» »

Program za zajem videa

Program za zajem videa

mat3 ::

Zanima me kaj priporočate za najboljši program za zajem videa, konkretno iz videorekorderja preko tv-tunerja (Winfast TV2000 Expert) na PC. Poskušal sem z VirtualDub-om, sam mi ne da zadovoljivih rezultatov, včasih pa mi tudi zmrzne. Priložen program od Winfasta pa tudi ni ne vem kakšna špica. Potreboval bi nekaj boljšega, samo spet ne preveč zakompliciranega. :) Mogoče poznaste kje kakšen vodič o TV ripanju s TV kartico (ne na sloreactorju) ?

Hvala !
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
  • spremenil: mat3 ()

laguna ::

Tudi sam imam to kartico in ti glede ripanja lahko povem, da sem že marsikaj poskušal, in sicer:
- snemanje preko winfast je v MPEG2 slabo (verjetno slab kodek), slika na monitorju je v redu, saj že sam program pred ripanjem odpravlja prepletanje, tako da kasneje ni potrebno nobenih filtrov za deinterlace, zato sam uporabljam, ko uporabljam, ripam kvaliteto 720*576 s kodekom (ffdshov kodek) in sicer v MJPEG na 99 ali 100% (potrebuje cca 4.000 -5.000 KB/sec prostora na disku), nato pa v virtual dubu v željeni kodek ali divx ali xvid, lahko pa uporabiš HUFFY kodek, vendar ta potrebuje dosti več prostora na disku (10.000KB/sec)
- ripal sem tudi z virtual dub, vendar nikakor ne morem uskladiti slike in zvoka.
- zadnje čase pa ripam kar s priloženim programom kartici ULEAD VIDEO STUDIO 7 SE, ter si filme ripam v DVD po postopku MPEG2 (720*576, 6000kbits/variabil, 99%), ter nastavim v možnostih (advenced) mislim da je first top B, ali nekaj takega, obstaja še top A, ... in mislim, da daje zelo lepo gledljivo sliko na DVD predvajalniku in TV, čeprav se ni odpravilo prepletanje - je pač malce težje za stiskanje. Možno pa je tudi zajemat v vse ostale oblike in kodeke, nameščene na računalniku.

To so moje izkušnje, če imate kak boljši predlog, filter za deinterlace, ...., bi bil tudi jaz zelo vesel, da bi ga poiskusil, poiskusil kak drug program..

LP
lagunaaaa

pivmik ::

Probajte program Fly2000 TV.
Vrjetno se da tudi z AviSyth skripto (odpreš DirectShow napravo za zajemanje, uporabiš funkcije za deinterlace,..., pol pa klilneš Save As v VirtualDubu(ne preko Capture avi) ).

Če na pa itak ni treba takoj deinterlaceat, lako se zajame interlaceano, pol če se da na DVD to stvar kar pustiš interlaceano in samo nastaviš da je MPEG interlacan - najboljša rašitev. Če pa ne daš v MPEG pa deinterlaceaš s filtrom Blend Fields v VirtualDubu.
LP, Gregor GRE^

Azrael ::

Poskusiš lahko Virtualvcr.

V bistvu je dokaj simp zadeva, samo shranjevanje nastavitev je malo samosvoje, klikniti moraš ikono, da shrani nove nastavitve, kar je dobro če se zaplezaš v nastavitvah in samo zapreš program in ga ponovno zaženeš.
Nekoč je bil Slo-tech.

cbelica ::

Se en glas za VirtualVCR.

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814658 (8064) Revenant
»

ripanje iz TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
51299 (1131) SasoS
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323245 (2148) teoo
»

Deinterlace pri zajemanju videa

Oddelek: Zvok in slika
212098 (1627) AtaStrumf
»

meglena slika DV

Oddelek: Zvok in slika
111462 (1348) Business

Več podobnih tem