» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
153 / 661
»»

Leks ::

@Alan
3 GB je čist dovolj, sploh če bodo gor XPji, za procesor si pa že dobil odgovor

@izzy12
Kje si ga pa še dobil? Jaz bi moral še enega najti, drugače sem pa do sedaj na 2 dal 32b XPje. Bili so pa N500 z 2GB RAMa, tako da ga nisem izgubil tistih 0,75 GB.

Lp

izzy12 ::

Kupil v in-sert za 600€. Ko so mi poslali mail so rekl da je dobavitelj meni poslal en kos, zadnja dva pa so dobili oni, tak da probi vprašat če jih imajo še ali so že prodali!

Gogo ::

Mene pa zanima koliko zdrži baterija v tem prenosniku.
Baterija je 6 Cell Lithium-Ion 4400 mAh, namreč nekam švoh se mi zdi, da je.

LP
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Leks ::

@izzy12

Hvala, sem povprašal tudi pri njih, pa sta ta dva očitno že bila za nekoga drugega. Jutri izvem nove informacije, če bo še kaj zaloge kje.

Lp

airslavc ::

@g7_logic: že veš kej novega glede mojega prenosnika?

g7_logic ::

Hmm ne :) Trenutn tazga nima na zalog, bi ga mogu naročit(ma enga k ni črn gor al ma pa drgačn zaslon). Drgač pa jst še svojga čakam (angleži majo prevelke probleme s snegom :)). Trenutn je v Milanu in bo v dnevu al pa dveh tle pa poročam kkšen je kej ta wled zaslon :). Drgač pa če ga kupujš prek firme kokr si reku je mogoče bolš če sam kontaktiras v UK zarad davka itd...

LP

airslavc ::

ma se bom probu pozanimat ja kak je ce kupim prek firme. drgac ce pa on nima na zalogi, pa tut lahk mal pocakam ce bo kej narocval.

no ko bos pa dobil svojga pa le poroci kak je.

jr. ::

Bi bil nekdo tako dober, da bi malo pohvalil al pa pograjal Lenovo 3000 N500 T5800 4GB ali pa Asus M51Tr (baterija, driverji, splošna hitrost). Asusa nimam možnosti sprobat... Lenovo pa je zaenkrat top čeprav ima Asus še eSata port in pa boljšo grafično. Ampak Lenovo je le Lenovo :).

nurmaln ::

Ampak Lenovo je le Lenovo :).

Sam tolk da ne boš razočaran. Ne pričakuj od N serije vsega lepega kar si slišal o Lenovo prenosnikih.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Leks ::

@jr.
izzy je poročal, da so problemi z 64bitnimi OSi (gonilniki), tako da bi znal bit problem izkoristit vseh 4GB. Lenovo 3000 je bolj oskubljena od ThinkPad... Lenovo si je ime gradil prav na ThinkPadih, čeprav 3000 sploh niso slabe.

Zdaj pa še mene zanima, je že kdo videl v katerem BB razstavljen model ASUS N50VN ?

Lp

jr. ::

V kranjskem BBju v Qlandii sem ga videl (N50VN namreč).

Kaj pa tale link men se zdi noro dobra konfiguracija za ta denar. Moti me le teža (3,5kg). Se splača žrtvovati mal portabilnosti? Ker tok blazno večji kot 15,4 tudi ni.

mikko ::

Ima kdo izkušnje s Sony Vaio CS serijo ?
So še kakšni taki podobni laptopi, ki imajo lep design, so dokaj tanki ..., pa da so ok ?
Apple bi si kupil, ampak slišim zelo slabe stvari...od baterij da crkujejo (skoraj explodirajo?!), ventilatorji čis preveč glasni ... Imajo pa najjači design...to je pa res ...

izzy12 ::

@jr.
izzy je poročal, da so problemi z 64bitnimi OSi (gonilniki), tako da bi znal bit problem izkoristit vseh 4GB. Lenovo 3000 je bolj oskubljena od ThinkPad... Lenovo si je ime gradil prav na ThinkPadih, čeprav 3000 sploh niso slabe.

Zdaj pa še mene zanima, je že kdo videl v katerem BB razstavljen model ASUS N50VN ?

Lp


Glede gonilnikov za N500: Sem potem zrihtal vse tko da sedaj vse dela super. Nekolk je bla zmeda, ker na njihovi strani piše vista 32, tk da pol sm vseen probu vse in sedaj dela kot urca, tut 1080p prek HDMIja na tvju, res super in pohvalno. 8-) Zaenkrat kakih graj nimam in če se bi še enkrat odločeval kaj kupiti za 600€ bi kupil isto.

Leks ::

Torej imaš sedaj Visto 64 gor? Za Wifi si vzel 32bitne gonilnike (navedeno na njihovi strani) ?

Lp

€uro ::

Iščem najcenejšega :D

Leclerc
-Celeron M585 2,16 GHz
-2GB 667 RAM
-"grafika: GMA 4500M do 1759MB dynamic" ?
-250GB SATA
-Linux (bootable)

Hofer
-Turion X2 TL 52
-1GB 667 RAM
-"grafična kartica z lastnim 64MB DDR3 pomnilnikom (ATI)"
-160GB SATA
-Vista

Za grafično mi je vseeno. Vista in Linux sta komot odstranljiva (za XPje)?
Vprašanje: Celeron+2GB RAMa ali Turion (po Google najbrž 1,6 GHz; je to polnokrvni DualCore?) + 1GB RAMa.
Disk ni (tako) pomemben.
Cena obeh ~400€.

Katerega bi vzel ti?

g7_logic ::

Po pravici povedan ne bi uzel nobenega od teh. Bi rajši še pršparu mal al pa nekak probu napraskat par ojrov skupi pa bi kupu soliden prenosnik za 500€ (kksen lenovo n500, tudi pri drugih firmah se za ta denar že najdejo dobri prenosniki). Drgač pa od teh dveh je pa un iz leclerca po mojem mnenju mal bolši.

izzy12 ::

Torej imaš sedaj Visto 64 gor? Za Wifi si vzel 32bitne gonilnike (navedeno na njihovi strani) ?

Lp

Ja 64bit in delajo gonilniki brez problema...

Leks ::

Poglej tudi katerega nizko cenovnega FSCja Amilo Li2727

Drugače si pa izberi kakšnega malčka, če ti 15,4" zaslon ni pogoj.

Nande ::

Ima kdo izkušnje s Sony Vaio CS serijo ? ...


Tudi mene je pritegnil Sony Vaio in sicer tale...
Ima kdo kakšne izkušnje? Pa tudi kakšnega mnenja se ne branim...

Lp!

P.S.
Ima mogoče kdo tegale HPja...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nande ()

DSO1 ::

Zanima me mnenje za naslednja dva prenosnika:

dell studio 1535 klik
hp 6730b klik

Bolj se nagibam k dellu, vendar me vseeno zanima kakšna je kakovost prenosnikov hp serije b v primerjavi z omenjenim dellom.

g7_logic ::

Za della ti lahko jst odgovorim kakšen je kej :) Namreč glih učer sem iz UK dubu dell studio 1537 (moje specifikacije: core2duo 2,26, 4gb 800mhz rama,wled,320gb disk..), ki ubistvu isti kot 1535, samo da ima boljšo konfiguracijo. Za moje pojme je fantastičen. Oblikovno in nekateri detajli so odlično izdelani in te kar preseneti da kaj takega ima. Sam imam 1440*900 wled zaslon, ki ima res fantastično sliko in tudi porabi zelo malo proti navadnemu zaslonu. Poleg tega imam tudi fingerprint, ki ga 1535 nima. Glede kvalitete izdelve in performancov nimam kej rečt. Za svojo ceno zihr odličn nakup. Poleg tega mi je prodajalec brezplačno dal 9 celično baterijo namesto 6 celične in mi je zdržal z tistim "varčevalnim programom" celih 5h in še ni bil ponovno polnjen. "Slabost" 9 celične baterije je pa da ima spodaj "nogice" in je tako malo dvignejen. Čeprav je to meni boljše,ker se lažje tipka. Ima tudi esata priključek (tega nisem nikjer zasledil da bi pisalo, ki je skrit v enem izmed usb vhodov). Tipkovnica ima tudi 2 jakosti osvetljitve, ki sveti izpod tipk in je res odlično za delo ponoči. Resno ne morem ga prehvalit. Edina "slaba" lastnost je pa da se na pokrovu od zunaj zelo hitro poznajo odtisi. In še najboljše za povrh je to da sem ga iz anglije dobil za celih 650€+poštnino. Garancijo pa 3 letno in velja tudi v sloveniji.

Tako da resnično priporočam ta prenosnik, ker mu razni hp-ji serij S itd. in asusu po izdelavi ne sežejo do kolen(performance na grafičnem podoročju sicer imajo lahko boljše, vendar če bi to želel bi vzel xps studio 15 in bi bilo enako). Izdelava je kvalitetna, slika odlična in tipke tudi prijetne:D. Pa še dobil sem ga neverjetno ugodno:D. Pri nas bi pomoje stal enkrat več z vsem tem kar imam noter.

Drugače pa tudi ta HP ni slab, samo priporočam dokup garancije. Pa priporočam ti da si ju ogledaš v živo. Namreč Dell je v živo 3x lepši kot na slikah.

LP

matk ::

A lahko daš kakšen link do te trgovine v UK? Lahko tudi zasebno, če je skrivnost.

DSO1 ::

g7 logic - najlepša hvala za tako izčrpen opis. Vsekakor si bom šel pogledat kako prenosnik izgleda v živo. Bi se pa tudi jaz priporočal za link do te trgovine v Angliji.

LP.

k4vz0024 ::

A so mogoče za dell studio 1537 na voljo xp gonilniki?

k4vz0024 ::

Glede zaslona: pri nas se omenjeni dell oglašuje z ločljivostjo 1280 x 800 in ne 900?

Je to svetleč zaslon ali mat?

g7_logic ::

Glede gonilnikov: na tega Della se dajo naložt xp-ji, ne vem pa če so gonilniki priloženi. Sem pa na tujih forumih bral, da se da.

Glede dellove ponudbe je slovenija zelo boga. večinoma se pri nas dobijo osnovne verzije prenosnikov, pa še zelo neradi po željah naročijo kakšen boljši model.

Glede zaslona. Obstajajo trije različni modeli zaslona za Dell Studio 15.
-1280x880 ki je navaden (da pa se dobiti tudi wled)
-1440x900 wled, ki ga imam sam in je res fantastičen
-1920x1200- torj full hd monitor, ki je pa za 15,4 preveč če mene prašate.

Drugače je pa ta moj dellov zaslon truelife, ki ga dell oglašuje kot:
The TrueLife™ brand is Dell's marketing name for its new anti-reflective LCD screen technology (anti-reflective technology). TrueLife™ is a trademark owned by Dell, Inc.


Torej ne odbija svetlobe. No razen če svetš z reflektorjem vanga :)

Zares odličen zaslon.

Drugače sem pra prej za foro na nemškem dellu skonfiguriral moj prenosnik, da bi videl kakšna bi bila cena pri nas. In cena je 1208€ (v nemčiji dajo še 132€ popusta ki ga pri nas sigurno ne dajo in pride tako 1076€).

Linka do trgovine pa javno ne bom posredoval. Lahko pa se z morebitnimi interesenti zmenimo pa vam naročim prenosnike. Če pa kdo misli da ga lahko dobi ceneje pa naj vam ta posreduje podatke o trgovcu.

LP

ant ::

Pa kaj maš ti od tega, da ne poveš trgovine?

Leks ::

Pob bo trgovino odprl in DELLe prodajal :)

Tudi jaz ne zastopim, zakaj skrivati dobro trgovino.
Lp

DSO1 ::

g7 logic še enkrat se ti zahvaljujem za podatke, saj si res dobro opisal lastnosti della. Kar se pa tiče drugega dela o linku do trgovina ga pa NE rabim. Ne mislim dosti komentirat, ker ne vem a ti to predstvalja "socialno eksistenco", v kolikor bi se pa danes vsi radi šli neke "švercerje" pa oprostite izrazu, lahko samo želim uspešno prodajo.

scoop85 ::

Torej, rad bi kupil prenosni racunalnik... Zanj sem pripravljen odstet cca. 550 Eur,... Rabljenega,... Kaj mi predlagate za ta denar,... Imeti mora VELIK disk, in delovat MORA Call Of Duty 2, ter obvezno gonilniki za Win XP... Sem gledal enega Amilota, pa sem videl da ni gonilnikov za WIN XP, in bi mi to predstavljalo velik problem... :) Hvala in lep pozdrav

ant ::

Za 600€ dobiš novega lenovo n500 z ločeno grafično, kar bi moralo zadostovati.

LP

klesco5 ::

Pozdravljeni zanima me če se mi splača kupiti prenosnik HP Pavilion dv7-1070ev za ceno 776 eur.
Procesor C2D T9300
Ram 4GB
Grafična 9600 m GT
BlueRay
17" Monitor.
več karateristik na
http://support.you.gr/catalog/2E/2E1BC6...

Nande ::

Pozdravljeni zanima me če se mi splača kupiti prenosnik HP Pavilion dv7-1070ev za ceno 776 eur.
Procesor C2D T9300
Ram 4GB
Grafična 9600 m GT
BlueRay
17" Monitor.
več karateristik na
http://support.you.gr/catalog/2E/2E1BC6...


Če ga ne boš ti, ga kupim jaz...
Samo povej kje se dobi... :)

Lp!

nurmaln ::

ja splača, sicer gre verjetno za razprodajo starih zalog ker ta CPU ni glih nov, je pa vseeno zmogljiv
skratka za tako ceno - zmaga
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

g7_logic ::

Pavilion je dobr nakup, vendar nimaš slovenske garancije. Poglej še za hdx16 ali pa hdx18 serijo ki je po mojem mnenju boljša in čisto malo dražja (tudi ne velja garancija pri nas).

Glede della in vašega negodovanja: ne mislim dellov prodajat in tud vam bi delle brez posredništva "dostavu". Torj ne bi si zaračuni niti € in tudi od njih ne bi nič dobil. Ampak nekaterim pač ni prav, tako kot vedno:). Drgač pa za mene veljajo UK prodajne cene minus določen popust, ki ga imam preko vez. In tudi nimajo osebne strani z dell izdelki, ker so vsi po naročilu oz po konfiguratorju na dellovi strani.

Sem mnenja da je boljše da nehamo s to debato, da ne bomo tople vode odkrival. Pa nadaljujmo s tem čemur je tema resnično namenjena.


LP

scoop85 ::

http://www.bolha.com/oglas382645666/hp-... A mi lahko kdo nahitro pove, ce je ta prenosnik ok ? :) A bo CoD2 delal ? :) In tudi nasploh, ce je primeren ceni

DSO1 ::

Se strinjam, da nima smisla, da se razvije debata v kreganje. Vsak ima pravico, da se odloči kaj pove in kaj ne. Konec koncev je tako tudi prav.

Da se vrnem nazaj na temo. Zanima me ali lahko od prenosnika dell studio 1535 pričakujem avtonomije vsaj okrog 2,5 ure?

g7_logic ::

Mislm da lahko. Učeri sem namreč z mojo 9celično baterijo mel od 23.30 do 4:25 pržgan laptop pa je bil skoz wifi ukloplen pa sm po netu brsku, prenašu torrente in pisu v wordu. Tako da ti more 6 celična zdržat v power sawingu okol 2,5h zihr (govori se da naj bi bla 6 celična za cca 2,5-3h 9 pa za 4,5-5). V best performance pa seveda ne :)

LP

€uro ::

Kako najbolj gospodarno uporabljati baterijo prenosnika? Kaj je potrebno vse pazit? Če je laptop na omrežju (220V) in se da baterijo zlahka odstranit, se naj to stori (ali je vseeno če se jo vedno pusti notri)? Je pred prvim priklopom potrebno baterijo napolnit 100%, je treba na kaj paziti?:8)

Glede na to, da ti napajalniki ki jih majo prenosniki si niso tolk močni kot pri namiznem. Če pride do obremenitve pade napetost, ker napajalnik ne da takoj te moči. Zato pa ma baterijo za začasne obremenitve, če ne se matična sčasoma poškoduje. Mislim da če uporabljaš za pisanje, branje (internet) nebi smel bit problem da dela brez baterije.

To drži?

BuddhA ::

Mislm da lahko. Učeri sem namreč z mojo 9celično baterijo mel od 23.30 do 4:25 pržgan laptop pa je bil skoz wifi ukloplen pa sm po netu brsku, prenašu torrente in pisu v wordu. Tako da ti more 6 celična zdržat v power sawingu okol 2,5h zihr (govori se da naj bi bla 6 celična za cca 2,5-3h 9 pa za 4,5-5). V best performance pa seveda ne :)

LP

pri 15.4" prenosniku? jest pridem z 17" nekje 2 ure, mogoče kašne par minut več. i bilo za sprobt kako je pri najnićji osvetlitvi ekrana itd :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BuddhA ()

KelpieST ::

Zdravo,

prosim vas za mnenje...odlocam se med MacBook-om, 2.4 GHz ter Sony Vaio CS 11Z-R. kaj mi predlagate...ker je razlika v ceni okoli 500 eur in me res zanima ali se splaca oz. je vredno kupiti Maca zaradi boljse zmogljivosti, hitrosti, programske opreme, etc.? Odlocam se ze kar nekaj casa in ne vem tocno, kaj naj...zato, prosim lepo za iskrena menja :)

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: KelpieST ()

durrenmatt ::

če hočeš veljat za človeka s stilom, si kupiš maca,
če nimaš za maca, a hočeš še vedno veljat za človeka s stilom, si kupiš vaiota,
če pa hočeš veljat za človeka, ki hoče največ in najboljše za svoj denar, si kupiš elitebook.:D

Karen ::

Kako najbolj gospodarno uporabljati baterijo prenosnika? Kaj je potrebno vse pazit? Če je laptop na omrežju (220V) in se da baterijo zlahka odstranit, se naj to stori (ali je vseeno če se jo vedno pusti notri)? Je pred prvim priklopom potrebno baterijo napolnit 100%, je treba na kaj paziti?:8)

Pozabi na bullshit - baterije dons so li-ionske. Starajo se ne glede na to ali jih uporabljaš ali ne, spominski efekt je zanemarljiv. Normalno uporabljaj pa ne kompliciraj. V treh letih ti bo izgubila kapaitet tudi, če jo imaš v omari.
Jaz vse notebooke če je možnost priklopim na štrom, sicer pa pač baterija laufa. Ven bi jo dajal samo če bi to pomenilo zmanjšanje teže, samo potem ga ne moreš uporabljat (recimo doma na napajanik in enako v službi, da je lažji notebook za prenašat) - samo pol najbrž ne bi imel notebooka, amapk usb ključ pa dva desktopa.
Sedanji notebook imam leto in pol na zgoraj opisanem režimu pa se kapaciteti nič ne pozna, na tastarem se je pa poznala izguba kapacitete po ene 2h letih, v 3. letu sem prišel na cca. pol ure, potem pa pač nova baterija, ni kaj. Baterije niso everlast, to je pač potrošna roba, ampak 2 leti bi morala delati ne glede na to kaj delaš z njo ob normalni uporabi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karen ()

fosil ::

Ne bo držalo.
Li-ionske baterije se resda starajo v vsakem primeru, vendar pa je hitrost staranja zelo spremenljiva.
Najbolj optimalno shranjevanje je v hladilniku pri 40% napolnjenosti.

Li-ionska baterija pri 0C in 40% napolnjenosti v enem letu izgubi okrog 2% zmogljivosti.
Medtem kot pri 40C (kolikor je recimo ko je laptop priklopljen) in 100% napolnjenosti v enem letu izgubi kar 35% zmogljivosti.

Več napotkov za podaljševanje življenja baterije pa najdeš tukaj
Tako je!

€uro ::

Hvala obema za mnenje!
fosil, hvala za link. Našel sem še batteryuniversity.com: How to prolong Li based battery.
Nasvet shranjevanja baterije v hladilniku velja, ko se laptop napaja iz omrežja?

fosil ::

Nasvet shranjevanja baterije v hladilniku velja, ko se laptop napaja iz omrežja?


Ja seveda. Kadar doma uporabljaš prenosnik in ga imaš priklopljenega, daš baterijo ven in v hladilnik. Po možnosti jo prej sprazniš na 40%. Je pa zaradi kondenza priporočljivo, da daš baterijo v kakšno vrečko.
Tako je!

Steinkauz ::

Mah jst mam kr v kompu, itak bo čez 3 leta prenosnik ničvreden, kaj ti bo pol koristla baterija. Vsaj če štroma zmanjka, ti ne crkne komp. Jst mam baterijo že 2 leti notr, pa mi je na začetku zdržala 2 uri, zdej pa 1 uro 30 minut.
Tole shranjevanje se mi zdi mal brezveze.

Enzo` ::

Kje bi se še dalo dobit Lenovo N500, un model za 500€ ?

Leks ::

Tudi jaz ga še nisem našel, najbližja varianta je tale LENOVO 3000 N200 XP Professional SLO TY2EBVM, za 50€ več.
Se mi pa škoda zdi plačevati licenco za Xpje, ker eno že imam.

izzy12 ::

Tudi jaz ga še nisem našel, najbližja varianta je tale LENOVO 3000 N200 XP Professional SLO TY2EBVM, za 50€ več.
Se mi pa škoda zdi plačevati licenco za Xpje, ker eno že imam.

Nima HDMIja tk da tega js nebi kupu. To je samo moje mnenje. (:
««
153 / 661
»»