» »

Zelo visoke temperature Athlon XP 2000+

Zelo visoke temperature Athlon XP 2000+

OtonVM ::

Pred nekaj urami sem namesto starega ventilatorja na Athlon XP 2000+ (1.75V) namestil
Thermaltake Sonic Tower (CL-P0071) cool-pc.org. Uporabil sm priloženo termalno pasto (in prej očistil staro :D ) in začel testirat pc.
Na kišto imam pritrjena še dva ventilatorja na 5V, ki vlečeta skozi zrak, žice in ide kabli so čimbolj umaknjesi s poti zraka.
Tu se začnejo težave: v biosih zleze temp. na max 65°C, MBM (in asus probe) pa kaže tudi 96°C8-O!! (ko pustim nekaj časa CPUBurn)
Vedno sem imel v mbm dokaj visoke temp. (do 72°C), nikoli pa toliko. Splošno pa windowsi delujejo normalno, prav tako igre.

Komu lahko zaupam? MBM ali biosu? sicer vem, da imata A7V333 in bios 1018 težave z senzorji, ampak to se mi zdi pretirano.
So tu razligi za preplah??:O :D

Vikking ::

bios ti kaže prav, ker pri 96C bi bla že kr huda za procesor

OtonVM ::

hvala! ja, sej vem, vital temp. za palominota je 90°C... :8) sem resetiral pc in še enkrat inštaliral asus probe... 56°C... boo! bah, windowsi pač. zato mam tud gentoo... :D

Popaj ::

Da nebom odpiral nove teme bom kr tukaj vprašal.... Sam imam isti CPU pa me zanima če bi ga dovolj hladilo z sonic tower in v yesico open air ohišju brez dodatnih ventilatorjev?

tiborrr ::

Ce imas palominota, pomoje ne, ker zadevica odda tam okoli 80 wattov toplote.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10624462 (20359) svetetko
»

Temperatura cpu

383041 (1813) rejven
»

Hlajenje LGA755 Core 2 Duo - kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5710053 (8188) Jst
»

Hlajenje z 0dB

192069 (1412) Brvar
»

A bo tole "neslišno"?

181730 (1394) PrimozR

Več podobnih tem