Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
tmedve4 ::
Jaz bi ti svetoval Intel in Asus.:P
Škoda da imaš ravno obratne kombinacije.
Škoda da imaš ravno obratne kombinacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tmedve4 ()
sidd ::
Tale ima tudi ta glossy zaslon? Nikjer ne najdem podatka .
Še vedno kolebam med temle asusom in HP 8710p ...damn.
Še vedno kolebam med temle asusom in HP 8710p ...damn.
no idea for signature
signed
I
signed
I
venom89 ::
Mene pa zanmi kako je s temi grafami z jedri g84m in g86m (geforci 8x00)? Baje da so vse te grafe pokvarjene in se zato bolj grejejo? A ima kdo s katero od teh graf izkušnje? Kako pa je s poganjanjem iger, skrbi me namreč, da se bo laptop pregreval. Kupiti mislim HP Compaq 8710p:
http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
http://www.mimovrste.com/artikel/275010...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: venom89 ()
<b>klima</b> ::
Ok, jaz bi pa mojstre na tem forumu rad prosil za predlog in sicer: Kateri prenosnik naj kupim med 900 in 1000 eur, da ponuja največ za svojo ceno...
Hvala za odgovor(e)!
LP
Hvala za odgovor(e)!
LP
El Nino ::
Kolk pa kaj tem ASUS-om in HP-jem baterije držijo? Nikjer ne dobim podatka o autonomiji, vem le to, da imata oba modela, ki jih mam nagledana, 6 celično baterijo. Mogoče bi tule znali pomagat tisti, ki imajo laptop omenjenih znamk, koliko vam zdrži baterija?
LP
LP
lambda ::
Sam že nekaj časa posedujem 8710p (17" 1680x1050, 2.2, 2GB, anti-glare zaslon), sem pa imel 2 dni na testu Sony Vaio FW11E (16.4" 1600x900, P8400 2.26, 3GB ram, ... ) za 1070€.
Oba sta dobra, vendar so razlike:
-HP ima težave (menim da z driverji) za touch tipke nad tipkovnico - isto težavo ima znanec, po nekaj posodobitvah winXP je polovica tipk crknilo (SP2, SP3), pri sonyju moram pohvalit, da delujejo zelo v redu.
-HP ima boljši zaslon, kar se tiče vidnih kotov, pa še glossy prevleke nima. Sicer pa tud sony ni slab, horizontalni vidni koti so v redu, vertikalni pa ne navdušujejo.
-Sony se pod levim zapestjem zraven touchpada kar hitro segreje, kar zna biti moteče - hp je tukaj nekako soliden.
-Tipkovnico ima HP precej bolj praktično, prave slovenske tipke, ne samo vgravirane. Pa tudi tipke so normalno pozicionirane in ima touchpad. Sony pa nekaj svojega, vendar se sčasoma privadiš.
-Sony ima USB priklope samo na desni strani, kar zna biti malce moteče zaradi miške.
-HPju dlje zdrži baterija.
-Sony je lepši
To so prvi vtisi, odločitev med tema dvema ni lahka, se mi pa zdi, da je FW11E med sonyji (vsaj glede na cene ostalih modelov) zelo dober nakup.
Oba sta dobra, vendar so razlike:
-HP ima težave (menim da z driverji) za touch tipke nad tipkovnico - isto težavo ima znanec, po nekaj posodobitvah winXP je polovica tipk crknilo (SP2, SP3), pri sonyju moram pohvalit, da delujejo zelo v redu.
-HP ima boljši zaslon, kar se tiče vidnih kotov, pa še glossy prevleke nima. Sicer pa tud sony ni slab, horizontalni vidni koti so v redu, vertikalni pa ne navdušujejo.
-Sony se pod levim zapestjem zraven touchpada kar hitro segreje, kar zna biti moteče - hp je tukaj nekako soliden.
-Tipkovnico ima HP precej bolj praktično, prave slovenske tipke, ne samo vgravirane. Pa tudi tipke so normalno pozicionirane in ima touchpad. Sony pa nekaj svojega, vendar se sčasoma privadiš.
-Sony ima USB priklope samo na desni strani, kar zna biti malce moteče zaradi miške.
-HPju dlje zdrži baterija.
-Sony je lepši
To so prvi vtisi, odločitev med tema dvema ni lahka, se mi pa zdi, da je FW11E med sonyji (vsaj glede na cene ostalih modelov) zelo dober nakup.
HP 8710 zdrži tako kot na testu, je KandazaR podal link kje iskati.
--HP ima težave (menim da z driverji) za touch tipke nad tipkovnico - isto težavo ima znanec, po nekaj posodobitvah winXP je polovica tipk crknilo (SP2, SP3), pri sonyju moram pohvalit, da delujejo zelo v redu.
Pri visti teh problemov ni, koliko je meni znano.
Še po vrhu ima HP boljšo grafično (kar precej, NVS 320m je v bistvu 8700 če se ne motim).
Pa boljšo baterijo ima HP (preverjeno še po letu dni drži kot piše).
Sony je lažji.
Sony je lepši. Pa Sony VAIO je...
Potem pa je še tu tisti asus ki še dodatno meša štrene.
@nubes: še lahko malo pokomentiraš tegale HP-ja? Obstaja možnost da ga dobim za 1050€ ...
lp
--HP ima težave (menim da z driverji) za touch tipke nad tipkovnico - isto težavo ima znanec, po nekaj posodobitvah winXP je polovica tipk crknilo (SP2, SP3), pri sonyju moram pohvalit, da delujejo zelo v redu.
Pri visti teh problemov ni, koliko je meni znano.
Še po vrhu ima HP boljšo grafično (kar precej, NVS 320m je v bistvu 8700 če se ne motim).
Pa boljšo baterijo ima HP (preverjeno še po letu dni drži kot piše).
Sony je lažji.
Sony je lepši. Pa Sony VAIO je...
Potem pa je še tu tisti asus ki še dodatno meša štrene.
@nubes: še lahko malo pokomentiraš tegale HP-ja? Obstaja možnost da ga dobim za 1050€ ...
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
lambda ::
Hm, ne vem kaj bi rekel no. Težko bi se odločil - verjetno bi, če bi kupoval zase, ponovno vzel 8710p.
1. predvsem zaradi dobrega anti-glare zaslona
2. zaradi normalne oblike tipk in numpada
3. tri leta garancije (sony 2 leti)
Pogoj bi pa bil, da ima vsaj 3GB rama, ker se ta GB izredno pozna, če človek počne kaj resnega. Za grafično mi je vseeno, ker ne igram igric. Bi mi blo pa malce žal sonyja zaradi njegove prenosljivosti, pa še webcam ima.
Aja pa še ena stvar, ki mi gre pri 8710p na živce - napajalnik je cegu, večji in težji kot pri sonyju.
1. predvsem zaradi dobrega anti-glare zaslona
2. zaradi normalne oblike tipk in numpada
3. tri leta garancije (sony 2 leti)
Pogoj bi pa bil, da ima vsaj 3GB rama, ker se ta GB izredno pozna, če človek počne kaj resnega. Za grafično mi je vseeno, ker ne igram igric. Bi mi blo pa malce žal sonyja zaradi njegove prenosljivosti, pa še webcam ima.
Aja pa še ena stvar, ki mi gre pri 8710p na živce - napajalnik je cegu, večji in težji kot pri sonyju.
Alfonzo ::
Kupujem sebi prenosnika in imam slede�e vpraťanje:
Kateri prenosnik bi bil najboljiĹĄi od 700 pa tam do nekje 900€. Uporabljal ga bom za vse drugo razen za igrice. Gledal sem tega http://www.mimovrste.com/artikel/275010... in pa tegale http://www.mimovrste.com/artikel/275009.... Zadnji malo preseĹže raÄ�un . Nekaj sem sliĹĄal glede HP-jov, da naj bi se kr dosti greli.
Kateri prenosnik bi bil najboljiĹĄi od 700 pa tam do nekje 900€. Uporabljal ga bom za vse drugo razen za igrice. Gledal sem tega http://www.mimovrste.com/artikel/275010... in pa tegale http://www.mimovrste.com/artikel/275009.... Zadnji malo preseĹže raÄ�un . Nekaj sem sliĹĄal glede HP-jov, da naj bi se kr dosti greli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alfonzo ()
Max X ::
Že nekaj dni testiram prenosnik HP 8710p KE185. Če se kdo odloča za ta model upam, da mu bom malce pomagal pri odločitvi. Moram rečt, da sem zaenkrat z njim zelo zadovoljen. Meni osebno je zelo pomembno, da nima vgrajene kamere, in da ima gonilnike za XP-je in resulucijo 1680×1050. Ta resolucija se mi zdi ravno prava za delo na tej velikosti ekrana. S touch tipkami nad tipkovnico zaenkrat nimam problemov (nameščeni so angleški Windows XP PRO SP3 s ta novimi posodobitvami). Pravtako me je navdušila kvaliteta zaslona in tipkovnice. Evo še nekaj rezultatov iz 3DMarka06 (grafični gonilniki niso posodobljeni in so uporabljeni, kar tisti s HP-jevega CD-ja gonilnikov):
Operacijski sistem: Windows XP Professional SP3
3Dmark06: Version 1.1.0 PRO
DirectX Verzija: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Gonilniki: 6.14.0011.6758 (English) – Datum: 3.1.2008 (s HP-jevega CD-ja)
Pri testiranju je bil prenosnik priključen na napajanje.
Resulucija: 1024×768
Tests: ALL
Anti-Aliasing: NONE
Filtering: OPTIMAL
6134 - 3DMarks
2492 - SM 2.0
2460 - HDR/SM3.0
2333 - CPU
Resulucija: 1280×1024
4884 - 3DMarks
1982 - SM 2.0
1816 - HDR/SM3.0
2331 - CPU
Anti-Aliasing: 8 sample AA (Quality 2)
Filtering: ANISOTROPIC (Level 16)
3324 - 3DMarks
1452 - SM 2.0
1019 - HDR/SM3.0
2332 - CPU
1707 - 3DMarks
736 - SM 2.0
478 - HDR/SM3.0
2331 - CPU
Tehnične lastnosti (HP 8710p KE185):
Procesor:Intel Core 2 Duo T9300 2.5-GHz 800-MHz FSB, 6-MB L2 cache, Penryn 45nm jedro
Intel 965PM Express Chipset
Zaslon 17'' TFT WSXGA WVA Anti Glare (1680x1050)
Pomnilnik: 4GB DDR2 667MHz
Trdi disk 250 GB 5400 rpm SMART SATA
Optična enota: DVD+/-RW-SM Double Layer, LightScribe
Grafična: Nvidia Quadro NVS 320M 256MB do 512MB s TurboCache tehnologijo (Dx10)
Mrežna kartica 10/100/1000, modem V.92
Intel WLAN 802.11a/b/g/n do 300Mbit
Bluetooth v2.0, čitalec kartic 6 v 1
Vmesniki 1xHDMI v1.2, 1xVGA,
1xFireWire, 6xUSB 2.0, PCMCIA 1x Tip I/II,
čitalec prstnih odtisov,1x reža za port replikator
ambient senzor(prilagajanje svetilnosti zaslona)
Enhanced Dual point (Point stick, touch pad),
TPM Security module, Smart Card Reader
8Baterija: cell Li-Ion baterija 73WHr (do 4h 30min)
Ohišje zaslona in nosilna struktura iz magnezija
Izboljšana zanesljivost: HP Dura Keys, Dura Finish
Dimenzije: 3.3cm (spredaj) x27.5x39.3cm
Teža: 3.4kg
Operacijski sistem: Windows Vista Business SLO 32/64bit
priloženi Win.XP Professional downgrade mediji
Garancija 3 leta (3/3/0)
Če koga še kaj zanima pa naj kar vpraša. Aja pa še tole glede medijev za Visto in XP-jev (seveda za tiste, ki kupite operacijski sistem zraven): Vsak je upravičen do medijev, ki jih lahko zahtevate ob nakupu in vam jih prodajalec MORA zagotovit. Upam, da niste tako naivni in jim pustite medije, ki vam pripadajo (to mislim, da velja za vse znamke prenosnikov).
A lahko kdo prosim pokomentira rezultate s 3DMarka06, ker se mi niti ne sanja ali so dobri ali ne?
LP!
Operacijski sistem: Windows XP Professional SP3
3Dmark06: Version 1.1.0 PRO
DirectX Verzija: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Gonilniki: 6.14.0011.6758 (English) – Datum: 3.1.2008 (s HP-jevega CD-ja)
Pri testiranju je bil prenosnik priključen na napajanje.
6134 - 3DMarks
2492 - SM 2.0
2460 - HDR/SM3.0
2333 - CPU
4884 - 3DMarks
1982 - SM 2.0
1816 - HDR/SM3.0
2331 - CPU
3324 - 3DMarks
1452 - SM 2.0
1019 - HDR/SM3.0
2332 - CPU
1707 - 3DMarks
736 - SM 2.0
478 - HDR/SM3.0
2331 - CPU
Tehnične lastnosti (HP 8710p KE185):
Procesor:Intel Core 2 Duo T9300 2.5-GHz 800-MHz FSB, 6-MB L2 cache, Penryn 45nm jedro
Intel 965PM Express Chipset
Zaslon 17'' TFT WSXGA WVA Anti Glare (1680x1050)
Pomnilnik: 4GB DDR2 667MHz
Trdi disk 250 GB 5400 rpm SMART SATA
Optična enota: DVD+/-RW-SM Double Layer, LightScribe
Grafična: Nvidia Quadro NVS 320M 256MB do 512MB s TurboCache tehnologijo (Dx10)
Mrežna kartica 10/100/1000, modem V.92
Intel WLAN 802.11a/b/g/n do 300Mbit
Bluetooth v2.0, čitalec kartic 6 v 1
Vmesniki 1xHDMI v1.2, 1xVGA,
1xFireWire, 6xUSB 2.0, PCMCIA 1x Tip I/II,
čitalec prstnih odtisov,1x reža za port replikator
ambient senzor(prilagajanje svetilnosti zaslona)
Enhanced Dual point (Point stick, touch pad),
TPM Security module, Smart Card Reader
8Baterija: cell Li-Ion baterija 73WHr (do 4h 30min)
Ohišje zaslona in nosilna struktura iz magnezija
Izboljšana zanesljivost: HP Dura Keys, Dura Finish
Dimenzije: 3.3cm (spredaj) x27.5x39.3cm
Teža: 3.4kg
Operacijski sistem: Windows Vista Business SLO 32/64bit
priloženi Win.XP Professional downgrade mediji
Garancija 3 leta (3/3/0)
Če koga še kaj zanima pa naj kar vpraša. Aja pa še tole glede medijev za Visto in XP-jev (seveda za tiste, ki kupite operacijski sistem zraven): Vsak je upravičen do medijev, ki jih lahko zahtevate ob nakupu in vam jih prodajalec MORA zagotovit. Upam, da niste tako naivni in jim pustite medije, ki vam pripadajo (to mislim, da velja za vse znamke prenosnikov).
A lahko kdo prosim pokomentira rezultate s 3DMarka06, ker se mi niti ne sanja ali so dobri ali ne?
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Max X ()
Hmm, ja tale Hp z anti glare ima manjšo resolucijo če se ne motim.
Jaz tud ne igram igrc, rabim pa neko fajno grafično za cad/cam in podobno.
Jah si še bom razbijal glavo al asus al hp al sony.... :S Vse tri bi skupaj zmešal pa bi dobil laptop ki bi šel za med....
@axon:tudi prvi ti preseže proračun, poglej malo boljše, izbrati moraš vsaj 2 dodatka!!
Vsekakor pa se ti splača malo preseči proračun in vzeti Asus F7Se-7T075!!
Ali pa izberi raje kaj takega:
http://www.aperio.si/article.aspx?artic...
v okviru proračuna, je pa 15.4.
Razlika med procesorjema 8300 in 9300 pa dvomim da bo tako zelo opazna!
@Max X:
podobna različica modela:
http://www.notebookcheck.net/Review-HP-...
Predvidevam pa da je ta tvoja različica kakih 200 do 300€ dražja od moje, katero gledam.
Jaz tud ne igram igrc, rabim pa neko fajno grafično za cad/cam in podobno.
Jah si še bom razbijal glavo al asus al hp al sony.... :S Vse tri bi skupaj zmešal pa bi dobil laptop ki bi šel za med....
@axon:tudi prvi ti preseže proračun, poglej malo boljše, izbrati moraš vsaj 2 dodatka!!
Vsekakor pa se ti splača malo preseči proračun in vzeti Asus F7Se-7T075!!
Ali pa izberi raje kaj takega:
http://www.aperio.si/article.aspx?artic...
v okviru proračuna, je pa 15.4.
Razlika med procesorjema 8300 in 9300 pa dvomim da bo tako zelo opazna!
@Max X:
podobna različica modela:
http://www.notebookcheck.net/Review-HP-...
Predvidevam pa da je ta tvoja različica kakih 200 do 300€ dražja od moje, katero gledam.
no idea for signature
signed
I
signed
I
Zheegec ::
In zakaj bi ti prodajalec moral priskrbeti neke medije od programske opreme, ki ni njegova?
MS pravi, da mora downgrade medije za WinXP iz Vista bussines priskrbeti proizvajalec - v tvojem primeru HP, lahko pa jih naročiš tudi pri njih.
drugače je zdaj ti novi konfigi od HP kar dobri glede na ceno... To velja za P in W serije, S je trenutno čisto brezvezna.
MS pravi, da mora downgrade medije za WinXP iz Vista bussines priskrbeti proizvajalec - v tvojem primeru HP, lahko pa jih naročiš tudi pri njih.
drugače je zdaj ti novi konfigi od HP kar dobri glede na ceno... To velja za P in W serije, S je trenutno čisto brezvezna.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
WhiteWolf ::
Evo pa smo "nabavili" punci notebook. Sicer rabljen (3 mesece) ampak je ohranjen kot nov.
Cena rabljenega je bila 600€, nov pa je 850€.
Gre pa za ASUS PRO 71SR Core 2 Duo T5450 1,66 GHZ/17"/3072MB/250GB/X3470HD 256MB.
Če bi kupil prenosnik za sebe, sem skoraj prepričan v nakup Lenova 15.4
Cena rabljenega je bila 600€, nov pa je 850€.
Gre pa za ASUS PRO 71SR Core 2 Duo T5450 1,66 GHZ/17"/3072MB/250GB/X3470HD 256MB.
Če bi kupil prenosnik za sebe, sem skoraj prepričan v nakup Lenova 15.4
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
@sidd cena tega modela je 1.360€.
@ALIEn3001 ja imaš prav (hvala za popravek), se opravičujem. V bistvu mora za to poskrbet proizvajalec/uvoznik (v mojem primeru HP), sem se napačno izrazu. Meni so naročilo naredili, kar tam, kjer sem ga kupil (vnesejo serijsko številko in pošljejo zahtevek za medije). Medije bi morali prispeti v ponedeljek ali torek. Vendar sem še vedno mnenja, da bi moral medije zahtevat vsak (te install/recovery particije so za eno sranje, sam prostor ti jemljejo na disku, se pravi imaš zaradi tega dejansko cca. 4GB manj prostora, kot bi ga imel sicer). Osebno sploh nisem dovolil, da sem mi inštalira Vista, ampak sem takoj razbil disk na particije. Poleg tega imam rad nek fizičen dokaz tistega, kar sem kupil. Doma imam original diskete DOSa in CD-je Windows 98, Windows XP PRO in sedaj hočem imeti še original DVD od Viste z downgrade mediji.
@ALIEn3001 ja imaš prav (hvala za popravek), se opravičujem. V bistvu mora za to poskrbet proizvajalec/uvoznik (v mojem primeru HP), sem se napačno izrazu. Meni so naročilo naredili, kar tam, kjer sem ga kupil (vnesejo serijsko številko in pošljejo zahtevek za medije). Medije bi morali prispeti v ponedeljek ali torek. Vendar sem še vedno mnenja, da bi moral medije zahtevat vsak (te install/recovery particije so za eno sranje, sam prostor ti jemljejo na disku, se pravi imaš zaradi tega dejansko cca. 4GB manj prostora, kot bi ga imel sicer). Osebno sploh nisem dovolil, da sem mi inštalira Vista, ampak sem takoj razbil disk na particije. Poleg tega imam rad nek fizičen dokaz tistega, kar sem kupil. Doma imam original diskete DOSa in CD-je Windows 98, Windows XP PRO in sedaj hočem imeti še original DVD od Viste z downgrade mediji.
Smokii ::
Ok, jaz bi pa mojstre na tem forumu rad prosil za predlog in sicer: Kateri prenosnik naj kupim med 900 in 1000 eur, da ponuja največ za svojo ceno...
Hvala za odgovor(e)!
LP
http://www.mimovrste.com/artikel/275011...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smokii ()
lappp ::
@Max X: Tudi jaz se zanimam za ta model HP 8710p KE185. Lahko zaupaš kje si ga to kupil, ker se meni tudi gre za to da bi dobil potem zraven medije za Windows Vista, če je samo naložen operacijski sistem Windows Vista na prenosniku in piše da so zraven piloženi mediji za downgrade na Windows XP brez omembe medijev Windows Viste? Moram če nakupujem preko spleta to zraven omeniti glede originalnih medijev za Windows Visto?
P.S Verjetno si dokupil 2GB rama. Verjetno so ti to tam dodali noter kjer si kupil zaradi garancije a se motim?
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem!
LP
P.S Verjetno si dokupil 2GB rama. Verjetno so ti to tam dodali noter kjer si kupil zaradi garancije a se motim?
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lappp ()
@lappp: Prenosnik sem kupil pri enaa.com. Moram povedat, da tudi downgrade medijev za XP ni zraven. Sem šel pa prenosnik osebno dvignat na sedež podjetja, kjer so mi kar tam vgradili dodaten ram, katerega sem dokupil ja (sem bil zraven pri vgradnji), medije pa so mi naročili naknadno (čeprav sem rekel že pri naročilu, da jih hočem zraven) in jih pričakujem po pošti v ponedeljek oz. torek. Najbolje pa je, da jih kar pokličeš po telefonu in se tam preko dogovoriš (osebno sem se dogovarjal z g. Martinom int. št. 126).
LP!
LP!
liee ::
2 prenosnika imata praktično enake specifikacije, le pri procesorju je razlika. Kateri procesor je boljši?
Procesor: Intel Core 2 Duo T5450 1.6 Ghz
Procesor: Intel Pentium Dual Core Processor T2390 (1.86 GHz; 533MHz FSB; L2 1MB Cache)
Procesor: Intel Core 2 Duo T5450 1.6 Ghz
Procesor: Intel Pentium Dual Core Processor T2390 (1.86 GHz; 533MHz FSB; L2 1MB Cache)
To sta praktično ista procesorja. Prvi ima več predpomnilnika, drugi višjo frekvenco. V večini primerov se pri Core2Duo frekvenca bolj pozna, tako da bi moral biti drugi (T2390) malo hitrejši. Ampak ni nobene bistvene razlike. Virtualizacije pa najbrž ne rabiš...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
WhiteWolf ::
Eno neumesno: obstaja kakšen tool za navijanje prenosnikov?
Konkretno se gre za Asus F7SE
Konkretno se gre za Asus F7SE
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
pichi ::
Kupujemo cenejši prenosnik do 600€, ki se bo večinoma uporabljal za internet, word in občasno photoshop. Naredu sem ožji izbor in me zanima malo vaše mnenje kateri od teh je najboljši price/performance (vem da je mal dnarja mal muzike ampak vseeno poskuste mal pokomentirat).
http://www.mojaspletnatrgovina.com/art/...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.rolan.si/katalog/24173/PRENO...
http://www.jae.si/article.aspx?articlei...
http://www.mojaspletnatrgovina.com/art/...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.rolan.si/katalog/24173/PRENO...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pichi ()
El Nino ::
Od teh bi jaz osebno vzel prvega, čeprav je Acer, ker ima najboljši procesor od teh in najboljšo (ločeno) grafično kartico. Sicer pa bi bil v tem cenovnem razredu moj favorit tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... , ki bo za to, kar si navedel prav dovolj. Kvaliteta ni vprašljiva, pa še 100€ pod budgetom je
Dobrodošli so tud drugi predlogi. Ti štirje so samo za primer v kakšnem rangu iščem.
Kako pa je kaj z acerji? A so dost slabši od drugih? Ker ne bi rad mel računalnik pogosto na servisu.
Kako pa je kaj z acerji? A so dost slabši od drugih? Ker ne bi rad mel računalnik pogosto na servisu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pichi ()
klemenSLO ::
Kaj pa kej primerjava Della in HP v nekem rangu okoli 700 € ?
Dobim za enak denar pri HP več kot pri Dellu?
Ali je preveč splošno vprašanje?
lp klemen
Dobim za enak denar pri HP več kot pri Dellu?
Ali je preveč splošno vprašanje?
lp klemen
Leks ::
Moje mnenje je da dobiš pri DELLu več za okoli 700€. Če hočeš imet pri HPju solidno konfiguracijo boš moral vzeti "s" serijo, ki je poden. Preglej malo razpoložljive modele in primerjaj. Ne pozabi pogledat tudi Lenovo 3000, za ThinkPada si malo prekratek, mogoče pride še kakšen R61i v izbor.
Lp
Lp
StajercSSS ::
Moja baba rabi prenosnika za študij. Za njega bi dala največ 500€. Uporabljal se bo za seminarske,dobro bi blo,če bi mel vgrajen wireless,slovenska tipkovnica,pa prosim če še date link do rač. Pa garancija naj bo vsaj dve leti ali več.
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StajercSSS ()
Verjetno je za potrebe tvoje punce najprimernejši Lenovo 3000, pa še stilsko je dokaj dovršen, ker kolikor vem punce dajo na to skoraj več kot na konfiguracijo. Mogoče tudi kakšen DELL v pink izvedbi :)
Lp
Lp
PolentoZer ::
To tudi mene zanima, ker so mi nekateri Acer-ji zelo všeč in razmišljam o nakupu enega izmed njih.
nurmaln ::
@StajercSSS
Počak še kak dan, BigBang bo mel enga HUDO ugodnga v tem cenovnem rangu.
Počak še kak dan, BigBang bo mel enga HUDO ugodnga v tem cenovnem rangu.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
kmetek ::
Moja baba rabi prenosnika za študij. Za njega bi dala največ 500€. Uporabljal se bo za seminarske,dobro bi blo,če bi mel vgrajen wireless,slovenska tipkovnica,pa prosim če še date link do rač. Pa garancija naj bo vsaj dve leti ali več.
fak eni že kar zahtevate veliko.
LENOVO 3000 N200 499€
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
XImhotep ::
ja js sem tut razmislu o acerju pa se razmislam. Sem sel v bigbang se mal pozanimat pa mi je tam prodajalec reku da so acerjina v najnizjem ranku. Glede sestave razporeditve njegivega drobovja, pregrevanje itd. Res pa da na ceno ponuja veliko. Me pa zanima kake izkušnje imate z acerji tisti ki jih imate. pa tut to: acer 5930g tt link je ze en dau eno stran nazaj gor pa ni blo odgovora. KK se vam zdi P/P?
StajercSSS ::
nurmaln,keri rač? Leks,daš kaki link od DELLa ,keri bi se splačal?
PS: Pri lenovem se da dobit s slo tipkovnico?
PS: Pri lenovem se da dobit s slo tipkovnico?
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StajercSSS ()
V mislih sem imel tega "Pinkija" od DELLa, čisto primeren za običajne fax in office stvari. Sem pa opazil da iščeš do 500€ max in je potem tale nerelavanten. Edino, če še pogledaš naokoli za morebitno cenejšo varianto.
Lp
Lp
bajsibajsi ::
Za vse, ki iscete poceni C2D prenosnik. ElektroProm prodaja prenosnik HP 550, verzijo z 160GB HDD in 2GB DDR, za 499 evrov.
A tile modeli so še sploh v prodaji? Pri teh HPjih je problem ker so na ravni ali celo pod nivojem "s" serije.
Mislim da je s tem HP kar brcnil v temo. Drugače pa kar všečna konfiguracija za simpl delo.
Mislim da je s tem HP kar brcnil v temo. Drugače pa kar všečna konfiguracija za simpl delo.
@StajercSSS
CoreDuo 2390; 2GB; 250GB; Vista Basic za cca 500 EUR
CoreDuo 2390; 2GB; 250GB; Vista Basic za cca 500 EUR
Znamka pa Asus, mimogrede.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
a jih že mate?
Sascha ::
Kaj pravite na ta prenosnik: http://www.teal.si/si/notebook-toshiba-...
Je vreden 900€? Bi s to grafično delovale ne tako zahtevne igre?
Hvala in lp
Je vreden 900€? Bi s to grafično delovale ne tako zahtevne igre?
Hvala in lp
@bajsibajsi
Pravkar sem omenjen HP zasledil v reklamnem letaku od skupine BELAPlus. Očitno se še prodaja oz. odprodaja stare zaloge.
Pravkar sem omenjen HP zasledil v reklamnem letaku od skupine BELAPlus. Očitno se še prodaja oz. odprodaja stare zaloge.
Izbiram med dvema Lenovo 3000 N200 prenosnikoma. Razlika je 100€ na račun boljšega procesorja (Core2 Duo T5450 1,66 GHz, 2MB L2 predpomnilnika, 667 MHz FSB vs. Dual Core T2390 1,86 GHz, 1 MB L2 predpomnilnika, 533 MHz FSB) in ločene grafične (nVidia GF GO 7300 256 MB vs. integrirana Intel Graphics Media Accelerator X3100, 256 MB). Je to vredno 100€?
kurcl ::
LP
Po čekiranju ponudbe sem že skor odločen da nabavm asus m51se.Prosil bi če mi opišete vaše izkušnje s asus laptopi, predvsem me zanima kvaliteta ohišja ker glede na ceno in hardware sumim da šparajo na kvaliteti le teh. Poleg tega me zanima ali na FE-uni uporabljate kake programe ki jih ATI 3470 ne bi mogla prebavit.
Hvala
Po čekiranju ponudbe sem že skor odločen da nabavm asus m51se.Prosil bi če mi opišete vaše izkušnje s asus laptopi, predvsem me zanima kvaliteta ohišja ker glede na ceno in hardware sumim da šparajo na kvaliteti le teh. Poleg tega me zanima ali na FE-uni uporabljate kake programe ki jih ATI 3470 ne bi mogla prebavit.
Hvala