» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
17 / 667
»»

sSsE ::

Zdravo!

Če se najde kakšen dober majstr, ki zna dobro svetvat za nakup prenosnika, bom zelo hvaležen. Odločam se med HP in Sony. Več si poglejte na mojem postu, prosm.

_player_ ::

kupujem desktop replacement notebook(za cca 1500EUR) in sicer se odlocam med dvema:

Toshiba M60-139

Fujitsu-Siemens Amilo M 3438G

kaj menite, kateri je boljsi oz. katerega se bolj splaca kupit

kaj/kako je s temi mednarodnimi garancijami (ce ga kupis v tujini)?

a kdo ve, a se katerega od teh dveh da videt kje v slo?

SepoX ::

Mislim da ni dileme - Siemensa kupi. V Avteri vpraši kako je s servisom - glede na to da so zastopniki za te laptope, bi morala garancija veljat tudi pri nas.

Jackass ::

s.Oliver: Tko je, ti si dal za primerjavo, dva prenosnika, ki sta si po namenu popolnoma različna. HP je 17", težak 4,22kg z navadnim procesorjem in je pravzaprav nadomestilo za namizni računalnik. Sony pa je prenosnik v pravem pomenu besede. Kaj potrebuješ boš ti najbolje vedel. Vsekakor se ti bo prenosnik z navadnim procesorjem veliko bolj grel in hitreje pokuril baterijo. Sony ima mimogrede odličen zaslon, najboljši med prenosniki.
jAcKaSS

Zdej sm našel 3 favorite. Sony-ja, Toshibo in Asus-a.

Bistvene lastnosti:
Vsi imajo 1,86 GHz proc, 1GB DDR2.

Toshiba:
- 80 GB 5400/min
- 533 MHz DDR2
- bralnik kartic 5 in 1
- Nekoliko boljši zaslon od ASUS-a

Asus:
- 100 GB 4200/min
- 533 MHz DDR2
- bralnik kartic 5 in 1
- Bluetooth
- slabši zaslon od obeh (velik odboj)

Sony:
- 100 GB 4200/min
- 400 MHz DDR2
- bralnik kartic (samo MemoryStick)
- perfekten zaslon (najboljši med prenosniki, praktično nobenega odboja)

Disk, bi v vsakem primeru prodal in kupil 100 GB 5400/min. Ampak je 100 GB 4200/min, več vreden od 80 GB 5400/min (starega bi namreč prodal).

Na eni strani ima Asus vse kar mi srce lahko poželi kar se tiče opremljenosti. Sony pa ima super zaslon, ampak je brez bluetootha in bralnik kartic je bolj beden. Toshiba pa je nekaj vmes.

Kaj bi vi kupili na mojem mestu?
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

carlito149 ::

No odločitev je padla.Jutri grem po IBM-a v BOF za 190k. Ali sem se prav odločil, kaj pravite lastniki le tega?Dodal bom še 256 RAMa

Brilko ::

Jackass: cene?

SepoX ::

Naj ti dajo not 1x512 ploščico, da boš lahko dogradil kdaj na 1GB.

Brilko: Približno 1400€. Ampak to nima kšne bistvene vloge. Asus je sicer samo 1300€.
jAcKaSS

klemen22 ::

Modela R52 nisem videl, ampak če je ohišje kaj podobno R51, potem js ne vem kaj nekateri vidite na tem prenosniko, ampak ohišje je plastik fantastik saj se upogne, če nanj prtisneš nekoliko močneje. Ni to isto kot pri Prestigio-tu, ko že na pogled zgleda ceneno, ampak se pa upogiba, torej je veliko manj kompaktno od neke Toshibe ali Sony-ja. Ločljivost zaslona je 1024×768. To je za ta denar veliko premalo.

Da ne bo pomote Sony ki se prodaja za okoli 340k sit absolutno nima nič kvalitetnejšega ohišja od IBMa R52. Sem pritisnu v trgovini malo na levi strani tam kjer je ena nalepka in glej ga zlomka -> ohišje se je zvilo, tako da ne vem od kje vam hvala za tega Sonya. Glede tiste kompaknosti in čvrstosti ohišja je takole -> kolikor keša daš toliko imaš. Ne pričakovat da pri sonyu za 300k sit dobiš nekaj neverjetnega. Tovrstne zadeve se začnejo pri 450k sit in naprej. Jest mam na svojem T43ki ločljivost 1400x..pik ampak če gledaš malo bolj na deleč se moraš z očmi res že matrati. Torej 1024x768 če je ekran soliden je popolnoma kul. Resda so pike jasno malo večje vendar pa lahko udobno delaš. Pač to moraš pogledat v trgovini (npr. enga z višjo in nižjo resloucijo) pa vidiš kera slika ti je všeč.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Smorny ::

Velikost fontov si povečaj!
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

krho ::

@Smorny: Ja je rešitev. Ampak ali si ti videl večino programov na large fonts? Izgledajo obupno.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Nisem, ker mi odgovarja 1400*1050 na 15".
Motiti se je človeško.

klemen22: Men je v principu vseen, js sm picajzlast in nad IBM-om nism čist nč navdušn. Sam 1024×768 je ful premejhna ločljivost. Že ti 4:3 zasloni zastareli pri prenosnikih, samo še IBM, ki že precej cajta ni nč novga pokazal, ostaja pri njih.
jAcKaSS

jramovs ::

lep pozdrav vsem ki se spoznate na notebuke!:D

moram kupit en notebuk pa se ne morem odločit med Toshibo M70-122 in HP NX8220. oba sta 1.7 centrino sam da me pr HPju mot slabsa graficna ki ma samo 64MB. Prenosnik bom rabu za šolo pa tut za gledanje kksnega filma. Lepo pa bi blo če bi lahko igrau tut kksn zahteven spil. Moram povedat da ga bom usak dan prenasau okol, zato bi blo dobr ce bi meu dobro ohisje!
prosu bi vas tut ce kdo ve se za kksen druk dober prenosnik za ceno okol 320! :D

oba prenosnika najdete na: www.jae.si
ze u naprej se vam zahvaljujem za nasvete
:)) :)) :)) :))

MAX34216 ::

a mi lahko nekdo na hitro pove v kateri rang lahko uvrstimo NVidia GeForce Go 7300 256MB?
vem da ima 64mb svojega pomnilnika, ostalo je deljenega!
zanima me sama hitrost, je to v rangu ati x600? ali celo x700?

hvala

7300 je vstopni model oz. nadomesti 6200. Po mojem mnenju med x300 in x600 (ati) oz pod 6600 nvidia. Si googlal za kakimi testi?

edit: tukaj je napisano. 9 do 17% hitrejša od go 6200. Kar je približno ekvivalentno x300.

edit 2: Poglej tabelo na dnu in vse bo jasno.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smorny ()

hvala ti za hiter odgovor!
vse mi je jasno:)

segedinar ::

@ jramovs:

jaz imam slaba 2 mesca nx8220 z 1,73 P M in 60gb diska. če na hitro povem, se mi zdi ohišje dobro,mnogo boljše od kakih acerjev. baterija mi zdrži z maksimalno osvetljenosti 3,5 ure, v drugih primerih nekaj nad 4 ure.grafična kartica x600 poganja use tanove igre. ok,poiskusil sem NFS most wanted na 800x600 na full detaili 30-35FPS,battlefield 2 dela, RBR.druga nisem poiskusil. če te še kaj zanima, pošlji ZS.
lp

Dr. @nz3 ::

Zdravo,
odločam se za nakup prenosnika in ker bolj malo spremljam trg prenosnikov niti malo ne vem v katero smer naj gledam. Zanimam se pa za prenosnika tja do cca. 300 000sit lahko dam pa tud še kakšnih 10 000sit več. Ali nej prenosnik kupim v tujini ? Kako je z uveljavljanjem garancije če je prenosnik iz tujine ?
LP :))
ne odgovarjam za posledice

kerlc ::

Zdravo,

pozna kdo prenosnike znamke cebop LINK?

Konkretno me zanima TA model.

Je že kdo kupoval preko notebooksbilliger.de LINK, kakšne izkušnje imate?

Hvala.

jramovs ::

zanima me če ve kdo karkoli o notebukih Toshiba oziroma konkretno o toshibi M70-122!
vsem bom zelo hvaležen za informacije!
:\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\ :\

klemen22 ::

Pusti ti te cebope al kaj so na miru. Že z garancijo boš imel tukaj probleme saj jo verjetno drugje kot v tujini ne boš mogel uveljavljati. Kupuj uveljavljene znamke raje.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

plavko61 ::

tale cebob je od proizvajalca Uniwill, ki dela prav tako Siemens-e, tole Siemens prodaja kot model Amilo 1439G...
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Fairplay ::

Kaj se pa splača v sloveniji nabavit za 250k?

PhotoBlaz ::

Prejsnji teden sem spraseval glede nakupa notebooka, ali Acer ali Fujitsu-Siemens,.....sem oba pregledal probal,...se odločil za siemensa in je prava makinca!
Tko da ce se kdo namerava do 230k kupovat, naj se odloci za Siemens model 1310G iz BOF-a, je fajn!

sleby ::

jz tut kupujem enga lappyja za do 250k.
ali je tole http://www.bof.si/product.cp2?guid=B9F1... uredu nakup al se splaca kej drucga za podoben denar?

roJero ::

Halo,
tut js kupujem prenosnika pa bi prosil za malo pomoči.

Nekako najbolj se mi dopade:

Prestigio NOBILE 1590W
- Zaslon: 15.4" LCD TFT 1680 X 1050 WUXGA
- Nabor čipov: Intel 915GM & ICH6-M
- Procesor: Pentium M 1.73 GHz Dothan
- VGA I: Intel® (GMA) 900 128MB
- VGA II: ATi Radeon X700 128MB
- Zvok: 3D Audio AC'97 V2.3 compliant ......
319.998,00 SIT

druga izbira pa
SONY VAIO FS395VP P-M 740
Procesor: Intel Pentium M740 1.73 GHz 2 MB 533 MHz
Pomnilnik: 512 MB DDR2 (razširljiv do 2GB)
Trdi disk: 80 GB Ultra ATA 100
Zaslon: WXGA 15.4" 1280x800 X-Black
Grafična kartica: nVidia GeForce Go6400 TC do 128MB
344.988,00 SIT

ali
HP nx8220 P-M 740 PY538
Procesor: Intel Pentium M 740 1.73GHz 533MHz 2MB
Zaslon: 15,4" WXGA (1280x800)
Pomnilnik: 512MB DDR2 533MHz
Trdi disk: 60GB 5400RPM
Optična enota: DVD+RW - Multibay II
Grafična kartica: ATI Mobility Radeon X600 64MB
329.990,40 SIT

Ubistvu mi je najpomembnejša resolucija(zato mi je všeč prestigio) ampak bi se sprijaznu tudi z 1280x..
če bi me kdo prepriču da je kvaliteta prestigia res tok slabša.
Če mogoče kdo ve za kak drug(boljši) prenosnik z resolucijo min.1400x.. za manj od 350k nej pove.
Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roJero ()

no jaz sm se tud že odloču za nakup prenosnika in sicer model: ASUS A6V-Q014H
rad bi ga naročil iz tujine(nemčija, avstrija), pa me zanima katero spletno trgovino mi priporočate?
ima kdo kakšne izkušnje z www.hotchip.de? tam imajo zdej tud neko malo akcijo za ta model, ko dajejo hitrejši disk!
pa še poštnina je le 20 evrov

hvala!

kar98k ::

fantje nasvet rabim
iscem prenosnik, na katerem bo tekel call of duty 2 na medium quality setting pri 1024*768 tekoce (resolucija lcd monitorja je na prenosniku ze tko 1024*768)

cena okrog 300.000
a kdo spila cod 2 na prenosniku?

kako se obnese ati mobility radeon x300 in x600 pri cod2?
prosim pomagite, ker ga mislim kupit do konca leta

Dekinio ::

Jaz si lastim prenosnik Asus Aspire 1692Wlmi (Intel Pentium M 740,15"4 WXGA CrystalBrite, Ati Radeon X700, 80GB disk, 512 RAM in ostali bombončki) in igram tud COD2-igra tece tekoce...Glede na ceno in kvaliteto se mi zdi Acer najboljši nakup.

Zanima me kje lahko kupim še 512 Rama za omenjen prenosnik?

nurmaln ::

ram lahko kupiš praktično v vsaki rač. trgovini, samo povej, da iščeš kingston ram za točno ta prenosnik

zu_dr ::

Rabim pomoč.
Tudi jest sem se odločil, za nakup kupim prenosnika ker so cene pri nas visoke sem gledal na straneh, ki ste jih objavli v postih (Nemčija). Tle se mi zadeva ustavi nič mi ni jasno. Oddal sem dva naročila v prvi moraš imeti firmo v drugem pa lahko kupujejo samo Nemci. Zato prosim nekoga, ki obvlada nakupe v tujini, da mi pomaga al pa mi pošlje navodila na zs. Zanima me pa ta tip prenosnika:

FSC Amilo A 1667G
AMD Turion 64 MT37 2.0 Ghz (64 bit) / 1024 MB DDR RAM / 80 GB Festplatte / 15,4" TFT WXGA (hochglãnzend) / 128 MB ATI Mobility Radeon X700 / DVD±R/RW Double Layer Brenner / WLAN 802.11g / MS Works / XP Home

ALI

FSC Amilo A 1667G
ATH-4000+ (64 bit) / 1024 MB DDR RAM / 80 GB Festplatte / 15,4" TFT WXGA (hochglãnzend) / 128 MB ATI Mobility Radeon X700 / DVD±R/RW Double Layer Brenner / WLAN 802.11g / MS Works / XP Home

Hvala

tedo ::

Tudi jaz se odlocam za nakup prenosnika in sicer nekje v rangu 300k. Zanimam se predvsem za Chiligreen M645-15 "http://www.nakupi.net/buy.php?&productI.... Zato me zanima ce ima kdo kaksne izkusnje z Chiligreen-ovimi prenosniki? Zelo bi bil vesel odgorora, saj me zelo zanima ta prenosnik. Vseeno me pa zanima ce se da kaj za ta denar se da dobit kaj boljsega?
Ali se mi ga bolj splaca kupit v avstriji ali pa ni toliksne razlike v denarju kot ce ga kupim v nakupi.net?

hvala za odgovore!

lp tedo

Mikrohard ::

@nurmaln:
A pa mora biti za tega acerja nujno kingston ram? So slučajno kakšni problemi s kompatibilnostjo, če je ram od drugega proizvajalca?
Bi tale delal v acerju 1692wlmi ali ne:
RAM

Ne ni nujno, da je ram prov od kingstona. Problem je ker pri prenosnikih ni glih tko kot pri desktopih, ker ram mora delat če imaš pravo tip in frekvenco (pravzaprav tudi pri frekvenci lahko odstopa). Pri prenosnikih se večkrat zgodi, da je tip, frekvenca in kapaciteta rama ista kot je originalen ram pa se vseeno prenosnikih niti zažene ne ali pa počepne pri memtest-u.
Edina sigurna rešitev je da vzameš ram za katerega vnaprej točno veš da bo delal z določenim modelom in to zaenkrat omogočata samo (vsaj jaz ne poznam drugih) Kingston in Viking, ki imata na netu konfigurator in ti podata točen model rama za določen prenosnik

Kingston Konfigurator

http://www.kingston.com/

Viking Konfigurator

http://www.vikingcomponents.com/configurator/

Z rami ki sem jih izbral na teh konfiguratorjih še nisem imel težav (pa jih je blo nekaj 100).
Svetoval sem ti kingston, ker sem se nanj bolj navadil, ampak tudi z vikingom ne bi smelo biti nobenega problema.

prosim za vaš nasvet, še enkrat...
kaj mi svetujete? vaše izkušnje? hitra dostava, brez kompliciranja, garancija,...?
kje naročiti notebooka:
-hotchip.de?
-notebooksbilliger.de? ali
-mindfactory.de?

hvala

orescek ::

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z Gericom računalniki.

Zheegec ::

Dobre izkušnje z Gericomi ima IMHO bolj malo ljudi >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

JohnyB ::

a pozna kdo to stran oz. a je kdo kupil v tej firmi, ker cene se mi zdijo zelo ugodne

predstavitveni modeli, samo cene so pa zelo nižje

? mnenja

www.wbc.si
Apple iMac

JohnyB ::

in kukr tedota tud mene zanima glede prenosnikov znamke Chiligreen

a je kdo kupu prenosnik omenjene znamke

ker zelo veliko ponuja, za 265 k že X700 grafika not in 15.4 ekran

čeprav mi je glede grafike vseen sam da ma svoj ram

?
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

Dekinio ::

Dobis Acera...ga imam in sem zelo zadovoljen!

krisspace ::

Ker sem opazil tu na tej debati, da večinoma vsi kupujete centrinote, sam sem pa imel na piki enega turiona, bi želel vedeti če je mogoče kaj z njimi narobe ali je le tako naključje.

hvala

Jaz sem nabavil turiona. Ni mi žal. Centrino je v prednosti edino, če deluje v navezi s ddr2. Sedaj se spravljam k preizkusu win64, ker gonilniki so vsi na razpolago.
Motiti se je človeško.

krho ::

Hm jaz bom rekel takole.
Tisto, kar sem jaz iskal nisem našel v AMD taboru nažalost. Čeprav kot stacionarca doma uporabljam A64.
Aja kaj sem iskal.
-100G diska
-17" zaslon normalne ločljivosti 1440x900 mogoče 1680x1050
-wirelles+bluetooth
-težo okrog 3,5kg
-ne vgrajeno grafiko
-vsaj neko pametno znamko za max 400kSIT+DDV
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Dr. @nz3 ::

Zanima me, če lahko prenosnika HP nc6120, nadgradim z pci-x grafično kartico ?
Kaj je razlika med serijama NC in NX pri prenosnikih HP ?
ne odgovarjam za posledice

Eddy ::

Ravno na 30. decembra sem prejel računalnik, ki sem ga naročil v nemčiji:
HP Pavilion
Vse je potekalo korektno in bp!
Prišel me je 260.000 brez davka.
Le koliko bi stal pri nas takle... ? >:D

Priporočam...
www.ekwaterblocks.com

pri nas se s takim procom (725A) sploh ne prodajajo kolkr jest vem. To je en ogulen proc.:\

Jackal ::

Festplattengeschwindigkeit: 4200 U/min

Auč... upam da si potrpežljive narave.

bond007 ::

Jap tole se ti RES splača menjati - razlika bo res opazna. Tudi jaz kupujem en 80 GB 5400RPM disk za prenosnik.. mogoče kakšen nasvet katerega in kje ga vzeti?
««
17 / 667
»»