» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
86 / 670
»»

Marc` ::

Zdravo.

Prosim za nasvet pri izbiri prenosnika do max 800€, lahko manj seveda. :))
Uporabljen bo predvsem za šolsko delo in takšne stvari, nič zahtevnejšega, povezan bo najverjetneje preko brezžičnega routerja.
Ogledoval sem si 2 modela:
HP1
HP2
Se splača 30€ več za drugega? Vse razen procesorja je boljše, turion 2Ghz pa v primerjavi z Intelom 1,86 pa mislim, da ne zaostaja BISTVENO. :8)
Dražji ima tudi wi-fi (za cenejšnega nisem siguren 0:) ), to pomeni, da bi pri prvem moral kaj dokupiti za wireless net?
Najlepša hvala, lp.

Mamaplata ::

Kakor jaz razumem je drugi core duo in ne core 2 duo se pravi da ni 64 biten kot turion ali pač.

Če ima kdo že kaj več podatkov o acerju 5520G bi prosil , če lahko kaj napiše o njem .
Hvala.

Zheegec ::

Prvi je nova -S- serija, ki ima slabše ohišje kot NX7300 in pa ima manj priključkov. Predlagam NX7300 GB851ES.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zcetrt ::

Kaj se ohišja med na prvi pogled enakimi novimi modeli HP-ja razlikujejo po kvaliteti?
4.

SpeJa ::

hei

kupujem nov prenosnik do nekje 800€...niti približnoo nimam pojma kakega naj kupim...predvsem bi naj bil namenjen programam, fotošop, gledanje filmov, za muziko, za downloadanje....velik povdarek na intrnet.

mi lahko prosim svetujete kateri prenosnik bi bil za to najprimernejši?

hvala 0:)

hooger ::

Zdravo!

Potrebujem pomoč. Je tole vredno 960€? Če ni, bi prosil predloge, cena do 950€.

Dell 6400
Procesor : Intel Core 2 Duo T5600 (1.83 GHz / 2 MB L2 Cache / 667 Mhz FSB)
Matična plošča : Intel 945GM
Operacijski sistem : Windows Vista Home Premium angleški
Zaslon : Široki TrueLife TFT LCD 15.4 palčni (1440 x 900)
Pomnilnik : 2 x 1024 MB DDR2 667 Mhz
Trdi disk : 160 GB SATA 5400 RPM
Optična enota : 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafična kartica : ATI Mobility Radeon X1400 HyperMemory 256 MB
Zvočna kartica : Integrirana HD
Žično omrežje : 10/100 Mbps LAN, 56K V92 modem
Brezžično omrežje : Dell TrueMobile 1390 Wireless 802.11b/g, Bluetooth
Tipkovnica : Slovenska
Kazalna naprava : Drsna ploščica
Zvočniki : Interni
Razširitvene reže : 1 x Express Card, 5v1 čitalec kartic, 2 x RAM, 1 x HDD
Priključki : 4 x USB 2.0, 1394 firewire, RJ-11, RJ-45, VGA, S-Video, izhod za slušalke in mikrofon
Baterija : 6 celična Li-Ion (do 4 ure)
Napajalnik : 65W (110V/220V)
Varnost : Priključno mesto za varnostno ključavnico
Programska oprema : Microsoft Office 2007 Trial (60 dnevna različica), McAfee Security Centre 8.0 (30 dnevna različica)
Mere (v/š/g) : 3.6 x 35.4 x 26 cm
Teža : Od 2.8 kg
Barva : Artic Silver and Alpine White
Garancija : 12 mesecev

HVALA!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hooger ()

mmaestro ::

@hooger: kolikor spremljam cene v zadnjem času prenosnikov, bi rekel da je vredno tega denarja.

Definitivno, sploh zaradi ekrana un grafične.
Janez Janša, 29.04.2014

mile ::

ne vem ce bi ati graficno oznacil za pozitivno stvar....

pod linuxom so cele stale z njimi

Saj pride Vista Home Premium zraven, kjer ima AMD trenutno boljše gonilnike kot nVidia.
Janez Janša, 29.04.2014

samo opozorilo tistim, ki jim je linux primarni os

sam bi v svojem nc8430 veliko raje videl nvidia/intel graficno kartico

JaP ::

Kupujem prenosnik za CAD in vsakdanje opravke(internet, Office...)
Zaželjeno je da nima težav z linuxom.
Cena do 1300-1400€

Kaj pravite na Acer Aspire 5920?

Lp, J

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JaP ()

1280 x 800 only

boogle ::

za cad predlagam 17' 1680 x 1050 npr. hp nx9420 za 1.280€

archer ::

Mene pa zanimajo vaše izkušnje glede rezlike v prenosljivost 17" in 15" laptopa. Čez teden sem v LJ, zato bi ga nosil čez vikende domov (nahrbtnik), pa včasih tudi do faksa. Koliko se sploh pozna glede mase in drugih stvari?

SynTax64 ::

Dajte mi povedat kaj je bistvena razlika med tema dvema prenosnikoma glede na to, da je razlika v ceni ogromna :

prvi

drugi

a je res razlika v ceni le po tem ker ima "drugi" prenosnik večji disk.8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SynTax64 ()

boogle ::

Mene pa zanimajo vaše izkušnje glede rezlike v prenosljivost 17" in 15" laptopa. Čez teden sem v LJ, zato bi ga nosil čez vikende domov (nahrbtnik), pa včasih tudi do faksa. Koliko se sploh pozna glede mase in drugih stvari?

..če ga boš tvakrat na teden prenašal pol nimaš kej posebi razmišljat, če ga maš pa vsak dan na kolenih pol pa ja je mal velik oz večji ... nevem men je 17' velik plus ...kakor za koga

čokolino ::

Kupujem Toshibin prenosnik. Sem se že skoraj odločil za model z 200gb diskom, nakar zagledam, da ima samo 4200 obratov. Saj bi kupil model z 160gb in 5400 obratov, ampak ima potem tudi druge lastnosti slabše. Prosim, če mi lahko kdo pove kako pomembna je hitrost diska, oz. če je možno, da je disk s z manj obrati vseeno hitrejši. Čudno se mi zdi, da ima sicer boljši prenosnik slabši disk.

tnx

fctirol ::

Ima kdo mogoče izkušnje pri kupovanju v spletni trgovini www.nakupi.net?

@Smrkec007

Kot vidiš je razlika tudi v operacijskem sistemu, bluetoothu in firewire priključku.

kaj pa tale zadevca? Se splača?

Siemens

CCfly ::

Pol kilograma je razlike med relativno udobno hojo in tovorjenjem prenosnika ter opeko, ki ti uničuje hrbet.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

billgates ::

A so anni prenosniki relativno dobre kvalitete?

CCfly ::

Nerelativno slabe.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

whatever ::

Torej absolutno slabe?:))
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

roba87 ::

Kaj pa HEL81? link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roba87 ()

No, vprašanje za MEDENA:kakšne kvalitete so pa troni?

Barebone se na splošno precej grejejo, imajo slaba ohišja, ekrani niso nič posebnega, cena je pa glede na konfiguracijo dobra. Prav tako so slabe baterije.

konkretno imam veliko izkušenj z eno izmed barebone znamk in pokvarljivost je bila neverjetno višja kot pri recimo HP/Lenovo/Sony/Acer/Siemens, s katerimi imam tudi veliko izkušenj...

je pa barebone super kot nadomestni računalnik za igre, sploh glede na to, da so zelo poceni.
Janez Janša, 29.04.2014

OK, rad bi vedel kaj se bolj splača za igre: barebone ali kaj drugega. Frend bi rad kakšnega acerja z dobro grafično(8600 ali kaj takega), procesorjem core 2 duo in 2 gb rama do 1000 evrov, dobrodošlo tudi manj. Se dobi kaj takega? Zanima ga tudi, če je kje trgovina, kjer sestavijo notesnik po tvojih željah?
Aja, pa ni lih nujno da je acer:D

Zgodovina sprememb…

Mr_Globus ::

Oče kupuje nov prenosnik pa sem neodločen katerega bi vzel:

Asus

Lenovo

Bistvene razlike ni; gre samo za to da ima Asus 24, Lenovo pa 12 mescev garancije in ohišje. Baje da imajo nizkocenovni Lenovo bolj slabo... Je to res?

Aja pa še neki: bo dovolj Intel GMA 950 za igranje DiabloII?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr_Globus ()

Mene pa zanima, kje bi lahko pogledal nabavne cene prenosnikov?Predvsem ciljam na HP in Lenovo.Tudi kakšen Dell pride v poštev.

Na kakšen način to misliš??

na www.ceneje.si imaš vse maloprodajne cene... Za nabavne bo treba pa direktno kontaktirat dobavitelja...
Janez Janša, 29.04.2014

Am, poznam kolega ko lahko vzame 1 krat na leto računalnik po nabavni ceni in ker kupuje bo še meni vzel prenosnik po nabavni ceni.Zdaj pa nevem, ki bi lahko to pogledal.Vrjetno pa se nabavna cena razlikuje v sloveniji kot recimo v nemčiji ali ne?

Bethrezen ::

yo yo
a je tale vredn 530€?!
tutilu
www.urbanterror.net

sychop ::

zdravo, zanima me kaj se bolj splača:
Toshiba1
Toshiba2
pri drugem me moti procesor... bo dosti dober?

Bo tudi dober, čeprav je core 2 duo boljši.

o hvala... torej načeloma nebi smelo bit nekega pregrevanja? pa še to, pri intelov ima 2.0ghz, amdjev pa 1.6ghz... a mi zna en "po kmečko" razložit kaj ta razlika v praksi pomeni :D hvala
še neki: a na gf7300 bi delale igre tipa gta:sa in podobne?
hvala že v naprej

Groove ::

Živjo!
Zanima me, če kdo ve, kje bi se dala dobit kakšna ATI Mobility Radeon grafa? so vse od 9000-9800 enake ? mislim, vodilo pa oblika ? da "pašejo med sabo" ?
Nova ali rabljena... :D
aja, pa še neki... a prodajajo kje nove gericomove baterije? nism nikjer zasledil.. če slučajn crkne :D
lp in hvala za odgovore ! :)

klihk ::

Mene zanima, a dobim zraven prenosnika kabel s katerim ga lahko priklopim na vtičnico (da varčujem z baterijo), al moram to samo dokupit?
Kupujem (prvič) v www.nakupi.net, nikjer ne najdem na spletu, na tel. ni pa nihče dosegljiv!

SynTax64 ::

roundd :
Mene zanima, a dobim zraven prenosnika kabel s katerim ga lahko priklopim na vtičnico (da varčujem z baterijo), al moram to samo dokupit?

Zraven dobiš seveda še vse potrebno kot si si že sam odgovoril, boš prez skrbi zraven dobil tudi polnilec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SynTax64 ()

syshop:po kmečko to pomeni, da boš pri obeh procesorjih špilal san andreasa in še kakšne novejše igre. Če moja stara 9550 lepo poganja san andreasa, zakaj novejša 7300 ne bi?

P.S: Osebno bi takoj vzel tistega z amd, ker ima novejšo grafo.

Zgodovina sprememb…

torej bi men vrjetno zadostovala tud 7300 grafa... sam ne dobim nobenga k bi mel to grafo pa 2gb rama... pa do 1000€ seveda ;)
me pa procesor še zmeri muči, k mislm ta laptop k ga bom zdej kupu uporabljat sorazmeroma dost cajta... pa se bojim da bo procesor prešvoh postal... torej se mi tist 1.6ghz ne sliš nič kaj obetavno =D

neboben ::

sychop: kupi Compal Fl90 bos za 1000 eurov dobil res zmogljivo masino

ZASLON 15.4" WXGA GLARE TFT
LOČLJIVOST 1280x800
PROCESOR Intel T7100 Core 2 Duo 1.87GHz
DELOVNI SPOMIN 2048MB DDR2
TRDI DISK 160GB
DVD ZAPISOVALEC 8x, Dual Layer
GRAFIČNA KARTICA nVidia GeForce GO8600 256MB, Tv out
ZVOČNA KARTICA Realtec
MODEM 56 kb/ps
MREŽNA KARTICA 10/100/1000, 3945ABG Wireless LAN
VMESNIKI WEB kamera 2.0mio, PCMCIA, 3x USB 2.0, drsna ploščica, FireWire IEEE 1394, čitalec spominskih kartic, VGA,
BATERIJA Smart Li-ion
GARANCIJA 2 leti

u glavnm men dela, in mi je vsec

od annija mislš? sm ga tud jz že gledu ja, nakar sm ugotovu da je brez operacijskega... res da mam doma winXP home ampak me nakak bl vleče na visto, za kar pa nebom plačval še dodatnih 100€. vseeno, hvala za predlog ;)

dr.house ::

Glede Acerja 5520G.
Dones sm bil v Merkurji in ga kupil. Prižgat mi ga niso hotl, kupu sm ga pa vseen, ker mislm, da ma za to ceno kr dobre lastnosti, pa visto itd. Več bom povedu jutr k ga dobim.
Aja, so me pa zlo razočaral prodajalci v Merkurju, tko da vam priporočam, da se o računalniku mal prej pozanimate, primerjate z drugimi, ki bi vam bli všeč itd., tm majo sicer šest razstavljenih računalnikov, povedat pa prodajalec ne zna dosti o nobenem. (No moj vtis je bil bl tak, ket da bi kupoval vazo, prodajalcu sva z mamo rekla če ga pokaže, na kar ga je iz vitrine prenesu na pralni stroj :) in pol smo dve minute stla in ga gledal. Prodajalec tud zraven, tko da se sploh ne moreš v miru nč posvetovat.)
No to ni blo mišljen ket pravlca, tko, da se res prej pozanimejte mal bl, če je ta komp za vs al ne. Jest sm ga vzel zato, ker mi je acer že od nekdej všeč, sploh pa te novi modeli. Nekak me spominjajo na Apple. :)

puhmaister ::

Jaz pa bi vas prosil da mi svtujete najboljši prenosnik kar ga poznate do 1500 EUR. Firme naj bodo le HP, TOSHIBA in SONY VAIO. Prosim priložite link. Uporabljen bo predvsem za multimedio in take stvari (internet, malo igric, pa tudi za šolo seveda)

Robi182 ::

Kako se vam zdi tale prenosnik klik?
Lahko pa priporočate tut kerga za do kšne 1300€.

Hvala.

Glodko ::

Puhmaister, recimo 8710p? Samo če se slučajno odločiš zanj mal pazi, ker ene trgovine ponujajo zanj samo 1 let garancije, večina pa 3 leta.:D

puhmaister ::

tudi jaz sem razmišljal o tem HP-ju in pa o tej TOSHIBI

Kiri pavi mislite da je boljši?
Mogoče kdo ve za kakega SONY-a

Ryker ::

Tudi jaz bom počasi nabavil svojega prvega prenosnika. Limit je nekako 1300€, zaenkrat mam ogledanega tega: Dell Inspiron 6400 (0123). Mi mogoče v tem cenovnem rangu priporočate kakega drugega (aja, pa razloge zakaj je ta morda slabši od priporočenega)?
««
86 / 670
»»