Forum » Operacijski sistemi » SAMBA strežnik - težave
SAMBA strežnik - težave
felbara ::
Pozdravljeni.
Sem začetnik pri uporabi linuxa, zato imam kar nekaj težav. Glavna pri vsem tem pa je sledeča in vas lepo prosim, če mi kdo zna svetovat.
Imam inštaliran Pingo Linux 3.1. Postavil sem si spletni strežnik z Mysql bazo s php-jem in mi dela vse fenomenalno. Problem pa mi nastane pri Samba strežniku, ko hočem sherati eno mapo za dostop windowsov do tega. Nastavil sem vse po navodilih od omrežja, do sambe, delovne skupine,... V omrežni soseščini se računalnik pokaže, ko pa hočem dostopat do mape mi napiše da : "\\STREZNIK ni na voljo. Morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Obrnite se na skrbnika tega strežnika." Vse lepo in prav, vendar sem na eno drugo mašino enako naložil Pingo linux in nastavil sambo in mi dela vse brez problema. Ne vem več kaj še naj preverim, nastavim oz. kje bi še ga lahko polomil. Ne bi pa rad še enkrat nalagal sistema, ker si nočem uničit www strežnika.
Lepo vas prosim za nasvete in se vam že v naprej zahvaljujem.
Sem začetnik pri uporabi linuxa, zato imam kar nekaj težav. Glavna pri vsem tem pa je sledeča in vas lepo prosim, če mi kdo zna svetovat.
Imam inštaliran Pingo Linux 3.1. Postavil sem si spletni strežnik z Mysql bazo s php-jem in mi dela vse fenomenalno. Problem pa mi nastane pri Samba strežniku, ko hočem sherati eno mapo za dostop windowsov do tega. Nastavil sem vse po navodilih od omrežja, do sambe, delovne skupine,... V omrežni soseščini se računalnik pokaže, ko pa hočem dostopat do mape mi napiše da : "\\STREZNIK ni na voljo. Morda nimate dovoljenja za uporabo tega omrežnega vira. Obrnite se na skrbnika tega strežnika." Vse lepo in prav, vendar sem na eno drugo mašino enako naložil Pingo linux in nastavil sambo in mi dela vse brez problema. Ne vem več kaj še naj preverim, nastavim oz. kje bi še ga lahko polomil. Ne bi pa rad še enkrat nalagal sistema, ker si nočem uničit www strežnika.
Lepo vas prosim za nasvete in se vam že v naprej zahvaljujem.
EKIWAR
s_bostjan ::
Ko sem pri meni (Fedora4) nastavljal sambo sem imel težave z SELinux nastavitvami. V sambi je bilo vse pravilno nastavljeno, SELinux pa ni dopuščal dostopa! Rešil sem tako, da sem onemogočil SELinux za nmbd in smbd daemon-a.
V FC4 se to nastavi v:
System Settings -> Security Level -> SELinux -> pol pa imaš spodaj izmed večih izbir tudi izbiro samba.
Morda ti bo kaj pomagalo!
V FC4 se to nastavi v:
System Settings -> Security Level -> SELinux -> pol pa imaš spodaj izmed večih izbir tudi izbiro samba.
Morda ti bo kaj pomagalo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako priklopiti NAS na Linux računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1353 (1060) | black ice |
» | Omrežna soseščina (NetBIOS) preko več lokalnih mrež (subnetov) brez strežnika WINSOddelek: Omrežja in internet | 2528 (2230) | BaRtMaN |
» | Katero osnovno za serverOddelek: Kaj kupiti | 1052 (905) | Brane2 |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2018 (1790) | hruske |
» | Fedora Core 2Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2942 (2942) | pecorin |