» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
143 / 662
»»

Zheegec ::

No LED pustimo tukaj, spada samo v višji rang.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

knap ::

ali morda kdo ve če se da do cca 700 eur (rajši še manj 600 eur) dobit prenosnik ki ima nesvetleč zaslon, torej bright view ipd odpade

če ste kje zasledili takšen prenosnik mi prosim napišite link

hvala
LP

KandazaR ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

peglezn ::

Kaj pa HP Conpaq 6830S?

http://www.mimovrste.com/artikel/275012...

Meni se zdi popoln =D

Sony, Toshiba, HP, Asus; ti se lahko primerjajo med sabo glede kvalitete?

imam 6730s ki ima notri vse isto kot ta ki si ga ti napisal le da ima moj 15" ekran
sicer je 6830s samo 40€ dražji ampak jaz imam rajši 15" ekran ker semizdi 17" laptop prevelik

drgače pa kar se prenosnika tiče je super, vse dela tako kot je treba, tipkovnica je odlična, ohišje prav tako, ventilator je tih ga sploh ne slišiš, ..edino kar me moti je brightview ekran ki na močni svetlobi res deluje kot ogledalo - ampak tak brightview ekran boš dobil več ali manj pri vseh prenosnikih za to ceno .če pa že ima antiglare ekran pa ima notri kašno bedno integrirano grafično kartico ali procesor za isto ceno ali celo dražjo

Kar se pa iger tiče nisem testiral še ničesar novejšega - Wow, nfs-pro street, shadow ops in css
..za te lahko povem da delajo brez problema na 1280x800 z high nastavitvami nad 60fpsji

imam pa namen v kratkem stestirati še far cry 2 ..ti lahko poročam kako bo delovalo če te zanima
upam da ti je kej pomagal ;) lp

hvala za odgovore

kaj pa pravite na ta model
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-hp...

ker notebook bi bil izključno za internet, morda office in se mi zdi da je 700+ eur preveč za ta opravila

je pa res da je ta model na drugih straneh napisan z bright view tako da sedaj ne vem kaj je prav

http://www.google.com/search?hl=sl&q=FU...

LP

kocba ::

Vidim, da eni hočete imeti nesvetleče ekrane in me zato zanima, kaksna je razlika med svetlečim in nesvetlečim ekranom?
Zakaj je en boljši kot drugi?

izzy12 ::

Svetleči zaslon je neke vrste kot "zrcalo". Praktično se vse notr vidi. Sej ko se navadiš je ok, tko kot vsaka stvar. :)

kocba ::

hvala,
sam namreč po novem rabim en prenosnik za resnejše delo (programiranje) in zdaj malo gledam kaj je na sceni. Pozna kdo kaj solidnega za ene 800€?

bigbug ::

S katero desktop graficno kartico se lahko primerja grafika v prenosniku NV GeForce 9650M GT 1GB VRAM?

Leks ::

@knap
še en zelo soliden model brez svetlečega ekrana, FSC Amilo Pi 2540.

Kolikor opažam smo pa resnično v poplavi glossy ekranov ;) Po mojih ocenah ima največji odstoten non-glossy ekranov pri prenosnikih Lenovo.

hvala za linke

v tej temi je že bilo govora o zaslonih hp...

Bright View, Anti Glare ... zaslon pri hp prenosniku?!!

skratka zame bleščeče variante ne pridejo v poštev

lp

peglezn ::

hvala za odgovore

kaj pa pravite na ta model
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-hp...

ker notebook bi bil izključno za internet, morda office in se mi zdi da je 700+ eur preveč za ta opravila

je pa res da je ta model na drugih straneh napisan z bright view tako da sedaj ne vem kaj je prav

http://www.google.com/search?hl=sl&q=FU...

LP

tudi 6735s ima brightview ekran
mislim da pri HPjih so tisti modeli z nesvetlečim ekranom ki imajo končnico b

recimo 6735b ..vendar je problem da imajo te z b oznako skoraj vsi integrirano intelovo grafično kartico
ali pa slabši procesor

+ precej višjo ceno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: peglezn ()

Kolegica bo jutri oddala naročilo za prenosnik HP COMPAQ 6735B [KA212TC]. Ta bi naj bil non glossy, bom poročal.
Je še kakšen prenosnik v tem cenovnem rangu, ki bi se ga splačalo nabavit. Cena okoli: 660 €

kinimod5 ::

Hp prenosniki z oznako b imajo boljše ohišje, tipkovnico in možnost priklopa port replikatorja, imajo pa nekateri tudi bright view ekrane, kar ni najboljše. Skratka b naj bi bil neke vrste vstopni bussines model.

Krvava_Meri ::

Pozdravljeni.

Kot precej laična uporabnica računalnika se obračam na vas, vsevedni poznavalci računalniškega sveta, za pomoč pri izbiri novega prenosnika. Nakup "opravljam" že nekaj mesecev, saj se nikakor ne morem odločiti za pravega.

Torej, prenosnik bi uporabljala predvsem za internet, Microsoft Office, poslušanje glasbe, gledanje filmov, Torrent. Nič zahtevnega. Tako je moj budget omejen na 800 €, znotraj katerega želim čim več. Pri izbiri so mi pomembni dizajn, 2-letna garancija, prednaložen Windows (zaradi takojšnje uporabe in manjših stroškov nakupa OS in podaljšanja garancije). Tako sem nekako prišla do naslednjega Sony Vaio.

Prosila bi za blagoslov pri nakupu ali pa kakšen boljši predlog. :) Hvala!

Za tvoje delo je prenosnik za 500€ dovolj ;)

Če imaš namen toliko dati za prenosnik, pa se oziraj za takimi, ki imajo eSATA in HDMI priključek, ker ju boš v prihodnosti zelo verjetno potrebovala.

Voip ::

Tako je moj budget omejen na 800 €, znotraj katerega želim čim več.

Čim več koga?

Imidža/imena ali zmogljivosti.
:)
P.s.Vaio je ok.

Krvava_Meri ::

Popolnoma se zavedam, da bi marsikateri slabši računalnik povsem zadovoljivo opravil vse, kar potrebujem. Ampak ga kupujem za več let in si ne upam trditi, da me ne bo kdaj v tem času navdušilo kaj takega, za kar bi potrebovala večjo zmogljivost. (Čeprav se mi v tem trenutku niti sanja, kaj bi to lahko bilo. Hehe.)

Torej, nekako tako - če imam že denar, naj bo le-ta tudi potrošen. (Kapitalizem dela svoje.) Ampak čim boljše. (In tudi zavestno potrošništvo dela svoje.) :) Torej, rada bi nekakšno dobro razmerje med ceno, zmogljivostjo in imidžem/imenom (Voip, točno to je bilo mišljeno z nakladanjem o pomembnosti dizajna in videza. :)). Če ima kdo kakšen predlog, se priporočam. Hvala.

jaz sem se po dolgem odločanju odločil za ta model:

http://e-shop.laninwan.com/contents/sl/...

torej LENOVO R61 - NF0G7ZY

Cena 817 EUR (poštnina vključena)
Ga dobim jutri če ne bo kakšnih zapletov.

Sicer sem presegel svoj budget vendar z mat zaslonom je problem kaj pametnega (beri kvalitetnega) dobit, ta model pa ima po mojem vse kar rabim prihodnji dve leti, ima že naloženo visto, 2gb rama, dokaj hiter procesor...in seveda pregovorno kvalitetno lenovo ohišje, tipkovnico...., R61 modeli grejo iz prodaje, prihaja R500, vendar za tako ceno še v letošnjem letu ne bo baje nič za dobit.

Krvava meri, morda bi kaj takega bilo primerno za tebe, sicer pa imaš tukaj:

http://e-shop.laninwan.com/enter.html

še nekaj drugih modelov, NF0GNVM tudi ni slab, imaš pač win xp in 1gb rama ter malo počasnejši procesor, cena cca 715 eur.

LP

včeraj sem od laninwan dobil zgoraj omenjen model

kratek opis:
notebook se ne zvija, tipkovnica je odlična, nosilci zaslona so kovinski..., zelo dober zaslon je anti glare varianta, kar mi je zelo pomembno
Edino kar me malo moti je to da ima lenovo ogromno dodatnih programov naloženih ki samo upočasnjujejo računalnik
ko bom imel kaj časa jih bom odstarnil , drugače pa sem zelo zadovoljen.

Res je da sem dal 200 eur več kot podobno opremljen hp S serije samo mislim da tudi kvaliteta izdelave ni primerljiva, ima mat zaslon, visto...magnezijeva kletka....thinkvantage...

LP

IceIceBaby ::

Jaz sem se pred kratkim odločil za HP 6910p. C2D 2.2, 2GB rama, 14" zaslon s 1440x900 resolucijo (antiglare), Ati x2300 grafika, Vista business itd. 580€ pri So-doo.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Se pozna da je P serija. Ohišje je veliko bolj kakovostno in manj plastično, računalnik je tih in hladen, ekran je soliden...

Skratka, imel sem že HP serije S in B pa je tale P veliko boljši kar se kakovosti tiče. Primerljiv s T61.

HyperGL ::

eno vprašanje... kakšna je razlika med tema dvema chipsetoma?

intel GE45 express
intel GM45 express

pa temi dvemi grafikami?

intel GMA 4500 MHD
intel GMA 450

hvala!

r5r ::

Kako se sploh lahko prenosnik zvija?
And it makes me wonder.

kayz1 ::

Mišljena je bila tipkovnica.

izzy12 ::

Jaz sem se pred kratkim odločil za HP 6910p. C2D 2.2, 2GB rama, 14" zaslon s 1440x900 resolucijo (antiglare), Ati x2300 grafika, Vista business itd. 580€ pri So-doo.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Se pozna da je P serija. Ohišje je veliko bolj kakovostno in manj plastično, računalnik je tih in hladen, ekran je soliden...

Skratka, imel sem že HP serije S in B pa je tale P veliko boljši kar se kakovosti tiče. Primerljiv s T61.

Nekak se mi ne zdi da bi lahko tale HP postavil ob bok T61. Samo moje mnenje.

marnit ::

Ma kdo izkušnje s trgovino http://www.cyberport.de/ ? Kako je s pošiljanjem, garancijo (oziram se za HP Pavillionom) ipd.?

Tilen007 ::

Mene pa zelo mika HP EliteBook 8530p: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Sem pa gledal tud ostale znamke, pa ne najdem nikjer podobne konfiguracije:

obvezno:
15.4"
WSXGA (1680x1050)
7200 HDD
Anti glare

procesor: nekje tam okoli P8600/T9300/T9400

Sem gledal Toshiba, Dell, Lenovo, Apple me ne zanima, in ali nimajo 7200 diska, ali nimajo WSXGA resolucije, v glavnem v vsakem neki manjka...

Ve kdo mogoče za kakšen laptop s tako konfiguracijo?

kmetek ::

Kaj je, Kmetek, se jih želiš znebiti?

Tilen007 - vzemi Elitebooka s P8600, pod 1400€ se ga mora dobiti, pa imaš 7200Rpm in 1680x1050 anti-glare. Ohišja imajo pa vsi enaka (ful dobra, če mene vprašaš) in pa vse priključke in 8-cell baterijo...
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

Kaj znebiti? Boš rekel, da je slab?

Ne, zelo dober prenosnik je...
Janez Janša, 29.04.2014

<b>klima</b> ::

No jaz se pa zanimam za tale workstation: HP Compaq EliteBook 8730w (FU467EA)

Zanima me predvsem, če se da kje dobiti podobno mašino še bolj poceni, če ima kdo izkušnje s tem modelom in če je trgovina "zihr", pa približno kakšen je dobavni rok, če kdo ve...

Hvala za odgovore!

Za 1400€ dobiš praktično isto stvar s 1680x1050 ločljivostjo...
Janez Janša, 29.04.2014

<b>klima</b> ::

Za 1400€ dobiš praktično isto stvar s 1680x1050 ločljivostjo...

No pa mi povej, kje lahko dobim workstation-a, za tako ceno kot si ti rekel in s 1680x1050 ločljivostjo? Me prav zanima...

Po mojem povsod, če jih ima BigBang po tej ceni, potem jih ima najbrž tudi kakšna druga trgovina :)

[edit] Aja, nisem videl da gledaš 17". Ja, to pa bo druga ja... 1440x900 je precej slaba ločljivost za 17"...
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Tilen007 ::

Asusova cena je zanimiva, samo je disk samo 5400, pa tud "Color Shine, Colour Shine and Crystal Shine are ASUS's marketing names for high-gloss screens"... sicer mi ni čist jasno, ampak a ni high-gloss kontra anti-glare, al se motim?

Ja, EliteBook-i so vsi v redu, ampak sem hotu pogledat mal za konkurenco.

Voip ::

Ima pa tudi Nvidia grafo. Kako je že z njimi?

nn1234 ::

No jaz se pa zanimam za tale workstation: HP Compaq EliteBook 8730w (FU467EA)

Zanima me predvsem, če se da kje dobiti podobno mašino še bolj poceni, če ima kdo izkušnje s tem modelom in če je trgovina "zihr", pa približno kakšen je dobavni rok, če kdo ve...

Hvala za odgovore!

No jst sm kupu prenosnik EliteBook 8730w (KLIK) in se z njim zelo zadovoljen. Se ne greje, tikovnica je uredu.. Usi programi ki sem jih do sedaj probal delajo zelo dobro, tko da priporočam :). Am aja pa če mate kakšno vprašanje glede tega laptopa kr uprašite.

Lp Nuke

Kako je s to toploto pri HPju? Konkretno si ogledujem pavillion 1155, pa me zanima (tud na splošno glede HPjev), al so ventilatorji tihi in kako je s segrevanjem?

Kot drugo me zanima: 2gb rama je dovolj za visto&špile tipa San Andreas in prihajajoči gta4? Recimo kaj je boljše za to kombinacijo: 9200m gs&4gb ali 9600m gt&2gb?

In kot tretje: kwa je fora s temi procesorji (Dual Core/Core Duo/Core 2 Duo) - keri je boljši?

keba ::

če maš samo 2gb rama se ga da dokupit(okoli 60eur sta 2gb rama), medtem ko grafične se ne da zamenjati, oziramo je zelo drago in zakomplicirano.

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kristanm1 ::

mene pa zanima ker leptop bi kupu bl za igrce okol 1000€
tega sm mal gledu pa me zanima če ma gdo kak predlog

- http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

poglej en post visje.

za to ceno dobiš M50/M70, ki sta bistveno boljša od tistega starega Della.
Janez Janša, 29.04.2014

za to ceno dobiš M50/M70, ki sta bistveno boljša od tistega starega Della.

za 810Eur ane?

ne, za 1000, kolikor je napisal, da bi dal za prenosnik. Malo funkcionalne pismenosti je treba...

Drugače pa tistih 810 ni neka huda cena...
Janez Janša, 29.04.2014

ne, za 1000, kolikor je napisal, da bi dal za prenosnik. Malo funkcionalne pismenosti je treba...

Drugače pa tistih 810 ni neka huda cena...

je, ker sem dal 1049 eur FEB. se Visto ma asus pa ne.

že ekran z visoko ločljivostjo je vreden razlike v ceni, kaj šele ostalo...
Janez Janša, 29.04.2014

sajko ::

Asus (M serija) ima zelo dobro konfiguracijo za tak denar, problem je le ekran in pa ohisje. Meni se zdi ohisje tako cheap plastik fantastik, ekran je pa glossy varjanta. Tam v Bofu še nekako zgleda vse skupej, v big bang mega recimo, ko imajo drugacno osvetlitev se pa tocno vidi kako bogo je vse skupaj z odsevi.

Sam podobno kot Tilen iscem konkurenco elitebook seriji. Zaenkrat sm našel edino Lenovo T500 in T400 serijo. Prvi je 15", ima pa manjsi in pa pocasnejsi disk. Drugi je pa 14" z malce slabso graficno, ima pa LED backlight. Kar je pa meni vsec, oba zdrzita preko 5 ur na baterijo.

Hpja je cez vikend dobil kolega. Prej je imel 87xxp, in sva mal pogledala side-by-side. Vsekakor ima novi elitebook boljse ohisje, ekran (ceprav je 15 proti 17") ima manjsa odstopanja in bolj enakomerno osvetlitev, tipkovnica je veliko tisja, boljsa graficna in ostala periferija. Edino kar mi pri novem ni vsec, so razne lucke nad tipkovnico, ki so dosti mocne, da hitro ratajo motece. Drugace pa nimam pripomb. Je pa zadeva tiha in se ne greje veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sajko ()

Kaj pravite na te dva (rabim laptop za net, seminarske in špile tipa san andreas in gta4):

link
link
««
143 / 662
»»