Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

Oxford ::
Ha ... 5000-i post je moj.
Fantje dajte malo pogledati po net-u in šele, ko imate dva ali tri favorite sprašujte za podrobnosti ...
Fantje dajte malo pogledati po net-u in šele, ko imate dva ali tri favorite sprašujte za podrobnosti ...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oxford ()

Skankulja ::
Ve mogoče kdo kje se da to zadevo videt v živo? Pri nas ga najdem samo v dveh (internetnih) trgovinah pa še tam je vprašljiva dobavljivost.

element ::
Kakšno je vaše mnenje o notebooks billiger.de, je že kdo kupoval tam, kako je z naročanjem, prevzemom, garancijo?

odklop ::
V e-shopu http://www.notebooksbilliger.de sem že kupil 2 prenosnika in nekaj dodatne opreme, pravtako tukaj kupujejo kolegi. Z naročilom in dostavo ni bilo nikoli problema, paket lahko spremljaš po internetu preko sistema GLS. Če je izdelek na zalogi, ponavadi traja izdobava teden dni od tega dostava 3 dni.
Mislim, da je pogoj za nakup davčni zavezanec (sp ali doo). V tem primeru plačaš tudi brez MwSt. Garancija je evropska, tako da se lahko uveljavlja na vseh pooblaščenih servisih - tako mi je bilo račeno. Lep pozdrav!
Mislim, da je pogoj za nakup davčni zavezanec (sp ali doo). V tem primeru plačaš tudi brez MwSt. Garancija je evropska, tako da se lahko uveljavlja na vseh pooblaščenih servisih - tako mi je bilo račeno. Lep pozdrav!

mepako ::
torej, kupil si bom prenosni računalnik, pa ne vem kje naj najdem takšnega, ki ga iščem..
prenosnik naj bi bil približno takšen:
razmerje zaslona naj bo 3:4
na prensonik bom priklopil zunanji monitor
na prenosnik bom priklopil projektor ali hd projektor, ali zato potrebujem drugačno grafično kartico?
uporabljal ga bom za 3d programe in nekatere igre
rad bi da na njem tekoče teče:3dstudiomax, half life 2, test drive unlimited ni pa nujno potrebno da tekoče igram naprimer directX10 igre tipa crysis
zaradi softwarske podpore, želim na njem poganjati windows xp, ali vsaj kombinacijo xp, vista.. nikakor pa nočem samo viste (raje nič)
na veliko bi se rad izognil tudi svetlečemu zaslonu
seveda je skoraj jasno da želim dvd/cd predvajalnik pekač, za bluray pa zaradi cene nisem navdušen
potreboval bi tudi mnogo rama, krasno matično ploščo in dober procesor
sklep: ne potrebujem nekaj novega, ampak nekaj zelo močnega, morda celo malo zastarelega..
vem da notesniki niso namenjeni igram..
kdor ve za prenosnik ki bi ustrezal tem kriterijem je zelo dobrodošel da pove svoje mnenje.
vabljeni tudi vsi ostali, ki bi želeli samo pokomentirati zadevo.
lep pozdrav
prenosnik naj bi bil približno takšen:
razmerje zaslona naj bo 3:4
na prensonik bom priklopil zunanji monitor
na prenosnik bom priklopil projektor ali hd projektor, ali zato potrebujem drugačno grafično kartico?
uporabljal ga bom za 3d programe in nekatere igre
rad bi da na njem tekoče teče:3dstudiomax, half life 2, test drive unlimited ni pa nujno potrebno da tekoče igram naprimer directX10 igre tipa crysis
zaradi softwarske podpore, želim na njem poganjati windows xp, ali vsaj kombinacijo xp, vista.. nikakor pa nočem samo viste (raje nič)
na veliko bi se rad izognil tudi svetlečemu zaslonu
seveda je skoraj jasno da želim dvd/cd predvajalnik pekač, za bluray pa zaradi cene nisem navdušen
potreboval bi tudi mnogo rama, krasno matično ploščo in dober procesor
sklep: ne potrebujem nekaj novega, ampak nekaj zelo močnega, morda celo malo zastarelega..
vem da notesniki niso namenjeni igram..
kdor ve za prenosnik ki bi ustrezal tem kriterijem je zelo dobrodošel da pove svoje mnenje.
vabljeni tudi vsi ostali, ki bi želeli samo pokomentirati zadevo.
lep pozdrav

zcetrt ::
Težko boš dobil prenosnik s 3:4 ekranom. 16:10 sploh ni slabo, veš. Če pa boš priklapljal na zunanji monitor, pa sploh vseeno.
4.

Svizec69 ::
Evo še jaz bi imel eno vprašanje za v to temo. Kupujem si prenosnik, gledam jih že zelo dolgo pa oklevam med tem kaj naj izberem. Imate kakšen predlog, najraje bi imel 15.4 ekran, 1680x1050 resolucije, dvojedrni procesor (amd ali intel mi ni toliko pomembno) okoli 2Ghz, dobro baterijo (da v pripravljenosti zdrži kakšne 4 urce, pod obremenitvijo pa kakšne 2, lahko tudi več, disk 120GB+, grafična pa ni zdaj važno če je integrirana ali ne, glavno da je tam nekej middle class. Firma prenosnika ni važna, je pa fajn če je tudi kompaktno skupaj narejen.
Če je res kakšen fajni in ugoden samo da nima takšne resolucije je tudi vredu predlig, pač malo da vidim kaj svetujete, kaj se splača in da se lažje potem odločim.
Pripravljen pa sem dati tam nekje do 1.100€.
Če je res kakšen fajni in ugoden samo da nima takšne resolucije je tudi vredu predlig, pač malo da vidim kaj svetujete, kaj se splača in da se lažje potem odločim.
Pripravljen pa sem dati tam nekje do 1.100€.

Zheegec ::
HP 6715B (Turion64 x2 2GHz, 2GB RAM, 160HDD, BT, bla bla...) s 1680x1050 pride nekaj pod 900€. Baterija zdrži cca 3h, okoli 5h z dodatno baterijo. Doplačaš za 3 leta garancije (50-140€) in si zmagal

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Steinkauz ::
Tale je 1200eur(z 3 letno garancijo k ti krije neki tut če ga sam uničš pa tko...):
Pa se mi zdi pošten za tole ceno, ga ma kolega pa je kr všečen Baterija pa zdži tut po 5 ur
Al pa tole
Al pa tole, pa dokupiš 1gb rama(k so okol 30eur)
Jst bi vzel v bofu k majo uno garancijo...
Pa se mi zdi pošten za tole ceno, ga ma kolega pa je kr všečen Baterija pa zdži tut po 5 ur
Al pa tole
Al pa tole, pa dokupiš 1gb rama(k so okol 30eur)
Jst bi vzel v bofu k majo uno garancijo...

samson77 ::
Hja...
Kupujem prenosnik pa sem malo v dilemi.
HP 6715b
ali
Toshiba Satrellite A210-128
HP je precej cenejši, ima dobro konfiguracijo (vsaj za moj okus), torej vse lepo in prav. Dokler nisem našel te Toshibe, ki ima za zgolj 200€ več bistveno boljšo grafiko, več diska pa tudi druge sladkorčke... poleg tega je zraven še vista...
Zdaj samo ne vem, ali se splača dajat 200€ več za tak komp. Drugače mam namen ga uporabljat predvsem za pisarniško rabo, če pa bom mel šanso, pa tud kdaj kak špil odigrat. A je to taka grafika, kjer se kaj takega da? Na notebookcheck.net piše da je ta grafika dobra... a jim je za verjet? A je temu ceneje.si za verjet? Ker se mi zdi skrajno čudna, da bi mel prenosnik za tako ceno 2048 x 1536 resolucijo... ampak dobr, to še niti ni tak problem. Bolj je to, da ne vem a se splača dajat 200€ več zato, da bo mel bolšo grafiko, več diska, pa predvsem da je Toshiba? A se še splača gledat na firmo, oz. je je Toshiba še tk vredu firma? Ker drgač se mi zdi un HP res kul, sam če dobim za 200€ res ful več...
A ma mogoč kdo še kako idejo, v tem cenovnem rangu, pa da je res konkurenčen?
Lepa hvala za info!
Samo
Kupujem prenosnik pa sem malo v dilemi.
HP 6715b
ali
Toshiba Satrellite A210-128
HP je precej cenejši, ima dobro konfiguracijo (vsaj za moj okus), torej vse lepo in prav. Dokler nisem našel te Toshibe, ki ima za zgolj 200€ več bistveno boljšo grafiko, več diska pa tudi druge sladkorčke... poleg tega je zraven še vista...
Zdaj samo ne vem, ali se splača dajat 200€ več za tak komp. Drugače mam namen ga uporabljat predvsem za pisarniško rabo, če pa bom mel šanso, pa tud kdaj kak špil odigrat. A je to taka grafika, kjer se kaj takega da? Na notebookcheck.net piše da je ta grafika dobra... a jim je za verjet? A je temu ceneje.si za verjet? Ker se mi zdi skrajno čudna, da bi mel prenosnik za tako ceno 2048 x 1536 resolucijo... ampak dobr, to še niti ni tak problem. Bolj je to, da ne vem a se splača dajat 200€ več zato, da bo mel bolšo grafiko, več diska, pa predvsem da je Toshiba? A se še splača gledat na firmo, oz. je je Toshiba še tk vredu firma? Ker drgač se mi zdi un HP res kul, sam če dobim za 200€ res ful več...
A ma mogoč kdo še kako idejo, v tem cenovnem rangu, pa da je res konkurenčen?
Lepa hvala za info!
Samo

Fizikalko ::
Ah, Toshiba ni glih alfa in omega, kot nekateri trdijo. Jaz bi vzel HP-ja, ker ima precej boljši ekran (Toshiba ma premaz).

Torej je un bedn glare?
Ka pa grafika? Hp nima ene pametne ponudbe (vsaj kokr sm js gledu), da bi dobu grafiko, ki ni integrirana, za ta dnar...
Ka pa grafika? Hp nima ene pametne ponudbe (vsaj kokr sm js gledu), da bi dobu grafiko, ki ni integrirana, za ta dnar...

moowy123 ::
Jaz bi raje vzel toshibo med tema dvema. Pa ne zato ker bi mi bila toshiba boljša znamka (sam imam HPja), ampak zato ker je preprosto boljši komp.

frudi ::
Tistih 2048x1536 je napaka, verjetno gre za največjo podprto resolucijo na zunanjem ekranu. Ta Toshiba ima dejansko resolucijo 1280x800, tako da je tu HP s svojimi 1680x1050 v precejšnji prednosti. Predvsem zaradi tega se mi zdi HP boljša izbira, pač pod pogojem, da s prenosnikom ne misliš poganjat iger; s tem integriranim X1250 jih namreč, razen kakšnih starejših nezahtevnih, ne boš mogel.
Tako da se odloči, kaj ti je pomembnejše - grafična ali zaslon. Za to ceno sicer ne boš dobil 1680x1050 zaslona in hkrati spodobne ločene grafične.
Tako da se odloči, kaj ti je pomembnejše - grafična ali zaslon. Za to ceno sicer ne boš dobil 1680x1050 zaslona in hkrati spodobne ločene grafične.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

vuki ::
Mene pa zanima, če ima prenosnik HDMI, kaj to pomeni? Je to namesto tv-out in dela samo na 720p in 1080p ali da lahko preko HDMI ja priklopiš tudi na LCD monitor, ki ima HDMI priklop in resolucijo 1920x1200?

aodius ::
Kupujem prenosni računalni, pa ne vem katerega naj vzamem.
Kolebam med tema dvema. Razlika v ceni je minimalna.
Hvala za odgovore.

Kolebam med tema dvema. Razlika v ceni je minimalna.
Hvala za odgovore.
http://www.gregorsalobir.si/

Antares88 ::
Pozdravljeni,
Doma kupujemo prenosnik zato me zanimajo vaši predlogi.
Zahteve so naslednje:
- budget je 700€
- nekako se najbol nagibamo k Toshibi. Tukaj me pa še posebej nekej zanima. Ker vem, da imajo nekatere Toshibe robustna, kvalitetna ohišja me zanima kateri modeli toshib so to? V poštev pa pride tudi kak HP ali Dell.
- min. 1GB rama
- kvaliteten zaslon
- amd ali intel procesor. Ni važno
Lp
Doma kupujemo prenosnik zato me zanimajo vaši predlogi.
Zahteve so naslednje:
- budget je 700€
- nekako se najbol nagibamo k Toshibi. Tukaj me pa še posebej nekej zanima. Ker vem, da imajo nekatere Toshibe robustna, kvalitetna ohišja me zanima kateri modeli toshib so to? V poštev pa pride tudi kak HP ali Dell.
- min. 1GB rama
- kvaliteten zaslon
- amd ali intel procesor. Ni važno
Lp

Hvala za nasvete!
Kupil sem HPja. trenutno se zafrkavam z gonilniki za vse kar prenosnik ima. Neveščim uporabnikom svetujem nakup IZKLJUČNO prenosnikov z že nameščenimi windowsi!
Drugače pa zgleda vsaj zaenkrat res kul, robusten, fajn resolucija, pa oprema. zenkrat res kul.
Kupil sem HPja. trenutno se zafrkavam z gonilniki za vse kar prenosnik ima. Neveščim uporabnikom svetujem nakup IZKLJUČNO prenosnikov z že nameščenimi windowsi!
Drugače pa zgleda vsaj zaenkrat res kul, robusten, fajn resolucija, pa oprema. zenkrat res kul.

lucif3rka ::
A ma kdo kakšno izkušnjo z Asusovimi laptopi, natančneje z Asus C90? Zanima me predvsem ohišje oz. kompaknost le tega; trenutno imam acer aspire pa ni ravno idealen za stalno prenašanje (študij pa to:))
Kaj pa z drugimi barebone prenosniki, recimo Compal FL-90?
Kaj pa z drugimi barebone prenosniki, recimo Compal FL-90?

schnobel ::
LP! jest bi pa prašou če se splača nakup tegale prenosnika Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 AMD TL-52 ... http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
kaj menite? a je cena primerna, ali bi na njem laufal tudi kaj novejšega?
kaj menite? a je cena primerna, ali bi na njem laufal tudi kaj novejšega?

zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z TRON prenosniki? v mislih imam TroN M75-DWD Dual Core 1,86, 2GB 160GB,15,4"VGA ...
link: http://www.comshop.si/article.asp?Artic......to se mi zdi najbolša konfiguracija za tako majhen denar? kaj menite o tem?
link: http://www.comshop.si/article.asp?Artic......to se mi zdi najbolša konfiguracija za tako majhen denar? kaj menite o tem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: schnobel ()

ali mislte da bi se dalo pri tej grafični dograditi ram? recimo iz 64 vsaj na ene 128 mb? pri prenosniku TRON, 2 posta nazaj

Zgodovina sprememb…
- spremenil: schnobel ()

Jackass ::
Ne morš TRON-a kupt no! Vsaj Acerja vzem.
TroNote, SoloNote, Gericom, Prestigio, ChiliGreen... so slaba izbira.
TroNote, SoloNote, Gericom, Prestigio, ChiliGreen... so slaba izbira.

jAcKaSS

Jackass ::
the_mann: DELL! Čeprav Dellovega Inspiration-a ni za primerjati z Latitude-om, po kvaliteti katerega slovi DELL.
jAcKaSS

LP! ali je že kdo naročal iz nemške trgovine notebooks billiger? ali je to samo internetna štacuna ali obstaja tudi taka navadna. zanima pa me tale prenosniik: http://www.notebooksbilliger.de/product... zdi se mi zelo majhna cena za tak notebook. kako je potem z uveljavljanjem garancije. jo je pri nas mogoče? in ali ste si dobili če ste naročali kar ste naročili, ker imam slabe izkušnje z e-prodajo rač. stvari.?
pri nas namreč takega prenosnika sploh nikjer ni zato me resno zanima da to ni nategavščina z to grafično geforce z 256 rama.povsod v naših štacunah je napisano da je integrirana intel x 3100????? prosim za odoigovor ter izkušnje z lenovo prenosniki???
LP, Kristian

LP, Kristian

N-E-O ::
Še v tej temi bom objavil tole vprašanje, ker v eni drugi nisem dobil odziva:
Pozna kdo trgovino laptop-shop?
Namreč bil sem že tik pred tem, da kupim prenosnik na mimovrste: tukaj
in sem potem našel za dobrih 130eur nižjo ceno za isti prenosnik na laptop-shop. Gre za ista modela (vsaj piše tako), vendar je potrebno v primeru laptop-shop plačati predračun in šele nato se izvede naročilo.
Pozna kdo trgovino laptop-shop?
Namreč bil sem že tik pred tem, da kupim prenosnik na mimovrste: tukaj
in sem potem našel za dobrih 130eur nižjo ceno za isti prenosnik na laptop-shop. Gre za ista modela (vsaj piše tako), vendar je potrebno v primeru laptop-shop plačati predračun in šele nato se izvede naročilo.
Follow the white rabbit.

krneki_slo ::
Bi lahko kdo pokomentiral kaj izbrati? Konfiguracija relativno podobna, cena tudi, odločitev pa težka!:)
http://compraonline.mediaworld.it/webap...
hvala, lp
hvala, lp

maticm ::

zcetrt ::
@krneki_slo - Po mojem mnenju bi bil Sony boljša izbira. Vsekakor bi bilo fino prenosnika pogledati v živo in primerjati funkcionalne plati oblikovanja in kakovost ohišja ter tipkovnice. Dobro bi bilo vedeti tudi, kako je z uveljavljanjem garancije pri nas, če ne živiš ravno blizu Italije, kjer se nahaja ta trgovina (če se ne motim).
4.

pingec ::
A bi kdo znal svetovat dober prenosnik za profesorja (prosojnice za predavanja pa pisarnisko delo) do 1300 eur?
Zmogljivost ni tako pomembna. Bolj mora bit kvalitetno narejen (da prezivi nosenje okoli in da se ne razmaja), imet dober zaslon in pa baterija bi bilo lepo če bi zdržala tam 3 ure, lahko pa tudi več. Trenutno si ogledujem malo Thinkpad T serijo, kaj pravite, grem v pravo smer?
edit: typo
Zmogljivost ni tako pomembna. Bolj mora bit kvalitetno narejen (da prezivi nosenje okoli in da se ne razmaja), imet dober zaslon in pa baterija bi bilo lepo če bi zdržala tam 3 ure, lahko pa tudi več. Trenutno si ogledujem malo Thinkpad T serijo, kaj pravite, grem v pravo smer?
edit: typo
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pingec ()

Skankulja ::
pingec: Sam sem pravkar nabavil Thinkpad R61 in moram reči, da sem prijetno presenečen. Zaslon je odličen (15,4 WSGXA - ne razumem najbolj zakaj nekateri preferirajo 1280x800 o_O), prenosnik sam pa daje izjemen občutek robustnosti in kvalitete izdelave. Specifikacije so solidne (T7250, 2GB rama, nvidia quadro nvs 140m, 160GB diskovja). Baterija zdrži dobri dve uri s 3/4 osvetljenim zaslonom in wlan povezavo, brez wlana pa najbrž okoli 3h. Sam sem ga vzel predvsem zato ker nisem našel drugega konkurenčnega prenosnika v tem cenovnem razredu z WSXGA resolucijo. Zadeva pride ~1150€ (+20€ za dodaten giga ram modul). Seveda pa če se lahko stegneš do T61 ga vsekakor vzemi. Je pa res, da T61 s istimi/podobnimi specifikacijami pride malo čez 1500€ (pri nas).

Ziga86 ::
LP
Sem študent strojništva in kupujem prenosnika.
Potrebujem ga predvsem 3d modeliranje, in mogoče kakšen matlab, mathematica...
Malo sem gledal na ceneje.si, in sem se navdušil nad hp8710p
(http://www.solo.si/hp-prenosnik-8710p-g...
Tudi cena ni previsoka. Kar se tiče hpjev sem pregledal tudi različice 8510w vendar ne sodijo v moj cenovni razred.
Zanima, katere prenosnike naj še pogledam?
Sem študent strojništva in kupujem prenosnika.
Potrebujem ga predvsem 3d modeliranje, in mogoče kakšen matlab, mathematica...
Malo sem gledal na ceneje.si, in sem se navdušil nad hp8710p
(http://www.solo.si/hp-prenosnik-8710p-g...
Tudi cena ni previsoka. Kar se tiče hpjev sem pregledal tudi različice 8510w vendar ne sodijo v moj cenovni razred.
Zanima, katere prenosnike naj še pogledam?

hamax ::
Mi lahko kdo prosim pove kaj tole pomeni:
non-interlaced resolution with max. refresh rate : 1,600 x 1,200
non-interlaced resolution with max. refresh rate : 1,600 x 1,200

kixs ::
Tocno to kar pise.
Najvecja mozna resolucija je enaka 1600x1200 pik pri najvecjem osvezevanju slike.
lp
Najvecja mozna resolucija je enaka 1600x1200 pik pri najvecjem osvezevanju slike.
lp