Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
boolsheat ::
Tudi sam še kupujem prenosni računalnik nekje do 750€ s 17" monitorjem, meni osebno sta najbolj všeč naslednja dva prenosnika:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.mimovrste.com/artikel/275011...
Kaj menite vi o tem, katerega se bolj splača in ali se da dobiti za takšen denar še kaj boljšega? Prenosnik bi uporabljal predvsem za študij in seveda za igranje kakšne igre ali gledanje filma.
Med tema dvema bi jaz vzel Acerja, ima 2 leti garancije pa TravelMate serija ima menda dobro ohišje.
nn1234 ::
Živjo mene pa zanima kateri prenosnik mi priporočate pripravljen sem dati 1400€,... prenosnik bi bil bolj za domačo uporabo. na njem bi zaigral tud kakšno igro :P
Prenosnik 1
Prenosnik 2
kateri ima boljšo grafično kartico?
Lahko pa mi priporočate tudi konkreten model. :D
Lp NukeH2
Prenosnik 1
Prenosnik 2
kateri ima boljšo grafično kartico?
Lahko pa mi priporočate tudi konkreten model. :D
Lp NukeH2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nn1234 ()
T-h-o-r ::
number 1, sir
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
knap ::
Lenovo
Kaj je to sedaj neka nova serija SL500 pri lenovo ?
Ali morda ve kakšna je primerjava z R61i serijo, Ali gre samo za drugačen design ?
V čem je finta ?
Konkretno pa me zanima primerjava med tema dvema, kaj je bolje vzet:
R61i
SL500
Pa še nekaj me zanima, ali je na vidiku kakšna nova generacija procesorjev, nabora...
Hvala
LP
Ali morda ve kakšna je primerjava z R61i serijo, Ali gre samo za drugačen design ?
V čem je finta ?
Konkretno pa me zanima primerjava med tema dvema, kaj je bolje vzet:
R61i
SL500
Pa še nekaj me zanima, ali je na vidiku kakšna nova generacija procesorjev, nabora...
Hvala
LP
number 1, sir
Ja se strinjam, no razen, če misli veliko filmov gledal potem pa vsekakor boljši Acer.
lahko pa bi si pogledal tudi sony vaio :)
number 1, sir
Ja se strinjam, no razen, če misli veliko filmov gledal potem pa vsekakor boljši Acer.
am zakaj pa ? mislim kaj je razlika kakšna? v zvezi s filmi
XImhotep ::
NukeH2 Tale asus je tudi v redu. Sem ga kupil pred 4 dnevi z malce močnejšim procesorjem c2d 2.6 ghz (v nemčiji) in sem zadovoljen. Ima grafično 512 ddr3. Crysis dela solidno, bioshock, timeshift tudi (na medium). Filme predvaja 1080p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XImhotep ()
model323 ::
dejte se men please pomagat, iscem prenosni racunalnik do 500€, rabu bi ga pa predvsem za domaco uparabo pa za faks, pa da lahko kkšno starejšo igro odšpilam, ekran je pa lahk 15. Zdej kej velik se na prenosnike ne spoznam, sam tega k mam zdej sm ga kupu dve let nazaj pa mi je že po prvem letu cd-rom šol, pa še pregreva mi se tko da še na youtube ne morm daljši film od petih minut pogledat,ker se mi kr takoj ugasne prenosnik. Tko da če ma kdo kkšn koristn nasvet za nakup bi ga lepo prosu, da ne bi spet tok kiksnu.
Leks ::
@hakinen
MEd 17" je tale Toshiba Satellite L350 med cenejšimi, z igricami bo bolj križ, za internet in filme bo dobro.
MEd 17" je tale Toshiba Satellite L350 med cenejšimi, z igricami bo bolj križ, za internet in filme bo dobro.
Max X ::
@hakinen
Mogoče razmisli o HP 8710p KE185 s procesorjem T9300 in 4GB rama ter resolucijo 1600×1050 (po nekajdnevnem testiranju lahko rečem, da je zame to idealna resolucija za delo, sploh če pred prenosnikom uporabljam še kakšno tipkovnico in je tako zaslon malce odmaknjen)!
Mogoče razmisli o HP 8710p KE185 s procesorjem T9300 in 4GB rama ter resolucijo 1600×1050 (po nekajdnevnem testiranju lahko rečem, da je zame to idealna resolucija za delo, sploh če pred prenosnikom uporabljam še kakšno tipkovnico in je tako zaslon malce odmaknjen)!
Mitja1234 ::
Kupujem prenosnik v rangu okoli 1000 € s 15" oz. 15,4" zaslonom. V zadnjem času sem zasledil, da za svojo ceno še največ ponujata ASUS M51SN in TOSHIBA Satellite Pro A300-1GN, oba dobavljiva v trgovini ComShop. Je morda še kateri drug prenosnik konkurenčen s tako ceno?
Kakorkoli že, na spletu je zelo težko najti teste oz. primerjave, ker so nekateri modeli dobavljivi samo v določenih regijah, pa še različne konfiguracije imajo. Našel sem le test za Asusa - klik. Obstajajo še ratingi, kjer ima Toshiba - klik precej nižjo oceno kot Asus - klik, kar me zelo čudi. Oba prenosnika sta po konfiguraciji zelo konkurenčna, tako da se ne morem odločiti, kateri bi bil bolj primeren. Sodeč po konfiguraciji ima Asus hitrejši procesor, več RAM-a, DVI izhod, Toshiba pa grafično, ki nima defektnega jedra, hitrejši RAM, boljše vgrajene zvočnike, zaslon z višjo resolucijo in polno nekih varnostnih mehanizmov (so sploh uporabni?).
Kaj pa vi priporočate? Si mogoče lastite katerega izmed modelov in lahko opišete uporabniške izkušnje? S katero znamko ste bolj zadovoljni? Prosim za čim več nasvetov.
Za pomoč in svetovanje se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Mitja
res noben nima izkušenj?
RunoTheDog ::
Dober večer!
Rad bi kupil prenosnika v vrednosti 800€, pa me zanima, najboljši model,ki bi se ga lahko dobilo za tak denar. Namenjen bi bil gledanju filmov, predvajanje glasbe...
Ker se ravno ne spoznam na te zadeve, vas prosim za nasvete (plus kakšen argument zakaj ravno "ta", tudi nebi škodil).
LP
Rad bi kupil prenosnika v vrednosti 800€, pa me zanima, najboljši model,ki bi se ga lahko dobilo za tak denar. Namenjen bi bil gledanju filmov, predvajanje glasbe...
Ker se ravno ne spoznam na te zadeve, vas prosim za nasvete (plus kakšen argument zakaj ravno "ta", tudi nebi škodil).
LP
NukeH2 Tale asus je tudi v redu. Sem ga kupil pred 4 dnevi z malce močnejšim procesorjem c2d 2.6 ghz (v nemčiji) in sem zadovoljen. Ima grafično 512 ddr3. Crysis dela solidno, bioshock, timeshift tudi (na medium). Filme predvaja 1080p.
kakšna pa je razlika v grafični kartici? pri dellu in tem asusom?
XImhotep ::
Najbolj pomembni so DDR-ji. Recimo: 512mb ddr2 je slabši od 512mb ddr3. Radeon ima 256mb ddr2.Geforce pa 512 ddr3. Če govorimo o teh dveh prenosnikih. Tako, če se ti resnično gre za igre pol je Geforce boljša. Vedi pa da se Nvidia tele kartice naj bi pregrevale. Dell ima večji disk, glede kvalitete/izdelave ohišja pa ne bi vedel povedati kateri je boljši. Pri Asusu sem dobil to Miško MX 518 in torbo. Skupaj sta vredna vsaj 100€. Torba je videti kvalitetna. (kakšen fax itd..). Kar se pa tiče tistega acerja pa ti povem, da boje greš gledati modele prenosnikov na lastne oči. Meni osebno ta acer ni všeč.
number 1, sir
am zakaj pa ? mislim kaj je razlika kakšna? v zvezi s filmi
Acer ima (podobno kot Sony Vaio VGN serija) 16' zaslon, ki je v razmerju 16:9, kar pomeni, da je slika pri filmu čez cel zaslon. Ostali prenosniki imajo zaslone z razmerjem 16:10. Za vsakdanjo uporabo je vseeno, ampak, če nekdo misli gledat veliko filmov na prenosniku pa je zanj 16ka idealna izbira.
Npr. Xardas je tip človeka za katerega bi bila 16'ka idealna:
Dober večer!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()
glede na to da ni nobeden odgovoril na moje vprašanje si bom kar sam odgovoril
torej R61 serija bi naj bila v ukinjanju tako da nakup odpade
namesto R61 serije bo sedaj R500 (15") ,R400 (14")....
SL500, SL400. serija pa je mešanice med business in multimedio, glossy plastika... , hdmi izhod, blu ray ter druge opcije
V prihodnjih mesecih prispe precej novih modelov.
Ocitno pa tukaj na tem forumu Lonovo ni najbolj priljubljena znamka. Moje mnenje je da so to bolj kvalitetni prenosniki in pač za isto ceno dobiš slabšo konfiguracijo. Ni vse v mhz in hitrosti, meni je pomembno tudi sama kvaliteta izdelave, vzdržljivost ...
LP
torej R61 serija bi naj bila v ukinjanju tako da nakup odpade
namesto R61 serije bo sedaj R500 (15") ,R400 (14")....
SL500, SL400. serija pa je mešanice med business in multimedio, glossy plastika... , hdmi izhod, blu ray ter druge opcije
V prihodnjih mesecih prispe precej novih modelov.
Ocitno pa tukaj na tem forumu Lonovo ni najbolj priljubljena znamka. Moje mnenje je da so to bolj kvalitetni prenosniki in pač za isto ceno dobiš slabšo konfiguracijo. Ni vse v mhz in hitrosti, meni je pomembno tudi sama kvaliteta izdelave, vzdržljivost ...
LP
mtosev ::
hp 550 500eur
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kayz1 ::
Knap nisi edini, ki še kaj da na kvaliteto izdelave. Ampak večina jih pač gleda na mhz in GB pa tudi dražji je kot si že sam ugotovil.
Tudi mene je pričel zanimat tale novi R500 ampak škoda, da nima DVI izhoda. Trenutno imam R61 tako, da se mi niti malo ne mudi.
Bom pa spremljal naslednje mesece, da vidim kakšna bo ponudba.
Tudi mene je pričel zanimat tale novi R500 ampak škoda, da nima DVI izhoda. Trenutno imam R61 tako, da se mi niti malo ne mudi.
Bom pa spremljal naslednje mesece, da vidim kakšna bo ponudba.
Leks ::
@knap & [Bernii]
tudi jaz sem lastnik R61 in so me prepričale predvsem tiste malenkosti, ki odtehtajo višjo ceno.
tudi jaz sem lastnik R61 in so me prepričale predvsem tiste malenkosti, ki odtehtajo višjo ceno.
kar98k ::
Katerga bi priporočal? Prenosnik bo za brata, ki ga bo rabu za faks....
Primerjava
hp 550 500eur
acer zmaga, 100 eur se splaca vec dat kot pa hp 500 kupit
http://www.mimovrste.com/katalog/compar...
acer ima vecji monitor, bolji procesor (turion ultra), vecjo kapaciteto diska, veliko boljo graficno, 1 leto daljso garancijo, ter veliko vec ostalih prikljuckov ter dodatkov za 100 eur vecjo ceno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kar98k ()
me veseli da nisem edini lenovo fan
R500 serijo (2 modela) se že da naročit v sloveniji , samo jaz iščem nekje v rangu med 700-800 eur, pač rabim za internet, office in 1000 eur mi res ni za dati
drugače pa je tukaj ena izmed redkih ocen:
http://www.notebookreview.com/default.a...
novi modeli r500 so vsekakor na vidiku, vprašanje je samo kdaj in kako nizko bodo šli z ceno
glede SL500, ki imajo tudi hdmi izhod pa je tukaj opis:
ne vem pa kakšna je kaj vlatiteta plastike (glossy) in tudi ne vem ali so nosilci ekrana kovinski tako kot pri r500 , r61....
še nisem uspel nobenega videt v živo
LP
R500 serijo (2 modela) se že da naročit v sloveniji , samo jaz iščem nekje v rangu med 700-800 eur, pač rabim za internet, office in 1000 eur mi res ni za dati
drugače pa je tukaj ena izmed redkih ocen:
novi modeli r500 so vsekakor na vidiku, vprašanje je samo kdaj in kako nizko bodo šli z ceno
glede SL500, ki imajo tudi hdmi izhod pa je tukaj opis:
ne vem pa kakšna je kaj vlatiteta plastike (glossy) in tudi ne vem ali so nosilci ekrana kovinski tako kot pri r500 , r61....
še nisem uspel nobenega videt v živo
LP
kar98k ::
manjsa kapaciteta diska, veliko slabsa graficna (preberi na netu o hd3200), ter nima hdmi prikljucka, enako pa stane?
ta je se boljsi od tvojega linka, je 30 eur drazji vendar zopet nima hdmi, slabso graficno
ta je se boljsi od tvojega linka, je 30 eur drazji vendar zopet nima hdmi, slabso graficno
kayz1 ::
@Knap sj na enaa jih majo že velik. Drugače mi pa že beseda glossy ne paše. Nosilci pa seveda morejo biti kovinski drugače me sploh ne zanima.
kolikor gledam imajo v slo na voljo samo 2 modela R500, oba pa sta nad 900 eur
mene zanimajo cenejši, okoli 700 , upam da kaj sledi v prihodnjih mesecih
Na tem linku je nekaj zelo kvalitetnih slik v visoki ločljivosti R500, R400, SL400, 500... ter ostalih modelov
http://www.flickr.com/photos/lenovophot...
SL model se mi ne zdi napačen, je pa res da ne vem ali so tečaji kovinski, iz slik je težko to ugotovit...
LP
mene zanimajo cenejši, okoli 700 , upam da kaj sledi v prihodnjih mesecih
Na tem linku je nekaj zelo kvalitetnih slik v visoki ločljivosti R500, R400, SL400, 500... ter ostalih modelov
http://www.flickr.com/photos/lenovophot...
SL model se mi ne zdi napačen, je pa res da ne vem ali so tečaji kovinski, iz slik je težko to ugotovit...
LP
Tammih ::
Primerjava
HP ter Toshibo sem izločil, ker ne mislim plačevat imena... Plus tega imata Acer in Asus dve leti garancije, kar je ZAME pomembnejše od firme.
Zanima me še glede baterije ter grafičnih obeh primerjanih modelov. Katera grafa ter katera baterija je boljša?
Hvala za nasvete ter mnenja!
HP ter Toshibo sem izločil, ker ne mislim plačevat imena... Plus tega imata Acer in Asus dve leti garancije, kar je ZAME pomembnejše od firme.
Zanima me še glede baterije ter grafičnih obeh primerjanih modelov. Katera grafa ter katera baterija je boljša?
Hvala za nasvete ter mnenja!
mene pa zanima, kako dolgo je treba polnit nov laptop? v trgovini niso nič rekli? ali ga lahko med 1. polnjenjem prižgem? ravno zdaj se fila
TommyLee ::
Kupujem prenosnik do 800€
Zaenkrat mi je v oči padel tale: Prenosnik HP Compaq 6830s 2GHz (KU405EA)
Prenosnik bom potreboval za grafična opravila (PhotoShop, Illustrator, CorelDraw, ...) Predvsem me zanima, če je grafična kartica dovolj močna za obdelovanje večjih grafičnih objektov (predvsem je govora o bitnih slikah za Jumbo plakate). Oziroma v kater razred spada - .
Če ima kdo še kakšen prenosnik v tem razredu, bi prosil za predlog. (pomembno je, da je prenosnik dobavljiv tudi pri mimovrste!).
Hvala ;)
Zaenkrat mi je v oči padel tale: Prenosnik HP Compaq 6830s 2GHz (KU405EA)
Prenosnik bom potreboval za grafična opravila (PhotoShop, Illustrator, CorelDraw, ...) Predvsem me zanima, če je grafična kartica dovolj močna za obdelovanje večjih grafičnih objektov (predvsem je govora o bitnih slikah za Jumbo plakate). Oziroma v kater razred spada - .
Če ima kdo še kakšen prenosnik v tem razredu, bi prosil za predlog. (pomembno je, da je prenosnik dobavljiv tudi pri mimovrste!).
Hvala ;)
www.dornik.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TommyLee ()
TommyLee ::
Tega se zavedam ;)
Kaj pa glede grafične? V kater razred jo lahko uvrstiš?
Kaj pa glede grafične? V kater razred jo lahko uvrstiš?
www.dornik.si
G_mAn ::
Tudi sam še kupujem prenosni računalnik nekje do 750€ s 17" monitorjem, meni osebno sta najbolj všeč naslednja dva prenosnika:
http://www.mimovrste.com/artikel/275011...
Kaj menite vi o tem, katerega se bolj splača in ali se da dobiti za takšen denar še kaj boljšega? Prenosnik bi uporabljal predvsem za študij in seveda za igranje kakšne igre ali gledanje filma.
Med tema dvema bi jaz vzel Acerja, ima 2 leti garancije pa TravelMate serija ima menda dobro ohišje.
Torej se bolj splača kupit acerja vendar kakšen je pa procesor tega acerja v primerjavi s Hp-jem, kako so ti amdjevi v primerjavi s intel?
amdji so tudi v prenosnikih pocasnejsi
G_mAn ::
Ali se to veliko pozna? Potem je v tem primeru boljši Hp saj druge lastnosti imata podobne razen garancije in grafike, ali se še vseeno bolj splača kupiti acerja?
Zheegec ::
Turion64 x2 je nekje 20% počasnejši od C2D z isto frekvenco, Turion64 Ultra pa mogoče par procentov. V vsakem primeru se ne pozna, pa še Turion64 Ultra pride s 780 čipsetom, ki je superca. Kot platoforma se AMD bolj splača (Puma platforma - Turion Ultra in pa 780 čipset) če gledaš prenosnike z integrirano grafiko.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ufek ::
SL500
SL500 serija prisega na nov, izjemno atraktiven in moderen dizajn
ha ha, ta je dobra. sem se lepo nasmejal :)
jan01 ::
Turion64 x2 je počasnejši vendar odvisno od katere serije! Intelovi so hitrejši iz serije 7xxx in 8xxx. Cenejši intelovi iz serije 2xxx in 5xxx so počasnejši. Glej teste.
N4jker ::
No bi pa še jaz nekaj vprašal glede čipovja.
Gre namreč za dva modela prenosnikov.
Mobile Intel® PM965 Express + ICH8M ta se nahaja v ASUSU
Chipset Intel GM45 + ICH9M chipset ta se nahaja v Samsungu
Mi lahko kdo prosim razloži kakšna je razlika med tema dvema oz za mene je dovolj ''kaj je boljše'' ;)
Hvala za odgovor
lp
Gre namreč za dva modela prenosnikov.
Mobile Intel® PM965 Express + ICH8M ta se nahaja v ASUSU
Chipset Intel GM45 + ICH9M chipset ta se nahaja v Samsungu
Mi lahko kdo prosim razloži kakšna je razlika med tema dvema oz za mene je dovolj ''kaj je boljše'' ;)
Hvala za odgovor
lp
gtramt1 ::
Turion64 x2 je počasnejši vendar odvisno od katere serije! Intelovi so hitrejši iz serije 7xxx in 8xxx. Cenejši intelovi iz serije 2xxx in 5xxx so počasnejši. Glej teste.
če gledamo teste:
1. QX9300
2. X9100
3. T9600
4. X9000
5. X7900
6. Q9100
7. T9500
8. T9400
9. T9300
NAJBOLJŠEGA AMD PREMAGATA TUDI T8300 IN T7300 ki nista v samem vrhu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gtramt1 ()
marko123456 ::
Trnutno se odločam med tema dvema prenosnikoma:http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=C...
Asus je cenejši in ima več rama,vendar ima hp priloženo visto,mag.ohišje ter anti glare zaslon,kar se mi zdi kar pomembno,vizualno mi tudi bolj vstreza.
Kaj mi svetujete?
hvala
Asus je cenejši in ima več rama,vendar ima hp priloženo visto,mag.ohišje ter anti glare zaslon,kar se mi zdi kar pomembno,vizualno mi tudi bolj vstreza.
Kaj mi svetujete?
hvala
jan01 ::
@gtramt1
A ne znaš brat oz nisi razumel. Kakor sem rekel:
A ne znaš brat oz nisi razumel. Kakor sem rekel:
/.../Intelovi so hitrejši iz serije 7xxx in 8xxx. /.../
razera ::
mene pa zanima kje bi se dalo dobiti Alienware prenosnike? na official situ sem videl da ne pošiljajo v EU.