Forum » Programiranje » te slikice za folderje na forumu
te slikice za folderje na forumu
lordgreg ::
hja to me zanima za forum.. če nisi bil v določeni kategoriji na forumu boš mel vse pisemske slike obarvane rdečo. kakorhitro greš v neko kategorijo boš potem videl folder slikico rumene barve.. mene zanima ravno to,.. kako to naredit? za vsako kategorijo se pol naredi cookie ali kaj? interesting...
kdorkoli naj pove,.. drgače pa lahko kar snippet date
hvala vam
kdorkoli naj pove,.. drgače pa lahko kar snippet date
hvala vam
matic ::
vse lahko naredis v enem cookieju .. kako je pa povsem tvoja stvar ..ce se bos spravil programirat celoten forum sam ti nebo skodoval ze kar nekaj izkusenj s programiranjem, ce jih se nimas ti priporcam da se spravis najprej na lazje reci.. za zacetek samo kak guestbook in poll ipd. drugace pa je za vse skupaj dobro in ni prepovedano ce pogledas v kak drug forum kako deluje.. ce delas v aspju si lahko to ogledas dober primer snitz forums.. forum.snitz.com ce pa v php mas npr. http://www.phpbb.com/ ... imas pa tudi se druge variante.. npr. perl.
darh ::
naredis dodatno tabelco, k ti belezi kdaj je kater user pogledou dolocen thread, pol pa primerjas to z cajtom kdaj se je zgodla zadnja spremeba pa mas..
Excuses are useless! Results are priceless!
matic: no, povej mi, kako lahko kontroliraš z enim kukijem več kategorij foruma??? matic,.. hja mam kar precej predznanja programiranja, samo to me jebe, sem pa naredil forum popolnoma sam, ni frke ;)
xbite: malo sem zmeden... še malo pomoči??
mimogrede: phpbb mi ne dela admin area nekaj vredu, tak da ne vem,.. bom prečekiral kake stare forume
ps: ma morda kdo najnovejši vBulletin? (tak kar,. za poslat?) ;)
xbite: malo sem zmeden... še malo pomoči??
mimogrede: phpbb mi ne dela admin area nekaj vredu, tak da ne vem,.. bom prečekiral kake stare forume
ps: ma morda kdo najnovejši vBulletin? (tak kar,. za poslat?) ;)
Tr0n ::
Mislim, da Primoz uporablja PHP session-e. Eden uporabnik je eden session oz. ena povezava in potem si lahko shranis kar nekaj stvari. Dela pa podobno kot cookie. Ce se ne motim, ker je ze kar nekaj casa nazaj, ko sem se s tem igral. Poglej si malce PHP help.
veliko lepsa resitev je takole:
poleg tabele s threadi mas se dodatno tabelo gledanosti threda, tam notr mas pa vrednosti:
userID, threadID, time
pol pa ko user pogleda thread, lepo dodas oz updejtas vrstico v tabeli...
pol pa pogledas za vsak thread posebej a je datum zadnje spremebe novejsi kot datum zadnjega ogleda threda, ce je, pol pokazes rdeco cene rumeno... upam da se nism zaplezu, cene pa je lih obratno
poleg tabele s threadi mas se dodatno tabelo gledanosti threda, tam notr mas pa vrednosti:
userID, threadID, time
pol pa ko user pogleda thread, lepo dodas oz updejtas vrstico v tabeli...
pol pa pogledas za vsak thread posebej a je datum zadnje spremebe novejsi kot datum zadnjega ogleda threda, ce je, pol pokazes rdeco cene rumeno... upam da se nism zaplezu, cene pa je lih obratno
tako si povedal, da razumem.. mislim,.. če ne bom ledvice bolnici jo dobiš ziher ti ;)
:}
tenkju
:}
tenkju
edmund ::
Jah, se malo več čečkarije bi lahko blo, da bi pol 5 minut čakal, da se mi thread odpre... Ko da kdo res gleda na take male stvari... - no, vsaj jaz ne...
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
eeeh.. edmund.. ne mormo si usi zapomnt na pamet kokt ti, kere theade smo ze pogledal ter kere ne... pa se dost bol sufisticiran zgleda an
matic ::
LORDGreg: Ma jest nimam kej dost pojma v programiranju.. kumi da vem kaj je cookie. Samo kolker sem jest gledal v mojem forum, ko sem ga sebi prirejal, ki je narejen za spremembo v asp uporablja samo en cookie lahko pa da se motim - saj pravim da zadeve ne poznam dosti .. lahko pa ti probam poiskat in izpisat iz aspja kjer klice in vpisuje to. A se sami cookie drugac razlikujejo pri php od asp?
Se ze v naprej opravicujem za svoje nepametno pametovanje ;) nismo pac vsi brihtni..
Se ze v naprej opravicujem za svoje nepametno pametovanje ;) nismo pac vsi brihtni..
matic: saj tudi jaz nisem brihten.. ampak php pa še kar gre ;)
edmund: hm.. malo težko je gledat samo datume itd itd... zakaj ne bi takoj videl "rdeča farba" aha.. nekaj novega.. se mi zdi veliko bolje. ni pa res, da to vzame 5minut, saj verjetno sam veš, kako prekleto hitro je izvanjaje PHPja v kombinaciji MySQL-a, ne?
xbite: erm... okej...
Tr0n: saj ni tak zakomplicirano.. samo algoritem me je zafrkaval, to pa tak veš, da je z končanim algoritmom veliko hitreje in bolje naret zadevo kot kar nekaj na blef
tenkju ol!
edmund: hm.. malo težko je gledat samo datume itd itd... zakaj ne bi takoj videl "rdeča farba" aha.. nekaj novega.. se mi zdi veliko bolje. ni pa res, da to vzame 5minut, saj verjetno sam veš, kako prekleto hitro je izvanjaje PHPja v kombinaciji MySQL-a, ne?
xbite: erm... okej...
Tr0n: saj ni tak zakomplicirano.. samo algoritem me je zafrkaval, to pa tak veš, da je z končanim algoritmom veliko hitreje in bolje naret zadevo kot kar nekaj na blef
tenkju ol!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2650 (2169) | Binji |
» | php funkcijaOddelek: Izdelava spletišč | 1700 (1433) | simon |
» | oop+php+sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 2579 (46) | cahahopie |
» | pa še 2 PHP problema ... (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 2976 (2525) | rasta |
⊘ | php problem!!!Oddelek: Programiranje | 1660 (1240) | darh |