Forum » Omrežja in internet » Vprašanje glede IP
Vprašanje glede IP
PROTOTIP ::
Zanima me, kak je s temi IP naslovi, imam namreč dial-up in me zanima, če se moj ip naslov spremeni, če zamenjam internet ponudnika npr. od arnes k volji oziroma, če lahko nek geek pogrunta, da s katerega računalnika sem pošiljal podatke na net, kljub temu, da sem zamenjal internet ponudnika.
btw. zanima me, ker sem dobil ban na nekem konkurenčnem forumu (goddamn spammer )
btw. zanima me, ker sem dobil ban na nekem konkurenčnem forumu (goddamn spammer )
Gwanaroth ::
Pri dialupu se ti menja ip vsakic ko se znova povezes na internet. Razen, ce nimas kakega posebnega paketa, da imas staticni ip (Volja to ponuja, mislim da).
Ce imas doticni paket, potem se bo ob menjavi providerja zagotovo spremenil tudi IP, saj ima vsak provider dolocen svoj IP range.
Ce imas doticni paket, potem se bo ob menjavi providerja zagotovo spremenil tudi IP, saj ima vsak provider dolocen svoj IP range.
Lights often keep secret hypnosis..
Jao, kak so mi pa mobisuxovci pogruntal ip, če se le-ta spreminja (arnes). In pol so mi še alternick banal. Zdej mam pa še dodatnih 7 dni banovcov. Vse samo zato, ker sem sodeloval v neki debati v stilu irca. Očitno se bom ta čas malo bolj posvetil slo-techu.
mare7 ::
ma ni težko ga pogruntat..lažjega se ne da..ti ko si gor se ti ne menjuje..ko ne na novo povežeš na internet se ti menja...ubistvu bi se ti non stop menjaval samo če bi se nonstop znova povezoval na internet..drugače enkrat ko si gor je ta ki je..ko pa se na novo povežeš pride drugi ip..je zdej kaj bolj razumljivo??
para! ::
HOčeš rečt, da se ne moreš včlanit na forum z drugim IP naslovom, ali da se ne moreš prijavit? Ker verjetno si dobil ban tud na nick. Na novo se sigurno lahko včlaniš z drugim IPjem.
lp
lp
Death before dishonor!
Men še zmeraj ni popolnoma jasno. Trenutno je moj IP 194.249.2.196. No sedaj bom povezavo prekinil in znova vzpostavil.... in sedaj je moj IP isti !!!??? torej, ostal mi je IP 194.249.2.196. No sedaj vzpostavim še drugo dial-up povezavo in IP se spremeni.
IP se ni spremenil, kljub temu da ni statičen temveč dinamičen, dokler nisem vtipkal drugo povezavo. Vprašanje ki me pa zanima je, če lahko pogruntajo da gre za eno in isto prijavljeno osebo, kljub temu, da je drug IP in seveda drug nick?
IP se ni spremenil, kljub temu da ni statičen temveč dinamičen, dokler nisem vtipkal drugo povezavo. Vprašanje ki me pa zanima je, če lahko pogruntajo da gre za eno in isto prijavljeno osebo, kljub temu, da je drug IP in seveda drug nick?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PROTOTIP ()
Brilko ::
To slučajno se ni spremenil, probi npr. še kdaj pa se bo ziher.
mare7: ban na disk?
Prej verjetno ban na tvojo očesno zenico.
mare7: ban na disk?
Prej verjetno ban na tvojo očesno zenico.
mare7 ::
kaj nisi še nikoli slišal da ti lahko banajo disk pa ne moreš it gor več pod nobenim pogojem
Brilko ::
ne, to se neda, kolikor je meni znano, ker ti ne morejo šarati po disku razen s principom kukija če si to mislil
AndrejS ::
@mare7: Nekateri še nismo slišali za ban na disk (preko brskalnika). Lahko nam neznalcem to malce bolje razložiš. S tehničnega stališča prosim.
OmegaBlue ::
Mah sigurno je mislil hardware ban ki obstaja pri igrah ki podpirajo punkbuster.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ha, so me že odbanal.
Zanimivo pa na drugih forumih, med drugim tudi na slo-tech niso tak strogi.
Zanimivo pa na drugih forumih, med drugim tudi na slo-tech niso tak strogi.
_sem_ ::
Če imaš dinamičen IP najbrž dobi tvoj računalnik interno IP številko (169.254...., 192.168....), ki je veljavna le v lokalnem omrežju, medtem ko te od zunaj vidijo pod IP številko ISPjevega firewalla - ta je odvisna od tega na katerem serverju si in veliko uporabnikov ima lohk isto.
V principu je možno da bi ti DHCP dinamično dodelil lastno "pravo" IP številko. DHCP dela tudi "rezervacije", t.j. da ti ponovno dodeli isto številko, ki so lohk začasne ali trajne.
V principu je možno da bi ti DHCP dinamično dodelil lastno "pravo" IP številko. DHCP dela tudi "rezervacije", t.j. da ti ponovno dodeli isto številko, ki so lohk začasne ali trajne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pomoč!! ALT BanOddelek: Pomoč in nasveti | 3659 (3332) | Ziga Dolhar |
» | Kako spremeniti IP naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 3734 (2930) | MrStein |
» | Kaj si lahko tudi to privoščimo/dobiš samo oznako itdOddelek: Slo-Tech | 6940 (6205) | kr1ženska |
» | IRC in IP stevilkaOddelek: Omrežja in internet | 1378 (1180) | SasoS |
» | Kako zamenjati fiksen IP !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3061 (2746) | Sergio |