.Verjetn bo zdej tista novinarka, ki se je ob prvi nesreci tako drla po televiziji in kasneje porocila z njim spet delala zdraho na tv-ju.
Ob vseh problemih, ki jih majo vse drzave letos so razni slabo pripravljeni alpinisti, ki vec kot ocitno precenjujejo svoje sposobnosti zadnja stvar, ki jih rab ta al pa kera kol druga drzava.
Enkrat je nesreca...dvakrat je pa za zajebavanja naroda.Naj pride dol ziv.Ampak naj mu pol nekdo prepove plezanje...FOREVER.

;-) ::

Humar je največji slovenski alpinist? haha

Pomoje bi rad bil svetovni rekorder v številu reševanj iz gora. Vedno se nekam odpravi in potem sproži medijsko pozornost z "nezgodo" ki za sabo potegne par minut v poročilih in veliko financ.

1x so ga že reševali, zdaj naj ga pustijo gor. Itak je pred podvigom izjavil da če se kaj ponesreči poti nazaj ni.

Tam se jebejo z humarjem in zapravljajo denar, v Sloveniji pa na prste preštejem aparate za magnetno resonanco, za katere so čakalne dobe 4-6 mesecev in vsaki dan resnično pomagajo pri odkrivanju poškodb in bolezni veliko ljudem, denar naj bi šel za take aparature ne pa za navadne lenuhe.

"Tam se jebejo z humarjem in zapravljajo denar, v Sloveniji pa na prste preštejem aparate za magnetno resonanco, za katere so čakalne dobe 4-6 mesecev in vsaki dan resnično pomagajo pri odkrivanju poškodb in bolezni veliko ljudem, denar naj bi šel za take aparature ne pa za navadne lenuhe."

"1x so ga že reševali, zdaj naj ga pustijo gor. Itak je pred podvigom izjavil da če se kaj ponesreči poti nazaj ni."

Ni kriv Humar da povsod kradejo ko srake in da ni potrebnega denarja za potrebne aparate. Vidim tud da si zdajle dajete eni duška nad nesrečo drugega, kar se mi ne zdi v redu. Sem mislil, da premorete vsaj kanček sočutja. Vidim da ne.

Icematxyz ::

Takšni ljudje pomikajo meje. In ne obratno. Upam da se zmaže. Zagotovo preživlja hude čase sedaj. Upam da bodo jutri ga našli in da bo stanje takšno da bo nakazovalo da bo še osvajal vrhove.

Avenger ::

Komentarji ljudi z blazne distance. Igričarji, ki so z miško izstrelili nad miljon metkov in fentali par tistoč ljudi bi v resničnem spopadu polnili hlače. V življenju še niste zabili klina, Humarja poznate iz nekaj posnetkov na TV, ampak o njem in plezanju pa znate natipkat marsikaj. Looka, tvoj prispevek tule je vsaj nebulozen in se mi zdi za malo, da bi ga demantiral stavek za stavkom. Gorski reševalci SVOJE življenje tvegajo po svoji presoji in so v tem poklicu na svojo željo, ne zato ker jih nekdo milo prosi.

Dejmo za konec kratek kviz:

Kdo v defaultu krije stroške reševanja?
a) država iz katere je ponesrečenec
b) država v kateri se je osebek ponesrečil
c) ponesrečenec
d) mi vsi

Če se za kritje stroškov odloči kdorkoli drug kot ponesrečenec se je smiselno zgražati nad:
a) darovalcem
b) ponesrečencem
c) obema
d) nobenim
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Double_J ::

Ne cenim ljudi, ki ne cenija življenja.*

*Hudo bolni izvzeti.
Dve šivanki...

Jaz upam da ostane gor, ker v kolikor ga rešijo je velika vrjetnost da si umisli še en podvig iz katerega bo potreboval prevoz z helikopterjem in bo spet šel denar v maloro.

In ja humar je eden, nas je 2mio. Pa še v tretje gre rado.

Double_J ::

No ja, mam precej gotov občutek, da te teme čez par let ne bomo spet obujali. Če razumete, kaj mislim.
Dve šivanki...

"Jaz upam da ostane gor, ker v kolikor ga rešijo je velika vrjetnost da si umisli še en podvig iz katerega bo potreboval prevoz z helikopterjem in bo spet šel denar v maloro."

Čudno razmišljaš. Verjetno misliš, da v življenju nikoli ne boš potreboval pomoči drugega. če jo boš, se spomni kaj si pisal danes o Humarju.

Icematxyz ::

Jaz pa komaj čakam na njegov naslednji podvig. Očitki o denarju pa niso na mestu ker gre kolikor vem za njegov denar? Ali to ni res?

Dokler ne bo drugače lahko vsak z svojim denarjem počne kaj hoče. In dokler nekdo ne čuti potrebe po tem da mu nek tujec govori ali si naj kupi nov avto ali računalnik tako dolgo ta ista oseba nima nekega mandata da razglablja v nekem večjem obsegu o denarju nekoga drugega? Predvsem z vidika češ da bo on zdaj plačal to reševanje? Sam opažam nek drug problem. Resne situacije zgleda zapečkarjem poženejo malo preveliko dozo adrenalina po žilah in par krat poči. Jalovo seveda.

Ta slovenska mentaliteta me že pošteno moti. Do te mere da sem se resno začel spraševati kaj v naši družbi je zatajilo (resno zatajilo)?

Velike stvari se ne delajo v kinematografih ampak na terenu. Posebnost ki ne ogroža nikogar in premika vrhove pa kolikor jaz vem ni greh ampak je vrlina?

Zgodovina sprememb…

"Jaz upam da ostane gor, ker v kolikor ga rešijo je velika vrjetnost da si umisli še en podvig iz katerega bo potreboval prevoz z helikopterjem in bo spet šel denar v maloro."

Čudno razmišljaš. Verjetno misliš, da v življenju nikoli ne boš potreboval pomoči drugega. če jo boš, se spomni kaj si pisal danes o Humarju.

podobno sem tudi sam razmišljal. pa že parkrat danes me je prijelo da bi komu napisal v stilu "upam da se tebi ali tvojim bližnjim kaj podobnega zgodi, boš potem enako govoril?" pa raje nisem, ker sem si mislil "nikoli ne želi nikomur slabega". če bi VSI mislili tako, se ne bi noben vprašal za denar, reševanje, ...

nevem kam gre ta svet, moralo bi namreč biti samoumevno da ponesrečencu (celo slovencu!) želiš vse najboljše, da ga rešijo.
pa žal ni tako :P

"podobno sem tudi sam razmišljal. pa že parkrat danes me je prijelo da bi komu napisal v stilu "upam da se tebi ali tvojim bližnjim kaj podobnega zgodi, boš potem enako govoril?" pa raje nisem, ker sem si mislil "nikoli ne želi nikomur slabega". če bi VSI mislili tako, se ne bi noben vprašal za denar, reševanje, ..."

Saj nisem mislil, da bi se zgodilo njemu ali bližnjim kaj slabega. Mislil sem, da ko bo poreboval pomoč, jo bo sigurno dobil, čeprav jo on drugim ne privošči - takrat naj se spomni na Humarja in upam vsaj takrat na kanček slabe vesti, zaradi takega pisanja.. Tudi takim ne želim slabo, sploh ne.

Kak naj mu želim najboljše če pa se dela norca.

No ja, mam precej gotov občutek, da te teme čez par let ne bomo spet obujali. Če razumete, kaj mislim.

bog udejanji tvoje besede.

YaN-cH ::

Fantje ma kaj se vam kisa, da drugim želite smrt.

"Fantje ma kaj se vam kisa, da drugim želite smrt."

Sej pravim da so na slo techu eni čudaki. Se strinjam.

Eni nimajo pravice do kvalitetnega zdravljenja v naši državi, ker je treba "šparat", lih včeraj ali predvčerajšnjim je bila tema na TV pri poročilih-nisem gledal. Ampak sem občutil danes, ker imam resno poškodbo in bom moral čutit 4 mesece ko bom čakal na magnetno resonanco . Folk dobiva najbolj zjebane povoje na poškodbe zadnje čase on pa dobi helikopterski prevoz. Svašta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

"Eni nimajo pravice do kvalitetnega zdravljenja v naši državi, ker je treba "šparat", lih včeraj ali predvčerajšnjim je bila tema na TV pri poročilih-nisem gledal. Ampak sem občutil danes, ker imam resno poškodbo in bom moral čutit 4 mesece ko bom čakal na magnetno resonanco . Folk dobiva najbolj zjebane povoje na poškodbe zadnje čase on pa dobi helikopterski prevoz. Svašta."

Povezuječ stvari, ki ne gredo skupaj. To je tako, kot bi jaz rekel, da ti ne dobiš prave oskrbe, ker bomo denar porabili za Pahorjeve kamele, ki jih je dobil v Libiji, ali pa zato ker se sire Daniel vozi v Bosno in še kam po nekih extra cenah, da ne začnemo s kakšnim istrabenzom itd. Hočem reči, da si se brez veze spravil na Humarja. Popolnoma brez veze.

Od kod dobi denar za reševanje? Ne dobi od davkoplačevalcev? Sprašujem ker nevem priznam.

Drugače pa bo vsaj medijski prostor sproščen. win-win v vsakem primeru če se ne vrne
««
13 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alpinizem kot igra na srečo

Oddelek: Loža
214898 (3191) Smrekar1
»

Pehota - pull out

173408 (2330) mailer
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258899 (8004) Axbcd
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10326254 (23039) Utk

Humar je odšel .

71517 (1211) c0dehunter

Več podobnih tem