» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
159 / 665
»»

blackie ::

blackie,
v kolikor vidim se računalnika razlikujeta le po procesorju ter po spominu. Glede na to, da ima prenosnik iz mimovrste za odtenek boljši procesor ter 1 ram (4 GB DDR2) več je ziher to boljša izbira.

Hvala za tvoj nasvet, ga bom kar upošteval :D

Leks ::

@blackie
Ima hyper, poglej uradno stran
piše: "ATI Mobility Radeon HD 3430 graphics with 256 MB video memory (512 MB HyperMemory) Discrete graphics,
or Integrated graphics Mobile Intel GMA 4500MHD graphics"
Še nekoliko nižja cena

Kaj pa primerjava teh dveh prenosnikov? Kateri je boljši?

http://www.mimovrste.com/artikel/275013...

ali

http://www.mimovrste.com/artikel/275014...

JayKay ::

po specifikacijah sodeč HP, ampak ta S serija ni ravno najboljša...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Shegevara ::

Res sta si enaka.

Amilo ima malo boljšo grafično, HP pa je bistveno lažji in več rama ima. Sem pa slišal že, da poceni HP-ji niso ravno biseri.

cegu ::

HP 8730w VS Toshiba Satelite VS Acer

Ali je HP vreden razlike v ceni proti Toshibi (1 leto garancije več)?
Če bi pa dokupil še bluetooth&firewire pri Acerju, bi pa tud prišel na podobno reč (razen procesorja).

Kaj je zdaj najbolš?

Ted ::

Amilota 3540 dobiš v rolan.si za 600 evrov.
Mah...

Stark ::

če se ne motim ima sedaj Toshiba garancijo "popolna brezsrkbnost". Sam bi raje vzel Toshibo kot HP, čeprav se elite booki baje ne kvarijo tako kot kot ostali HPji. Edini problem te Toshibe je malo majhna resolucija, ter počasnejši disk. Ter raje Toshibo in HP kot Acerja. In 18.4" mi je občutno prevelik, razen če ga misliš rabiti namesto desktop kompjutra. če misliš dati toliko za laptop se ti morda bolj splača ozreti za kakim Lenovo ali pa Dell prenosnikom. Tudi dobr sony vaio lahko dobiš za ta denar.

cegu ::

Stark, hvala lepa. En Dell studio za podobno ceno ko Toshibin ponuja malce manj (1disk, slabši proc, brez čitalca kartic), ampak je lepši in ima 1 leto več garancije. Tko da najbrž Della.

| Venom | ::

Pozdrawljeni!
mene pa zanima mnenje o tem prenosniku - http://www.mimovrste.com/artikel/275014...

TeraSonic++ ::

>> Lenovo 3000 N500
------------------------

1.- Kako se obnese zaslon na Lenovo 3000 N500 ?? ("2,16GHz NS75MZY-R VibrantView") Našel sem dva reviewa pa so glede zaslona mešana mnenja.
2.- Kako je z vidnim kotom (vertikala/horizontala) ?
3.- Glasnost ventilator/disk ?
---
4.- Se mogoče za ceno okoli 500€ dobi kaj podobnega z mat zaslonom (sicer sem zasledil nek Dell vostro vendar imam z delli slabe izkušnje)

|Venom|: Nekam ogromen zaslon za (pre)nosnik + teža 3,35kg ?
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

Hja ... odločla sm se da bi si kupla en res dobr in velik prenosnik ... teža sploh ni tolk problem....bolj me pa zanima če je prenosnik res dovolj zmogliv...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: | Venom | ()

močna punca ^^.

dovolj zmogljiv za kaj?

hehe :) use po malm (internet, word, tut kšne igrce pridejo u poštev :)....)

zato bo dovolj močan. za špile katere (lahko) poganja pa si poglej notebookcheck (benchmark grafičnih, procov, reviewe, itd.)

hwala Stark :) bom pogledla

power3 ::

Živijo!
Zanimam se za nakup prenosnega računalnika. Prosim, če mi lahko svetujeta katerega naj si kupim. Zanj bi dal do 900€, katero znamko in model in zakaj prav to znamko. Zanimajo me vaša mnenja.

in zakaj bi rabil prenosnik?

Po premisleku sem se ustavil pri teh dveh.

Lenovo
HP

Se pa nekoliko bolj nagibam k lenovu, čeprav me malo skrbi da ne bo zaslon (pre)majhen
HPji naj bi se nekaj kvarili zadnje čase ???

Predvsem me zanima kvaliteta lcd? anyone

p.s: Rabim nekaj prenosnega

Hvala
"veritas vos liberabit"

Še vedno izbiram kateri prenosnik je pravi za moje delo in se še kar ne morem odločit... vedno en gre in drugi pride na moj "seznam" :D Tokrat vas prosim če mi pokomentirate prenosnik Dell XPS M1530/Intel Core 2 Duo T9300

Vendar me malo moti to da njegov procesor temelji na Intel Centrino... Je zato kaj slabši?

Po premisleku sem se ustavil pri teh dveh.

Lenovo
HP

Se pa nekoliko bolj nagibam k lenovu, čeprav me malo skrbi da ne bo zaslon (pre)majhen
HPji naj bi se nekaj kvarili zadnje čase ???

Predvsem me zanima kvaliteta lcd? anyone

p.s: Rabim nekaj prenosnega

Hvala

za ta denar dobiš Lenovo T400 ali pa T500. T400 ima enako velikost ekrana kot HP v linku. Ima možnost LED ekrana z ločljivostjo 1440x900. HP ima SSD disk kar se kar pozna pri ceni.

http://www.laptop-shop.si/prenosniki-ib...

HPji naj bi se kvarili ja, čeprav elitebook serija naj ne bi bila tako problematična. Lenovo prenosniki so po kvaliteti med najbolšimi, po dizajnu pa za ene najbolj grdi, za druge pa lepi :)

Ekrani v Lenovo serijah naj bi bili zelo dobre kvalitete, je pa to odvisno od modela do modela. Za določene sem bral, da imajo rahlo temnejšo sliko kot ostali proizvajalci.

Najbolje je, da se greš v štacuno in pogledaš kateri prenosnik se ti najbolj dopade glede na tvoje preference.

Sam bi raje vzel Lenovo kot HP je pa odvisno od posameznika. Poznam ljudi, ki so rekli, da ne bi nikoli več kupili HPja, eni so pa zadovoljni. Pri 1. je eden večjih problemov baterija.

power3 ::

Ogledujem si prenosnike, nekaj sem si jih zbral. Katerega mi predlagate za nakup. Rabil bi ga namesto PC.
Dell Vostro A860 1,8GHz
Toshiba Satellite P300-1GQ 2GHz
Toshiba Satellite P300D-13J 2,2GHz
Sony VAIO VGN-AR71S 2,5GHz
Lenovo ThinkPad R61 2,1GHz (NF0G7ZY)
MSI EX720X-014EU 2GHz
HP Compaq 6830s 2,4GHz (KI414TC)

@TeraSonic++

Poglej si potem X300, če je X200 premajhen, ali pa katero Toshibo 13,3.
Vse znamke se kvarijo, je pa HP toliko bolj odmeven, ker se ji daleč največ proda.
Je pa sedaj Toshiba ponudila zelo zanimivo garancijo "NO MATTER WHAT GUARANTEE"

k4vz0024 ::

Kako pa se kaj obnese Toshiba TruBrite pri branju? Se to precej blešči?

Surfar ::

Imam nagledana 2 prenosnika, oba Dell

Prvi je Dell Studio 15", drugi pa Dell Inspiron 15"

Inspirion 15:
Intel® Core™ 2 Duo-Prozessor P8600 (2.40 GHz, 3 MB, 1.066 MHz FSB)
WEBCAM 1,3-Megapixel
LCD 15,6-WXGA-WLED-TFT-Display (1.366 x 768) TrueLife™
4.096 MB 800 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM [2 x 2.048]
250-GB-Serial ATA (5.400 1/min)
256MB ATI Mobility Radeon HD4330

cena 680 evrov

Studio 15:

Intel® Core™ 2 Duo P8600 (2.40 GHZ, 3 MB, 1066 MHZ FSB)
LCD 15,4-WXGA WLED-Display (1280 x 800) TrueLife™
WEBCAM 2,0-Megapixel
4.096 MB 800 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM [2 x 2.048]
250 GB SATA(7.200 U/Min.)
256MB ATI® Radeon™ HD 3450
osvetljena tipkovnica

769 evrov

Kaj vi pravite, računalnika sta skoraj ista po konfiguraciji? Ali insipirion 15 serijo ali studijo?

Oceni če ti dodatki pri Sudio (osvetlitev tipkovnice,hitrejši disk, drugačna resolucija, boljša kamera...) pomenijo 100€.
najbolje bi bilo imeti oba bok ob boku in ju primerjat.

Zanima me primerjava sledečih prenosnikov...

http://www.mimovrste.com/artikel/274005...

in

To je pa zdej res zadnja primerjava...

Mogoče kdo ve kje bi se dalo v živo vidt npr. Lenovo x200 ali x300?

Stark: Kaj misliš glede problemov z baterijo, ker nisem nič zasledil da bi bili problemi pri lenovu glede tega? 8-O
"veritas vos liberabit"

mtosev ::

Zanima me primerjava sledečih prenosnikov...

http://www.mimovrste.com/artikel/274005...

in

To je pa zdej res zadnja primerjava...

Dell
+ boljsa graficna
+ XPS (elitni modeli pri dellu/gaming serija)
+ boljsi cpu
- 2gb rama

HP
+ vec rama
+ vecji disk
- verjetno slabsa klaviteta od DELla
- dosti slabsa graficna
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

klesco5 ::

Pozdravljeni,
zanima me kaj pravite če se mi splača kupit ta prenosnik.
HP Pavilion dv7-1040et
Core 2 Duo P8400 2.26Ghz (Level 2 cache 3MB),
3072MB DDR2 667 MHz (1×1024MB in 1x 2048MB)
250GB hdd 5400 rpm SATA,
17” WXGA High Definition BrightView Widescreen (1440 x 900)
BluRay DVD±R/RW Double Layer Light Scribe
NVIDIA GeForce 9600MGT 512MB do 1791MB shared
High speed 56K modem
Ethernet 10/100BT
Intel PRO/Wireless 3945ABG
CardReader
Bluetooth wireless networking
HP Pavilion WebCam z integriranim mikrofonom
Ostali priključki:
1×VGA port, 4×USB 2.0 ports, 1×IEEE-1394, 1×HDMI konektor, S-video TV out, Infrared port, 2×slušalke out, 1×mikrofon-in port, Cable docking konektor, 1×ExpressCard/54 slot, 1×eSATA.
Vista Home Premium.

za 690 eur -3%.
Potem enkrat ob priliki bi pa dokupil 2 gb rama in ga zamenjal z eno palčko od 1gb in če bom potreboval večji disk ga bom zamenjal. Ampak vse to čez čas.
Tako da me zanima če je dobra cena za tak prenosnik?

LP, Gašper

Zheegec ::

klesco5: Cena je kar dobra, ni kaj. Sploh grafična kartica je neverjetna za to ceno. Samo pazi glede garancije...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEn3001: Garancije ima eno leto. Vem da je v sloveniji ne upoštevajo čeprav ima mednarodno garancijo. So pa cake za katere ti lahko pišeš direkt HP-ju in ti oni zrihtajo da ga pošlješ popravit drugam. Enemu so napisali celo opravičilo zato ker jim slovenski zastopnik ni hotel popraviti.

Glede ostalega pa sem rekel da bom lahko čez čas nadgradil in me pride ravno okoli 100 eur za nadgradnjo.
Sem pa gledal v sloveniji za kaj podobnega ampak je cena kar višja.
Tako da pomojem bom vzel kar tega. Sem ga že rezerviral da kadar pride v trgovino mi ga pošljejo, edino če se ne premislim.

LP, Gašper

praetorian ::

klesco5: a je skrivnost kje se lahko ta prenosnik po takšni ceni dobi? Ker sam iščem nekaj podobnega in se mi zdi precej primeren...

LP
Marko

Zgodovina sprememb…

Ima kdo kakšne izkušnje s temle ?

Dell Latitude E6400
"veritas vos liberabit"

geniuus ::

verjetno tle
http://www.so-doo.si/trgovina.php?progr...
edin ne vem a je ta prenosnik nov ali rabljen (kao demo)

Shegevara ::

ah. Saj podobnega, samo da je 15.4 inč, manj diska/rama, pa navadni DVD rom ne BLURAY za 530€ . Valda je pa SO-Doo ena velika skleda reskiranja.

Kateri prenosnik do 14,2" ima res dober mat zaslon ???

Ker kolikor gledam imajo vsi probleme z vidnimi koti.:8)
"veritas vos liberabit"

@klesco5
cena zelo solidna/ugodna za NOV model, če pa je rabljen oz. predstavitven z praskami ipd. je pa druga pesem.
Kakšno ima tipkovnico? Verjetno ne slo, če še čakajo pošiljko iz druge države.

Prenonsik je ja predstavitveni. Pošiljka pride ju3. Tipkovnica je itak standardna. Če te pa motijo razni znaki na tipkovnici ki niso na tistem mestu lahko kupiš nalepke za tipkovnico, če slepo tipkaš pa itak se ne sekiraš kaj piše na tipkovnici.
Ja so-doo je reskiranje. Ampak ta ki mi je dal naslov trgovine je kupil tam že 3 prenosnike pa niti z enim ni imel težav. Stric mi je pa rekel da oni kupujejo na firmi prek so-doo.
Pravijo da če ne reskiraš neupaš profitirat.
Tako da pomojem ga bom vzel. Ima prostora za disk tko da če hočeš kdaj nadrgarit kapaciteto lahko kar samo disk dokupiš in škatlco za disk. Glede ramov pa za dokupit ni problemov z Kingston znamko, ker ne delujejo vsi rami v vseh prenosnikih.

Infinity ::

Ima kdo kakšne izkušnje s temle ?

Dell Latitude E6400

Ga ima sošolec in zadeva me je očarala, tipkovnica se ne upogible, prenosnik se ne greje, osvetlitev tipkovnice se mi zdi super. Tako da lahko o prenosniku govorim le dobro.

LP Infinity

XPSISTEM ::

Je kdo kej ugodnega najdu z 17 ali 18incnem zaslonu v slo ali tujini? (pogoj, 1 procesor, 2 ram 3ali4, 3 zaslom resolucija, 5 ostalo, 6 disk. Moje potrebe...

Kje v tujini dostavljajo v slo in majo internetno prodajo?

Hvala lepa

>> Infinity: Kaj pa zaslon kako je z vidnimi koti (vertikala/horizontala,inverzija barv) ???

Pri teh zadevah je vsaj meni zaslon zelo pomemben, sej je le tisto kar skos gledaš pol.
"veritas vos liberabit"

www.laptopsdirect.co.uk baje dostavljajo v slo

Infinity ::

>> Infinity: Kaj pa zaslon kako je z vidnimi koti (vertikala/horizontala,inverzija barv) ???

Pri teh zadevah je vsaj meni zaslon zelo pomemben, sej je le tisto kar skos gledaš pol.

zaslon je mat in barve so dobre, vidni koti so tudi zelo v redu, sam nisem zaznav nobene inverzije, ampak nisem bil niti tako pozoren.

Hvala ti ;)
"veritas vos liberabit"

Mogoče kdo ve kje bi se dalo v živo vidt npr. Lenovo x200 ali x300?

Stark: Kaj misliš glede problemov z baterijo, ker nisem nič zasledil da bi bili problemi pri lenovu glede tega? 8-O

mislil sem na baterije pri HPjih ne pri Lenovo laptopih...

Latitude E6xxx serija naj bi bili zelo kvalitetni. Sicer sm bral prejle videl tudi eno negativno kritiko na Jokerjevemu forumu. V živo mi je deloval zelo kvalitetno in tudi zaslon je zelo dober. Edini problem je mogoče grafična. Se pa ne greje in baterij, ki zdrži dolgo časa...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Stark ()

Stark: To misliš NVIDIA Quadro NVS 160M, 256MB ali Intel grafična kartica X4500HD ? Kaj naj bi bil ta problem ? Igrc pa tako al tako ne mislm igrat (mogoče kakšn mod za hl1 ali hl2 če bo delalo to je vse).

Sicer pa ga bom vrjetno vzel, če ne pride kaj vmes.
"veritas vos liberabit"

no potem je pa vseeno. Intelova integrirana ni ravno ne vem kaj, Quadro NVS je pa kr solidna.

Stark: Bi mogoče lahko postal kritiko iz joker foruma sem poguglal pa nisem našel.

Ker mogoče bom vzel tega z Quadro NVS ker ima intelovo WiFi kartico in zna bit manj problemov, če bom mogoče dal gor linux.

Hvala
"veritas vos liberabit"

včasih je bolje iti direkt na stran kot googlati ^^.

http://www.joker.si/mn3njalnik/index.ph...

upam...da ne misliš resno...
dell je za konkretno uporabo en drek...latitude serija mi je razpadla po letu...res da veliko odpiranja in zapiranja...ampak da se tečaji kar iztaknejo :S

dell studio se mi glede tega zdi še bolj sumljiv...
««
159 / 665
»»