Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
Hister ::
Zdravo, samo kot zanimivost bi vam zainteresiranim povedal, da sem ob iskanju prenosnika zase zašel tudi na Poljsko Dell-ovo stran in presenečen ugotovil, da vsa elektronika tam stane 1/3 slovenskih cen!!! Pojdite na uradno Dell-ovo stran ter nato izberite državo Poljsko. Dellov prenosnik 1737 (boljša verzija) tam stane 3,194.10 PLN = 693.669 EUR!
Ne vem pa kako je z garancijo (če velja v Sloveniji?) + dobiš Windows Wista v Poljskem jeziku ;)
Ja si bom poprobu zrihtat prenosnik preko poljskega kolega ki trenutno študira preko Erazmusa v Sloveniji. Gre v kratkem domov za par dni tko, da upam, da se uspeva kaj zmeniti :)
Ne vem pa kako je z garancijo (če velja v Sloveniji?) + dobiš Windows Wista v Poljskem jeziku ;)
Ja si bom poprobu zrihtat prenosnik preko poljskega kolega ki trenutno študira preko Erazmusa v Sloveniji. Gre v kratkem domov za par dni tko, da upam, da se uspeva kaj zmeniti :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hister ()
Leks ::
Potem boš pa verjetno moral dokupiti še slo tipkovnico, ampak skupaj bo verjetno še zmeraj ceneje. Poročaj kako bo z garancijo.
jan01 ::
@Leks
Zakaj bi moral dokupovat slo tipkovnico? Saj je "europska", torej takšna kot slovenska...
Zakaj bi moral dokupovat slo tipkovnico? Saj je "europska", torej takšna kot slovenska...
TheEdge ::
Tipkovnica je evropska, vendar se slovenska malo razlikuje. Če pogledaš recimo Nemčijo, je tudi v evropi, vendar ima svojo tipkovnico... tudi poljaki in čehi, imajo svojo tipkovnico.
Jaz sem ga naročil v UK in bo imel njihovo tipkovnico, tako da bom dokupil nalepke za slovensko.
glede garancije: v tujini kupjne računalnik ne more uveljavljati garancijo v sloveniji, čeprav ima tudi slovenija sedež za DELL. Pozanimal sem se pri Britancih. Imajo pa mendarodno garancijo/servis, če ti kej crkne, ko si na službeni poti ali nasplošno v tujini. Mislim da bi se dalo tu kaj zmutit ;)
ugoden nakup :)
Jaz sem ga naročil v UK in bo imel njihovo tipkovnico, tako da bom dokupil nalepke za slovensko.
glede garancije: v tujini kupjne računalnik ne more uveljavljati garancijo v sloveniji, čeprav ima tudi slovenija sedež za DELL. Pozanimal sem se pri Britancih. Imajo pa mendarodno garancijo/servis, če ti kej crkne, ko si na službeni poti ali nasplošno v tujini. Mislim da bi se dalo tu kaj zmutit ;)
ugoden nakup :)
kr neki
Stark ::
katerega si kupil?
hmmm to je pa škoda. Za Apple vem, da njihova garancija velja povsod. Tudi jaz razmišljam o nakupu prenosnika v tujini, samo ne bi se rad potem zaj**** z garancijo.
hmmm to je pa škoda. Za Apple vem, da njihova garancija velja povsod. Tudi jaz razmišljam o nakupu prenosnika v tujini, samo ne bi se rad potem zaj**** z garancijo.
Hvala za vaša mnenja. Problem je, da je na Poljske možno kupiti samo 17'' Studio prenosnike. 15,4'' nimajo. V Harveyu sem si ogledal kako ta stvar zgleda v živo in so po mojem mnenju 17'' preveliki/nerodni. Sicer imamo v SLO samo 1535/1735 serijo in ne 1537 katero bi jaz rad naročil vendar me vseno ta serija vsaj vizualno ni toliko prepričala sedaj ko sem jo vidil v živo. Deluje dokaj robustno, neprefinjeno. Zanašal sem se na vse hvale, ki jih je podal g7_logic vendar drži, da moraš biti previden pri takih zadevah in raje preveriti osebno. Tudi drugače ni nikomur odgovoril, ko smo ga vprašali če lahko zagotovi ta prenosnik iz Anglije preko njega. Mislim, da je neresen.
Kar se tipkovnice tiče - ta kolega iz Poljske pravi, da imajo angleško tipkovnico vendar moram še enkrat preverit najraje kar pri Dell UK če to res drži. Tako bi tudi dokupil nalepke vendar vem, da so te Dellove nalepke zelo slabe kvalitete - oče jih mora menjati vsake dva meseca ali še prej pa ne dela tako pogosto na njem kot bova jaz in moja punca na najinem.
Ja garancija je pa problem. Res se lahko pošteno zaj.... če gre kaj narobe. Stark, praviš, da za Apple velja garancija povsod? Ponudila se mi je namreč priložnost, da si kupim novi 13'' Apple MacBook (Aluminum unibody) iz Kanade kjer so te mašince dosti bolj cenejše kot pri nas (852 EUR). Ima te specifikacije:
2.0GHz
Intel Core 2 Duo
2GB DDR3 Memory
160GB hard drive1
NVIDIA GeForce 9400M graphics
Standard keyboard
Aluminum unibody
*Ima 1 leto garancije.
Ker imajo pri nas (in tudi v širši tujini) tako visoko ceno nisem niti razmišljal o njihovem nakupu vendar pa se sedaj, ko mi lahko ena znanka nabavi Mac-a v Kanadi in ga prinese k meni v Slo, odločam tudi o tem, da si ga nabavim. Ogledal sem si ga v Harveyu in me je s svojim izgledom, kvaliteto zaslona in vsem skup čisto inpresioniral (model iz aluminija). Ampak nabavim ga samo v primeru, da res velja garancija in jo lahko uveljavljam preko slovenskega servisa za Apple. Sicer je po specifikaciji dosti šibkejši od Dellovega Studia 1537 vendar kvaliteta Mac-ove izdelave vsaj pri meni po novem odtehta samo moč prenosnika.
Ker se nisem nikoli zanimal za Apple ne vem dosti o njih. Kako je z igrami - sploh lahko igraš igre, ki so narjene za Windowse na njem ali morajo biti prav posebej narejene za mac-e? Kako je s programi? Kako je z Wordom, PowerPointom, notepadom, adobe photoshopom in ostalimi programi? Težave? Ta prenosnik bo primarno za punco in ona ne igra zahtevnih iger. Ona da veliko na lep vmesnik in izgled na splošno tako, da ima Apple tukaj itak prvo mesto kar se tega tiče. Ga bova pa rabila predvsem za brskanje po netu, gledanje filmov, šolo in delo - sem med drugim modifikator igre RTW in M2TW (total conversion) in bi ga rabil tudi za te namene. V osnovi bi mi moral delati vsaj adope photoshop ter notepad, da lahko modificiram te igre. V primeru, da bo to moje delo na njem oteženo v primerjavi z Windows računalnikom pa ne bo konec sveta samo delo bo potekalo počasneje ker ne bom mogel delati ko bom z doma. Druga stvar je, da bo ta znanka prišla iz Anglije šele Junija tako, da bi moral dosti čakat rabim pa ga čimprej ;)
Nisem se še torej definitivno odločil kako in kaj.
TheEdge, praviš, da si kupil Studia v UK. Tudi mene zanima katerega. Prosim, da mi poveš na koga naj se obrnem na njihovem podjetju v primeru, da se na koncu odločim za Dell Studio 1537. Ko sem jaz chatal z enim od zaposlenih mi je rekel/rekla, da ne pošiljajo v tujino in, da naj kontaktiram koga izmed prodajalcev računalniške opreme v UK. ?? Koliko časa skupaj bo trajal prevoz prenosnika iz UK v SLO?
Drugi prenosnik, ki me je impresioniral v Harveyu pa je HP Pavillion. V Kanadi bi lahko dobil tega za 910 EUR. Moram pa še preverit kako je z garancijo in tipkami :)
Kar se tipkovnice tiče - ta kolega iz Poljske pravi, da imajo angleško tipkovnico vendar moram še enkrat preverit najraje kar pri Dell UK če to res drži. Tako bi tudi dokupil nalepke vendar vem, da so te Dellove nalepke zelo slabe kvalitete - oče jih mora menjati vsake dva meseca ali še prej pa ne dela tako pogosto na njem kot bova jaz in moja punca na najinem.
Ja garancija je pa problem. Res se lahko pošteno zaj.... če gre kaj narobe. Stark, praviš, da za Apple velja garancija povsod? Ponudila se mi je namreč priložnost, da si kupim novi 13'' Apple MacBook (Aluminum unibody) iz Kanade kjer so te mašince dosti bolj cenejše kot pri nas (852 EUR). Ima te specifikacije:
2.0GHz
Intel Core 2 Duo
2GB DDR3 Memory
160GB hard drive1
NVIDIA GeForce 9400M graphics
Standard keyboard
Aluminum unibody
*Ima 1 leto garancije.
Ker imajo pri nas (in tudi v širši tujini) tako visoko ceno nisem niti razmišljal o njihovem nakupu vendar pa se sedaj, ko mi lahko ena znanka nabavi Mac-a v Kanadi in ga prinese k meni v Slo, odločam tudi o tem, da si ga nabavim. Ogledal sem si ga v Harveyu in me je s svojim izgledom, kvaliteto zaslona in vsem skup čisto inpresioniral (model iz aluminija). Ampak nabavim ga samo v primeru, da res velja garancija in jo lahko uveljavljam preko slovenskega servisa za Apple. Sicer je po specifikaciji dosti šibkejši od Dellovega Studia 1537 vendar kvaliteta Mac-ove izdelave vsaj pri meni po novem odtehta samo moč prenosnika.
Ker se nisem nikoli zanimal za Apple ne vem dosti o njih. Kako je z igrami - sploh lahko igraš igre, ki so narjene za Windowse na njem ali morajo biti prav posebej narejene za mac-e? Kako je s programi? Kako je z Wordom, PowerPointom, notepadom, adobe photoshopom in ostalimi programi? Težave? Ta prenosnik bo primarno za punco in ona ne igra zahtevnih iger. Ona da veliko na lep vmesnik in izgled na splošno tako, da ima Apple tukaj itak prvo mesto kar se tega tiče. Ga bova pa rabila predvsem za brskanje po netu, gledanje filmov, šolo in delo - sem med drugim modifikator igre RTW in M2TW (total conversion) in bi ga rabil tudi za te namene. V osnovi bi mi moral delati vsaj adope photoshop ter notepad, da lahko modificiram te igre. V primeru, da bo to moje delo na njem oteženo v primerjavi z Windows računalnikom pa ne bo konec sveta samo delo bo potekalo počasneje ker ne bom mogel delati ko bom z doma. Druga stvar je, da bo ta znanka prišla iz Anglije šele Junija tako, da bi moral dosti čakat rabim pa ga čimprej ;)
Nisem se še torej definitivno odločil kako in kaj.
TheEdge, praviš, da si kupil Studia v UK. Tudi mene zanima katerega. Prosim, da mi poveš na koga naj se obrnem na njihovem podjetju v primeru, da se na koncu odločim za Dell Studio 1537. Ko sem jaz chatal z enim od zaposlenih mi je rekel/rekla, da ne pošiljajo v tujino in, da naj kontaktiram koga izmed prodajalcev računalniške opreme v UK. ?? Koliko časa skupaj bo trajal prevoz prenosnika iz UK v SLO?
Drugi prenosnik, ki me je impresioniral v Harveyu pa je HP Pavillion. V Kanadi bi lahko dobil tega za 910 EUR. Moram pa še preverit kako je z garancijo in tipkami :)
Spoštovani,
Apple Care v Sloveniji še ni možno kupiti, lahko pa ga uveljavite
Lep pozdrav,
Odgovor prodajalke iz Epl. Poznam nekoga, ki je tja peljajl na popravilo Maca kupljenega v ZDA in niso nič težili.
Lahko še meni enga prineseš? :P
Mislim, da obstaja Office za Maca. Ne vem, če vključuje vse kar je v Office "ponudbi" (Access, itd.). Če si kdaj uporabljal kateri izdelek od Appla veš da je vmesnik vrhunski, preprost in enostaven za uporabo. Sistem je drugače 64 bitni, robusten, ima malo ali 0 virusov. Sem videl na forumih, da folk tudi po 4 letih ni na novo nalagal sistema kar je na Winsih bolj izjema kot pravilo.
Adobe bi moral delati gor. Namesto notepada je verjetno kak drug program, razen če misliš notepad++?
Špili morajo biti narejeni posebej za Maca. Imajo svojo končnino .dmg. Na tem področju je žal bolj suša. Blizzard izdaja vse igre tudi za Maca (mislim, da je bil inštalacija za Diablo 3 "zraven"), nekaj EA (C&C, NFS...) in nekaj ostalih.
Za poganjanje Winsov folk uporablja Parallels in podobno, ki virtualno poganjajo Winse ("kot Macovski program"). Ali pa z Bootcampom, ki ga dobiš zraven in ustrezne driverje. Folk poroča, da se Mac z bootcampom bolj greje in, da vsi driverji niso najbolši.
Če ga dobiš po taki ceni se ti ga verjetno splača nabavit. Si pa prej poglej težave pri poganjaju Winsov.
airslavc ::
Ok mam eno vprašanje... Zdej sm se nekak odloču, da kupim 13,3" Toshibo satelite, Core 2 duo 8600, 4GB rama, grafika je pa integrirana 4500MHD. Vglavnem... Zanima me če mogoče kdo ve, kaka je maksimalna izhodna resolucija preko HDMI-ja, ker nameravam met prenosnik prkloplen na 24" monitor. Bi naj ble kake težave? Podpira laptop to resolucijo(1920 * 1280)???. Pa še to... Ta grafična je kul za HD filme pa za photoshop? Ne bom pa igral nobenih iger. Po moje bi mogl vse ok laufat. ka pa vem.
LP, G
LP, G
Stark najlepša hvala za odgovor!
He he bi z veseljem samo gre ta gospa sama na letalo in bo vzela ta Apple če ga bom kupil kot svoj osebni prenosnik na letalo tako, da ne bodo kaj s taksami kompliciral. Poleg tega je ona samo znanka in bi mi bilo neprijetno ji komplicirat ;)
Ja en kolega si je pred veliko leti kupil maca in ga ma še zdaj in mu teče kot urca - res kvalitetna stvar i maci!
Ja jaz uporabljam pri modificiranju notepad++ ampak bi se dalo tud z notepadom navadnim delat.
Okej, nič igric torej :)
Sem zelo hvaležen za tvojo pomoč, hvala in lep pozdrav,
Nejc
P.S. Airslavc, žal ne vem odgovora na tvoje vprašanje. :(
Lahko še meni enga prineseš? :P
He he bi z veseljem samo gre ta gospa sama na letalo in bo vzela ta Apple če ga bom kupil kot svoj osebni prenosnik na letalo tako, da ne bodo kaj s taksami kompliciral. Poleg tega je ona samo znanka in bi mi bilo neprijetno ji komplicirat ;)
Ja en kolega si je pred veliko leti kupil maca in ga ma še zdaj in mu teče kot urca - res kvalitetna stvar i maci!
Ja jaz uporabljam pri modificiranju notepad++ ampak bi se dalo tud z notepadom navadnim delat.
Špili morajo biti narejeni posebej za Maca. Imajo svojo končnino .dmg. Na tem področju je žal bolj suša. Blizzard izdaja vse igre tudi za Maca (mislim, da je bil inštalacija za Diablo 3 "zraven"), nekaj EA (C&C, NFS...) in nekaj ostalih.
Okej, nič igric torej :)
Sem zelo hvaležen za tvojo pomoč, hvala in lep pozdrav,
Nejc
P.S. Airslavc, žal ne vem odgovora na tvoje vprašanje. :(
musicfreak ::
Pozdravljeni! Zanima me kateri prenosnik bi mi priporočili do 600-650 evrov?
Ekran 15,4 (17 je preveliko) ker ga bom uporabljal za potovanja in je vse kar je več preveliko.
Uporabljal se bo za internet, glasbo pa tu in tam produciranje glasbe in DJanje preko laptopa. Naj bo čim manj tih in se čimmanj greje. Katerega priporočate?
Zaenkrat se mi zdijo te ponudbe zanimive:
http://www.mimovrste.com/artikel/275013...
http://www.mimovrste.com/artikel/275012...
http://www.mimovrste.com/artikel/275015...
Ekran 15,4 (17 je preveliko) ker ga bom uporabljal za potovanja in je vse kar je več preveliko.
Uporabljal se bo za internet, glasbo pa tu in tam produciranje glasbe in DJanje preko laptopa. Naj bo čim manj tih in se čimmanj greje. Katerega priporočate?
Zaenkrat se mi zdijo te ponudbe zanimive:
http://www.mimovrste.com/artikel/275013...
http://www.mimovrste.com/artikel/275012...
http://www.mimovrste.com/artikel/275015...
JanP ::
Zdravo...
prosim če mi lahko svetujete pri nakupu prenosnika. Zanimam se za nakup tega Sony-a in me zanima če mislite da je to dober nakup glede na ceno?
Hvala za pomoč
prosim če mi lahko svetujete pri nakupu prenosnika. Zanimam se za nakup tega Sony-a in me zanima če mislite da je to dober nakup glede na ceno?
Hvala za pomoč
Jaz bi se ognil tako HPja "s", kot Acerja. HPja sem sam preizkušal, z Acerji imajo pa znanci težave, tipke izpadajo.
Ko že to omenjam, sem bil v soboto v BB v MBju in je tudi enemu Acerju tipka "Backspace" manjkala, tako da tole
zna biti hiba Acerjev.
Morda pogledaš DELLa 1545, doma imamo insprion 1525 in je punca zadovoljna z njim, jaz pa z njegovim HDMi, da lahko filme gledam na big screen :)
Ko že to omenjam, sem bil v soboto v BB v MBju in je tudi enemu Acerju tipka "Backspace" manjkala, tako da tole
zna biti hiba Acerjev.
Morda pogledaš DELLa 1545, doma imamo insprion 1525 in je punca zadovoljna z njim, jaz pa z njegovim HDMi, da lahko filme gledam na big screen :)
@Hister
na tej in podobnih straneh najdeš špile za Mac:
http://www.macgames.com/
Dobr vir glede macovskih vprašanj je ww.jabuk.si
Če ga boš kupil povej kako se obnese ^^. Tudi sam razmišljam o nakupu Maca.
JayKay ::
Zdravo...
Hvala za pomoč
Če bi raje mel 15.4 in lahko živiš brez Bluray bralca pol NS20Z model poglej.
boogle ::
Ojla, kolegica kupuje en osnovni prenosnik in bi med drugim tudi filme in nanizanke rada z njim gledala...
...zanima me/jo če obstaja kak prenosnik do 600€ (max 700) ki ima HDMI in S-Video izhod, se pravi oba ...v študentskem domu ima navadn tv s S-video in, doma pa hd-lcd s hdmi.
Hvala za pomoč!
...zanima me/jo če obstaja kak prenosnik do 600€ (max 700) ki ima HDMI in S-Video izhod, se pravi oba ...v študentskem domu ima navadn tv s S-video in, doma pa hd-lcd s hdmi.
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boogle ()
DELL Inspiron 1525 je eden izmed takšnih...bi te pa rad opozoril, da pri teh je ekran glossy, vsaj pri tistem od punce je.
Veteran007 ::
živjo..rabu bi en prenosnik..dobr je de je 17", ma dobro grafo..solidn procesor in pa tam do ene 900-950€..
Tale HP se mi zdi zelo uredu..
In še neki..a je pri tem HP-ju tipkovnica slovenska al kak je to?
Tale HP se mi zdi zelo uredu..
In še neki..a je pri tem HP-ju tipkovnica slovenska al kak je to?
nurmaln ::
Zadeva ni napačna, ampak tudi nič posebnega.
Glede na to da je paviljon se malo pozanimaj kako je z garancijo na uradnem servisu v Sloveniji. Če ti bojo rekl da v primeru napake prinesi kar k njim in bodo oni urejal, se ne bi preveč zanašal, kaj če čez 1 leto firma propade?
Glede na to da je paviljon se malo pozanimaj kako je z garancijo na uradnem servisu v Sloveniji. Če ti bojo rekl da v primeru napake prinesi kar k njim in bodo oni urejal, se ne bi preveč zanašal, kaj če čez 1 leto firma propade?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
@Hister
O hvala! Bom povedu kako se obnese :)
quartz ::
Sj igre lahk na macih in linuxih preko emulatorjev laufaš... No big deal! Res pa da se ti kot primarno gamerska mašina tak sistem pol ne splača!
Sj igre lahk na macih in linuxih preko emulatorjev laufaš... No big deal! Res pa da se ti kot primarno gamerska mašina tak sistem pol ne splača!
Emulatorjih - kaj mi lahko pojasnete kaj to so? Sej drugače če bova kupla macbook itak nisva mislila igrat igric na njem ampak bi blo pa fajn vedet o teh emulatorjih ker punca rada spila simčke in take stvari ;)
j3rn3jk ::
Dajte mi hitro povedat za en prenosnik v rangu 500-700€ lahko je 15, še boljše če bo 17. Prenosnik ne rabi neke grafe.
Ted ::
Fujitsu Siemens Amilo 3525 ali pa 3540 ter Lenovo N500 modeli. Ta dva sta favorita med 500 in 600 evri.
Mah...
quartz ::
Glede emulatorjev: Sj neki v tej smeri maš že zgoraj napisano!
Stark:
Ne spoznam se na MAc OS, je pa podobna platforma kot Linux, tko da je isto sranje, s to razliko, da so malce drugi emulatorji, virtual mašine in programi, ki ti simulirajo virtualno okolje Winsow ali zgolj omogočajo poganjanje Wins programov in iger! Malce poggoglaj ali čekiraj kak Mac OS forum!
V linuxih imaš tak vsestranski program za poganjanje Windows aplikacij: WINE (laufa večino Win programja)! Za igre mi je z linuxi znana CEDEGA! Obstaja tudi program/emulator, ki ti v linuxih laufa vse Wins office programje (ne spomnim se imena trenutno), in ne, ne mislim OpenOffice! Maš pa tud VMWare recimo, kjer lahk laufaš ceu Windows OS v Linuxu recimo kot virtual mašino...to bi znal pokurt mal več rama, sicer pa je pri WINE ali CEDEGI recimo razlika majhna! Sam vpr. če podpira novejše igrovje in programje! In še je tega! Za Mac OS pa konkretno ne vem, mora pa bit podobn, ker gre za podobno platformo!
Stark:
Za poganjanje Winsov folk uporablja Parallels in podobno, ki virtualno poganjajo Winse ("kot Macovski program"). Ali pa z Bootcampom, ki ga dobiš zraven in ustrezne driverje. Folk poroča, da se Mac z bootcampom bolj greje in, da vsi driverji niso najbolši.
Ne spoznam se na MAc OS, je pa podobna platforma kot Linux, tko da je isto sranje, s to razliko, da so malce drugi emulatorji, virtual mašine in programi, ki ti simulirajo virtualno okolje Winsow ali zgolj omogočajo poganjanje Wins programov in iger! Malce poggoglaj ali čekiraj kak Mac OS forum!
V linuxih imaš tak vsestranski program za poganjanje Windows aplikacij: WINE (laufa večino Win programja)! Za igre mi je z linuxi znana CEDEGA! Obstaja tudi program/emulator, ki ti v linuxih laufa vse Wins office programje (ne spomnim se imena trenutno), in ne, ne mislim OpenOffice! Maš pa tud VMWare recimo, kjer lahk laufaš ceu Windows OS v Linuxu recimo kot virtual mašino...to bi znal pokurt mal več rama, sicer pa je pri WINE ali CEDEGI recimo razlika majhna! Sam vpr. če podpira novejše igrovje in programje! In še je tega! Za Mac OS pa konkretno ne vem, mora pa bit podobn, ker gre za podobno platformo!
QuickShot ::
Moja punca kupuje prenosnik za 500-700€, uporabljal se bo bolj za filme in internet, pa mora biti oblikovno lep, pa fajn je da ima dobro baterijo.
najlepšo obliko in barvo bo dobila pri DELLu (po mojem okusu)
mogoče kaj takšnega DELL 1525
takšen je v naši hiši, seveda pink, baterija je tko tko, ni poden, blesti pa tudi ne.
Ima pa bleščeč zaslon, kar bi me malo motilo, ampak pri njem koristim zgolj HDMI na TV, tako da ni frke.
mogoče kaj takšnega DELL 1525
takšen je v naši hiši, seveda pink, baterija je tko tko, ni poden, blesti pa tudi ne.
Ima pa bleščeč zaslon, kar bi me malo motilo, ampak pri njem koristim zgolj HDMI na TV, tako da ni frke.
oslaj ::
Lep pozdrav,
zanima me če je kdo lastnik tega prenosnika, in kakšne so vaše izkušnje.
In ali menite, da je to dober nakup ali se naj raje odločim za Lenovo 3000 N500 prenosnik.
Hvala za odgovor.
zanima me če je kdo lastnik tega prenosnika, in kakšne so vaše izkušnje.
In ali menite, da je to dober nakup ali se naj raje odločim za Lenovo 3000 N500 prenosnik.
Hvala za odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oslaj ()
Gogo ::
Tega FS Amilo Pi 3540 imam sam. Zaslon je bleščeč, baterija zdrži 2 uri, je tih, se ne greje veliko, na uradni strani dobiš gonilnike le za Visto, za XP ni nič. Disk je velik, nima bluetutha a ima wifi draft n.
Poznajo se vsi prsti na njem, ker je spoliran črne barve.
Drugače pa je za to ceno OK.
Poznajo se vsi prsti na njem, ker je spoliran črne barve.
Drugače pa je za to ceno OK.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Ted ::
Tudi zvočna je bolj švoh.
Driverje za windows XP najdeš pa tukaj:
http://www.amilo-forum.com/topic,23,-Drivers-for-Windows.html
Mislim, da je tole ugodnejši nakup kot N500 s podobno konfiguracijo.
Driverje za windows XP najdeš pa tukaj:
http://www.amilo-forum.com/topic,23,-Drivers-for-Windows.html
Mislim, da je tole ugodnejši nakup kot N500 s podobno konfiguracijo.
Mah...
Zdravo.
Zgodovina odločanja kateri prenosnik kupiti:
Najprej sva se s punco ogrela za Dell 1537 vendar je preveliko komplikacij za naročilo iz UK. Ko sva ga v živo videla naju poleg tega s svojim designom ni prepričal. Potem so bili v igri Sony Vaio prenosniki vendar bi bil najin budget s tistim kar sva si želela presežen za 200 - 300 EUR.
V igri je bil tudi Apple MacBook 13,4 z aluminijevim ohišjem, ki bi si ga nabavila v Kanadi (je tam dosti cenejši kot v EU) preko ene znanke ki tam živi in bo poleti prišla v Slovenijo vendar bi jo morala preveč časa čakati saj rabiva prenosnik čimprej.
Veliko dava na design prenosnika pomembno pa je tudi, da bova na njem lahko igrala igre - predvsem tukaj mislim na Sims 3 za punco ;)
Po dolgem tehtanju kakšen prenosnik si kupiti sva se (že skoraj) odločila za tegale:
Prenosni računalnik Asus X5AVN (N50VN)
Procesor: Intel® Core 2 Duo Mobility P8400 2,26GHz
Spomin: 3072 MB 667Mhz DDR2
Trdi disk: 320GB Serial ATA, 5400rpm
Grafična kartica NVIDIA GeForce 9650M GT 1GB VRAM
15.4'' WXGA+ (1280x800) Color Shine VibrantView TFT + 2.0 Camera
Vista HOME premium
Garancija: 2 leti; baterija: 1 leto
DVD Supermulti Double Layer Lightscribe, / 56Kbps Modem v.92, Gigabit Ethernet- Integrated 10/100/1000, / Wi-Fi 802.11a/b/g, Bluetooth / VMESNIKI: External Display (VGA/Mini D-sub), Stereo Headphone, Microphone, 1xRJ-11, 1xRJ-45, 1xDVI-D, 1x IEEE 1394, 4x USB 2.0,1xHDMI, / BATERIJA 6 Cell Lithium-Ion 4400 mAh / TEŽA: 2,6kg (skupaj z 6-celično baterijo); Dimenzije: 360x260x27~35mm
CENA: 854,00€
Njegov design in ostalo sovpada z najinimi željami. Ne razumem pa zakaj ta specifični model ne morem dobiti na uradni Asusovi strani? Prebral sem, da obstaja cela kopica variacij serije N50VN, ki je bila sicer na splošno dobro ocenjena (http://techgage.com/article/asus_n50vn_... vendar me zanima točno ta model, ki ga kupujeva. Cena je za to kar ponuja zelo ugodna (prodajalec In-Sert ima popuste pri dobavitelju - drugače stane 900 €) vendar me zanima če je kje kakšen keč, ki ni nikjer naveden, da je zato cena tega modela nižja. Ali kdo pozna to zadevo? Bil bi vesel tudi kakšnega splošnega mnenja.
Zgodovina odločanja kateri prenosnik kupiti:
Najprej sva se s punco ogrela za Dell 1537 vendar je preveliko komplikacij za naročilo iz UK. Ko sva ga v živo videla naju poleg tega s svojim designom ni prepričal. Potem so bili v igri Sony Vaio prenosniki vendar bi bil najin budget s tistim kar sva si želela presežen za 200 - 300 EUR.
V igri je bil tudi Apple MacBook 13,4 z aluminijevim ohišjem, ki bi si ga nabavila v Kanadi (je tam dosti cenejši kot v EU) preko ene znanke ki tam živi in bo poleti prišla v Slovenijo vendar bi jo morala preveč časa čakati saj rabiva prenosnik čimprej.
Veliko dava na design prenosnika pomembno pa je tudi, da bova na njem lahko igrala igre - predvsem tukaj mislim na Sims 3 za punco ;)
Po dolgem tehtanju kakšen prenosnik si kupiti sva se (že skoraj) odločila za tegale:
Prenosni računalnik Asus X5AVN (N50VN)
Procesor: Intel® Core 2 Duo Mobility P8400 2,26GHz
Spomin: 3072 MB 667Mhz DDR2
Trdi disk: 320GB Serial ATA, 5400rpm
Grafična kartica NVIDIA GeForce 9650M GT 1GB VRAM
15.4'' WXGA+ (1280x800) Color Shine VibrantView TFT + 2.0 Camera
Vista HOME premium
Garancija: 2 leti; baterija: 1 leto
DVD Supermulti Double Layer Lightscribe, / 56Kbps Modem v.92, Gigabit Ethernet- Integrated 10/100/1000, / Wi-Fi 802.11a/b/g, Bluetooth / VMESNIKI: External Display (VGA/Mini D-sub), Stereo Headphone, Microphone, 1xRJ-11, 1xRJ-45, 1xDVI-D, 1x IEEE 1394, 4x USB 2.0,1xHDMI, / BATERIJA 6 Cell Lithium-Ion 4400 mAh / TEŽA: 2,6kg (skupaj z 6-celično baterijo); Dimenzije: 360x260x27~35mm
CENA: 854,00€
Njegov design in ostalo sovpada z najinimi željami. Ne razumem pa zakaj ta specifični model ne morem dobiti na uradni Asusovi strani? Prebral sem, da obstaja cela kopica variacij serije N50VN, ki je bila sicer na splošno dobro ocenjena (http://techgage.com/article/asus_n50vn_... vendar me zanima točno ta model, ki ga kupujeva. Cena je za to kar ponuja zelo ugodna (prodajalec In-Sert ima popuste pri dobavitelju - drugače stane 900 €) vendar me zanima če je kje kakšen keč, ki ni nikjer naveden, da je zato cena tega modela nižja. Ali kdo pozna to zadevo? Bil bi vesel tudi kakšnega splošnega mnenja.
za tak denar raje vaiota
http://www.notesniki.si/artikel/327/Son...
Hmm, cukl zakaj pa menite, da je vaio boljša izbira?
@Hister
Samo tole bi te opomnil
15.4'' WXGA+ (1280x800) tole ne gre skupej
WXGA - 1280x800
WXGA+ - 1440x900
če gledaš tega ki ga prodajajo v BB ima WXGA - 1280x800
če ti ta ločljivost (enaka kot na 90% vseh 15,4'') ustreza potem ga uzemi ker je res dober prenosnik
če bi rad pa večjo ločljivost pa počakaj še kakih 14 dni, pride zelo podobna zadeva s WSXGA+ ampak brez OS
Samo tole bi te opomnil
WXGA - 1280x800
WXGA+ - 1440x900
če ti ta ločljivost (enaka kot na 90% vseh 15,4'') ustreza potem ga uzemi ker je res dober prenosnik
če bi rad pa večjo ločljivost pa počakaj še kakih 14 dni, pride zelo podobna zadeva s WSXGA+ ampak brez OS
kaj pa je tako zakompliciranega pri naročanju iz Anglije? z marikatero trgovino se da zment, da pošiljajo v Slovenijo preko kake kirurske službe ali pa preprosto naročiš na dom. je lahko malce zamudno najti trgovino, ki pošilja v Slovenijo vendar prihraniš tako kar nekaj denarja. Seveda se moraš prej pozanimati o garanciji.
Večina angleških Applovih štacun pošilja v Slovenija. Potem imaš npr. laptopsdirect.co.uk.
Pri večini lahko plačaš s kartico, money transferom ali pa PayPalom. Od teh je zamudna samo 2. varianta pa še tu greš na banko s podatki o prejmenikovemu računu, nakar ti banka nakaže denar iz tvojega računa.
Sedaj, ko je funt nizek se splača to izkoristiti. Seveda imaš pa ugodne možnosti (in več izbire) tudi v kaki Avstriji, Nemčiji.
Večina angleških Applovih štacun pošilja v Slovenija. Potem imaš npr. laptopsdirect.co.uk.
Pri večini lahko plačaš s kartico, money transferom ali pa PayPalom. Od teh je zamudna samo 2. varianta pa še tu greš na banko s podatki o prejmenikovemu računu, nakar ti banka nakaže denar iz tvojega računa.
Sedaj, ko je funt nizek se splača to izkoristiti. Seveda imaš pa ugodne možnosti (in več izbire) tudi v kaki Avstriji, Nemčiji.
Ne razumem pa zakaj ta specifični model ne morem dobiti na uradni Asusovi strani?
zato ker posamični modeli nikoli niso objavljeni, samo serije so
če malo preračunaš koliko različnih kombinacij imaš lahko na vsaki seriji:
- cca 15 različnih CPUjev
- vsaj tri kombinacije RAMa
- vsaj 3-5 različnih diskov
- vsaj 100 različnih variacij operacijskega sistema
- cca 20 verzij različnih tipkovnic
- cca 4 različne optične enote
- vsaj 2 različni ločljivosti zaslona
... ugotoviš da je možnih kombinacij na stotine, če ne tisoče
To je bolj ali manj razlog, da ni posameznih modelov
zato ker posamični modeli nikoli niso objavljeni, samo serije so
če malo preračunaš koliko različnih kombinacij imaš lahko na vsaki seriji:
- cca 15 različnih CPUjev
- vsaj tri kombinacije RAMa
- vsaj 3-5 različnih diskov
- vsaj 100 različnih variacij operacijskega sistema
- cca 20 verzij različnih tipkovnic
- cca 4 različne optične enote
- vsaj 2 različni ločljivosti zaslona
... ugotoviš da je možnih kombinacij na stotine, če ne tisoče
To je bolj ali manj razlog, da ni posameznih modelov
JayKay ::
za tak denar raje vaiota
http://www.notesniki.si/artikel/327/Son...
ta prenosnik tukaj v UK stane, preračunano po današnjem tečaju, 643 €. Se pravi 200 € razlike. Tudi če bi prišel z ryanairom gor ostal en dan, bi te ceneje prišlo kot v Sloveniji :)
@Hister
Samo tole bi te opomnil
WXGA - 1280x800
WXGA+ - 1440x900
Aha super - a s tem misliš isti asusov model pač z boljšo resolucijo al kaj čisto drugega? Se že ve koliko bo stal? Bi itak raje imel boljšo resolucijo ja - bi že počakal una dva tedna če bo cena zmerna in ne bo dosti čez 900 €.
Hvala za obrazložitev glede poimenovanja modelov - sedaj mi je vse jasno :)
Stark imaš prav vendar ima ta model Asusa npr. v UK podobno ceno kot je pri nas v SLO tko, da za par € ne bi kompliciral.
Sony Vaio-i imajo prešvoh grafične kartice tako, da si tudi s tistimi iz UK nebi mogel dosti pomagati ;) V primeru pa, da se zdej punca premisli in ne bo igrala Simčke 3 pa ita - Vaioti so res kvalitetni in noro dobr zgledajo! Ve kdo kako je z uveljavljanjem garancije za njih v Sloveniji?
Hvala vam fantje za vsa mnenja - super ste! :)
kolikor vem Sony Vaio nimajo mednarodno priznane garancije. Nisem pa 100%. Najbolje, da vprašaš uvoznika. Sem pa slišal, da je servis za Vaiote kar drag. se tudi razlikuje od prenosnika do prenosnika oz. od firme do firme. Nekatere imajo mednarodno garancijo za vse modele (npr. Apple), druge pa ne.
za primerjavo med grafičnimi karticami pojdi na notebookcheck. En kompromis boš pač moral naresti ;) Osebno bi raje vzel Vaiota kot Asusa, samo to je stvar osebnih preferenc. Pojdi v trgovino in si oglej prenosnike, kater se ti zdi, da ima boljši ekran, je boljše kvalitete, skratka ti je overall bolj všeč. Morda boš na koncu odštel več denarja kot si mislil. Sedaj, ko je recesija se da morda zrihtati kak popust ^^. Smolo imaš lahko z vsakim, ni pa vsak enake kvalitete oz. ne nudi enakega užitka ^^.
za primerjavo med grafičnimi karticami pojdi na notebookcheck. En kompromis boš pač moral naresti ;) Osebno bi raje vzel Vaiota kot Asusa, samo to je stvar osebnih preferenc. Pojdi v trgovino in si oglej prenosnike, kater se ti zdi, da ima boljši ekran, je boljše kvalitete, skratka ti je overall bolj všeč. Morda boš na koncu odštel več denarja kot si mislil. Sedaj, ko je recesija se da morda zrihtati kak popust ^^. Smolo imaš lahko z vsakim, ni pa vsak enake kvalitete oz. ne nudi enakega užitka ^^.
Aha super - a s tem misliš isti asusov model pač z boljšo resolucijo al kaj čisto drugega? Se že ve koliko bo stal? Bi itak raje imel boljšo resolucijo ja - bi že počakal una dva tedna če bo cena zmerna in ne bo dosti čez 900 €.
Hvala za obrazložitev glede poimenovanja modelov - sedaj mi je vse jasno :)
Model ki pride bo iz serije M in ne iz serije N, sta si pa seriji precej podobni po HW zasnovi, tudi isto grafiko imata.
Za primerjavo
M serija
N serija
Okej, hvala obema za odgovore! Ja notebookcheck sem že uporabljal.
Zele sem si ogledal asusa N50VN v Big Bang-u. Me je presenetilo, da barva in vzorci niso isti kot tisti, ki se oglašujejo na internetu!! Drugače pa me je popolnoma očaral - v vseh pogledih. Seveda je Sony Vaio po designu nepremerljiv vendar je N50VN vseeno presenetljivo lep - v bistvu še lepši kot dobiš vtis po netu. Pri meni dosti pomeni grafična kartica, ki jo ima in mu sonyji ne sežejo do kolen. Cena je super za tak strojček. V tujini isti model stane isto ali več tako, da ga bom kar pri In-Sert nabavil. Mislim, da ima tudi In-Sert tak model z vzorci kot je v Big Bangu - se bom zej pozanimu. Raje bi vidu, da bi bil tak vzorec kakršen je na sliki zgoraj ampak kaj čmo - vsega pač ne morš met :)
Zele sem si ogledal asusa N50VN v Big Bang-u. Me je presenetilo, da barva in vzorci niso isti kot tisti, ki se oglašujejo na internetu!! Drugače pa me je popolnoma očaral - v vseh pogledih. Seveda je Sony Vaio po designu nepremerljiv vendar je N50VN vseeno presenetljivo lep - v bistvu še lepši kot dobiš vtis po netu. Pri meni dosti pomeni grafična kartica, ki jo ima in mu sonyji ne sežejo do kolen. Cena je super za tak strojček. V tujini isti model stane isto ali več tako, da ga bom kar pri In-Sert nabavil. Mislim, da ima tudi In-Sert tak model z vzorci kot je v Big Bangu - se bom zej pozanimu. Raje bi vidu, da bi bil tak vzorec kakršen je na sliki zgoraj ampak kaj čmo - vsega pač ne morš met :)
blackie ::
Odločam se za nakup sledečih prenosnikov a se enostavno ne morem odločit katerega bi. Oba sta dejansko primerna za moje delo a se razlikujeta skoraj minimalno... Prosim za vašo pomoč!
Kupil bi tistega iz akcija.si, vendar me najbolj moti to da ni napisano če ima grafična do 512Mb hyper memory-a...
http://www.akcija.si/izdelek/73166/Pren...
http://www.mimovrste.com/artikel/275014...
Kupil bi tistega iz akcija.si, vendar me najbolj moti to da ni napisano če ima grafična do 512Mb hyper memory-a...
http://www.akcija.si/izdelek/73166/Pren...
http://www.mimovrste.com/artikel/275014...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackie ()
blackie,
v kolikor vidim se računalnika razlikujeta le po procesorju ter po spominu. Glede na to, da ima prenosnik iz mimovrste za odtenek boljši procesor ter 1 ram (4 GB DDR2) več je ziher to boljša izbira.
v kolikor vidim se računalnika razlikujeta le po procesorju ter po spominu. Glede na to, da ima prenosnik iz mimovrste za odtenek boljši procesor ter 1 ram (4 GB DDR2) več je ziher to boljša izbira.