Forum » Pomoč in nasveti » Pomoc prosim: Kako do podatkov na prenosniku?
Pomoc prosim: Kako do podatkov na prenosniku?
zappa ::
Najprej opravicilo, ce je kje ze objavljen odgovor na tak problem. Sam ga nisem nasel.
Problem: imam star IBM-jev ThinkPad 365XD z zunanjo disketno enoto, ki pa je pred kratkim na zalost crknila. Racunalnik nima USB prikljuckov niti mrezne kartice, niti CD pekaca. Ker uporabljam ta notepad za meritve, moram obcasno prenasati podatkov s tega racunalnika drugam. Do sedaj sem to pocel prek disketarja.
V casu, ko so vsi racunalniki opremljeni z USB porti, DVD pekaci in mreznimi karticami, sem nenadoma pred tezavo, ki je ne znam zagrabit, ker ta stari notepad nima nicesar od tega, disketna enota pa je crknila.
Vprasanje: Kako lahko na najbolj preprost nacin prenesem datoteke s tega racunalnika na drug racunalnik? V mislih sem imel povezavo prek serijskih ali paralelnih portov. Ali in kako je to izvedljivc? Ali obstaja preprostejsi nacin (ki ni povezan z ne vem kaksnimi stroski)?
Bom zelo hvalezen za vsak nasvet.
LP,
Tomaz
Problem: imam star IBM-jev ThinkPad 365XD z zunanjo disketno enoto, ki pa je pred kratkim na zalost crknila. Racunalnik nima USB prikljuckov niti mrezne kartice, niti CD pekaca. Ker uporabljam ta notepad za meritve, moram obcasno prenasati podatkov s tega racunalnika drugam. Do sedaj sem to pocel prek disketarja.
V casu, ko so vsi racunalniki opremljeni z USB porti, DVD pekaci in mreznimi karticami, sem nenadoma pred tezavo, ki je ne znam zagrabit, ker ta stari notepad nima nicesar od tega, disketna enota pa je crknila.
Vprasanje: Kako lahko na najbolj preprost nacin prenesem datoteke s tega racunalnika na drug racunalnik? V mislih sem imel povezavo prek serijskih ali paralelnih portov. Ali in kako je to izvedljivc? Ali obstaja preprostejsi nacin (ki ni povezan z ne vem kaksnimi stroski)?
Bom zelo hvalezen za vsak nasvet.
LP,
Tomaz
jeso ::
Povezava prek paralelnega porta (si zadel).
Rabiš:
- printer kabel, ki je na obeh straneh enak (se pravi tak kot je na računalnikovi strani) ali
- printer kabel in adapter
Potem pa še en program ki tako povezavo podpira.
Npr. Total Commander (shareware bo dovolj).
V njem pod menijem Net izbereš 'PORT connection to other PC', na notebooku klikni 'server' na drugem računalniku pa 'client'.
To sem že počel in preizkušeno deluje.
Če rabiš še kaj pomoči pošlji ZS.
lp,
jeso
Rabiš:
- printer kabel, ki je na obeh straneh enak (se pravi tak kot je na računalnikovi strani) ali
- printer kabel in adapter
Potem pa še en program ki tako povezavo podpira.
Npr. Total Commander (shareware bo dovolj).
V njem pod menijem Net izbereš 'PORT connection to other PC', na notebooku klikni 'server' na drugem računalniku pa 'client'.
To sem že počel in preizkušeno deluje.
Če rabiš še kaj pomoči pošlji ZS.
lp,
jeso
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Floppy - USBOddelek: Pomoč in nasveti | 1906 (1726) | slolujz |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2326 (1776) | Veron |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2533 (1606) | fRiK0 |
» | povezava preko LPT kabla (od printerja podobno)Oddelek: Programska oprema | 1421 (1220) | civic_ |
» | Vezava comp-ouOddelek: Strojna oprema | 1124 (1014) | srale |