» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
10 / 667
»»

Jackass ::

Živjo!

No js vs morm pa vse skp mla update-at glede Acer-jevih zaslonov. Namreč v petek sem šel s prijateljico v BOF gledat za prenosnik. Kot sem že omenil, sva gledala predvsem Acer Aspire 5024 in Fujitsu Siemens Amilo A1650G.

Specifikacije mislim, da so znane, oz. sem jih nekaj postov nazaj že omenil. Malce bolj pa sem se posvetil zaslonoma obeh prenosnikov. Že na prvi pogled ima Acer zelo bledo in nekontrastno sliko. Ko pa zraven postaviš Fujitsu Siemens Amilo A1650G, pa je takoj razvidno, da je slika močno nekontrastna, barve so nekoliko blede. FS Amilo ima res zelo dober kontrast in lepo sliko. Kar se tiče odzivnega časa in opažanja "osveževanja slike" pri scroll-anju teksta med omenjenima modeloma ni velike razlike.

Omeniti morda velja še to, da se tipkovnica pri FS Amilo nekoliko manj upogiba, kot pri Acerju, še vedno pa je nekoliko bolj mehka kot npr. pri SONY-ju (ki je stal zraven).

FS Amilo ima tudi zelo dobro baterijo (6 celična - 4400mAh).

V BOF-u sta bila sicer oba prenosnika rahlo topla, na predelu, kjer imata procsor in disk. Vendar pa ko sem včeraj pri prijateljici nalagal Office, AV in druge programe, in ko je bila obremenitev procesorja nekoliko višja, se je ohišje levo-spodaj pod tipkovnico ogrelo na nekje 30-35°C, kar pa je že nekoliko moteče. CPU ventilator, ki se občasno zažene je nekoliko glasen. Reže, skozi katere naj bi pihal topel zrak, so pod prenosnikom, kar je nekoliko nepremišljeno, saj tako piha v mizo, zaradi česar je hlajenje posledično še slabše.

FS Amilo ima tudi nekoliko malo programske opremeoz. sploh nima programske opreme s katero bi lahko nadzoroval hitrost in temp. proc-a, porabo energije, polnenje baterije... Kar ponujajo windowsi sami in to je vse.

Za Acer vem, da ima nek program, s katerim lahko vse to nadzoruješ.

Če se še kdo odloča med tema dvema prenosnikoma ali pa za enega od njiju mu bo to morda prišlo prav.

Dodal bi samo še to, da sem bil tokrat nad zaslonom Acerja nekoliko razočaran-presenečen, ker se ne spomnim, da bi imel model 1692WLMI tudi tako slab kontrast. Čeprav nekoliko se da to verjetno popraviti s pomočjo grafičnih gonilnikov.

LP,
jAcKaSS

Zheegec ::

Po mojem ima 1692WLMI čisto enak ekran kot 5024WLMI... je boljši kot ne-Crystalbrite/X-black zasloni, ampak tale Amilo ima precej boljši zaslon - pri max osvetlenosti ima Acer bolj bledo sliko, pa bolj temno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

nurmaln ::

@Jackass

Zdej pa res ne vem kaj so ti kazali ampak jest sem postavu svoj AS1692 zraven kolegovga AS5024 in se mi zdi da imata oba enak zaslon (ki je krasen), pomoje da so mogle biti pri tistem katerega si gledal kaj zjahane nastavitve.

cahahopie ::

Zdaj sem pa res jezen. Nekdo mi je rekel, da se ti Turioni zelo grejejo, žrejo baterijo in imajo določene probleme.
Če je to res, potem takem Acer 5024 odpade. Pa sem spet na začetku. Torej.... HP?! Ali raje Prestigio.

Imam velika dilema.
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

@cahahopie: Js na tvojem mestu ne bi vzel Prestigio-ta. Mislm če maš v mislih HP in pol ob bok postavš Prestigio je to tko kt una zgodba o Srečnem Janezu k je dubu plačilo za svoje dolgoletno delo v zlatu, nato pa je srečal nekoga s konjem, zlato zamenjal za konja, nato konja za kravo, kravo za pujsa, pujsa za gos, gos za brusni kamen, brusni kamen, mu je pa nato zletel v vodo in ostal je brez vsega.

Mislm pr ns v firmi (kjer sm delu čez poletje) so mel 3-je Prestigio. In enmu je delal brez problema. Drugmu je delal 2 mesca BP, pol je pa mrežna začela jebat, pol mu je tipka vn padla in nazadnje mu je še cd-rom crknu. To je bil programer, ki je ta prenosnik uporabljal vsak dan nekje 8h/dan. Star je bil 2 meseca. Pol pr t drugmu je pa zmrznu že med inštalacijo insow in smo pol ugotovil, da je bla fora v tem, ker matična ni podpirala diskov z 16MB predpomnilnika.

@nurmaln: Sej pravm, da sm bil tut js nekoliko presenečen nad bledostjo slike, tko da zelo možno, da gonilniki niso bili dobro naštimani, ampak ALIEN3001 mi je priča, ker je bil zravn, k sm pršu gledat oba prenosnika, da je kr sm napisov res. Mislm ni men v interesu promovirat ali ne neke firme, sam pč moj vtis povem.

p.s.: če bi bil pa nekdo tak car, pa mi povedu, kdo v Sloveniji ali blizu meje (Trst, Udine, Beljak, Celovc, Graz...) prodaja ASUS-ove prenosnike, bi mu bil pa fuuul hvaležen, ker bi šou rd pogledat kakšni so kej ti BrightView zasloni in kakšna je kvaliteta...
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

billy ::

a nima asusa MM ?

@billy: MM??
jAcKaSS

mirkopirko ::

Zijo!
Moja sestra je kupila pred 1 mesecem ASUS A6VA za 300.000 pri Comtronu. Je kar zadovoljna. edino tipkovnica ni slovenska in kdor je lepil nalepke je bil pijan oz kaj drugega. Takega sedaj prodaja I.N.P.U.T za 310kSIT. Da ne pozabim, ekran je imel prvi dan mrtev pixel, ma ga niso hoteli pod nobenim pogojem zamenjat. V Comtronu pa imajo nek drug model, tam lahko pogledas ekran.
lp

MediaMark

CCfly ::

Zdaj sem pa res jezen. Nekdo mi je rekel, da se ti Turioni zelo grejejo, žrejo baterijo in imajo določene probleme.
Ta nekdo je bil pod vplivom alkohola in halucinogenih drog. Dopuščam pa možnost, da bi imel kakšen prenosnik s Turionom probleme zaradi veznega čipovja.

Torej.... HP?! Ali raje Prestigio.
Imaš dovolj denarja, da si lahko privoščiš zelo drag obtežilnik za papir ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Ta nekdo je bil pod vplivom alkohola in halucinogenih drog.

:D :D

najbrž res

Ne pod vplivom drog - samo nekdo ki pojma nima, pa preveč gleda reklame in misli da obvlada. 3 leta nazaj je bilo pa drugače, ja - na področju prenosnikov pa eno leto nazaj. To je pa v računalniškem svetu zelo veliko.
Janez Janša, 29.04.2014

@mirkopirko: A res al kaj? Js sm bil v Comtronu in sm jih vprašu glede ASUS-ovih prenosnikov in so rekl, da jih že en lep čs nimajo več in da ne vejo, če jih bodo še dubl. Drgač se pa js tut zanimam za ta model (A6VA), natančneje za model A6VA-Q026H. Katerga ma pa tvoja sestra? Morda A6VA-Q025H?

Dej mal več povej o tej stvarci in zakaj ga prodaja?
jAcKaSS

plavko61 ::

Direkten konkurent Acerja 5024wlmi je Fujitsu-Siemens Amilo A 1667G.
KLIK !!!
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Jackass
Mogoče smo se narobe razumeli. Ona ga ne prodaja. Njen model pa je tak: http://www.bolha.com/oglas826965
V comtronu so mi pred 1 mesecem rekli, da so naročili take modele in da čez 30 dni dobijo. Ko je poteklo 30 dni pa modela ni bilo več na razpolago.

A kdo ve za cene teh modelov v SLO Acerja 5024wlmi in Fujitsu-Siemens Amilo A 1667G in če so dobavljivi?

lp

horsovski ::

Lep pozdrav!
Kar se tice prenosnikov sem se popoln amater, vendar si zdaj nameravam kupiti enega prenosnika in imam naslednjo ponudbo:

Maxdata
Intel Centrino 1,6 GHz /
512 MB / 40,0 GB /
15" TFT / DVD-Brenner /
4xUSB / Modem /\
LAN / Firewire / Infrarot /
TV-Out / Kartenleser

Vse to za 500 eruov, ker je bil laptop prvotno poskodovan(zaslon) in so sam menjali zaslon. Zanima me, ce se splaca kupit tak laptop(rabim ga tud za gaming) in kako je z nadgradnjo komponent pri prenosnikih(pase not, kaksne so cene ipd...)

Hvala in lp,
Rok

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: horsovski ()

plavko61 ::

Fujitsu-Siemens Amilo A 1667G model z Turion MT-37 in 100GB diska bo dobavljiv od 8.11.05 v Nemčiji. Jaz si ga bom naročil v www.mindfactory.de za 1290 € + 41€ poštnine.

Pri nas pride v Avteri 415.000 SIT.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavko61 ()

Kaj pa pravite na tegale Turiona:

ASUS A6750KLH
AMD TURION MT30_TFT
15.4" TFT WXGA
512MB
60GB
DVD DOUBLE L
GEFORCE6200 UP TO 128MB TURBO CACHE_
[USB2+FIREWIRE+WLAN
WIN XP HOME+MS WORKS
2.85KG

250.000,00 SIT :)

mrcartoon ::

Mene pa zanima kakšna je kvaliteta Acerjevih zaslonov Crystalbrite? Nagibam se k nakupu pa me zanima kako se dejansko obnesejo, saj so me zasloni X-black navdušili, načeloma pa gre za podobno tehnologijo.

Tear_DR0P ::

kaj ma kdo izkušnje s chili green, ki jih ponuja metro??? zdele majo eno prav hudo ponudbo namreč
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

chilly green bodo vsi popluvali, ker je isto kot TroNote, torej clevo production.

Dok delajo, delajo vredu, je pa večji % možnosti, da gre kaj narobe, ker je pač vse skupaj bazirano na ceneni proizvodnji. Sicer jaz kakšnega z dodatno grafično ne bi jemal, ker bi se lahko preveč grel zaradi cenene plastike in izvedbe.

Takole je:
Našel sem pri nakupi.net Sony Vaio VGN-FS395VP za 317.000sit na gotovino.
Pri BOFu sicer malce dražje. Link
Zanimam pa se še za Acer 5024 in HP nx8220 1,6, ki imasta podobno oz. malce nižjo ceno.
Oboje sem si ogledal v Big Bangu v MB.

Kaj je boljši nakup?
Grafična:
Acer x700 128
hp x600 64
sony 6400Go 32/128

Dizajn oz. kvaliteta izdelave:
Sony ... BOMBA! :D zelo trden, mehka in neupogljiva tipkovnica, velike tipke, malce trd touchpad!
HP ... še kar.. elegantno črno, malce upogljiva, trdna plastika, mehke tipke, fajni toucpad
Acer ... ni kaj lep, zelo upogljiva tipkovnica, malce topel na levi strani (Turion), kar dober touchpad.

Procesor?
Acer Turion (mešani občutki, greje se)
hp 1,6 P M Centrino
sony 1,73 P M Centrino

Zaslon??
Sony X-Black. BOOMBAA! 8-O Še nisem videl takšne slike, start meni takšen kot na mojem samsung katodcu, s koti nima problemov.
Acer CyristalBrite... ok zelo velik odsev amapak slab kontrast, temačen, slabe barve, zelo opazno na start meniju pri default xp temi.
HP High Definition ... al neki tazga, ... mat "steklo" ne kot Sony in Acer, drugač pa zelo podobno kot pri Acerju.

Skratka neko skrito v sebi navijam za Sony, toda... moti me 6400.
Se da to kdaj v prihodnosti menjat? Če bom kdaj imel preveč denarja in menjal grafo?

In prosim izčrpne odgovre, veste že 1 mesec kupujem prenosnik, zato ne mi z "pogooglaj", ker vem vse o notebookreview, nakupu v tujini, slovenskih trgovinah.

Hvala!

6400 je integrirana in turbo cache verzija, pomeni da si deli pomnilnik z sistemskim, če še nisi vedel tega. Je ziher boljša kot kakšna intelov 900 ali katera druga integrirana.

Grafe verjetno ne boš morel menjati, pa tudi vprašanje kje bi jo dobil. Mogoče edino kak ebay, v prosti prodaji tega ni.

Glede na to, da te budget malo mantra...kaj pa kakšen ASPIRE 5022WLMI AMD z Turion proceosorjem? takšen korenjak z X600 grafično že pride vabljivih 265 tisoč.

Drugače pa še imaš kakšno toshibo satellite M50 model z x600SE grafično 1.6 pentoium mobile za okoli 250 tisoč.

ali pa X700 grafično...cene so skoraj iste kot pri X600 modelih.

aja pardon, sem zdaj videl da si zgoraj že omenjal turiona. Ja..pomoje je boljša izbira, ker intel je vseeno malce dražji po zmogljivosti pa sta nekje ista.

drugače pa maš tud kakšnega asusa za pod 300k z X700 in 1.73 pentium M

@cahahopie: ej js ga kupujem že 3 mesece in sem v tem času prešel iz Sony-ja, preko Toshibe, na ASUS-a, ki ga pa nekjer ne morem videt, tko da grem ta vikend v Beljak v MediaMarkt pogledat kakšne kvalitete so ti ASUS-i.

Drugače je pa tko. Takega zaslona kot ga ima Sony, en boš najdel nikjer. Pri prenosnikih je pč Sony-jev zaslon 1A in mislim, da temu en upa nihče ugovarjat. Zelo dobre zaslone ima tudi Toshiba. Je pa dejstvo tako, da najbl zmogljive komponente dobiš v cheap firmah, medtem ko naj bi velike znamke ponujale kvaliteto, ampak bl slabo zmogljivost.

Zdej če mislš igrt igrce pol z GF 6400 verjetn ne boš zadovoln. Aja pa dej poglej pr Sony-ju kolk mAh baterijo ima, ker kokr sm na uradni strani vidu, so zelo švoh baterije.

O HP-ju sm slišu v zadnjih 100ih temah že tolk slabga, da...

Acer pa... no kot si sam povedu.
jAcKaSS

nima sony od hitachija zaslone?

BlazP ::

@Jackass: Dej poroci pol kak se ti zdijo Asusi. Mam enga nagledanga, pa me tud to moti, da jih nikjer ne morem videt in sprobat.

Tear_DR0P ::

no sejkar se chilija tiče, sem tud sam bil takega mnenja, sam se včasih zmotim, pa zatao vprašam

sem pa šele sedaj opazil, da to pri metroju ponujajo HPja z giga rama in 100 giga diska za manj kot 1200 ojrou, sam so verjetn tak sam enga dobl, in ga nimajo več
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

xrado ::

ful se mi dopade DELL Inspiron 6000 tale konfiguracija:
Intel Pentium M 1,73Ghz
15.4" TFT WSXGA+ 1680x1050dpi
512 MB DDR2 RAM 400Mhz
ATI MOBILITYTM RADEON® X300 128 MB DDR
PCI ExpressTM x16 Graphics
80GB Ultra ATA 100 trdi disk
DVD+/- RW 8X enota Dual Layer
Intel® PRO/Wireless 2200 Internal Wireless (802.11b/g)
56k V.92 modem + 10/100 NIC UTP, Bluetooth, SD Card reader, Firewire , 4-USB 2.0,
Flash Memory Slot, VGA, S-VIDEO
+Cena vključuje programski paket
Microsoft Windows XP Home in Norton Internet Security
cena: 359.900 SIT

a je vreden svojga dnarja? skor mal drag se mi zdi, al kaj se mi bi bolj splacalo vzet s podobno konfiguracijo? ...a dell-i so usedu prenosniki?

hvala za nasvete!
live and die by the code | blog.xrado.si

za ta dnar bi mogu dobit že kar x700 grafo in giga rama

grafika mi ni tako pomembna ker bol redko igram igrice

naprimer?

Dell je takoj za IBM po kvaliteti.

Drugače pa za tak dnar dobiš že kakšnega Prestigia z 1 giga rama, etc...samo pač.eno je kvaliteta eno je pa barebone laptop ;)

Dell je takoj za IBM po kvaliteti.:D :D

BlazP ::

Kje so po kvaliteti pol Asusi? Se jih da primerjat s katerimi drugimi?

asusi so pomoje boljši od acerja, ampak niso primerljivi s kakšnimi delli pa IBM.

pogooglaj malo po reviews.

krho ::

Hm jaz sem nekak gledal Toshiba Satellite M60-161 Samo s 80 ali 100G diska.

3,6kg teže me niti ne moti, ker ga bom prenašal samo od doma v službo ter nekajkrat na mesec do strank.

Bolj me skrbi trajanje baterije, ker gre le za 17" zaslon, sicer je resolucija precej velika (1440x900 le zakaj ni 1680x1050).
15,4" WS s 1680x1050 še nekako gre, čeprav bi bolj pasala na 17".
Pretiravajo pa s 1900x12008-O na 15,4". Ne vidim tako slabo ampak tole je pa absolutno preveč.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

kaksna pa je kvaiteta ibm-jev?

ok..ce ma ze kdo ze nastudirano..kaj bi bla naj bl ugodna varjanta s tako konfiguracijo...pod 300k ce se da
centrino 1,6-1,8 Ghz
15.4" wide screen 1680x1050dpi
512 MB DDR2
60-80GB trdi disk
DVD+/- RW
Wireless, Firewire , usb2, tv-out

hvala za vse odgovore!

TribesMan ::

xrado takole konfiguracijo v spodobnem ohisju bos zelo tezko dobil za 300k... kaksen plastik fantastik se najde, sam tega jest ne bi kupoval na tvojem mestu.

Kvaliteta IBMov je pa zlo dobra, če ne kr najboljša. Seveda vse zavisi od cene. Pri kakšna IBMovi gajbi (R serija) za 150kSIT ne pričakovat enake stopnje kvalitete kot v serijah T, X ali Z, je pa v vsakem primeru tudi R boljse sestavljen od vecine plastik fantastikov.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dell je takoj za IBM po kvaliteti.:D :D

Po kvaliteti ohišja je najprej IBM, potem Sony (super monitorji), potem pa kakšne Toshibe, HP, Dell.
Janez Janša, 29.04.2014

rh^ ::

A ve kdo kako je ime uni firmi, ki prodaja prenosnike, ki so bili recimo na raznih sejmih, ki so jih kazali in imajo dokaj ugodne cene? Pa njhova spletna stran me zanima, vem da vsake tolko dobim mail ampak žal sem vse izbrisal očino.

IČA ::

mogoče tole ali pa tole
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Sej pravim. imamo doma asusa. spodobna masina. ma imamo tudi dell, za manj denarja ma se cuti razliko. bolj robusten, bolj kvalitetno narejen, vendar slabša opremljenost. Kar kdo potrebuje.Te Toshibe imajo kar OK ceno. Ima kdo izkušnje?
lp

McHregec ::

Ali pa mogoče tole?
Destroyer Of The Worlds.

@mirkopirko: Mene Toshiba mika predvsem zato, ker ima večino modelov 2 leti garancije, katero lahko za 30kSIT podaljšaš na 4 leta, kar pa je v bistvu življenska doba samega prenosnika (življenska doba na splošno, za kaj resnega je takrat že preveč zastarel).
Pri drugih firmah lahko podaljšaš na 3 leta.

Pa še Toshiba nima več tako oderuških cen, kot so jih imeli včasih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

A kdo ve kakšna je razlika med Satellite in Satellite Pro? Jaz bi vzel Satellite Pro M70-113, vendar še s 512MB Rama, koliko stane ram?
lp

Pozdravljeni!
Sem se končno odločil in sedaj tipkam na Sony VAIO VGN-FS395VP.
Da ga opišem...
Zaslon je res bomba, vse ostalo se skrije. Ni kota s katerega se ne bi lepo videlo. Ko gledam po zaslonu, ni nobene izgube barve na določenem koncu, kot je recimo pri vseh ostalih konkurenčnih. Morm rečt, da se bolj odreže kot moj katodec Samsung 957MB.
Tipkovnica ima zelo velike tipke in zelo fiksirane oz. ni nič upogibanja.
Cel je precej robusten in lepega dizajna.

Pa drobovje in software?
Software:
Hm... precej precej sonyeve navlake. Naloženo že imate Nortona, ki kar in kar javlja za registracijo, update, tak da leti kmalu dol. Potem vaio update service, ki vam v obliki winxp update javlja za update ...grr.. potem če fizično (s premikom stikala na ohišju) ne izključite WLan... bo non-stop javljal ne najdem omrežja. V IE že imate dodan google bar in norton bar. Naložen Yahoo mesinđer. Microsoft Office za obdobje 60 dni... svašta... :D In ... 2 particiji!?! Prva (c:) je 20, druga (d:) pa 40.... tam okoli. Je kaka potreba da takšno stanjem obdržim?
Hitrost, grafika?
Ok... imam 512 Mb ddr2 rama in 60 gb 5400 disk.
Disk trenutno malo preveč brska po sebi, tak da dokup rama priporočljiv. Včasih se zna malce dlje ugašat in prižigat, ampak sumim moje čudne LAN nastavitve.
Igre? GF 6400 32mb svojega + 96mb sistemskega rama. Jah, Vampire the Masquarade: Redemption dela na ful grafiki normalno, ki pa na 9200 na domačem računalniku precej šteka. No za kaj malce starejšega bo, kaj več pa ne smem pričakovat.

Skratka vsem, ki imate radi kvalitetno namizje, kavliteten dober ekran, ne pa nenehno lovljenje dobrega kontrasta (še posebi pri delu s photoshopom) , radi gledate filme, včasih zaigrate kako igrco in ste radi seksi8-) ... potem je to pravi nakup.

rh^ ::

cahahople: važno da si ti zadovoljen ;)
jaz, ki sem kar se budgeda tiče v tvojem razredu pa se bolj namigujem na Acer Aspire 5024WLmi, ima kdo izkušnje s tem prenosnikom?

technic ::

@cahahopie: A bi lahko naredil kakšen benchmark s PCMark04?
Sem se zelo navdušil po včerajšnem kratkem testu v BigBangu.
Zanima me, kje si ga kupil.

lp urban

rh^: Če res toool zlo rd ugraš igrce, pol vzem tega Acer-ja. Če pa slučajno ne, pol pa zavraga dej tistih 40k več za Sony-ja.

Aja še ena nova novica: Šel sem gledat Toshibo. Kr se tiče zaslona lahko rečem samo to: VAU! Odboja praktično nič, kontrast, barve... super oz. enako kot Sony. Edino kar se tiče odzivnega časa, ki sem ga testiral kar s scroll-anjem teksta v Notepad-u, pa se obnese nekoliko slabše kot Sony.

Tko da zaenkrat je vrstni red zaslonov takle:
1. Sony
2. Toshiba
3. Fujitsu Siemens
4. Acer

Moram pa še enkrat povedat, da Sony in Toshiba sta kr se tiče monitorjev res 1A. Samo če je ozadje črno in pa pod kotom je nekoliko odboja vidnega, ko pa gledate diretk v monitor, pa nč. Samo lepe barve in kontrast... Še enkrat sem videl Acer-a 5024WLMI in moram rečt, da če ga mislte kupt, zaboga ne ga postavt zravn Sony-ja, ker ga ne boste mogl kupt. Namreč Acerjev zaslon je: ogledalo. Sicer zelo lepe barve, supr odziven čas, dober kontrast ampak mate pa poleg zaslona še en 15,4" špegu. Priporočam vsem puncam!>:D
jAcKaSS

@Jackass: Kateri model Toshibe si gledal?
««
10 / 667
»»