» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
230 / 667
»»

snoopy20 ::

Hy,

jaz bi prosil za kakšen nasvet glede nakupa prenosnika? kupujemo ga za tasta, ki ga bo uporabljal predvsem za office, internet, powerpoint predstavitve in tu pa tam kakšen filmček na kakem dopustu. Gledali smo nekako tele:
HP

HP2
HP3
Acer

ali bi bilo v razredu do 400EUR +/- 20EUR boljše kaj drugega?

rzidar1 ::

iz svojih izkušenj odsvetujem acer-ja!
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

__X__ ::

mogoče kakšen ASUS K50, sicer je procesor dosti slab, a tvojim zahtevam zadosti. V prihodnje pa tudi nadgradiš RAM.

MAX34216 ::

je že kdo imel priložnost "prešlatati" kaj novega HP envy-ja 14? Vidim da je končno na zalogi v Sloveniji...

parasit ::

snoopy20 je izjavil:

Hy,

jaz bi prosil za kakšen nasvet glede nakupa prenosnika? kupujemo ga za tasta, ki ga bo uporabljal predvsem za office, internet, powerpoint predstavitve in tu pa tam kakšen filmček na kakem dopustu. Gledali smo nekako tele:
HP

HP2
HP3
Acer

ali bi bilo v razredu do 400EUR +/- 20EUR boljše kaj drugega?

Ja sedaj se ti najbolj splača tega, je hiter, pa veliko vsega ima + OS

http://www.odnesi.si/prenosnik-hp-probo...
To je to!

dwinxp ::

Če kdo išče 13,3" notesnik za zmerno ceno ter dobro opremo...

Sem malček gledal danes iz radovednosti ter sem dobil zanimiv primerek:

- Lenovo IdeaPad Z360 i3-350M 2Gb 320Gb G310M za 539,90EUR + 50EUR postnine = 589,90EUR
Gledal sem malo statistike ter primerjalne teste, ter napram recimo mojemu prejsnjemu prenosniku, ki je imel T7200 procesor ter 7600Go graficno ter 3Gb rama... s katerim sem brez problema poganjal Photoshop, DreamWeaver, Visual Studio, Flash... se mi zdi zgornji notesnik zelo dober. Namrec procesor je po testih sodec veliko zmogljivejsi od T7200... ter graficna kartica je tudi za par razredov boljsa...
Ce potegnem crto ter bi zdel rabil prenosnik namenjen veliko nosenju okoli ter da je dovolj zmogljiv za poganjanje zgoraj nastetih programov bi tegale Lenovota dal v zelo ozki izbor... kaj se vam zdi ? Seveda bi mu dokupil se 2Gb rama ker niso tolk dragi ter bi imel super konfiguracijo...

Lp

alphasaphir ::

^^^^ z360 ima 2kg, kar je nekaterim, ki računalnik veliko prenašajo občutno preveč.

TribesMan ::

Lenovo Edge 13" z i3 procesorjem je zagotovo boljša izbira.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Bias ::

Živ za punco bom za novoletno darilo nabavil en prenosnik v cenovnem razredu tam nekje 500EUR.

Uporabljala ga bo za študij/muska/brskanje po spletu/film/kak photoshop.

Sam sem bolj pristaš HP-ja (predvsem zaradi konzervativnega designa) pa sem mal tegale gledal:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Kaj predlagate kako alternativo (acer, asus..?) v tem cenovnem razmahu?

MAX34216 ::

jaz bi ti predlagal tegale:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
tale aspire 5741 serija je zelo solidna, tudi kar se tiče kvalitete izdelave. Zanesljivost je pa itak dobra, pa še dve leti garancije imaš...

JAKAF1 ::

Moj favorit = LENOVO

JakaF1 je bil tvoj post odgovor meni?

OttoParts ::

TribesMan je izjavil:

Odvisno kaj prikuješ od prenosnika.

Edge sicer ima i3 procesor, ampak UM različico, ki ni tako zmogljiva, po drugi strani pa porabi manj elektrike, zato zdrži baterija dlje. Grafika je Intel HD in ni tako zmogljiva kot pri z360 (spet - zmogljivost, + baterija); edge nima optičnega pogona.

TribesMan ::

OttoParts je izjavil:

TribesMan je izjavil:

Odvisno kaj prikuješ od prenosnika.

Edge sicer ima i3 procesor, ampak UM različico, ki ni tako zmogljiva, po drugi strani pa porabi manj elektrike, zato zdrži baterija dlje. Grafika je Intel HD in ni tako zmogljiva kot pri z360 (spet - zmogljivost, + baterija); edge nima optičnega pogona.

Pišem neumnosti...

Šele zdaj vidim da si pisal T7200 in GF Go7600 zato ker je to tvoja sedanja konfiguracija...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Ta konfiguracija je od dwinxp-ja.

Ker se sam že zelooooooo dolgo spravljam kupit en 13'3" prenosnik sem se pač oglasil. V tem razredu je bolj malo izbire če hočeš optično enoto in še ločeno grafiko.

rookie4300 ::

za ljubitelje 13,3 prenosnikov z integrirano grafično:
http://www.vshop.si/361/podrobnosti/Son...

Lep tale Sony.
Zanima me pa tole "Dogravirana tipkovnica"?

Kaj to pomeni, da ima tovarniško narejeno slo tipkovnico ali je slovenski prodajalec/distributer naknadno vgraviral slovenske znake, ker običajno samo nalepijo naše zanke gor? In zakaj bi jo graviral, je mogoče osvetljena, da se naši znaki tudi opazijo?

bastadu ::

Dogravirana pomeni, da so na npr. angleško tipkovnico dodatno dogravirani (ponavadi z laserjem) slovenski znaki ...

O.K., se pravi dosti bolj trajno kot navadne nalepke, ima to kakšno zvezo z osvetljeno tipkovnico (na strani ni nič omenjeno, da bi bila osvetljena)?

Ja ta gravura je ubistvu nemogoča za odstranit, so pa ti znaki napram originalnim ponavadi precej manj kontrastni, je pa seveda precej odvisno od samega materiala tipk ... Z osvetljeno tipkovnico to nima neke veze, tudi še nisem zasledil, da bi bile osvetljene tipkovnice dogravirane, ker logično dogravirani znaki ne bi bili osvetljeni ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

Zheegec ::

Dogravirani znaki so lahko osvetljeni, brez skrbi :)

[edit] odvisno od tipa graviranja, samo gravirane Logitech Illuminated keyboard se čisto lepo svetijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Če je to res, potem hvala za info ;)

dwinxp ::

Rookie 4300 - Zelo zanimiv primerek Vaiota... predvsem, ker vemo, da so VAIO ohišja zelo dobra ter kvaliteta izdelave je na višku... je pa res, da procesor i5 potegne zadaj takoj višjo ceno... za 700EUR pa me osebno že bolj pritegnejo 15,6" prenosniki od Della.

Vseeno v govoru 13.3" sem spet malo brskal pa mi je se vedno favorit prej omenjeni Lenovo Z360. Bom še kaj pobrsku po spletu pa če najdem še kaj podobnega oz boljšega zagotovo sporočim :D

Aja vesele praznike vsem skupaj pa upam, da prinese dedek mraz vsim en lep prenosnik :D

J-ronimo ::

dwinxp je izjavil:

Rookie 4300 - Zelo zanimiv primerek Vaiota... predvsem, ker vemo, da so VAIO ohišja zelo dobra ter kvaliteta izdelave je na višku... je pa res, da procesor i5 potegne zadaj takoj višjo ceno... za 700EUR pa me osebno že bolj pritegnejo 15,6" prenosniki od Della.

Vseeno v govoru 13.3" sem spet malo brskal pa mi je se vedno favorit prej omenjeni Lenovo Z360. Bom še kaj pobrsku po spletu pa če najdem še kaj podobnega oz boljšega zagotovo sporočim :D

Aja vesele praznike vsem skupaj pa upam, da prinese dedek mraz vsim en lep prenosnik :D

Ta Vaio ima ohišje iz magnezija..... mmmmm magnezij......:))

Sam sem za 13.3" pripravljen plačat več kot običajno za to velikost, ker se majhen zaslon pozna pri prenašanju naokoli, pri uporabi doma in v pisarni pa imam laptop tako ali tako priklopljen na eksterni monitor, da ne "trpijo" moje oči. Je pa res, da dobro in popolno opremljen 13.3" (optični pogon in ločena grafika ali pa še docking port) stane toliko kot zelo dober 15.6

Tega Lenovota z360 sem videl v BB, videti je super O.K., samo razstavni model je v nečloveško roza barvi...8-O

@bastadu in ALIEn3001:

Hvala za pojasnila o gravuri. Do sedaj nisem bil na to pozoren sploh.

kmetek ::

daste link tega z360 in ceno?

Tukaj (tako na hitro) je eden z P6100:

http://www.mimovrste.com/artikel/275030...
in še za isto ceno in procesorjem drugje:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

sedaj pa nisem več prepričan, da sem v BB res videl z360 in ne Edge model....

vice boy ::

Pozdravljeni.
Ali ima mogoče kaj izkušen s tem prenosnikom ki ga mislim kupiti TOSHIBA QOSMIO

ali pa ta: hp
Gledam tam okoli 1000 evrov.
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

IceBoX ::

Jaz bi vsekakor vzel HP, nimam ravno dobrih izkušenj s Toshibo.

vice boy ::

To so subjektivni pogledi. A dejansko si imel ta model toshibe in ti ni delovala ok?
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

IceBoX ::

Ne, priznam, to so res samo subjektivni pogledi. Ne, tega modela nisem imel...pač samo povedal sem kar mislim. Imam nek drugi model in nisem ravno zadovoljen. Ljudje se pritožujejo da tipkovnica "šteka" (kar se tudi meni kdaj dogaja) in pač take "malenkosti", ki Toshibo očitno ne ravno zanimajo. Poznam pa tudi nekaj ljudi, ki so pa prej uporabljali HP, zdaj pa prisegajo na Toshibo, tako da...

rookie4300 je izjavil:

To verjetno ne bo držalo, da je ta vaio za 700€:
- HM55 Express
- i5-460M
- ddr2
- umts, gprs...
- cd/dvd

če je res, potem je odlična cena. podobna toshiba r630 z magnezijevim ohišjem in podobno konfiguracijo je 200€ dražja, res pa je da je z 1,4kg precej lažja. Pri tem sony bi znalo it za kaj takega:

Core 2 Duo SU7300 2x 1.30GHz ULV  4096MB (2x 2048MB)  320GB  kein optisches Laufwerk  Intel GMA X4500HD (IGP) shared memory  3x USB 2.0/FireWire/Gb LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth  HDMI  ExpressCard/34 Slot  Memory Stick (-/Duo) Slot  SD-Card Slot  Webcam  Multi-Touch Trackpad  13.3" WXGA LED TFT (1366x768)  Windows 7 Home Premium  Li-Ionen-Akku (VGP-BPS21A)  1.78kg  24 Monate Herstellergarantie

Mogoče se pa v vshop letos celo še kdo javi na telefon. Če ne delajo bi lahko to napisali tudi na svoji strani.

edit:

verjetno imajo napako na strani.

LP

Zgodovina sprememb…

IceBoX je izjavil:

Jaz bi vsekakor vzel HP, nimam ravno dobrih izkušenj s Toshibo.

Približno leto dni stara analiza prikazuje, da ima HP najslabše razmerje po okvarljivosti njihovih prenosnikov, Toshiba pa imam drugo najboljše razmerje, takoj za Asusom ... tako da HP morda le ni tako dobra izbira ...

alphasaphir je izjavil:

rookie4300 je izjavil:

To verjetno ne bo držalo, da je ta vaio za 700€:
- HM55 Express
- i5-460M
- ddr2
- umts, gprs...
- cd/dvd

če je res, potem je odlična cena. podobna toshiba r630 z magnezijevim ohišjem in podobno konfiguracijo je 200€ dražja, res pa je da je z 1,4kg precej lažja. Pri tem sony bi znalo it za kaj takega:

Core 2 Duo SU7300 2x 1.30GHz ULV  4096MB (2x 2048MB)  320GB  kein optisches Laufwerk  Intel GMA X4500HD (IGP) shared memory  3x USB 2.0/FireWire/Gb LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth  HDMI  ExpressCard/34 Slot  Memory Stick (-/Duo) Slot  SD-Card Slot  Webcam  Multi-Touch Trackpad  13.3" WXGA LED TFT (1366x768)  Windows 7 Home Premium  Li-Ionen-Akku (VGP-BPS21A)  1.78kg  24 Monate Herstellergarantie

Mogoče se pa v vshop letos celo še kdo javi na telefon. Če ne delajo bi lahko to napisali tudi na svoji strani.

edit:

verjetno imajo napako na strani.

LP

Ja cena je res prelepa, da bi bila resnična...

Po tvojem postu sem res zelo na kratko pošpegal na net in na večini strani cen za to serijo sploh ni, na eni nizozemski strani pa je kratko obvestilo (v nizozemščini), da ta tip Vaiota ni več v prodaji, tako da gre pri slovenski strani mogoče za odprodajo zadnjih primerkov - kar bi pojasnilo ceno, če cena sama ni napačna.

Ve kdo drug mogoče, če je ta serija še v prodaji (izdelavi), ker sam nisem prepričan, če je to tako - premalo časa za brskanje?

Tu je še NL stran:
http://www.portablegear.nl/prijzen/Sony...

link

Na ceneje.si je približno taka karakteristika za ta denar, kot sem že prej napisal. in potem na prodajalčevi strani vshop piše ponovno i5... po mojem napaka. zaenkrat je moj favorit r630 z i5 iz tujine. glasnost so odpravili, edino kar je res slabo je da nima usb 3.0, ali vsaj: express card slota, itd

Verjetno res napaka.. Kateri pa je r630?

Zgodovina sprememb…

Mene pa zanima zakaj nikogar ne zanimajo rabljeni prenosniki, ki imajo izrazito boljšo konfiguraciji za isti denar in s še par letno garancijo?
S tem, da je možen ogled in proba (da se pokaže, da je res v izvrstnem stanju) ter da cena ni fiksna. Zraven za isto ceno kot v trgovini ali celo nižje pa se dobi še dodatne gadgete s tem, da je prenosnik tam švohnejši.

OttoParts
conrad.at

precej prenosna zadeva, podaljšanje garancije na 4 leta stane 40EUR, skupaj torej 980EUR (in to v veliki trgovini, ne v manjši, ki posluje šele kako leto ali dve in ki ne dviguje telefonov...). teža 1,43kg, magnezijevo ohišje, težave z glasnostjo ventilatorjev odpravljene z novejšim biosom, v bistvu je budget varianta r700. ima cd/dvd, pri nas pa je na voljo za zelo podoben denar i3 različica. gledal sem ga v bigabngu in je zgledal kvaliteten. edini minus je, da ni variante za usb 3.0, in to je za moj pojme velik minus.

J-ronimo
če najdeš kaj rabljenega s tako karakteristiko in podobno garancijo prosim za link.

alphasaphir je izjavil:

OttoParts
J-ronimo
če najdeš kaj rabljenega s tako karakteristiko in podobno garancijo prosim za link.

J-ronimo je izjavil:

HP Pavilion dv6-2060ea z 2-letno garancijo.

Izrazito boljša karakteristika, posebej procesorja, ekran . Garancija sicer "samo" 2-letna, vendar za isti denar dobiš zraven še gadgete...brez njih je pa cena še nižja.

Sam, če se me motm, iščš ti 13,3"?

Vprašanje je bilo splošno zastavljeno, ker me čudi, da me ljudje ignorirajo in potem kupijo slabše prenosnike za več denarja.

saj če je 17" in pod 1,5kg bom tudi preživel za ta denar :D . razumem, da sprašuješ na splošno in če ti sam odgovorim: če bi bil namesto 1000EUR - 900EUR rabljen, ne bi gledal za rabljenim.

glede na dotičen laptop, ki ga omenjaš za 850EUR:
Procesor - Intel Core i7 i7-720QM / 1.6 GHz ( Quad-Core )
Pomnilnik - 4 GB / 8 GB (max) - DDR3 SDRAM ( 2 x 2 GB )
Disk - 500 GB - SATA-150 - 5400 rpm
OS - Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
Zaslon - 15.6" TFT 1366 x 768 ( WXGA ) - BrightView
Pečka - DVD?RW (?R DL) / DVD-RAM with LightScribe Technology
Grafična - NVIDIA GeForce GT 230 - 1 GB
Bluetooth, Webcam, Touchpad, 5in1 card reader, Altec Lansing Speakers
Podaljšana garancija, ki traja do konca leta 2012.

pa za 806EUR dobiš novega asusa na amazon (se pravi še 9EUR poštnina v slo, če se ne motim):
Core i7-740QM 4x 1.66GHz o 4096MB (2x 2048MB) o 500GB o DVD+/-RW DL o ATI Radeon 6370M 1024MB o 3x USB 2.0/Gb LAN/WLAN 802.11bgn o HDMI o ExpressCard Slot o 3in1 Card Reader (SD/MMC/MS) o Webcam (1.3 Megapixel) o 15.6" WXGA glare LED TFT (1366x768) o Windows 7 Home Premium (64-bit) o Li-Ionen-Akku (4.5h Laufzeit) o 2.60kg o 24 Monate Herstellergarantie

torej je nov in cenejši. zato večina ne gleda rabljenih.

Zgodovina sprememb…

alphasaphir je izjavil:

OttoParts
conrad.at

precej prenosna zadeva, podaljšanje garancije na 4 leta stane 40EUR, skupaj torej 980EUR (in to v veliki trgovini, ne v manjši, ki posluje šele kako leto ali dve in ki ne dviguje telefonov...). teža 1,43kg, magnezijevo ohišje, težave z glasnostjo ventilatorjev odpravljene z novejšim biosom, v bistvu je budget varianta r700. ima cd/dvd, pri nas pa je na voljo za zelo podoben denar i3 različica. gledal sem ga v bigabngu in je zgledal kvaliteten. edini minus je, da ni variante za usb 3.0, in to je za moj pojme velik minus.

J-ronimo

Aha misliš Toshibo.
Tudi sam sem ga videl v BB. Mislim, da je med r630 in r700 razlika ta, da ima r700 na spodnji strani docking port, r630 ga nima (se pa vidi kje, ker je prekrit z neko plastiko); na pripadajočem docking stationu pa je prisoten USB 3.0 port. Ampak r700 in dock sem doslej videl samo na Toshiba USA.

@J-ronimo:
Se ta večletna garancija nanaša tudi na baterijo, ki je največji problem pri rabljenih?

OttoParts

kaj pa rabljen dell adamo:
slobmw
slotech

mene kar malo mika, ampak kot sem napisal, imam nekaj dvomov glede rabljenih prenosnikov.

Bias je izjavil:

Živ za punco bom za novoletno darilo nabavil en prenosnik v cenovnem razredu tam nekje 500EUR.

Uporabljala ga bo za študij/muska/brskanje po spletu/film/kak photoshop.

Sam sem bolj pristaš HP-ja (predvsem zaradi konzervativnega designa) pa sem mal tegale gledal:

Kaj predlagate kako alternativo (acer, asus..?) v tem cenovnem razmahu?

Sem nabavil ta laptop HP 625 (P540 4G 500G W7HP) in moram rečt, da sem blazno razočaran nad lcd-jem/resolucijo/svetilnostjo...v glavnem ostalo ok, ampak en izmed pomembnih delov je porazen.

alphasaphir je izjavil:

saj če je 17" in pod 1,5kg bom tudi preživel za ta denar :D . razumem, da sprašuješ na splošno in če ti sam odgovorim: če bi bil namesto 1000EUR - 900EUR rabljen, ne bi gledal za rabljenim.

glede na dotičen laptop, ki ga omenjaš za 850EUR:
Procesor - Intel Core i7 i7-720QM / 1.6 GHz ( Quad-Core )
Pomnilnik - 4 GB / 8 GB (max) - DDR3 SDRAM ( 2 x 2 GB )
Disk - 500 GB - SATA-150 - 5400 rpm
OS - Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit
Zaslon - 15.6" TFT 1366 x 768 ( WXGA ) - BrightView
Pečka - DVD?RW (?R DL) / DVD-RAM with LightScribe Technology
Grafična - NVIDIA GeForce GT 230 - 1 GB
Bluetooth, Webcam, Touchpad, 5in1 card reader, Altec Lansing Speakers
Podaljšana garancija, ki traja do konca leta 2012.

pa za 806EUR dobiš novega asusa na amazon (se pravi še 9EUR poštnina v slo, če se ne motim):
Core i7-740QM 4x 1.66GHz o 4096MB (2x 2048MB) o 500GB o DVD+/-RW DL o ATI Radeon 6370M 1024MB o 3x USB 2.0/Gb LAN/WLAN 802.11bgn o HDMI o ExpressCard Slot o 3in1 Card Reader (SD/MMC/MS) o Webcam (1.3 Megapixel) o 15.6" WXGA glare LED TFT (1366x768) o Windows 7 Home Premium (64-bit) o Li-Ionen-Akku (4.5h Laufzeit) o 2.60kg o 24 Monate Herstellergarantie

torej je nov in cenejši. zato večina ne gleda rabljenih.

Sem naletel tudi že na ta prenosnik in če se ne motim je procesor malce boljši, grafična kartica je pa celo v nižjem razredu (dvomim, da se sploh lahko dela kar bolj kompleksnega). Sem pa, ko sem kupoval prenosnik, gledal tudi Asus-a z identičnim ohišjem, vendar so bili review-i slabi glede pregrevanja in pa kvalitete ohišja, ki je pri temu HP-ju ena izmed boljših lastnosti.

Osebno pa ne vem kako je kaj z garancijo pri teh prinosnikih, ker nisem še nikoli kupoval iz tujine...

Cena je bila postavljena glede na ponudbe v Sloveniji in ni fiksna.
Drugače pa hvala za tehten odgovor.

No ampak pregrevanje, kvaliteta grafične kartice, izdelava... so stvari, ki jih je potrebno pri prodaji računalnika izpostaviti, če noče prodajati računalnika pod ceno. Zakaj ima tak rabljen računalnik isto ceno kot podoben nov.

Glede garancije pri kupovanju v tujini:
- Ponavadi trgovine tipa mediamarkt/saturn... rešijo reklamacije hitreje kot bigbangi in podobno pri nas, govorim iz izkušenj. menjava diska gori: 5 dni, pri nas skoraj 3 tedne.
- če so manjše trgovinice ne vem kako je za vsako posebej. ponavadi se odda na pooblaščen servis osebno ali preko dostavne službe. pri nas smo vajeni, da oddajamo v trgovino kjer smo kupli, da lahko še malo pojamramo in se gremo osebno pizdit če predolgo traja :) Fajn je tudi če živiš dokaj blizu meje, ker je potem poštnoležeče ugodna opcija.

Ni pa bil moj namen zbijat cene, sploh ne razumem: to je tvoj oglas? Verjamem pa da je kr boleče dobiti kako ponudbo od "interesentov", ali samo vprašanja - "je dobro ohranjen?", "kaj pa zadnja cena?", "ga lahko dostaviš v vukojebino xy, ker nimam dovol denarja, da pridem do tebe".
Fuck it, če ti ni nujno se sprijazni z mogoče ne čisto optimalnim nakupom in ga raje obdrži, ker pač velja, da ko odneseš stvar iz trgovine njenea vrednost pade po tleh...

LP

alphasaphir je izjavil:

OttoParts

kaj pa rabljen dell adamo:
slobmw
slotech

mene kar malo mika, ampak kot sem napisal, imam nekaj dvomov glede rabljenih prenosnikov.

Adamo je lep, ampak nima optičnega pogona in je še vedno nekoliko predrag.

Hvala za namig.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

- Ponavadi trgovine tipa mediamarkt/saturn... rešijo reklamacije hitreje kot bigbangi in podobno pri nas, govorim iz izkušenj. menjava diska gori: 5 dni, pri nas skoraj 3 tedne.

Saj to veš, da trgovine nimajo drugega s takšnimi reklamacijami, kot pa da pošljejo po pošti na pooblaščeni servis?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

elitas ::

Živjo kateri prenosnik mi priporočate do 700,800EUR?
Uporabljal bi ga predvsem za filme, igre, glasbo, delo za šolo..
Se da dobiti še kaj boljšega kot je npr. tole:

http://www.mimovrste.com/artikel/275030...

http://www.mimovrste.com/artikel/275029...

Lep pozdrav.

Zheegec je izjavil:

Saj to veš, da trgovine nimajo drugega s takšnimi reklamacijami, kot pa da pošljejo po pošti na pooblaščeni servis?

Res je, narobe sem napisal. Namreč, če sem kupil v bigbangu, oddam reklamacijo v bigbangu in ne pošiljam računalnika kar po pošti na servis - bi to sploh bilo sprejemljivo? Razumem pa, da ne rešujejo reklamacij v bigbangu - uporabnik pred mano je celo mnenja, da niti svetovati ne znajo; kako bi po tem znali popravljati? - jas sem mnenja, da je čisto odvisno od prodajalca/ke in njegovega dneva, predvsem pa od cene - ali bom kupil izdelek v določeni trgovini. Vsekakor pa tudi kako se odvijajo reklamacije in na žalost sem pri nas dobil po enem tednu šele obvestilo, da je bil računalnik posredovan na pooblaščeni servis, medtem ko sem gori pri čisto enaki napaki bil po 5 dneh telefonsko obveščen, da je računalnik popravljen in čaka na prevzem v trgovini. Tako, da še dobro, da imamo v Sloveniji zakonsko predpisan rok popravila.

Ne vem pa na kaj točno si ciljal in kaj to dejstvo konkretno spremeni na kupčevi izkušnji, razen da ti oni v trgovini itak ne znajo povedat nič, ker oni iz servisa niso nič napisali.

__X__ ::

@elitas
Za cca 700EUR je dober tudi ASUS N53JN-SX107D
««
230 / 667
»»