» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
18 / 667
»»

Eddy ::

Super fantje, zdej ste pametni!
Kje ste bili ko sem spraševal o em prenosniku.

Saj je vedno tako... po bitki so lahko vsi generali! :\
www.ekwaterblocks.com

wishmaster ::

Tud jaz se odločam da bi si nabavil en prenosnik za sebe .Do sedaj sem uporabljal IBM z P4 2800 procesorjem (služben ) .Sedaj imam pa na displayu tri črne "trake" ,tak da tega prenosnika ne morm več uporabljat. Sedaj se odločam za en prenosnik z AMD ATHLON 64 3700 . Zanima me malo vaše mnenje glede AMDjevih procesorjev v prenosnikih .Ali je v teh prenosnikih isti procesor kot v namiznih računalnikih ? . Prenosnik je od HPja ,ali velja pri nas garancija,če prenosnik kupim v nemčiji ?

Jackass ::

wishmaster: Jah maš mobilne in navadne procesorje. Mobilni, so primernejši za prenosnike, ker se manj grejejo(navaden proc požre okrog 80W, če se ne motm) in lahko (v grobem rečeno) nekoliko reguliraš koliko procesorske moči pravzaprav potrebuješ. AMD-je imaš v 2 verzijah: 25W in 35W (to je maksimalna poraba) med tem ko ima pentium mobile (menda) v povprečju 25W. AMD je 64 bitni procesor, pentiumi so navadni, imajo pa Hyperthreading.

Poglej kakšno garancijo ima prenosnik. Če ima mednarodno, EU, evropsko, svetovno... pol je kul, če ma pa samo za Nemčijo, pol pa ni kul.
jAcKaSS

krho ::

Pentium M NIMA hyperthreadinga.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

JohnyB ::

Sam sem gledov tudi ta prenosnik SONY VAIO VGN FS-315-E

ALIEN3001 ti ki si bolj v Sony-jevem taboru kaj misliš a je vreden tega denarja a nej raje za ta denar kak HP kupim oz kej drugega!

Ker tukaj se mi vse dopade, grafika sam da ma svoj ram ker ne rabm za igre, samo proc je bolj švoh !

SONY VAIO VGN FS-315-E ----- 298.900,00 SIT
Apple iMac

bond007 ::

Za ta denar pa res ni treba celerona kupovat. Sicer ni tako napačen celeron (ga imam tudi sam v prenosniku), ampak če že daš 300k skor more bit p-m! . Drugače zgleda kul, če res ne rabiš za igre. :)

ne rabm :) sam kako počasnejši pa je ta celi od rečmo p-m ?

če govorimo v %

uglavnem gledam da ni sherana grafika, zaslon da je 15.4 ....
Apple iMac

cojss ::

Proc ni veliko počasnejši od Pentiuma M 1.6, ima le polovico predpomnilnika (1 MB namesto 2), je pa razlika v porabi energije. Ima pa ta grafična skoraj zagotovo sharan pomnilnik.

bond007 ::

Počasnejši? Ne veliko .. če vemo, da je tale celerona na dothan jedru in ima zato performance popolnoma enake bivšemu p-m (banias): KLIK. Pri super pi mislim da so se zmotili - namreč jst na mojem c-m 1.4Ghz navitem na 1.7 dobim čas 51s. Pa tudi po forumu se je že govorilo da je c-m počasnejši za okoli 4s od p-m pri istem taktu(oba na dothan jedru).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Zheegec ::

Ene par napak je na tej strani... GMA900 je integrirana (nima svojega RAM), pa tisti "CENTRINO" napis pri procesorju pomeni, da je ali procesor narobe napisan, ali pa ta oznaka ne sme biti tam.
Ohišje, tipkovnica in zaslon (X-black) so super, ampak za to ceno bi res moral dobiti kaj več... Je pa vse odvisno od tebe, takšnega zaslona sicer drugje za takšno ceno ne dobiš, je pa malo problem tukaj baterija, ker ne zdrži ravno veliko, grafična se pa lahko nastavi da požre samo 32MB sistemskega RAM, pa je OK.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

aha sm mal gledov oz po googlov pa sm vidu da je grefa sherd ,...............

tko da na konc je tle vredu samo monitor :=)

ne vem pa kao se lahko hvalijo da so neki hudi uvozniki al kva že pa napačne podatke dajejo gor......
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

Samorog ::

Kaj menite o tem prenosniku klik oz. ali imate kakšen boljši predlog. Meja je nekje 275.000 sit. Zaželjeno je, da ima grafična kartica svoj RAM in ni integrirana na matično, čeprav računalnik nikoli ne bo služil za igranje iger tako, da je lahko čisto osnovna kartica.

Hvala.

točno tega sem tudi jest gledov

samo ti priporočam da daš 10 k zraven in se zapelješ v Avstrijo

FUJITSU-SIEMENS AMILO M1439G
Apple iMac

majeric ::

Mene pa zanima kaj mislite o tem prenosniku. al ima kdo kaj izkušenj z AMD-jem
Acer Aspire 5022WLMi AMD Turion
eni pravijo da se zelo segreva, kaj pa vi pravite...

Aja pa še to sem gledal pri enem prenosniku. kaka je ta grafična: Integrirana Ati Radeon Xpress 200M do 128MB
ali ta grafična uprorablja deljeni pomnilnik ali ima svojega?

Hvala vam za pomoč
LP, Uroš

zoune ::

shared je to

BeerBelly ::

Mene pa zanima kakšna so splošna mnenja o Acerjih. Sam sem namreč gledal Acer Aspire 5024WLMi AMD Turion (1GB/100GB) in se mi zdi, da glede na specifikacije dobiš dokaj veliko za ta denar.

Ne vem pa, kakšen je build quality oz. kaj vse lahko pričakujem od tega laptopa. Mi lahko kdo pomaga, kajti 340k vseeno ni tako malo :)

nurmaln ::

Za acerje se bolj ali manj folk strinja, da ponavadi ponujajo največ za svojo ceno. Ohišja so ok, sicer ne na ravni IBM, ampak nekje kot HP. AS5024 je mene prepričal predvsem z monitorjem.

davidtu ::

hehe ohisje acerjev je sux v primerjavi z kaksno toshibo ;) ce mas tezke roke bo plastika zacela pokat ;) to mi je celo prodajalec v trgovini pokazu kak vse poka cez encajt. mel so ga pac raztavlenga. in seveda noben ni kupu :> sorry ampak moje mnenje je kupi si toshibo, sony mrbit dell... Hpji sux enmu kolegu crknu zaslon drugmu dvdrw tretmu usbeji. uglavnem tvoja odlocitev...

MaCoFaCo ::

Acerja 5024 s Turion procesorjem lahko samo pohvalim (kar mogoče enim ne bo povšeči). Dela stabilno, disk z 4200 rpm me sploh ne moti, edino rama moram dokupit še 1GB, ker ga imam trenutno le 512MB (gonim Visual Studio pa kak SQL server in ga hitro zmanjka - rama seveda). Na spodnji levi strani tipkovnice je topel na dotik, vključno s touchpadom (ki pa ga ne uporabljam veliko). S 64-bitnim procesorjem je poskrbljeno za prihodnost, s solidno grafično kartico pa zagotovljeno lepo delovanje v Windows Visti. Škoda le da nima vgrajenega bluetootha.

Imam ga šele 4 meseca in hvala bogu ohišje še ni začelo pokat. Pod vodo pa ga še nisem testiral :P

Mirč ::

joj ACER!!
Plastika made by china,krizzaa,sem vido kaj naredi z tem prenosnikom polita kava.

sj jz ne recem. notr majo res najhuj zadeve ampak kar se tice ohisja pa ni za govort. drgac pa ce ti ohisje ne pomen tolko bos v acerju dobu najvec od hardverja za svoje pare ;)

Hm...veste mogoč še za kakšen prenosnik, ki bi bil podoben Aspire 5024 po komponentah, vendar pa mogoče z malo bolj zanesljivo zvenečim imenom...

Pa cena naj tudi ne bi presegla kakšnih 350k... :)

Modeli jest ne vem, od kje vam te neverjetno zanesljive informacije ampak jaz uporabljam acer prenosnike že skoraj 5 let. Ohišja pred 5 leti res niso bila glih za prehvalit (amapk tudi pri drugih znamkah ne), potem pa so začeli z novimi ohišji, ki so praktično enaka na vseh acer prenosnikih in na prenosniku ki ga uporabljam leto in pol ni niti najmanjšega znaka obrabe. V firmi imajo še trijhe sodelavci acer prenosnike in kar se tiče ohišja ni bilo z nobenim nobenih problemov.

Res me zanima od kje te izjave. (pa ne mislim komentarejv kot so "pred ene par leti je imel en kolega....)

Plastika made by china
Ostale znamke najbrž delajo u Holywood-u.

sem vido kaj naredi z tem prenosnikom polita kava
Polita kava je marketinška bedarija ki je za 99,9% ljudi čist brezveze. Jaz na klasično tipkovnico za 5k veliko manj pazim kot na prenosnik pa tudi po tej še v življenju nisem polil kave, kolkrat ste ostali?
Sicer pa tudi serija aspire 5024 ima to zaščito, oglej si na spletni strani, kjer je tudi navedeno kateri testi za ohišje in tipkovico so opravljeni za to serijo:

Quality & Reliability Tests
Temperature and Humidity test
Free Drop test
Acoustics test
Weight and Pressure tests
Spillage test
Shock and Vibration tests
Electrostatic Discharge test
MTBF (Mean Time Between Failure) test
Hinge life test
Keyboard Switch Life test

Sicer pa vsakemu priporočam, da posluša kaj o prenosniku povejo tisti ki ga imajo, ne pa tistih ki so nekje neki slišal. Zase vem, da je bil odličen nakup.

Jackal ::

Hm...veste mogoč še za kakšen prenosnik, ki bi bil podoben Aspire 5024 po komponentah, vendar pa mogoče z malo bolj zanesljivo zvenečim imenom...

Pa cena naj tudi ne bi presegla kakšnih 350k... :)

Fujitsu Siemens Amilo 1667G

Bojim se, da so pri nas cene teh računalnikov precej višje.

ves kaj ze na oci se vidi k mas acerja pa toshibo zravn ker je bolj kvalitetno izdelan... k pa gor naslons roke pa vids kera plastika se bo prej udrla. in to sm probu v trgovini z novim acerjem in novo toshibo...

Slišal nekje bi skoraj držalo ampak ne.
Sem sam dobil v roke ta prenosnik škoda, da ga nisem slikal,prenosnik ob politju kave je seveda prenehal delovat.Ampak kasneje je stranka ta prenosnik sušila z fenom bog pomagaj!!!Ko sem dobil prenosnik na servis in ga odprl,razstavil ni blo dela njem,ki nebi bil zvit,še sreča,da so tako poceni ti deli mislim da komplet plastika za prenosnik ni več kot 15.000sit.Ampak plastiko sem zamenjal vendar potrebna je bila tudi zamenjava matične,ki pa le ni tako poceni.....
Toliko o tem
Pa že dost primerov poznam,ko se je kaj polilo po prenosniku.
lp

mirč a lahko zaupaš na kerem servisu? a v lj?

nemorem,nivazno,v mb
lp

Acerji (na splošno) se definitivno ne kvarijo nadpovprečno, je pa res da je malo slabši material. Ravno IBM ojačan s titanom ali pa kakšen Acer Ferrari/Sony Vaio/whatever iz carbon-fibre to sicer ni, ampak dajte še samo na raznih znamkah ki imajo "tipkovnico zaščiteno proti politju" sprobat kakšno tekočino polit, ker grem stavit da večina prestižnih znamk polite kave ne preživi ravno najbolje. Če pa s fenom sušiš je pa druga >:D
Definitivno je tale Acer 5024WLMI z 1GB RAM, 100GB HDD pa X700 glede na ceno zelo dober nakup (330.000SIT stane), če malo paziš nanj je ohišje čisto OK. Za bolj portable varijante se itaq gleda manjše prenosnike, 15.4" je zame že bolj DRT kot ne.
Janez Janša, 29.04.2014

Dekinio ::

Kot sem že omenil si lastim Acer Aspire 1692 Wlmi in sem zelo zadovoljen,je odličen nakup.Uporabljam ga non-stop doma, služba vedno ga kam vlačim in dela brezhibno.Za ta denar ponuja največ.Seveda ima IBM vrhunsko kvaliteto samo premalo ponuja razen dobrega ohišja.Kaj si naj počnem z notebookom čez 5-7 let, ki ima že pri samem nakupu za te čase prešvoh komponente, kaj šele čez 5-7 let...

Macketina ::

Nekdo, ki mi je strasansko blizu, ampak se niti malo ne spozna na tehnikalije, me je zaprosil za en dober nasvet glede prenosnika. Na same tehnikalije se dobro spoznam, ampak ta oseba rabi to za grafično oblikovanje... corel draw, adobeindesign, photoshop...zaenkrat
te zadeve (kake brošure, knjigice) - tukaj pa nimam izkusenj in nimam pojma, na kaj je treba paziti. Za photoshop vem da zna pokuriti ogromno RAMA, tako da bi moja osnova bila sledeca:

Centrino 1.5-1.7, WiFi b/g, 80GB disk, 512MB rama (razsirljiv, ce bo cena dopuscala ze zdaj 1GB), citalec kartic, Bluetooth, cim vec USB, izhod na TV, 3 leta garancije, DVD+-RW, WinXP professional, tam nekje do 280.000, zatakne se pa pri zaslonu, graficni in firmi.

-Koliko ima graficna posredi pri teh nastetih programih? Sej gre naceloma za 2D, se pravi bi tudi vgrajena s deljenim pomnilnikom morala zadoscati?
-zaslon me jezi, ker so standardno 1024*768. Je to dovolj za tako delo? Seveda bi bil boljsi kak velik zaslon, da se spravi gor vsega boga, vendar kaj konkretno? :\ 1400*1024 ali kaj podobnega?
-firma? preferiram kako znano firmo, ne kakega Gericoma ali podobnega. Kaj je dobro in predvsem, kje se v sloveniji dobi kej? Na mimovrsti in drugje majo kup modelov, samo sigurno se da to kupiti tudi pri pooblascenih uvoznikih, itd...

Hvala za kakrsnikoli konstruktiven nasvet in mnenje...

Še najcenejši z boljšo ločljivostjo in od dobre ferme ter z vsem kar si napisal bi bil HP NX6125 PY417 - Turion64 1.8GHz, 512MB DDR, 80GB 5400Rpm, x300 do 128MB, 15" 1400x1050, WLAN, FW, BT, TV-out, 3xUSB, čit. kartic, WinXP Home.
Stane pa zadeva okoli 290K (www.bof.si), pa še za podaljšati garancijo te pride 34K (imaš potem 3 leta skupne garancije).

Je pa RAM kolikor se spomnim 2x256MB, tako da moraš potem nabaviti 1x1GB pa imaš 1GB+256MB.

Grafična je lahko integrirana, dokler se dela v 2D je čisto vseeno kakšna grafična je (samo da je), edino integrirana ti krade nekaj malega sistemskega RAM, ampak ni panike.

Kje prenosnike dobiti - v trgovini seveda, direktno od uvoznika ne gre, ker v glavnem nimajo maloprodaje.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Macketina ::

Hvala za hiter odgovor, HP NX6125 PY417 ? Na bof.si ga nisem nasel, sem ga pa tukaj:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
tega sem sicer ze gledal, dolocene stvari bi spremenil (winXPpro) in dolocene so nepotrebne (citalec odtisov), privlacila me je pa locljivost zaslona. Ampak skrbi me procesor - ne vem kaksni so AMD v prenosnikih, predvsem proti res dobrim, varcnim P-M procom ?! Koliksna je razlika, kake so komplikacije, kolk je glasen ventilator, zakaj bi rabil 64bitnost v prenosniku, ko pa pri spilih ne bo prislo do izraza, vec kot par GB rama pa tudi ne bo:D

Edit: pozabil da uvozniki nimajo maloprodaje, thx za info.

Zgodovina sprememb…

tega sem sicer ze gledal, dolocene stvari bi spremenil (winXPpro) in dolocene so nepotrebne (citalec odtisov), privlacila me je pa locljivost zaslona. Ampak skrbi me procesor - ne vem kaksni so AMD v prenosnikih, predvsem proti res dobrim, varcnim P-M procom ?! Koliksna je razlika, kake so komplikacije, kolk je glasen ventilator, zakaj bi rabil 64bitnost v prenosniku, ko pa pri spilih ne bo prislo do izraza, vec kot par GB rama pa tudi ne bo:D

WinXP PRO ne rabiš, čitalec odtisov lahko odmisliš (ali pa pokliči na HP, za kakšnih 500K ti naredijo istega, izvenserijskega brez čitalca).
AMD je OK, poraba ML procesorja je približno takšna kot poraba Pentium M. Ventilator je glasen toliko kot pri NX6110 s Pentium M. 64-bitnost pa pač odmisli, predstavljaj si da kupuješ Turion32 ali kaj takega :D Če imaš navadne WinXP je 64-bit del neaktiven, je vseeno če ne bi obstajal.

Dober prenosnik, zelo malo okvar, kar kvaliteten pa ni drag glede na to kaj ima.
Janez Janša, 29.04.2014

@Mirč

Brez zamere ampak IMHO si full of shit. V Mb acer nima pooblaščenega servisa. Glede na to, da je ta serija zunaj manj kot eno leto so vsi v garanciji in jih torej popravlja samo pooblaščen servis.;)

Smorny ::

Imam točno takega HP nx6125, kot ga omenja Alien. Sem ga naročil iz nemčije za vsega skupaj 1006€ in dela enkratno. Ločljivost je bomba, ker delam tudi v autocadu. Dokupil sem le ram, ker mi 512 - grafična ni zadoščalo. Procesorske moči je vedno dovolj. Ventilator se zažene vsakih nekaj minut in ni glasen. Poskusil sem že namestiti win xp 64, vendar sem kislo ugotovil, da HP še nima nič gonilnikov za x64! Nezrelo in neresno od take firme.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

hahaha,pooblaščeni servis,smo za ibm in..
lp

Popravila v garancijskem roku lahko opravlja samo pooblaščeni servis, glede na to da sta servisa za acer samo v lj in velenju, pomeni da vaša firma to ni. Iz tega sledi (vsaj po moje), da tega računalnika nisi popravljal. |O

ja seveda,
lp

Pogodbena stranka
lp

Saj ni važn.Moje mnenje glede nakupa prenosnika je tako,da je čim lažji manjše mere in zdržljiva baterija.

no po moje sem se končno odloču za nakup, no ne še čisto

glede na denarne rezerve :\ in potrebe.... me samo še matra ali naj vzamemem

1.
FUJITSU-SIEMENS AMILO M1439G
Intel Pentium M 750, 1,86 GHz, 80 GB, 1024 MB DDR-RAM, nvidia 6600go, 15.4..

2.
TOSHIBA SATELLITE M70-189 1205CZ MEK
Intel Pentium M (Centrino) 1,73 GHz, 60 GB, 1024 MB DDR-2-RAM, Radeon x600SE 128, 15.4..

oba imata enako ceno 1.199 EU v mediamarkt.at

a je res da je Centrino v navezi z DDR-2 dosti hitrejši ? ker imam raje hitrejši sistem in slabšo grafiko, ker mislim zadevo uporabljat tudi za obdelavo home videa!
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

Zaradi DDR2 ni kakšne hude razlike, tako da se ne sekirati če je DDR1. Res da 915 čipset podpira dual-channel DDR2, ampak realno res ni velike razlike, razen če imaš integrirano grafično se pa bolj pozna.
Janez Janša, 29.04.2014

aha ok

no sej samo to me je zanimal, kva pa ta fora P-M pr Simens, pr Toshibi pa P-Centrino...a nista oba Centrino?

in ne moreš verjet da so Simensa podražl za 100EU mater---;((
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

mcrastur ::

Fujitsu-Siemens AMILO A1667G MT37 1GB/100 XPH

To vse lepo zgleda ... cena tud ... mi lahko kdo pove ce ima mednarodno garancijo ? zastopnika v sloveniji ? pa kje je ta trgovina ?, ne znam nemško ...

thx , lp

Fizikalko ::

Ima kdo izkušnje z novo Z serijo IBM oz. Lenovo prenosnikov? Baje sekajo...

Smorny ::

@mcrastur: ponavadi se da zmeniti angleško.
Kundenservice und Support:

Telefon
0351 / 438 3 440
Sie erreichen unseren Kundenservice und Technischen Support Montag bis Freitag von 10.00 - 18.30 Uhr.

eMail
Kundenservice: kundenservice@mmcomputer.de

Telefax
0351 / 438 3 433
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

no sej samo to me je zanimal, kva pa ta fora P-M pr Simens, pr Toshibi pa P-Centrino...a nista oba Centrino?

Pozabi na ta Centrino. Če je Pentium M in ima WLAN je kul, tudi če ni Centrino.
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

Če koga slučajno zanima je Lenovo včeraj na CESu 2006 najavil nove laptope...

ThinkPad T60

ThinkPad X60 in X60s

T60 bo dobavljiv v inačicah z 14" in 15" ekranom, medtem ko je X60 12", X60s je prav tako 12" le da je to "slim" varianta...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Hm...kaj pa tole Fujitsu Siemens Amilo A-1667G...Je toliko slabši ta procesor kot Turion? Se veliko bolj greje?

Načeloma bi dokupil še ekstra 512 Mb RAM-a...
««
18 / 667
»»