» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
144 / 661
»»

quartz ::

Sam podobno kot Tilen iscem konkurenco elitebook seriji. Zaenkrat sm našel edino Lenovo T500 in T400 serijo.


Kaj pa Dell E6400 in E6500... Problem je menda edino glede Nvidine grafične, za katere se ne ve še, če..., čeprav če mene vprašaš pomojem ni take panike!?

Se pa tudi sam še odločam med temi tremi varjantami (novi HP, Lenovo, Dell), imajo kje že razstavljene za primerjat?

sajko ::

quartz: Kokr vidm je E6500 z nvidia grafično preko 1,6k€ (malce cenejši ima intlovo X4500), kar se mi zdi mal preveč za tako konfiguracijo. Pa tut grafična ni glih nevem kaj.

Mogoče v tem (mid-high) rangu kvečjem še kak MacBookPro paše, čeprav je tisto že druga pesem potem.

razera ::

mene pa zanima kaj priporočate do 700€, služil bi za gledanje filmov, mogoče tudi kakšna igra, CPU bi rad da je intelov, ne-integrirana grafična, mora pa nujno imeti s-video izhod.

je kje v Slo možno naročiti Alienwarove laptope?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: razera ()

Leks ::

@ vse ki kupujejo HP 6735b

včeraj sem ga dal nazaj v uporabo kolegici, ki ga je kupila. Prenosnik me je zelo pozitivno presenetil, lep dizajn črno sive barve. Območje tipkovnice po celodnevnem delu je bilo mlačno, prenosnik je tih. Tipkovnica za moj okus perfektna. Malenkost sta me motila gumba zraven touchpada, vendar ob uporabi USB miške to ni problem.

Če koga zanima še kaj več o tem modelu HP 6735b KA212TC, naj vpraša, dokler imam še svež spomin :)

Mislim da je prenosnik vreden svojih 660 €

Lp

kristanm1 ::

za to ceno dobiš M50/M70, ki sta bistveno boljša od tistega starega Della.


ja kaj sm pa js reku druzga kukr m70

element ::

Iščem prenosnik za fotra. Zahteve so: lahek, ne več kot 15.4", zaželjena višja resolucija kot 1280x800, baterija mora zdržat dolgo. Cenovni okvir je nekje med 800 in 1000€. Asusi padejo v to kategorijo, ampak majo dost močne grafične kartice, ki ne bodo izkoriščene, baterija pa na ta račun zdrži manj časa. Kaj bi ustrezalo?

Ima kdo izkušnje z HP 6730b P8400 GB895?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: element ()

IceIceBaby ::

element, mogoče kaj takega http://www.so-doo.si/detail.php?page_la... ?

Seveda dokupiš ram po potrebi, 2 ali 4GB. Par postov više sem napisal svoje izkušnje s podobnim modelom. Moj ima malenkost boljšo konfiguracijo. Odličen poslovni prenosnik, če iščeš nekaj med klasičnimi 15,4 in raznimi mini 12".

Baterija mi zaenkrat zdrži cca 3 ure, če normalno delam. To pomeni veliko surfanja, mail, dreamweaver, kak excel, vklopljen wifi itd. Če zatemnim ekran se tudi z vklopljenim wifi pribljižam 4 uram. Bom pa v kratkem kupil dodatno baterijo, ki naj bi podaljšala avtonomijo za 6 ur. Z dodatno baterijo prenosnik tehta 2,5kg, kar je še vedno manj od povprečnega 15 colarja.

quartz ::

Kokr vidm je E6500 z nvidia grafično preko 1,6k€ (malce cenejši ima intlovo X4500), kar se mi zdi mal preveč za tako konfiguracijo. Pa tut grafična ni glih nevem kaj.


Della dobiš za okol 1500 - 1600 eurov z nvidia grafo! Ja, cene bi mogli še mal znižat! Sicer pa tudi T500 in T400 težko dobiš pod 1500 eurov s solidno grafično. Na žalost pa se po opremljenosti lahko oba (Lenovo in Dell) skrijeta pred elitebooki (eSaTA, HDMI, več diska+7200x ...), pa gre v vseh treh primerih za buisness serijo... Tako da, če ti ne gre za design in mogoče malce bolj solidno konstrukcijo (po slišanem zanemarljive razlike), prave konkurence (sploh cenovno) zenkrat še ni... Jebiga, men vseen tale HP še zmer ne potegne, mogoče če bi izšla 14" verzija oz. padejo cene "konkurenci"...

KandazaR ::

mogoče če bi izšla 14" verzija


Saj je http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

InShadow ::

Jst gledam tegale HP-ja, pa me zanima kaka je ta grafična v primerjavi s kako nVIDIA GeForce 9650M GT, oz če je sploh vreden svoje cene takle HP, pa kako se obnese tako velika resolucija na 15,4 ekranu.
Evo, še 2 konkurenčna, med katerimi izbiram:
StyleNote
Asus M50Vn
Pri zadnjem me predvsem moti, da nima driverjev za WinXP.
Kaj je s stališča procesorja in rama drugače bolje vzeti: T9400 s 6MB L2 ali raje več rama, po možnosti še DDR3?
Hvala. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: InShadow ()

quartz ::

mogoče če bi izšla 14" verzija


Saj je http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...


Ql, sploh nism opazu, ob poplavi vseh oglasov glede prodaje, HP 6930 nisem dojemal kot novo elitebook serijo;) Hja, mal bo za pogledat...

w4nkst4 ::

js bi isto ful rad vzel Asus M50Vn...sam xpjev se ne da gor naložit al kaj?
bi vzel tega, sam ni glih dobra grafa...http://www.mimovrste.com/artikel/275012...
kaj zdej?

lp

Zheegec ::

zakaj pa naj ne bi šli XPji na M50? Saj grejo na vse računalnike...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

celada ::

Kolikšna je razlika med amd procesorji pa core2duo procih pri laptopih ?

Rečmo da bi se tak laptop uporablju za modeliranje v catii in nekaj programiranja v matlabu ter gledanje kakih filmov (mogoce tut kak baldur gate2 in ra 2 :P) a bi opazu razliko med proci?

Leks ::

Verjetno misli, ker vsi oglašujejo, da ni gonilnikov za XPje. To ga je najverjetneje zmotilo.

[edit]
@celada
še dodan link za primerjavo CPU

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Leks ()

m1h4 ::

katerega HP-ja bi se splačalo kupit do 1000€?

Lp

element ::

Odvisno od potreb. Za kaj ga boš rabu? Zakaj ravno HP-ja?

svaba ::

Zdravo,

V katkem nameravam kupiti prenosnika in sicer nekje v rangu do 1500€.

Trenutno študiram v Nemčiji in sicer v Maburgu blizu Frankfurta in se mi zdi da imam sedaj priložnost, da tu kupim prenosnik ceneje kot pri nas.

Prosil vas bi za vaše nasvete, kaj bi se mi trenutno najbolj splačalo kupiti za ta denar in v katerih trgovinah so ponavadi najugodnejše cene v Nemčiji?

Trenutno uporabljam Acer-ja 1690 in nisem kaj preveč zadovoljen. Res je da ga imam že 4 leta, vendar me zadnje čase močno spravlja ob živce...zelo glasen ventilator-skoz na najvišjih vrtljajih(vrjetno bi ga moram malo očistiti), še bolj glasen cd-rom, zelo se pregreva, počasi odziva, itd.

Toliko za enkrat...

Za vaše nasvete se že sedaj najlepše zahvaljujem,

Lp
Rok

nn1234 ::

zakaj pa rabiš prenosnika*

svaba ::

prenosnik bi potreboval predvsem za fax in tudi za malce bol zahtevne programe za oblikovanje slik(photoshop), za izdelavo kakšnega amaterskega muvija ter tudi za kakšne špile.

Odločil sem se da kar se tiče ramov bom kupil vsaj komp s 4Gb rama....tu v nemčiji je s takšnim delovnim spominom že skoraj vsak drugi, medem ko pri nam še niso tako pogosti...
Torej rad bi, da bi deloval brezhibno, saj sedaj imam 512mb in je za moje potrebe to premalo.

Kar se tiče trdiga diska ni potrebno da ima 500Gb placa...lahko ga ima tud samo 150Gb

glede grafične kartice bi rad videl, da bi bla zmogljiva...saj mi je trenutna premalo zmoglijva...npr. ko igram civilization 4 mi po pol ure zamrzne, na enkranu se najprej pojavijo črne lise potem pa čez minuto, dve komp zamrzne in ga nič druga ne reši kot čarobna tipka-reset

Zame je dokaj pomembna tudi sama kakovost tipkovnice in samega ohišja, saj prenosnik vsaj enkrat tedensko prenašam naokoli...trenutni je že ves poribsan, tipkovnica pa znucana.

Zelo rad bi tudi videl, da se prenosnik nebi preveč pregreval, saj me trenutni acer močno greje v roke.

Pa še eno veliko slabost ima, ki me kar precej moti, in sicer to, da je zelo glasen, kar je lahko včasih zelo moteče.

Pa želev bi si še, da bi imel novi prenosnik kvalitetne in dokaj glasne zvočnike, saj glasbo ter filme redno gledam na njem.

Upam da sem navedel dovolj podatkov, da mi boste lahko pomagali z bolj konkretnimi primeri in nasveti.

Lp
Rok

sokol11 ::

Jaz pa iščem kakšen mobilen prenosnik z 12-13 palčnim zaslonom. Od specifikacij mi je najbolj važna mobilnost, avtonomija, WLAN, pa da oblikovno ni ravno največji cigl. Preferiram Lenovo/IBM, Toshibo, Dell. Kateri model bi mi priporočali? Kar se cene tiče raje manj kot več kot sem že zapisal mi splošne performanse niso najpomembnejše. Gledal sem X200 kaj bi bilo še podobnega? (Lahko tudi cenejše) :)
>-<

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sokol11 ()

m1h4 ::

Kaj pravte na
http://www.mimovrste.com/artikel/275011......-226ghz-gb895es

in pa

http://www.mimovrste.com/artikel/275012......b-24ghz-gi986tc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m1h4 ()

HyperGL ::

včeraj dobil tega HP 6730b (GB988EA) in razen tega da se ne znajdem v visti (user problem! :P) je vse super, računalnik je pa namenjen delu (baze podatkov, itd...)in faxu in internetu. izbrali smo ga predvsem zaradi procesorja (še kar hladen - neobremenjen okoli 30-35stopinj, 50% obremenjen 45-50stopinj, več pa ga še nisem zgonil), hitre brezžične povezave, priloženega OSa, proste reže za pomnilnik (v letu ali dveh bomo nadgradili).

Leks ::

@m1h4

6730b serija je zelo dobra, vsaj po moji oceni. Testiral sem šibkejši model in me je navdušil, tako da s tvojim ne bi smelo biti težav.

Še cenejši Prenosnik HP Compaq 6730b GB895ES

bigbug ::

Zanima me ali prihajajo kaki novi modeli prenosnikov Asus? Saj dokaj dobra konfiguracija ni vec na voljo klik Je se kak prenosnik primerljiv po priblizno enaki ceni?

izzy12 ::

Lahko vprašam kaj je narobe s tole trgovino?

slinko ::

Mene pa zanima kaj pravite glede tega prenosnika.
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...

Ali je vreden svojega denarja? Ja pa za igre se ne bo uporabljal.

marnit ::

Acerji so vroči (zelo - glej teste), drgač bi ga jez že kupu.

izzy12 ::

Dvomim da se fajn greje če ne igraš iger(kar je napisal).

slinko ::

No sej če je malce bolj vroč, me tok velik ne moti.mi je pa pomembno da ni preglasen, pa da ni kvaliteta preslaba. A potem je vreden svojega denarja ali ne. Ali bi bilo bolje vzeti kakšnega Asusa. Pa še nekaj me zanima. Glede na to da je sedaj nameščena angleška virta, a bi se jo dalo posloveniti?

marnit ::

Kakšna je razlika (v hitrosti in porabi energije) med p8400 in t5800?

Edit: glede Acerja drgač lahko uporabiš google za teste, mnenja, ane, enega pa sem izbrskal tudi sam
link - mi lih popolnoma isti, sam mislim, da baterija, ohišje in ostalo je isto pri vseh Acerji te serije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: marnit ()

kocba ::

Opazi, kdo kaksno razliko emd tema dvema prenosnikoma? Razen v ceni in, da ima cenejsi se torbico zraven.

je mimovrsta napizditis?

prenosnik1

prenosnik2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kocba ()

misek ::

Kocba, poglej podrobneje vse komponente: imata različna displeja, različna količina rama, pa morda še kaj.

kocba ::

nisem bil pozoren prevec, hvala

kocba ::

pri HP prenosnikih me zanima kaj pomenijo posamezne kratice: p,b,s....

Sam namrec rabim prenosnik za resno delo (programiranje) in iscem primeren prenosnik. Odlocam se med Lenovo in HP.

Ceprav imajo Acer, Asus za isto ceno boljse komponente, imam mnenje, da lahko bolj zaupam HPju ali Lenovo.

lp

sajko ::

w series for workstation performance
p series for performance computing
b series for business computing
s series for essential computing

Za dodaten info > klik.

MasterSPi ::

Je tale prenosnik dobr za svoj denar?
Neki bi uzel za 600-700 evrov, pa da je core 2 duo, pa anti glare mora bit, to mi je najbolj vazno. Ce ma kdo se kak podoben prenosnik v mislih, naj kar napise.

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Lp
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

m1h4 ::

je tole vredno svojega denarja?
http://nakupi.net/izdelek_PRENOSNIK-HP-...
oz. kaj se bolj splača
http://www.mimovrste.com/artikel/275011...

Po pomojih ocenah zgronjih saj ima boljši procesor, ostalo je pa isto.


Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m1h4 ()

Zheegec ::

Ravno poceni po mojem sicer ni, ampak če gor ne bo iger je to super zadevica.

[edit] sem spregledal, da ima 1680x1050 - ja, definitivno je dober prenosnik.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

nodrim ::

pozdrav,

zelo se mi mudi kupit en prenosnik do 1000 EUR (recimo tud + 100 EUR, če je kej izjemnega)

zaenkrat sm se zagledal v tegale
Mimovrste.com - Prenosnik HP Compaq 6830s 2,4GHz (KI409TC) + torbica (klikni)

nujno mi je, da ima 17-palčni zaslon, veliko tipkovnico, če se le da, čimboljši proc in čimveč rama .. za špile lih ne bo posebej, bo pa za photoshop in adobe premiere ipd. .. teža in baterija nista noro pomembni, ker bo itak za desktop replacement in ne kot pravi prenosnik .. zaslon z ločljivostjo vsaj 1680 x 1050 .. čimveč USBjev

še kakšna ideja? imam še kak teden časa :)

muchas gracias, nodrim

Hardstyle ::

nodrim ::

v čemu bi pa raje izbral tega in ne HP-ja?

nurmaln ::

predvsem zaradi zaslona in grafike
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Leks ::

Kot je že Hardstyle dejal, boš največ za svoj denar dobil pri ASUSu, le pravi model je treba najti, kr izbira je dokaj široka.

izzy12 ::

Dej še mal zravn pa kup tole. Definitivno vredno svojega dnarja. 8-)

goba21 ::

Lep pozdrav kaj mislite o tem prenosniku?

http://www.akcija.si/izdelek/67319/Pren...


Hvala za vaše odgovore


lp goba

AaBoy ::

Pozdravljeni, no jaz bi vprašal ali kateri pozna kašen še boljši računalnik kot je tale:
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-hp...

Firma ni toliko pomebna, cena pa je lahko do 900€. Hvala vam za odgovore. LP

jan01 ::

sonce7 ::

Dell Studio 15'' vs. Dell XPS 1530?

Oba imata približno enake karakteristike, katerega kupiti?
IntelCore2Duo T8300, 2.4
4 GB 667MHz DDR2 SD RAM
250 (320) GB 5400 rpm SATA
ATI MR HD 3450 256 MB vs. NVIDIA GF 8600GT 256MB

Še par vprašanj:
- se splača kupiti z Blue-Ray
- hard drive: 5400 ali 7200 rpm /z ali brez free fall sensor

jan01 ::

@sonce7
Ne vzet NVIDIA GF 8600GT 256MB saj je cela serija defektna(dellova rešitev: bios update naredi, da se ventilator skoz glasno vrti in s tem podaljša rok, da se pokvari ob izteku garancije....
-se splača kupiti z Blue-Ray nesmisel
hard drive: 7200 so boljši, s senzorjem premikanja(oz karkoli temu reče dell

Zakaj ne poveš za kako ceno gledaš, ker bi bilo kar neka modelov drugih veliko boljša izbira!
««
144 / 661
»»