Forum » Pomoč in nasveti » Problem z diski.
Problem z diski.
bdx ::
Ok, probal vam bom cimbolj domace in preprosto razlozit moj problem.
Imam 2 compa. 3 HDD-je. V novem compu mam 2 diska (recimo A in B ).
A= MAXTOR SATA 200GB - na njem so WINDOWSI
B= WD 160GB - na njem je samo stuff, mp3z, moviez, gamez itd.
V starem compu imam pa 1 disk ©.
C= 40gb IBM - na njem isto stuff ..
---------------------------------
Zdaj hocem, s C -> dam stuff na A. Vendar ko zamenjam v novem compu C z B mi javi nek error. "disk boot failure blablabl.." v dosu. Sploh nemorem priti v winse. Isto probam samo z A diskom... isti failure. Se pravi lahko bootam winse samo ce je notr B disk, pa ceprav ni nic gor na njemu. Kakšne ideje?
p.s.: PROSIM, PROBLEM MORAM REŠITI DO SREDE ZJUTRI. KDOR MI POVE KAKO IN KAJ, IMA PIJAČO V DOBREM.
Imam 2 compa. 3 HDD-je. V novem compu mam 2 diska (recimo A in B ).
A= MAXTOR SATA 200GB - na njem so WINDOWSI
B= WD 160GB - na njem je samo stuff, mp3z, moviez, gamez itd.
V starem compu imam pa 1 disk ©.
C= 40gb IBM - na njem isto stuff ..
---------------------------------
Zdaj hocem, s C -> dam stuff na A. Vendar ko zamenjam v novem compu C z B mi javi nek error. "disk boot failure blablabl.." v dosu. Sploh nemorem priti v winse. Isto probam samo z A diskom... isti failure. Se pravi lahko bootam winse samo ce je notr B disk, pa ceprav ni nic gor na njemu. Kakšne ideje?
p.s.: PROSIM, PROBLEM MORAM REŠITI DO SREDE ZJUTRI. KDOR MI POVE KAKO IN KAJ, IMA PIJAČO V DOBREM.
progamer
MrSale ::
Si se kej spilu z fdiskom alpa kej pa kake bootable flage nastavlu? (Svetujem ti tut da particiras mal ;) )
joze2 ::
Lp,
videti je, da je edini bootable disk B v tvojem računalniku. Kljub temu, da imaš Windowse na A je videti, da startajo iz B diska. Če rabiš samo prenest vsebino iz C, potem pusti prva dva diska pri miru in na drugi IDE kanal priklopi C disk.
Vsekakor pa bi bilo najbolje, da na A disku ustvariš primarno particijo, s katere bodo startali Winsi.
videti je, da je edini bootable disk B v tvojem računalniku. Kljub temu, da imaš Windowse na A je videti, da startajo iz B diska. Če rabiš samo prenest vsebino iz C, potem pusti prva dva diska pri miru in na drugi IDE kanal priklopi C disk.
Vsekakor pa bi bilo najbolje, da na A disku ustvariš primarno particijo, s katere bodo startali Winsi.
Jože,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4413 (3579) | MasterKiD |
» | Select proper boot deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 4980 (3009) | arc-x |
» | Želim skombinirati dva računalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1896 (1551) | solatko |
» | Acronis True ImageOddelek: Programska oprema | 1354 (1199) | damjant42 |
» | Kako narediti USB-ZIP boot disk na ključu brez uporabe disketne enoteOddelek: Pomoč in nasveti | 5321 (5129) | StratOS |