» »

Kako preprečiti brskanje po netu ?!?!

Kako preprečiti brskanje po netu ?!?!

Magician ::

Zadeva je sledeča, v eni manjši družbi imamo na računalnikih naložen operacijski sistem Windows 2000. Vsak zaposlen je dobil svoje uporabniško ime in geslo da ima svoje namizje. Imamo 5 računalnikov, vendar se lahko samo preko enega pride "pride" na internet. Vsak lahko brska po spletu, ker ni omejitev.

Tukaj pa potem nastane problem, čez poletje so vsi novi " pripravniki " dobili tudi svoje uporabniško ime in geslo in seveda namesto dela se raje ukvarjajo z raziskovanjem interneta :) . Imamo ADSL.

Kako bi rešiti ta problem, da bi recimo naložili kakšen program s katerim bi se ob zagonu Internet Explorerja ali Nestcape-a odprl program za vnos gesla. Mogoče kakšna druga rešitev ?

Hvala

Microsoft ::

Ce imas kak firewall, ki to omogoca, bi lahko blokiral http promet.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Izi ::

Predvidevam , da mora mreža še naprej delovati samo dostop do interneta se mora prekiniti.
Najbolj enostavno je da na tistem računalniku, ki je direktno priklopljen na ADSL izklopiš "Internet Connection Sharing", tako bo lahko samo server dostopal do interneta. Ko je potrebno ga zopet vklopiš nazaj. Vse skupaj 10 sekund dela, da izbrišeš oz. vstaviš eno klukico.

Daedalus ::

Router, pa blokiraš http dostop po IP-jih. Dostop ma pač samo tisti, ki ga rabi, ostali pa naj kr delajo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Magician ::

Tako je mreža more še vedno lavfati.

Dostop do intrneta bi imeli samo redno zaposleni, medtem ko pa drugi nažalost ne. Torej blokiranje interneta za vse odpade.
Zdaj jaz sem bolj nagibal na inštalacijo kakšnega programa, ki bi zahteval geslo če bi hotel na net ali pa če bi odprl Internet Explorerja oz. Netscapa.

Daedalus ::

Take stvari se vedno urejajo centralno. V tvojem primeru z routerjem, ki ma firewall, na katerem lahko po IP-jih blokiraš spletni promet. Al pa proxy server, v katerega dodaš uporabike, ki imajo dostop in prepoveš direktno povezovanje na internet (ves promet gre preko proxy serverja).
Z raznimi programčki ne boš učinkovit, pa še gesla se bojo hitro zvedela. Je že tko, da moraš v primeru službe podobne zadeve urejati daleč od uporabnikov in tako, da uporabniki nimajo niti najmnajše možnosti spreminjanja.
Lahko pa seveda čaraš kaj s kakimi programčki in plačuješ licence za preprečevanje dostopa do interneta:\ Pa po možnosti majo pol uporabniki admin pravice in ti odstranijo programček:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Matej_ ::

Če si omejen pri administraciji na samo ta računalnik bi po moje najhitrejša metoda omejevanja dostopa po uporabnikih bila sprememba route tabele za nove uporabnike preko logon scripta. Uporabniku bi preprosto odstranil vnos v tabeli in tako bi ves promet namenjen k siolu ostal na lokalnem računalniku. Ali morda obratno, za obstoječe uporabnike ustrezni vnos dodal, po defaultu pa bi manjkal.
Ne potrebuješ nobenega dodatnega sofware.

Kako nastaviš logon script izveš na naslednjem naslovu:
http://www.wown.com/articles_tutorials/...
Omenjajo sicer le Win XP, a velja tudi za Win 2K

Route tabelo pa urejaš preko command line ukaza: route

icek ::

Take stvari raje resi drugace - s pogovori z zaposlenimi. Z omejevanjen po mojem mnenju nebos resil zadeve, ampak bo vse skupaj samo slabse. Zdaj ne vem kaksno podjetje je to, ampak google pride vsakemu prav, tudi za interese firme.
Rider of Theli
www.air-tv.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475833 (2816) OmegaBlue
»

Switch ali router???

Oddelek: Omrežja in internet
333545 (2539) Ursus
»

Geslo za dostop do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
122000 (1801) CaqKa
»

Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?

Oddelek: Strojna oprema
254453 (4003) BBB

Več podobnih tem