Forum » Omrežja in internet » pomoč pri povezavi prkeo dveh routerjev
pomoč pri povezavi prkeo dveh routerjev
damijanf ::
V hiši je ADSL, imajo router, na katerega smo se preko 20 metrov dolg kabel sami konektali. Ta kabel ima na drugi strani spet svoj router (planet XRT-401D), na katerega so potem vezani naši računalniki (oz. trenutno samo 2).
Da nam je zadeva zalaufala, sem v drugem routerju vpisal enak ip, ki sem ga dobil (videl) če si se konektal direkt iz prvega. Vnešen je kot statični ip.
Problem je v tem, da eden računalnik sedaj deluje normalno (stacionarc z XP), ta drugi - laptop(XP) - pa ne najde spletne strani. Zakaj?
Mrežna od laptopa deluje - oz če se konekta direkt na kabel ki prihaja od prvega routerja je internet ok. Zadeva tud ne deluje če je smao ta računalnik na routerju, in obratno, stacinorc deluje na obeh kablih oz. portih.
V osnovi je vse napisano, da je konektan, vse možne ipje sem že vnašal ročno, pa nič..
prav tako je računalnik zaznan na omrežju, saj če mu vpišem ist ip kot ga ima stacionarc, me opozoril, da je prišlo do konflikta, da se ta ip že uporablja...
Upam, da sem kolikotoliko jasno opisal problem.. ki leži po mojem samo v mrežni ali pa v kakšni drugi nastavitvi v laptopu.
Hvala za predloge in možne rešitve rešitve.
Da nam je zadeva zalaufala, sem v drugem routerju vpisal enak ip, ki sem ga dobil (videl) če si se konektal direkt iz prvega. Vnešen je kot statični ip.
Problem je v tem, da eden računalnik sedaj deluje normalno (stacionarc z XP), ta drugi - laptop(XP) - pa ne najde spletne strani. Zakaj?
Mrežna od laptopa deluje - oz če se konekta direkt na kabel ki prihaja od prvega routerja je internet ok. Zadeva tud ne deluje če je smao ta računalnik na routerju, in obratno, stacinorc deluje na obeh kablih oz. portih.
V osnovi je vse napisano, da je konektan, vse možne ipje sem že vnašal ročno, pa nič..
prav tako je računalnik zaznan na omrežju, saj če mu vpišem ist ip kot ga ima stacionarc, me opozoril, da je prišlo do konflikta, da se ta ip že uporablja...
Upam, da sem kolikotoliko jasno opisal problem.. ki leži po mojem samo v mrežni ali pa v kakšni drugi nastavitvi v laptopu.
Hvala za predloge in možne rešitve rešitve.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
SasoS ::
2 routerja je malce neumno met, mar ne? Prištekaj kabel ki pride do tebe v uplink port in svoj router uporabljaj kot switch. Naštimaj povsod da dobiš avtomatičen IP in to je to...
damijanf ::
a mi lahko bolj natančno poveš kako in kaj..
kot si že opazil nisem najbolj doma v teh zadevah. Hvala za tvoj čas.
kako lahko uporabljam router kot switch?
uplink port?
kot si že opazil nisem najbolj doma v teh zadevah. Hvala za tvoj čas.
kako lahko uporabljam router kot switch?
uplink port?
PaJo ::
Ja z uplink portom oz. pri novih swichih/routerjih je vseeno, ker zna sam ugotovit kaksna povezava je potrebna in to obicjano na vseh portih, razen seveda na wan portu, ki ga ti v tem primeru ne bos vec rabil.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus WL-500g -> PPPOE Relay problemOddelek: Omrežja in internet | 1250 (1149) | danielka84 |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4897 (4416) | SasoS |
» | Kako priklopiti switch na router ?Oddelek: Omrežja in internet | 3135 (3004) | bastadu |
» | Pomoc pri povezavi na internet!Oddelek: Omrežja in internet | 1589 (1383) | Zm3-D3n |
» | Dostop do interneta preko drugega recunalnika - kako?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2137 (1906) | Ag.Smith |