» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
11 / 667
»»

Jackass ::

@krho: Gledal sem model Qosmio (kater model točn, ne vem), ker ostali modeli, ki so jih imeli, niso imeli TruBright (s premazom) zaslonov. Ampak odzivni čas je pa pri obojih Toshibinih zaslonih enak. Seveda pa je bila prodajalka ženska, s katero sem si lahko bolj malo pomagal, pa še popizdit sm mogu, da sm sploh vidu 3 prenosnike.
jAcKaSS

technic ::

V Harviju imajo ta model:
Qosmio F10-136

Qosmio F10-136:
* velikost: 15.4'', razmerje stranic 16:10
* tip: Toshiba TruBrite CSV UB TFT barvni zaslon
* interna ločljivost: 1280 x 800
* odziv prižiganje/ugašanje (ms): 5 / 20
* največje število barv: 16.7 milijona
* svetilnost: 450 cd/m2
* kontrast: 600:1

Satellite Pro M70-110:
* velikost: 15.4', razmerje stranic 16:10
* tip: TFT TruBrite VA barvni zaslon
* interna ločljivost: 1280 x 800
* največja zunanja ločljivost: 2048 x 1536
* odziv prižiganje/ugašanje (ms): 25 / 25
* največje število barv: 16.7 milijona
* kontrast: 300:1

Na modelu Qosmio je slika res zelo kvalitetna (sem ostal brez besed8-O , ko sem poleg tega modela videl eno staro Toshibo z "navadnim" zaslonom).

Vprašanje kakšen je zaslon na drugem modelu, ki je bolj finančno dostopen in bi lahko bil konkurent že omenjemu Sony-ju VGN-FS395VP.:\

lp urban

klemen22 ::

Evo da vam malo še jaz razložim ker je debata glede Sonya in nekih zaslonov kar vzplamentela ... itd
1.) Dell prenosniki po kvaliteti NISO takoj za IBM; vmes je vsaj Toshiba, HP, Sony. Dell D505, ki sem ga imel priložnost sprobat je bolj plastik fantastik ohišje - če mal bolj pritisneš se maje oz. ugrezne - to ni dobro po ceni po kakršni se prodajajo; v ameriki so dell prenosniki bolj low cost roba
2.) Že res da je na prvi pogled Sony ekran v FS3.. zelo dober vendar ob kakšni bolj "dnevni" osvetlitvi najebe. Imam T43 s FlexView zaslonom in moram reč, da je zagotovo boljši od sonya (boljši zorni kot, tudi manj blešči).. Pač v trgovini na pultu kjer je optimalna svetloba zasloni z premazi izgledajo neverjetno lepo vendar ...
3.) Že res da Sony na oko zelo lepo izgleda vendar kvaliteta ohišja ni ravno na najvišji stopnji. Zagovoto imajo boljšo rešitev pri HPju z NX8220 in IBM T. Sem bil v Big Bangu in ko malce bolj postaviš roko na ohišje vidiš da se malce ugreza (konkretno tam ko je ena nalepka na levi strani) - to na T4x ne boš doživel - razen s kakšnim kladivom.
4.) Pri Sonyu fs3.. mi malo slab vtis dajata una dva nosilca ki držita ekran z ohišjem - skeptičnost. Že res da lepo vpliva na dizajn ampak ...
5.) Resolucija pri Sonyu fs.. bi lahko bila malenkost večja.
6.) Pomoje je za ta denar boljši HP nx8220 ki je pa zares izvrsten notesnik
7.) Vsi malo preveč gledate na to kaka grafa je notri. Malo pazite na segrevanje. Jest mam v svojem ibmu X300 s 64rama in je čisto dovolj - za igrce mam pač desktop - igranje igrc na prenosniku ni glih najbolj udobno.
8.) Pač ne mislit da sem sedaj skritiziral Sonya (je nasplošno zelo v redi pomoje) samo ga v tem cenovnem razredu (okol 350k sit) pač najebe konkurenca v stilu NX8220.
9.) Pa še nekaj: malo povprašajte v trgovini ali ima Sony notri 80gb diska s 5400 obrati ker v specifikacijah so nekam skrivnostni glede tega (ponavadi se v tem primeru neverjetno hvalijo).
10.) Pa preden kupite robo se prepričajte (to sem nekje že pisal) kako se kaj obnese DVD/CD enota. Namreč pri enem Acerju je bilo tako, da nisi mogel zaradi vibracij držat tace na ohišju ker je tako vibriralo.
11.) Pri prenosnikih je še vedno tako, da se kvaliteto plača. V tej temah je vse preveč primerjanja nekih HP vs. Chilligreen. Mislim halo.
12.) Če imate pa keš pa si kupte enega od IBMov serije T. Tukaj pač ne morte falit ker vse dela tko kot mora.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zheegec ::

9.) Pa še nekaj: malo povprašajte v trgovini ali ima Sony notri 80gb diska s 5400 obrati ker v specifikacijah so nekam skrivnostni glede tega (ponavadi se v tem primeru neverjetno hvalijo).

Ima 80GB 5400Rpm.
Kar se tiče NX8220 - ekran se s Sonyjem ne more primerjati, kje si pa videl da se upogiba tipkovnica? Če rad posplošuješ, idi v BOF ali BB pa si poglej B1XP pa povej katera tipkovnica je boljša. Saj ne, da ima HP slaba ohišja, prav dobra se mi zdijo.
12.) Če imate pa keš pa si kupte enega od IBMov serije T. Tukaj pač ne morte falit ker vse dela tko kot mora.

Se strinjam, čeprav skoraj povsod vse dela tako kot mora, tudi neki Acer 2312 za 170K dela tako kot mora za to ceno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Alien3001: nisem rekel da se upogiba tipkovnica. Za model ki se sedaj v Big Bangu prodaja za 340k sit se pač upogiba ohišje na levi strani tam pri nalepki. Če ne verjameš pejt pogledat pa malce pritisni.

@klemen22: Morm rečt, da sm js tut unga Sony-ja dobr pregledu in morm rečt, da nism opazu, da se kje kej upogiba?!:|

Kr se pa tiče HP-jev. Če nisem že samo v tej temi zasledil 100 postov, v katerih folk prav, da ni najbl zadovoljen s HP-jem. Potem, tut k poznam neki folka, k so sam srečni, da so podalšal garancijo, ker so mel v tistih 2 letih že po 5× prenosnik na servisu.

Js enga ornk IBM-a še nism vidu, zato tud ne om nč reku o njem, sam po mojem mnenju sta Toshiba in Sony definitivno pred HP-jem.

Js se čist strinjam, da je brez veze kupvt prenosnik za igrce, ker je res totalno neudobno. Sam če pa pomislš je pa zaslon ena najbpomembnejših stvari pri računalniku in je tut ponavad najdražji del. In zato mislm, da ni odveč tega upoštevat.
jAcKaSS

rh^ ::

Sej noben ne kupuje prenosnika za nabijat igrice.
Vendar jaz rabim dobro grafično, ker bom laufal take procese in programe, ki to tudi zahtevajo. Pa tudi kako igro sem ter tja bom igral (in ne mislim pasianso).

rh^: Sej js te čist štekam. Js tut ne mislm igrc nabijat, sam kdaj pa kdaj bi pa šou kšn špil kot npr. Rome, Age of Empires in še kšno podobno strategijo, al pa kšnga preluknu v kšnm Unreal Tournament-u.:D Sam to tko, na vsake 3 mesce enkrat. Sam drgač se mi pa mal upira, da bi kupu tak drag prenosnik pa sm pol prvezan na "Word" grafično zahtevne aplikacije.
jAcKaSS

JohnyB ::

Mene pa zanima kateri prenosnik, če ima kdo izkušnje, bi bil v rangu do 250k, raj manj, dovolj dober za obdelavo videa?!

- disk ni treba da je velik, boljše da je hiter (shranjevanje podatkov ala moviji itd. na drugi mašini)
- DVD/RW pa more bit obvezno
-ram vsaj 512 MB
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

a bi bil ta vredu ?

- HP prenosnik nx6125 AMD Turion 64 ML-28 EK100

240 jurjev na enaa.com
Apple iMac

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohnyB ()

cahahopie ::

HPja se splača kupit, ker so nekako za nižji denar začeli ponujati prav veliko.
Splača se jih tudi, ker imajo veliko število pooblaščenih servisov v Sloveniji, v vsakem malo večjem kraju.

klemen22: Takle je, kar se tiče omizja (tipkovnica, zgradba, ekran, trdnost ohišja).... pardon... ampak glavo dol, ne vem kateri model si gledo, ampak moraš vedet da vsi Sony VAIOti nimajo X-black zaslona. Na mojem je vse trdo in gledljivo. Kar se pa tiče vtičev in iztičev... hmm pa, jah sem šele sedaj opazil da nimam S-video, ne disketnika (ok... me ravno ne moti), ne IR, ne bluetooth... ja... :D bo že, še vedno mislim da je zame dober nakup.
Bolje živ slabič kot mrtev junak!

Gledal sem sony z X-black "tehnologijo". HP nx8220 in naprej se definitivno lahko primerjajo po kakovosti s vsako Toshibo. Pač Acer je pa en nivo bolj spodaj saj jih malo jebe ohišje.BTW. za toshibe ki stanejo pod 400k sit velja isto kot za ibm.
Jest bi notesnike nekako tako razvrstu (glede na znamke, ki se pojavljajo pri nas):
- IBM (T,X) --> prvo mesto je definitivno
-Toshiba (Portege R,Tecra)
-Apple (Powerbook)--> veliko vprašanje, ker se kao ohišje pod veliko temperaturo zvija???
-HP (nx boljši, nw), Sony
-Dell, Acer,FujitsuSiemens (skoda ker včasih so bli v samem vrhu - Siemens Celzius modeli)
-ostalo aka Prestigio,Solonote,....

NURS ::

Nobeden en omenja Samsung prenosnikov, medtem ko so drugod zelo cenjeni in zanesljivi. kako to? Res da se jih pri nas ne dobi pa vendar

CCfly ::

Panasonic toughbooki so tudi izredno kvalitetni.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

segedinar ::

nekje na netu sm bral o ati-jevih karticah s HYPERMEMORY. kaj to pomeni? a lahko iz svoje x600 64MB s flashanjem biosa pridobim npr. 128MB?
hvala za odg.

Ne, ne moreš. To je podobno kot od nVidie turbocache.
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEN3001 dej mi neki odgovor!

Ker glede prenosnikov nimam ne vem kako veliko izkušenj glede uporabe, me zanima če sploh oz če se da obdelovati video z enim prenosnikom v rangu do 230 jurjev!

Pač gledo sm HP prenosnik nx6125 AMD Turion 64 ML-28 EK100 in HP prenosnik nx6110 C-M 370 PY382! Slednji mi je bolj po godu ker je cenejši za preostal denar bi pa dal raje še 512 MB rama not!

???
Apple iMac

TribesMan ::

JohnyB vse se da... vprasanje je samo koliko živcev maš. Ker na takem prenosniku za videobdelavo boš vse izgubil :>

Videoobdelava ponavadi zahteva dober CPU veliko bandwitha in zelo hiter disk... za 230kSIT pa dobis vse kaj drugega.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

hehehe

ja z živci nisem na dobrem :D

ker sm zdi da že moj sistem v podpisu včash mele .....vsaj pri dodajanju prelivov itd.
Apple iMac

Tisto ko "mele" je kriv disk, kakšnih 4200Rpm je pa super za obdelavo, ja :D Saj sam procesor ni takšen problem pri prenosnikih, prej drugo (kot je že rekel TribesMan) - kakšen U320 RAID 5 s tremi 15000Rpm diski bi kar prav prišel >:D
Janez Janša, 29.04.2014

- kakšen U320 RAID 5 s tremi 15000Rpm diski bi kar prav prišel

hehehe >:D >:D >:D
Apple iMac

IČA ::

v rangu do 230 jurjev!

Seveda je možno, samo valuto moraš zamenjati.:D
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

krho ::

Sem bil danes v Inei, so mi pokazali enega Qsmota, ker sem hotel videti TruBrite v praksi.
Hm meni zadeva ni preveč všeč, saj sama slika je 8-O, me pa močno moti to, da zaslon deluje kot ogledalo.

Kar se tiče Satellite Pro M70-xxx modelov, so mi povedali, da se čaka ~14dni, ker so to čisto novi modeli.
Ne vem.

RTrenutno se odločam med
Toshiba Satellite Pro M70-132 in
HP nx8220 P-M 750 PY517

Po specifikacijah sta ~ enaka
razlika je v ločljivosti ekrana in nekaj malenkostih
Toshiba 1280x800 <-"ogledalo",
HP 1680x1050,
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jacko1111 ::

Zanima me, katerega je bolje kupiti:

HEWLETT PACKARD, NX6125

Procesor AMD Athlon 64 Turion ML-28 1,6 GHz 512 kB,
zaslon 15.0" XGA TFT z ločljivostjo: 1.024 x 768 dpi,
delovni spomin 512 MB,
trdi disk 60 GB,
DVD+-RW Dual Layer,
integrirana grafična kartica ATI Mobility Radeon X300 UMA shared do 128 MB,
zvočna kartica,
zvočniki in mikrofon,
mrežna kartica 10/100/1000 in brezžična Wireless 802.11b/g,
modem 56k V.92,
čitalnik spominskih kartic,
varnostni čitalnik prstnih odtisov,
baterija Li-Ion,
priključki: trije USB 2.0, FireWire, PCMCIA, TV-out, VGA-out.

Cena: 236.990 SIT

ali

ACER, Travelmate 4021WLMI

Zaslon 15.4" WXGA TFT, ločljivost 1280x800 pixlov,
Procesor Intel Centrino™1.60GHz Pentium&reg; M 725 (2MB L2 cache),
Delovni spomin 512MB (2x256) DDR2 400/533, nadgradljiv do 2GB,
Trdi disk 60GB ATA/100,
DVD-RW DVD-Dual - Dual Layer,
Grafična kartica Intel 3D Graphics Media Accelerator 900 in do 64MB,
Zvok Avdio sistem z vgrajenima zvočnikoma,
Modem 56k V.90 integriran,
Mrežna kartica 10/100 Mbps LAN, Wireless LAN IEEE 802.11g,
Priključki 3x USB 2.0, PC Card slot (1x Type II), VGA, slušalke/zvočniki/ line-out, mikrofon/line-in jack,(RJ-45),(RJ-11), DC-in jack,
Tipkovnica Acer FineTouch™ s 5-stopinjsko ukrivljenostjo,
Operacijski sistem Microsoft&reg; Windows&reg; XP Home Edition US,
Garancija 2 leti za fizične osebe, 1 leto za pravne osebe.

Cena: 239.990 SIT

sicer sem za tale HP ze malo prebral in se bolj nagibam v njegovo smer, me pa vseeno zanima, kaksen je tale ACER.

Jackal ::

Vidim, da tule poteka že prav razvneta debata, pa bom pristavil še svoj piskerček.
Kaj pa menite o laptopu s te slike? Rabil se bo bolj kot nadomestek za desktop mašino in se bo na njem delalo vse, kar je možno...
Nič ni omenjeno ali je mobilna verzija procesorja, poleg tega je pa tudi grafična integrirana v čipset . Sicer so pa podatki na sliki.

Mogoče še kak drug predlog za ceno tam okoli 250-300k?

@Jackal - to ravno ni nič posebnega, raje vzameš Amilota A1650G za 265K, ki ima Turion64 pa podobno grafično, pa super monitor, pa imaš večjo avtonomijo. Je pa tale integrirana x300 bolj švoh za nadomestek desktop mašine za igre recimo, za ostalo je ql.

me pa močno moti to, da zaslon deluje kot ogledalo.

Me je pa sedaj zelo navdušil Sony Vaio, X-black je zakon, odseva praktično ni (res samo na črnem ozadju), pa vidni kot je super. Res je da price/performance ni tako dober kot kakšen Acer, ampak ko sem ga nekaj časa uporabljal mi je postal res všeč - monitor in ohišje, pa design tudi. Prej se mi ni zdel tako dober :D Tako da če imaš denar... :D

Pač tisti whateverBrite od Toshibe se ne more primerjati z X-black, je podoben kot CrystalBrite od Acerja.
Janez Janša, 29.04.2014

Jackal acer ;) tega si jaz omišljam pa za ta denar (ja, potreboval bom tako grafično) ne najdem boljšega trenutno.

billy ::

Alien, a tale 935VP pomeni da ima win XP prof zraven, zato je tisti "P"?

Tisti "P" ne vem zakaj je tam, ima pa WinXP PRO preloaded, pa še cel kul enega softwera (kolikor sem videl tudi Office2003, moram še preverit).
Janez Janša, 29.04.2014

rh^, se najde še kaj cenejšega...

potrpi še par dni ;)

Tale link, ki ga je dal rh^ se mi zdi price/performance dobra zadeva, tako da go for it.
Janez Janša, 29.04.2014

billy kot je alien rekel za ta denar jaz nisem našel nič boljšega z x700 grafično noter ;) .. upam, da maš prav da pride kmalu kej boljšega za ta denar, ker potem na boljšem smo samo mi potrošniki ;)

sp4yk ::

Kaj pa mislite o tem prenosniku in pa na splosno o sony-ih?

Sony VAIO VGN FS 315M

15,4 " (1280*800, WXGA) TFT barvni zaslon x-black Widescreen (2te Gener.)
Nvidida Geforce Go 6400 z 128 MB PCI EXPRESS
Intel® Pentium M 1.733 GHz 2mb CENTRINO 533 FSB
1024 MB DDR II spomina • 80 GB HDD 2.5"
DVD zapisovalec (+/-) dual layer
16 bit SB + zvočniki
Intel PRO/ Wlan a/b/g
Priključki:
VGA
USB 2.0 - 3
56K Modem V.90
10/100 Mbit mrežna kartica
Line Out
Mic In
PCMCIA
FireWire
Mere:Velikost:364 x 265 x 25 mm
Teža:2,9 KG
cena: 350k

rh^, saj nisem mislil drugi model, ampak istega...ceneje :)

prospector, ja o sonijih je ravno par postov zgoraj bilo dosti pozitivnega napisano. Pri nas še niso tako zelo razširjeni kot kakšni acerji in so mogoče zato dokaj "neznani" ampak bo prišlo tudi to...

cena...mogoče bi se znalo kaj ceneje dobit, kje pa ga imaš za 350?

Muzo ::

Živjo,

sem uporabnik HP nx8220 P-M 750 PY516 kakšen dober teden in morm rečt da sem s prenosnikom zelo zadovoljen.

Resolucija 1600x1050 je res visoka, sem mogel nastaviti na large fonts u wndowsih, potem se pa človek hitro navadi. Se pa widescreen res izkaže pri gledanju filmov. Tudi zvočniki zagotavljajo ustrezno glasnost, za kaj resnejšega pa nujno ojačevalec in druge zvočnike. Z DVD enoto zaenkrat ni bilo težav, čeprav sem lahko spekel CD s 24x hitrostjo, DVDja pa še nisem uspel pečt.

Ohišje je robustno, plastika je trda in deluje zelo kvalitetno. Touchpad je super, sploh mi je všeč support za scrollanje, edino novejše gonilnike sem mogel naložiti z synapticsove domače strani, ker ni delal scroll v firefoxu in operi. Edina stvar ki me pri ohišju moti je, da ima tiste lučke za baterijo in disk nekoliko ugreznjene, in me malo žulijo na zapestju, ampak dokler je zima in so dolgi rokavi ni panike, pa tudi potem bo šlo nekako. Plus je tudi USB konektor na levi in 2 na desni strani, tako da lahko priključiš kakor ti bolj paše.

S-video izhod je sicer 7 pinski, zraven nisem dobil nobenega pretvornika, tako da sem kupil s-video 4 pin na činč pretvornik in zadevo uspešno povezal na TV (barva slika, resolucija 1024x768, 60Hz), čeprav TV ne podpira s-video signala.

Iger še nisem igral tako da radeon mobility x600 še ni pokazal kaj zmore, ampak bom tut to v kratkem preizkusil :)

Upam da sem komu pomagal pri odločanju :)

sp4yk ::

>cena...mogoče bi se znalo kaj ceneje dobit, kje pa ga imaš za 350?
v geri computer ga imajo. in ko pravis da s ga da dobit ceneje, to mislis v tujini?

ne

mirkopirko ::

Ni ceneje ker ima 512MB Rama manj kot pri geri comp. Grafika:Nvidida Geforce Go 6400 z 128 MB PCI EXPRESS pri Sony Vaio 315M Sony Vaio 315Mje integrirana? Ma je na svojem vodilu?

Napisano je res zelo dvomuno tu (mogoče nalašč?) ampak kolikor je meni znano je to turbocache izvedba, torej na svojem vodli, ampak si deli spomin z sistemskim.

Tako da isto sranje skoraj kot integrirana...

billy: če čakaš en mesec oz. kaj več bo itak ceneje :P

zlobcek ::

Hey...

Mene pa zanima, če je kdo zasledil kje dober prenosnik, obvezno s tako konfiguracijo:

Zaslon obvezno 17"
rama čimveč, drugače ga pač dogradim na najmanj 1024mb
100g disk
gigabit ethernet.
čim bolj kvaliteten, ker bo romal od do različnih ljudi.

namenjen bi bil za obdelavo slik.

V oči mi je padel Toshibin sattelite M60-159

http://www.ares-comp.si/toshiba/S-M60-1...

Oz.

http://www.ares-comp.si/toshiba/Q-F20-1...

Cena drugega je skoraj dvakrat višja.

Problem teh dveh je le v tem, da nimata gigabit mreže. Je kakšen ibm s takim zaslonom in tako mrežo? ali HP recimo?

Hvala

Dax ::

Samo eno vprašanje... zakaj obvezno 17'' zaslon?

Praviš da bo zadeva dosti potovala in 17'' so vse prej kot mobilni.

Poleg tega te podoben 15,4'' model + 17'' LCD monitor prideta ceneje po mojem...

krho ::

M60-159 je 414kSIT + DDV
in recimo
M70-132 je ~ 374kSIT + DDV
Razlika je v OS, velikosti diska, ter zaslonu

Jaz zadevo kupujem za programiranje, tako da tudi mene bolj mika M60-159.
Čas trajanja baterije za M60-159 ~ 3,2h se pravi nekako realnih 1,5h
Čas trajanja baterije za M70-132 ~ 2,5h se pravi nekako realnih 1,1h
Kar se tudi meni zdei zelo čudno, ampak tako pravijo.
Pa še M60-159 ima tako lepo bakreno barvo:\
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

nurmaln ::

borutz ::

jaz sem tudi par tednov nazaj kupil NX8220 HP
zdej ze cel teden nabijam quake 4.dela brez problema :)
drugace ful zadovoljen z njim.nobenih pripomb

lp

tole?

ASPIRE 9502WLMI
CENTRINO 1.7GHZ
1024MB (2x512MB)
80GB
ATI X700 128MB
17" WIDE CB
DVD-DUAL
TV TUNER
XP Home

385 cukov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

mitjaje ::

malo že offtopic ampak vseeno:

@klemen22 in podobni:

Mislim kar nekam metat firme katera je boljša in obratno je popolnoma brezveze. Določi si cenovne range, namebnost prenosnika in mogoče še kaj..... mogoče še avtonomija. Za vse ostale, tako kot je napisal klemen22 je popolnoma res, DELL je low cost firma, ki se je do predkratkim reklamirala z motom, da ima najcenejšo računalniško opremo, kar je bilo tudi res... Sicer so potem prišli no-name firme, ki so povozile DELL, tako da zdaj DELL prodira v hight cost stran in hkrati hoče obdržati svoj moto... Kam to vodi, presodite sami!!!

Kar se tiče SONY prenosnikov, še nisem slišal dobenega lastnika da bi se pritoževal nad njimi, ravno obratno... hvalijo jih vse tja do nebes in še višje... Vsekakor pa ne bi mogel rečt, da sodi pred HP (cenovno gledano približno nx8200 serija - slabša seveda).

Če potegnemo črto čez vse (beri: Procesor, rami, disk, ohiđje, tipkovnica, sledilna ploščica, kvaliteta ekrana, npr. pcmakrt, avtonomija, CENA (ki je najbolj pomeben dejavnik, grafična oz. vse komponente), potem renutno vodi ACER.
Če pa gledamo najvišji cenovni razred, potem pa vsekakor mislim da je IBM na prvem mestu, HP na drugem, ostalo pa prepustim vaši domišliji :D

ps: Naj še enkrat omenim, da prenosnik ni namenjen za igranje igerc... to me tako razjezi, da ..... Pol pa kupujejo ACER za enako ceno kot kakšen bolji HP, samo za to, ker ima dobro grafiko noter... Graika v prenosniku more biti glih toliko, da ni sherana, torej 9200mobility če jo še sploh dobite ali x300 (samo pazite da ni sherana). Potem pa si raje kupite še eno povpračno grafično za 30k SIT (se dobijo že res dobre), pa si vstavite to v namizni računalnik... Ne samo da je butasto igrat igerce na prenosniku, ampak ga po mojem tudi oničujete... Koliko se vam zagreje prenosnik med igranjem igerc?!?! Mislite da je to dobro za komponente brez hlajenja (razen procesor). V mislih pa imam grafično in disk... pa tudi rame in segreta plastika, ki se najverjetneje na veliko toplote začne deformirat in deformirat dokler ni pok enkrat ko je ohlajena...

Upram da nisem koga užalil!! Samo ne tako lepe tehnologije uničevat z igranjem igerc!! Pa niti ne vem kje je smisel prenosika potem, da brez kablov igrate igro cc. 1h (seveda na začetku, ker se vam potem kar hitro začne uničevat)?!? Sam tudi imam prenosnika (sicer HP - zelo zadovoljen, posebaj tipkovnica, ki je boljša od logitech one slim verzije ko ma ločeno tipkovnico ... to imam namreč na namiznem računalniku) in ga nikoli nisem uporabljal za igranje igerc... No razen na začetku, ko sem testiral grafično kartico (9200 mobility NFS II - nekje z ročnimi nastavistvami na medium, še deluje)
www.ultrasplet.net

@zlobcek: V BOF imaš 17" Sony z X-black. Standardno za Sony - super ohišje in monitor; imaš pa P-M 2.0GHz, 1GB RAM, 100GB HDD, x600, BT, FW, WLAN, GB LAN,... pač vse možno. Ekran je super.

@prospector: to je Tole? Poglej battery life... očitno ima 2x00 Mah baterijo notri!?!? Potem raje tole (4400Mah baterija) pa RAM, pa je cena malo višja pa je.
Janez Janša, 29.04.2014

sonysony: kaj pa potem če moraš prenosnik uporabljat nujno za laufanje raznih grafičnih aplikacij, ki "žrejo" proc, grafično in disk?! in da žal ne moreš uporabljat navadnega pcja in mora bit nujno prenosnik?! po tvojem to žal ne bo šlo oz. se bo prenosnik pokvaril oz. "stopil sam vase" - preverjeno ni tako. Tako, da ne se bat, po maši ki jo je sony napisal lahko vseeno igrice igrate :\

Če se že nekdo tako profesionalno ukvarja z grafiko ima samo eno možnost.

Apple.

Ampak dvomim da bi nek "profesionalec" uporabljal laptop...je še vedno precej nezanesljiva zadeva.
««
11 / 667
»»