» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
362 / 667
»»

Shadow666 ::

Ja, zgleda super, tudi specifikacije so zelo solidne,
pa Asus je Asus, niso zastonj med top prenosniki v tem rangu =)
Počakaj še na mnenje kakega slotechovca, ampak mislim da je opcija 2 zelo good bet =)

zindo23 ::

Mene zanima mnenje glede tegale asusa, v reklami od mercatorja je 929e spletna cena pa 836e, kako se vam zdi, mogoce procesor ni ravno najboljsi, vednar ima ssd 24gb, kar zadostuje za sistem? Lp.
http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

Vrocipes ::

Teh 24gb ni za sistem, ampak je za cache. Bo delovalo boljše kot samo HDD, ampak ni to SSD :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vrocipes ()

Egidij88 ::

Če kupuješ nov comp, daš noter proper SSD, that's my policy.

Tudi jaz tako mislim, raje glej za prenosnik z 1 fraj disk bayom, pa se potem dokupi in domontira,
ali pa že v osnovi z 120gb+ ssdjom.

Kako pa se vam zdi drugace, bi se splacalo kupiti?

joker16_7 ::

Ja, tale Asus je res od sile. Vključujoč 2% popust bi bil do 1050 EUR pomojem best laptop.

- http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Če kdo najde kaj konkurenčega do cca 1050 EUR, se priporočam, ampak mislim da bo tale laptop v roku nekaj dni v košarici :)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zanima me mnenje za tega asusa...

http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

Tomson ::

joker16_7 je izjavil:

Ja, tale Asus je res od sile. Vključujoč 2% popust bi bil do 1050 EUR pomojem best laptop.

- http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Če kdo najde kaj konkurenčega do cca 1050 EUR, se priporočam, ampak mislim da bo tale laptop v roku nekaj dni v košarici :)

Lenovo Y50 za 999€ + 13€ poštnine ... 50€ cenejši, še malo zmogljivejši procesor in 10% zmogljivejša grafika ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Še ena dobra opcija pa je MSI GE60, pravtako za 999€ + 13€ poštnine. FHD zaslon, i7 4700HQ, 8GB, GTX 850M ...

Ali pa tale "nora" opcija, Acer Aspire V3-772G - 17" za 700€ in sicer i5 4200M, potem pa FHD zaslon in GTX 870M DDR5 !! :)

Tomson kako se ti zdi moj asus? Rabim ga za faks zato nujno 15inch, zgoraj je link, mogoce kaj boljsega za ta denar? Rabim ga za programiranje.. lp hvala

broken/link ::

je fullHD ekran, drugo pa niti ni tolk pomembno, če bo računalnik namenjen samo programiranju :) že i5ka bi bila dovolj, i7 je vrh glave, ravno tako bi bilo dovolj ze 4GB rama. kar se tiče diska pa ... ko boš enkrat imel mal več keša, vržeš vn DVD enoto (ker je itq ne nucaš), in dokupiš SSD in je to to. grafa pr programiranju pa itq ne igra nobene vloge :)

Tomson:
MSI GE60 ima samo 8GB RAM-a in polovico manj grafičnega RAM-a. Stvar ki dokončno odtehta odločitev pa je nemška tipkovnica. Drugače pa vsekakor dobra alternativa.
Tudi Lenovo Y50 super alternativa, ampak ponovno - manj RAM-a in nemška tipkovnica. Malenkost boljši CPU in malenkost zmogljivejše GPU jedro pa recimo odtehta ta 2GB manj na grafiki.

Bi rekel, da vsekakor za SLO tipkovnico in bolj prepustno grafiko se splača doplačat teh 50 EUR, sploh če v obeh primerih dobiš zraven tudi 4GB DDR3 palčko.
Bill Bradley

hojnikb ::

Več rama na grafiki je kvečjemo minus (ker je ponavad potem ddr3) ne plus. In tudi če je manj sistemskega rama, se ga še vedno da dogradit.
#brezpodpisa

Kaj pa kar se tipkovnic tiče? Saj to če naročim na Enaa verjetno pomeni SLO tipkovnico? Ker to če naročam iz Nemčije je gotovo nemška.

Še nekaj. Kaj pa kvaliteta Asus vs. MSI vs. Lenovo?
Bill Bradley

IcyFox ::

Lep pozdrav, iščem nov prenosnik. Torej uporabljal ga bom na študiju in pa za igranje MMORPG iger. Iščem nekaj zmogljivega in hkrati poceni...

zindo23 je izjavil:

Tomson kako se ti zdi moj asus? Rabim ga za faks zato nujno 15inch, zgoraj je link, mogoce kaj boljsega za ta denar? Rabim ga za programiranje.. lp hvala

Procesor je i7 4500U, ki je dvojedrnik 1.80Ghz, nič kaj posebnega, je kakšen i5 M/H/HQ boljša izbira ... ostala strojna oprema ok. Zaslon ni IPS je pa FHD. Grafika je tudi bolj za silo, tako da preveč ne pričakovat.

Sicer pa precej odvisno od želja, kateri model bi bil najboljša opcija. Kaj ti je najpomembnejše? Dizajn, kvaliteta izdelave, zaslon, procesor, grafika, tipkovnica? Če gre za programiranje in fax bi rekel da nekih hudih zahtev ni? Igre so pomembne ali ne?

Sam bi gledal na kvalitetno izdelavo in kvaliteten zaslon, avtonomijo baterije, tudi tipkovnico, strojno opremo pa čisto po potrebi, ne bi pretiraval glede na namen uporabe.

Ena zanimiva opcija je npr. Dell 7537, res eleganten prenosnik, alu ohišje, IPS zaslon, zelo dobra avtonomija, strojna oprema tak tak, ampak za to kar potrebuješ je ok. Dobiš za 899€ + 13€ poštnine.

Če pa je dosegljiv Asus N550JK/JV je pa to to! :) Dobiš podobno kvaliteto in močnejšo strojno opremo. Si pa na 999€ + 13€ poštnine.

joker16_7 je izjavil:

Kaj pa kar se tipkovnic tiče? Saj to če naročim na Enaa verjetno pomeni SLO tipkovnico? Ker to če naročam iz Nemčije je gotovo nemška.

Naročeno iz Nemčije seveda nemški znaki. Rešitev so edino nalepke.

Kvaliteta pri naštetih modelih je kar tam tam. Vsak ima kakšen minus, ampak overall nekih hudik razlik ni ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tomson, hojnikb in ostali - HVALA za nasvete! Sem izvedel vse kar potrebujem. Sedaj še samo kak dan prespim in naročim po občutku :)
Bill Bradley

Excalibrus ::

http://www.notebooksbilliger.de/noteboo...

Kaj pravite na tale prenosnik?

Procesator ::

Iščem prenosnik za vsakodnevno uporabo in za obdelovanje fotografij. Gledam v smeri 15" prenosnika z i5 ali i7 ter 8GB rama.
Kaj bi predlagali glede na zgoraj opisane želje?

fenix_ ::

Jaz pa iščem prenosnik, ki bi ga imel v šolo(za programirat) pa seveda za igre, tam nekje 15" pa med 600-750 evri

fenix_ je izjavil:

Jaz pa iščem prenosnik, ki bi ga imel v šolo(za programirat) pa seveda za igre, tam nekje 15" pa med 600-750 evri

Največ gaming prenosnika boš definitivno dobil pri Lenovo Y510p. GTX 755M in i5 4200M za 720€ ali i7 4700MQ za 750€ ...

Peaceful ::

Tomson je izjavil:

@Kavbojc

Definitivno HP ProBook 470.

Še ena dobra opcija pa je Acer Aspire V3-772G. Imaš noro varianto za 700€ in sicer i5 4200M, potem pa FHD zaslon in GTX 870M DDR5 na ComputerUniverse. Poštnina v Slo je 13€.

mi prosim razlozis kako je lahko 870m v takem laptopu z 4gb rama pa samo 700€ ?? mislis da je kaka napaka to ? ker 870m je super mocen gpu.. samo rami pa so kar nizki... se ga splaca kupit? se da upgrejdat rame ?

Nimam razlage! :) Ampak če to drži, je takoj za kupit! :) ne glede na 4GB rama, ki se ga da dokupit. Ena verzija modela ima 2 slota za RAM, druga pa 4 slote ...

Jeronimo ::

Pozdravljeni.

rad bi kupil prenosni računalnik. 17" monitor, nerefleksivno steklo. Srednje- višje zmogljivosti.

Gledal sem malo tole. Kaj menite o teh dveh modelih če kdo pozna prosim. Hvala

http://www.bolha.com/racunalnistvo/pren...

http://www.altstore.si/prenosnik-dell-i...

Hvala lepa.

LP

J.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Tomson je izjavil:

Nimam razlage! :) Ampak če to drži, je takoj za kupit! :) ne glede na 4GB rama, ki se ga da dokupit. Ena verzija modela ima 2 slota za RAM, druga pa 4 slote ...

können Sie bestätigen, das diese Grafikkarte in diesem Notebook installiert ist ?
"NVIDIA GeForce GTX 870M"
es gibt nämlich auch welche mit einer "NVIDIA GeForce GTX 850M" ?"

Antwort von Eugen geposted am Montag, 2. Juni 2014
Der Notebook hat die NVIDIA GTX850M
Die Angabe wird vermutlich demnächst korrigiert.
Ich habe den Notebook trotzdem bestellt.

zdaj nevem če so to orgovorili njihovi delavci ali je odgovoril kaki online uporabnik, samo še zmeraj niso zamenjali 870m z 850m torej sem res zmeden.. 870m za 700€ je ful poceni..

Tole je res poceni o.O

fenix_ ::

Tomson je izjavil:

fenix_ je izjavil:

Največ gaming prenosnika boš definitivno dobil pri Lenovo Y510p. GTX 755M in i5 4200M za 720€ ali i7 4700MQ za 750€ ...

lahko vprašam kje si ga našel za tako ceno???

fenix_ je izjavil:

Tomson je izjavil:

fenix_ je izjavil:

lahko vprašam kje si ga našel za tako ceno???

http://www.computeruniverse.net/product... ??

ivanuscha ::

Kdaj pa pride 5. generacija Intelovih procesorjev? Se splača čakat?

konec leta..
#brezpodpisa

ivanuscha ::

Šele?? Potem pa se ne izplača čakat. Kolikor sem bral tudi ne bo kaj dosti razlike glede na 4. generacijo.

Kako pa je glede grafičnih, včasih dajo notri recimo 820m, ki je prepakirana 720m, ki baje ni nič boljša od integriranih intlovih grafičnih. Se pravi brezveze. Torej zanima me od katere cifre pri Amd-ju in Nvidii so grafične že boljše od integriranih, tako da se jih splača imet dodatno notri.

nVidia GT 720/820 je nekje v istem rangu kot Intel HD4600, medtem ko je GT 730/830 že skoraj dvakrat bolj zmogljiva ...

technolog ::

Po moje pa se splača. Zakaj?

1. Boljši IGP (integrirana grafična)
2. 30% nižja poraba, zato cirka 10% daljša avtonomija baterije.
3. Če kupuješ ultrabook, lahko pri istem hlajenju (TDP - toplotnemu outputu) daš noter 40% boljši procesor.

ZarodeX ::

Tomson je izjavil:

zindo23 je izjavil:

Procesor je i7 4500U, ki je dvojedrnik 1.80Ghz, nič kaj posebnega, je kakšen i5 M/H/HQ boljša izbira ... ostala strojna oprema ok. Zaslon ni IPS je pa FHD. Grafika je tudi bolj za silo, tako da preveč ne pričakovat.

Sicer pa precej odvisno od želja, kateri model bi bil najboljša opcija. Kaj ti je najpomembnejše? Dizajn, kvaliteta izdelave, zaslon, procesor, grafika, tipkovnica? Če gre za programiranje in fax bi rekel da nekih hudih zahtev ni? Igre so pomembne ali ne?

Sam bi gledal na kvalitetno izdelavo in kvaliteten zaslon, avtonomijo baterije, tudi tipkovnico, strojno opremo pa čisto po potrebi, ne bi pretiraval glede na namen uporabe.

Ena zanimiva opcija je npr. Dell 7537, res eleganten prenosnik, alu ohišje, IPS zaslon, zelo dobra avtonomija, strojna oprema tak tak, ampak za to kar potrebuješ je ok. Dobiš za 899€ + 13€ poštnine.

Če pa je dosegljiv Asus N550JK/JV je pa to to! :) Dobiš podobno kvaliteto in močnejšo strojno opremo. Si pa na 999€ + 13€ poštnine.

joker16_7 je izjavil:

Naročeno iz Nemčije seveda nemški znaki. Rešitev so edino nalepke.

Kvaliteta pri naštetih modelih je kar tam tam. Vsak ima kakšen minus, ampak overall nekih hudik razlik ni ...

Škoda ker v sloveniji nikjer ne najdem Dell 7537 za takšno ceno.. Asusa N550JK/JV pa je težko dobiti, mogoče veš kje??,.. saj ga nekako izmikajo iz prodaje se mi zdi.. mogoče veš kje bi kaj takšnega lahko dobil v sloveniji za ceno do cca. 1k, kot si rekel mi je najbolj pomembna kvaliteta izdelave dizajn in dober zaslon, seveda pa mora biti dovolj dober za programiranje :)

Omnian ::

Še omenjeni šparov HP 15-G000SM - za dobrih 200€ - v praksi. Gor sem dal Win 7 Ultimate 64 bit (brez vsakih problemov). Zraven so bili driverji za win 8, tako da sem za sedmico vse potrebne gonilnike našel na netu. V primerjavi z mojim aususom N73 deluje plastično, ampak ima vse cd-dvd enoto, usb 3, hdmi, mrežni priključek, spletno kamero na okvirju, na koncu sem še čitalec kartic našel s sprednje strani v sredini. Ima tudi priključek za slušalke, no edino za mikrofon pa mislim da manjka. Moti me edino to da ima opozorilne lučke s strani, pa priključek za polnilec je na strani radiatorja, tako da ga moreš obrnit nazaj, da ne greje kabla.
Pri delovanju tudi vse deluje presenetljivo gladko, hkrati sem imel odprt notepad, Firefox - več zavihkov, en film zagnan z KMplayerjem in še photoshop, pa ni šel CPU meter nikoli čez 70%, tudi nikoli ga ni zabilo, da bi zmrznil ali kaj podobnega, zrak ki piha iz njega - cel dan prižgan - veliko bolj hladen, kot iz mojega asusa, res pa je da moram mojega pošasi mal spucat praha. Photoshop tudi kar deluje bp, dodajanje napisov, crop, tudi filtri blur, distort-twirl...

Mislim da je vreden svojega denarja in ga bi priporačal za povprečnega uporabnika.

@ZarodeX

Dell 7537 je za 799€ v Sloveniji TUKAJ, samo ima precej slabši zaslon, se bolj splača poiskat FHD IPS, magari v tujini.

Asus N550JK pa naj bi bil na zalogi TUKAJ, in v treh dneh TUKAJ in dobavljiv TUKAJ ...

nekdo666 ::

ojla.

kopujem dva prenosnika...

1. zmogljiva prenosnik za vsakdanjo uporabo in seveda za igranje iger (po možnosti watch dogs)
iščem v rangu od 800 do 1000 eur(lahko tudi manj)
želel bi vsaj
zaslon:15.6
dobro grafiko (NVIDIA GeForce GTX 850M)
procesor Intel Core i7 4700HQ Quad-core

2. prenosnik za vsakdanjo uporabo, igranje ne tako zahtevnih iger.
v rangu do 600 eur.

hvala, lp

Omnian je izjavil:

Še omenjeni šparov HP 15-G000SM - za dobrih 200€ - v praksi. Gor sem dal Win 7 Ultimate 64 bit (brez vsakih problemov). Zraven so bili driverji za win 8, tako da sem za sedmico vse potrebne gonilnike našel na netu. V primerjavi z mojim aususom N73 deluje plastično, ampak ima vse cd-dvd enoto, usb 3, hdmi, mrežni priključek, spletno kamero na okvirju, na koncu sem še čitalec kartic našel s sprednje strani v sredini. Ima tudi priključek za slušalke, no edino za mikrofon pa mislim da manjka. Moti me edino to da ima opozorilne lučke s strani, pa priključek za polnilec je na strani radiatorja, tako da ga moreš obrnit nazaj, da ne greje kabla.
Pri delovanju tudi vse deluje presenetljivo gladko, hkrati sem imel odprt notepad, Firefox - več zavihkov, en film zagnan z KMplayerjem in še photoshop, pa ni šel CPU meter nikoli čez 70%, tudi nikoli ga ni zabilo, da bi zmrznil ali kaj podobnega, zrak ki piha iz njega - cel dan prižgan - veliko bolj hladen, kot iz mojega asusa, res pa je da moram mojega pošasi mal spucat praha. Photoshop tudi kar deluje bp, dodajanje napisov, crop, tudi filtri blur, distort-twirl...

Mislim da je vreden svojega denarja in ga bi priporačal za povprečnega uporabnika.

Ofni kej, ko je nabasano z flashom in poročaj :)
200€ absolutno ni vreden, ker dobiš za malo več preeecej bolši prenosnik.
#brezpodpisa

icemare ::

Pozdravljeni,
kaj pa pravite na tole
https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...
Hvala!

ZarodeX ::

Tomson je izjavil:

@ZarodeX

Dell 7537 je za 799€ v Sloveniji TUKAJ, samo ima precej slabši zaslon, se bolj splača poiskat FHD IPS, magari v tujini.

Asus N550JK pa naj bi bil na zalogi TUKAJ, in v treh dneh TUKAJ in dobavljiv TUKAJ ...

hvala ti! :) bom najverjetneje vzel kar tega asusa, res da ja malo težji za faks (2.6) samo bom že potrpel, upam da nebo hudo :)

icemare je izjavil:

Pozdravljeni,
kaj pa pravite na tole
https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...
Hvala!

1000€ in 720m je precej švoh.
#brezpodpisa

noob96 ::

Nov samsungov chrombook 2? go or no go?

venson ::

Zdravo, odločil sem se za nakup prenosnika, ker odhajam na študij izven domačega kraja, pa iščem bolj P/P stvar, ki bi med tednom služila bolj študijskim/multimedijskim stvarem, čez vikend pa igre na low/med grafiki pa kakšen film, da se da pogledat preko hdmi kabla na tv. Kar sem našel najbolj primerno je to: http://www.computeruniverse.net/product..., noter pa bi še vrgel CRUCIAL MX100 256gb ssd, da malo pohitrim zadevščine. Bo šel ssd v prenosnik namesto optične enote? Bo ta prenosnik dovolj, al se raje stegnem za kaj več?
Hvala za pomoč.

japanac ::

Ojla, hčeri sem pravkar prodal Sony Vaio All in one 2.8 Dual, 3 Gb, 500 Gb, 20" saj si je zaželela prenosnik.

Ker bo zadeva skozi na električnem kablu (z izjemo dopusta in počitnic) in bom zadevo vezal preko HDMI-ja na 27" monitor/TV ter zunanjo tipkovnico in miš iščem nekaj v rangu 300 - 500 € lahko rabljeno ali novo (dobim brez davka), pa fino bi bilo gigabitno, da se izkoristi "domače" omrežje. Uporaba pa za Word, Power Point Internet, YouTube, filmi ... 14 letnica in fino bi bilo da nekaj let ne rabim iskat nove zadeve.

Mogoče kakšni prelogi, hvala vnaprej.

J.

D3m ::

Prodal si hčeri?
|HP EliteBook|R5 6650U|

amacar ::

Od hčere Sony All in one je prodal (namesto nje ga je prodal), sedaj pa ji bo kupil laptop.

maxipin ::

Mene pa zanima kakšno mnenje. Razmišljam o spodnji kombinaciji:

http://www.avtera.si/src/article.php?ar...

ali:

http://www.avtera.si/src/article.php?ar...
+
https://www.mimovrste.com/ssd-diski/cru...
oz.:
https://www.mimovrste.com/diski/crucial...

Kaj menite?
Verjetno pri elitebookih ni problema z garancijo ob menjavi diska?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maxipin ()

maxipin ::

Mogoče bi še tega dodal v izbor + enega izmed zgornjih SSD-jev:
http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

zizou ::

Ne vem, meni se nobeden izmed tvojih izborov ne zdi ravno odličen, za podoben denar lahko dobiš več...

Recimo tale ASUS je za moje pojme precej boljši od vseh treh na vseh področjih, dodaš SSD in imaš odličen prenosnik pa še precej cenejši je, res pa je ta brez OS...
http://www.odnesi.si/product_info.php?p...

Ali pa ta Lenovo
http://www.mimovrste.com/prenosniki/len...

Načeloma z garancijo ni problema pri menjavi diska, ne vem pa če to velja tudi za HP-je.
««
362 / 667
»»