» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
360 / 667
»»

PINki ::

Meni pa ne. Pregreva se že od nakupa. Celotna serija.

MrTiko ::

Pozdravljeni!

Potrebujem malo pomoci glede nakupa prenosnika.

Nekako se nagibam za Toshibo, Lenovo ali Asus.

zaslon 17" (lahko tudi 15,6") nesvetlec, ne potrebujem pa zaslona na dotik. Nisem zahteven uporabnik, vendar kupujem prenosnik za najmanj 4 leta (sedanja Toshiba jih ima skoraj 8!! in razen pregrevanja dela bp!)zato bi kar kak i7 vzel najmanj pa i5.
Uporabljam Office, internet photoshop, kak film ko sem na dpopustu, zato bi zelel full HD. Prenosnik je vecino casa doma, tako da teza ni ovira.

Pomemben mi je tudi design.

Zalsedil, sem da ima Asus novo sledilno ploscico, imate kaksne izkusnje?

Budget cca 900eur.

Vsak komentar dobrodosel. :)

Hvala in lp!

Klemzz ::

dragonlord je izjavil:

mastazeko je izjavil:

Živjo,

mene pa zanima mnenje o tem prenosniku http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Običajna raba, internet, pošta, filmi in youtube...

Hvala

moj oče ga ima.ga je vzel preko siola pa je zelo zadovoljen z njim.Čisto zadosti za normalno delo.
lp

si ga tudi sam lastim, za vsakodnevne stvari res super.

Spaarkie ::

Fantje pozdravljeni!
Pravkar se tudi sam odlocam za nov (bolj high-end) prenosnik, zate potrebujem vaso pomoc.
Budget okoli 1000e. Zahteve so..

-FHD zaslon (15,6)
-i7 procesor(hq 4700) haswell
-ram 8gb (prosta reza)
-osvetljena tipkovnica
-zmogljiva graficna (ddr5)
-disk, vseeno, kasneje menjam za ssd.
-lahko brez dvd enote

Sedaj prehajam iz Della na nekaj drugega. Najbolj sta mi pri srcu Asus in Lenovo.

Sam sem gledal nekaj v tej smeri.

Lenovo y510p SLI, se raje pa njegov naslednik y50, vendar nevem kdaj bo v slo. ali kak Asus n550jk serija. Prosim za vse nasvete in mnenja. Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spaarkie ()

__Devil__ ::

Tudi mene zamina kdaj bo y50 v slo za prodajo in kakšna cena? :) lp

jperc21 ::

Pozdravljeni

Kupujem nov prenosnik ( okvirna cena tam do 1200 € - seveda če bo manj , ni nič narobe. )

Imet mora najmanj 4 jedrni i7 procesor , najmanj 16 GB Rama , Grafična Geforce gtx od 1 Gb naprej in trdi disk SSd in Hdd.

Sem si že malo ogledal in sem našel tega:

https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...

Sedaj pa vaša mnenja , oziroma če je kje še kakšen cenejši in od druge firme ( Acer-ju ne zaupam preveč ).

Hvala za odgovor
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

jinzo ::

Če bi pogledal vsaj par strani nazaj, bi videl kako je stanje z ravno _takim_ Acerjem in kakšno je stanje z eno izmed alternativ (Asus).

Prosim ne bit len.

r3dkv1c4 ::

hojnikb je izjavil:

Meni služi zelo dobro 6 let star HP. In še vedno je dovolj dober za vsakodnevne taske :)

meni je služil 5 let oz. dokler ga niso ukradli.....ampak pozneje so pa sami hp-ji za popravljat...in če se malo poglobite, je rezultat jasen- ne priporočam nakupa in za ta denar dobiš bočjše pri konkurenci.

dragonlord ::

jperc21 je izjavil:

Pozdravljeni

Kupujem nov prenosnik ( okvirna cena tam do 1200 € - seveda če bo manj , ni nič narobe. )

Imet mora najmanj 4 jedrni i7 procesor , najmanj 16 GB Rama , Grafična Geforce gtx od 1 Gb naprej in trdi disk SSd in Hdd.

Sem si že malo ogledal in sem našel tega:

https://www.mimovrste.com/prenosniki/ac...

Sedaj pa vaša mnenja , oziroma če je kje še kakšen cenejši in od druge firme ( Acer-ju ne zaupam preveč ).

Hvala za odgovor

Ti je jinzo lepo napisal..poglej par strani nazaj kjer sem ti opisal točno tega ki si ga lastim..

joker16_7 ::

Sem tik pred nakupom novega laptopa v vrednosti okrog 800-900 EUR. Nikakor se ne morem odločiti med dvema različnima strojnima konfiguracijama enega in istega modela, in sicer Lenovo Y510p. Prosim za vaše mnenje:

1) http://www.computercenter.si/racunalnik...
2) http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

Pod 8GB RAM-a ne morem delati, prav tako potrebujem za pogon Winsev SSD. V prvem primeru moram dokupit SSD (cca. 130 EUR) in 8GB palčko RAM-a (cca. 70 EUR), kar skupaj znese 1040 EUR. Pri drugi konfiguraciji pa moram kupit samo SSD (cca. 130 EUR), kar je skupaj 1120 EUR, vendar imam za teh 80 EUR SLI grafiko, toda to pomeni da imam samo 250GB disk (dovolj za moje potrebe), saj moram vgrajeni hibrid z licenčnimi Winsi odmontirat ven (kar je škoda, če jih plačam).

Kak predlog? Sprejemam tudi kakršnokoli drugo opcijo, vendar laptop mora biti 15,6 colski in skupna cena z dokupljeno robo ne biti dražja od 1000 EUR (50 EUR gor ali dol, če se res izplača).

Hvala za pomoč!
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

ZarodeX ::

Mnenje:

http://www.computercenter.si/racunalnik...

vs.

http://www.computercenter.si/racunalnik...

Nevem kaj je bolše, prvi ima 2kg, 4gb grafo, 500gb disk, druga je sicer težji 2.4kg grafo ima 2Gb ima pa 1Tb diska...

Pa zanima me kako je s to trgovino, ma kdo kakšne izkušnje??

lp, in hvala

Oz imata obadva 500Gb diska.. lapsus :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZarodeX ()

amacar ::

Ne moreš ju primerjati v procesorju, tadrug je za faktor 2 boljši.
Taprvi ima boljšo grafo, je pa lažje prenosljiv, ter bo baterija dlje zdržala.

Moreš se odločiti, kaj ti je pomembnejše.

S te trgovine sem že naročal, imajo pa prenosniki vgravirane zraven slovenske simbole, tam kjer je pa ni prostora so pa samo nemški simboli (ampak se pozanimaj za posamezen prenosnik, mogoče ni pri vseh).

nanoleet ::

Prenosnik do 15" z nadpovprečno resolucijo in ceno pod jurja?

Zheegec ::

nanoleet je izjavil:

Prenosnik do 15" z nadpovprečno resolucijo in ceno pod jurja?

Hp Probook 650. 1920x1080 in SSD za okoli 900€.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tomson ::

Asus N550JK za 960€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

MrTiko ::

Radbi se jaz prosil za menenje teh dveh prenosnikov:

http://www.computercenter.si/Lenovo-Ide...
http://www.computercenter.si/Asus-N550J...

Rad bi se vprasal, kako je kaj z win 8.1. Namrec nisem ga se imel moznosti testirati ker sem do sedaj uporabljal win 7 pro.

Hvala za info!

fireX88 ::

Potreboval bi pomoč.

Znanka me prosi, da ji pomagam pri nakupu prenosnika do 1200€ z windows in offici. Odpira S.P.. Računalnik bo potrebovala predvsem za ArchiCad, Excele, ter mogoče še kakšen program (nevem točno kaj vse bo delal). Zelo se je osredotočla na HP-je in zaradi tega ne najdem nič konkretnega. Iščemo pa 17" ekran, i7, ter min 4GB rama. Disk pa naj bi bil 500GB+. Najboljše kar sem našel je tale prenosnik (skupaj z Winsi in offici pride okoli 1200€). Tukaj je edni problem disk...

Kakšna priporočila?

Hvala
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

phixion ::

Kakšno je mnenje o tem prenosniku?

https://www.mimovrste.com/prenosniki/de...

Dobi se ga v akciji za 1000€. Ali ima nesvetleč zaslon? Dodalo bi se še SSD disk (če je sploh možno pri tem prenosniku?) To da ima touch screen se mi ne dopade ravno (se verjetno da sklopiti).

Je bolje za ta denar Acer v3-772g oz. asus n750?

lopov ::

fireX88 je izjavil:

Potreboval bi pomoč.

Znanka me prosi, da ji pomagam pri nakupu prenosnika do 1200EUR z windows in offici. Odpira S.P.. Računalnik bo potrebovala predvsem za ArchiCad, Excele, ter mogoče še kakšen program (nevem točno kaj vse bo delal). Zelo se je osredotočla na HP-je in zaradi tega ne najdem nič konkretnega. Iščemo pa 17" ekran, i7, ter min 4GB rama. Disk pa naj bi bil 500GB+. Najboljše kar sem našel je tale prenosnik (skupaj z Winsi in offici pride okoli 1200EUR). Tukaj je edni problem disk...

Kakšna priporočila?

Hvala

IMO bo vsak HP Probook OK. Glede na ArchiCAD bi rekel da šljaka arhitekturo :)

Pa še čisto osebno mnenje -- najbrž išče "desktop replacement" -- jaz bi raje nabavil 15.6" laptop, za razliko dokupil & vgradil SSD ter nabavil zunanji 24" monitor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

lopov je izjavil:

fireX88 je izjavil:

Potreboval bi pomoč.

Znanka me prosi, da ji pomagam pri nakupu prenosnika do 1200EUR z windows in offici. Odpira S.P.. Računalnik bo potrebovala predvsem za ArchiCad, Excele, ter mogoče še kakšen program (nevem točno kaj vse bo delal). Zelo se je osredotočla na HP-je in zaradi tega ne najdem nič konkretnega. Iščemo pa 17" ekran, i7, ter min 4GB rama. Disk pa naj bi bil 500GB+. Najboljše kar sem našel je tale prenosnik (skupaj z Winsi in offici pride okoli 1200EUR). Tukaj je edni problem disk...

Kakšna priporočila?

Hvala

IMO bo vsak HP Probook OK. Glede na ArchiCAD bi rekel da šljaka arhitekturo :)

Pa še čisto osebno mnenje -- najbrž išče "desktop replacement" -- jaz bi raje nabavil 15.6" laptop, za razliko dokupil & vgradil SSD ter nabavil zunanji 24" monitor.

Predlagal sem ji Elitebook in docking station, bo imela najmanj težav z dodatnim ekranom (priklop/izklop ekrana), ampak ni bila navdušena nad idejo.. Ok, hvala za nasvet.

Elitebooki so kar težki in bikasti in ne ravno prenosljivi (še posebaj ne za žensko). Tako da bi spet priporočal da se vprašate če res rabi prenosnik (eg. ga bo nosila okrog) ali nebi blo boljše kupiti stacionarnega računalnika. Ker kot je že bilo rečeno je ta fama z "prenosnik za vse" kar zgrešena miselnost naroda.

Glede docking stationa, vsekakor sem prepričan da če zna uporabljati ArchiCad, bo znala tud en (1) HDMI kabel vklopit v prenosnik.

Novi elitebooki oz G1 850 (XXX serija) so čist lepo prenosljivi.

jinzo je izjavil:

Elitebooki so kar težki in bikasti in ne ravno prenosljivi (še posebaj ne za žensko). Tako da bi spet priporočal da se vprašate če res rabi prenosnik (eg. ga bo nosila okrog) ali nebi blo boljše kupiti stacionarnega računalnika. Ker kot je že bilo rečeno je ta fama z "prenosnik za vse" kar zgrešena miselnost naroda.

Glede docking stationa, vsekakor sem prepričan da če zna uporabljati ArchiCad, bo znala tud en (1) HDMI kabel vklopit v prenosnik.

nošenje okoli je bil tudi ena izmed točka, da se odloči za prenosnika, čeprav sem ji priporočal, ker za denar bi dobila konkreten pc. Kar se pa tiče EliteBookov, ki jih imamo v službi (sicer 15") niso težki in bikasti (ok mogoče je to stvar večjih).

mene ne jezi tole, da se je odločla za prenosnik, ampak bi rada pc za 1000€ z vse in ji ne morem dopovedat, da to ne gre..

Egidij88 ::

Laptop za 1000EUR z vsem, za vse?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Egidij88 ()

jperc21 ::

Pozdravljeni

Zanima me vaše mnenje glede tega prenosnika:

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln...

Uporabljal se bo predvsem za kako pisarniško delo , tu pa tam kakšen film in tu pa tam kakšno igro.

Zanimajo me tudi vaši predlogi v tem cenovnem rangu.

Hvala za odgovor
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

technolog ::

Elitebooki so kar težki in bikasti in ne ravno prenosljivi (še posebaj ne za žensko).

Hočem ti sam povedat, da so feministke že na poti >:D

Ne resno, tiste pol kile dodatne se spet ne pozna toliko.

Če ga redno prenašaš se konkretno pozna, pri ženski sklepam da samo še bolj.

Nevem no, moj sošolec (inu amacarjev tudi) je pred kakim letom(?) kupil elitebooka in tisto že zgleda (pa so ponavadi še težji kot zgledajo :P) konkreten kos prenosnika (pravzaprav po izgledu eden večjih/bulky novejših kaj sem videl). Tako da jaz osebno ga nebi nosil okrog. Sicer če so novi malo bol prenosljivi potem vsekakor ni problema, ampak kaj pa jaz vem :D Jaz ga vsekakor nebi z pretiranim veseljem vlačil na okrog. Je pa res da dosti ljudi kupi prenosnika potem pa ga doma postavijo na mizo in je to to, res mi ta fascinacija "prenosnik za vse" ni jasna (:

Egidij88 je izjavil:

Laptop za 1000EUR z vsem, za vse?

hotel sem napisat, da bi rada prenosnik, da mali denar pa da je dober..

lopov ::

Jaz sem se "spotaknil" ob velikost 17". Masa je ponavadi okoli 3 kg ali več in za prenašanje neudobni (teža in velikost). Docking station je super a res ne vem, če je potreben; kot je nekdo napisal zunanji monitor priklopiš na DVI/HDMI/DP in je to to, ne rabiš dodatne investicije. Osebno imam kar dobre izkušnje s Prooboki, vsi 15.6" in čisto vsi, ki so šli skozi moje roke so od arhitektov. IMO nudijo veliko za spodoben denar. Raje naj gleda da bo zaslon FHD in mat (okej, to zadnje je osebna preferenca :) ter da vgradi SSD.

lopov je izjavil:

Jaz sem se "spotaknil" ob velikost 17". Masa je ponavadi okoli 3 kg ali več in za prenašanje neudobni (teža in velikost). Docking station je super a res ne vem, če je potreben; kot je nekdo napisal zunanji monitor priklopiš na DVI/HDMI/DP in je to to, ne rabiš dodatne investicije. Osebno imam kar dobre izkušnje s Prooboki, vsi 15.6" in čisto vsi, ki so šli skozi moje roke so od arhitektov. IMO nudijo veliko za spodoben denar. Raje naj gleda da bo zaslon FHD in mat (okej, to zadnje je osebna preferenca :) ter da vgradi SSD.

ok, hvala :)

http://www.diss.si/artikel/15236/HP-Pro...

Mnenje? za ta denar mogoče kaj boljšega?, iščem za 900€ tu nekje

gddr85 ::

Če gre za multimedijski prenosnik, v rangu 900€, je najboljša opcija res Asus N550 ali pa Dell Inspiron 15 7537 ...

Sicer pa tudi HP ProBook 650 ni tako slab. Edini večji minus je precej slab zaslon (precej temen - slaba svetilnost, nizki kontrasti, slika vleče na modro) ...

Ja samo ta asus je 1000e kar je že malo nad budgetom, sprva sem mislil okoli 700€ ampak se očitno za ta denar ne dobi kaj dobrega, potrebujem FHD 8 Gb rama in dokaj lahko zadevico. Preiskal sem že ogromno vendar res ne najdem nič, mogoče še kakšna stran s prenosniki?

dragonlord ::

Notebookcheck.de...mas ogromno testov pa linkov na druge strani...

herkul ::

Zanimam se za nakup novega računalnika; računalnik potrebujem za domačo uporabo ter autocad. Kupiti ga moram v bigbangu, saj dobim 2/3 kupnine zaradi garancije. Ogledana sem imel ta dva modela:
Zanima me, kaj mi bolj priporočate, odprt sem tudi za druge predloge; pogoj je le da je računalnik iz Bigbanga, ter da je cena do max 700eu.
lp

Zdravo!
Odlocil sem se za nakup prenosnika lenovo y50. Trenutno tega modela se ni pri nas, sem pa casovno malo omejen, zato bi nakup izvedel iz tujine. Problem je ker tega se nikoli nisem pocel in sem malo v skrbeh, da se ne bi kaj zalomilo, zato vas prosim za pomoc. Narocil bi ga tukaj..

http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/le...

Bi bil nakup tukaj bolj zanesljiv kot iz amazona? Malo smesno vprasanje, ampak ne bi rad ostal brez denarja in brez prenosnika :)
Cena se mi zdi zelo dobra, nevem pa ali sem primoram placat tudi kaksno carino ali ne. Naj mi prosim nekdo, ki je seznanjem s taksnimi stvarmi pove kaksen je potek in ali je iz tukaj sploh mozno poslati v slovenijo, ker jaz se ravno ne znajdem najbolje.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spaarkie ()

Naroči iz EU, tu boš plačal še davek + nisem preverjal, če sploh pošiljajo v Slovenijo.

Gre se za ta model, sem pozabil dopisat!

Processor:4th Generation Intel Core i7-4700HQ Processor (2.40GHz 1600MHz 6MB)
Operating System:Windows 8.1 64
Graphics:NVIDIA GeForce GTX 860M 4GB
Memory:16.0GB PC3-12800 DDR3L SDRAM 1600 MHz
Display:15.6" FHD LED AntiGlare Backlight (1920x1080)
Hard Drive:Hybrid 1TB 5400 RPM+8GB SSHD
Battery:4 Cell 54 Watt Hour Lithium-Ion
Bluetooth:Bluetooth Version 4.0
Warranty:One year
Optical Drive:None
Network Card:Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160

Cena na lenovo shopu je 1249 $.

Peaceful ::

Pozdravljeni.
Jaz se odločam med:
http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/le...
potem lenovo y510p sli
in msi gs60 ali 70 z i7 pa 860m-870m

bi mi malo svetovali v katerih online trgovinah naj bolj podrobno pogledam in kaj se najbol splaca, ce primerjas ceno z specsi :3
drugace sem malo nemske online trgovine gledal in v nobeni ni msi gs60 ali 70 ki bi mel i7 + vsaj 860m gpu za manj kot 1300eur torej nevem kaj naj :C

zindo23 ::

Iscem laptopa za programiranje,in pa kako igrco za fri, budget okoli 1000€ pa sdd disk bi biu fajn ce je, zanimajo me vasi predlogi, kaj je trenutno top budget za ta dnar ;)

Moj laptop je ze mal star pa rabim neki dobrga, pa bi rad da mi kdo z izkusnjami kj svetuje

Lp

Asus N550JK za 1.100€. Sicer 100€ nad budgetom, ampak boljšega overall trenutno ni. Ob priliki dodaš še SSD, 120GB za 65€ ali 240GB za 95€. Dobiš pa Asus N550JK z i7 procesorjem v Slo za 1.100€ ali pa z i5 procesorjem za precej ugodnih 975€. Obe varianti pa imata GTX 850M GPU.

nanoleet ::

Mogoče kdo ve, če imajo kje razstavljenega N550JK, da ga grem pošlatat?

Enterprise ::

V Harvey Normanu v Ljubljani imajo raztavljenega N550JV. Vizualno je identičen JK verziji.

Ima kdo slučajno kake izkušnje z zadnjo trgovino, kjer stane 975EUR? Dva tedna nazaj so ta prenosnik umaknili iz ponudbe na Enaa, ta teden se je na mimovrste.com pojavil napis, da rok dobave ni znan. Pravijo, da je zmanjkalo pri dobavitelju. Morda kdo kaj ve, tega računalnika v Sloveniji ne bo več, ali pa je to le začasno, dokler ne pride nova pošiljka?

Zgodovina sprememb…

N550JK je v prodaji, če se ne motim, šele od aprila in ker je precej povpraševanja so dobavni roki daljši. Sem prepričan, da je nedobavljivost samo začasna ...

Enterprise ::

Močno upam da res :) No tak odgovor sem prejel od Enaa;

Spoštovani!

Prenosnika ne pričakujemo več, saj je razprodan. Od Asusa so trenutno dobavljivi: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Po potrebi lahko dodatna pojasnila ali vprašanja posredujete tukaj.

Prosimo, da na to sporočilo ne odgovarjate preko e-pošte!
Lep pozdrav,

Vaš EnaA Tim

Kak je kj drugace 2.6kg na fax nosit, se da potrpet? :)

Otroci v osnovni šoli vsak dan v šolo nosijo 10kg knjig in zvezkov! ;-)

True.. :) hvala za motivacijo ;)
««
360 / 667
»»