» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
85 / 670
»»

maqito ::

Prišel sem do zaključka, da si bom izbral:
HP ali pa Anni opomba: ANNI FL-90

kaj predlagate?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: maqito ()

tomaz- ::

če ne boš imel za igrice pretirano, vzem Hp-ja. če se misliš igrat, vzem Annijev model, ima hudo grafo za popizdit. Sam imam HP-ja, ta tretjega dozdej, vsakič zadovoljen ( toktok po lesu) , kolega pa je nabavil točno tega Annija in je dober, name naredil za to ceno dober vtis. Ampak na splošno ga moj nov ljubljenček, HP nx 9420 poseka, hehe.. ( mal samohvale ne škodi ). Je pa 17 ekran in je mal zavaljena krava.. je pa tud avion, tko da, priporočam!

shadowfax ::

Kaj menite o tem prenosniku oz. kaj mi priporočate s podobnimi karakteristikami ?
stran na www.mimovrste.com
Hvala za Vaše odgovore!

cougar ::

Imam ogledanega enega Acerja. Kasneje bi ga nadgradil z 2x 1GB rama. Se da zamenjat oba dva modula (zdaj sta notri 2x 512 MB) ali samo enega? Obadva bi zamenjal zaradi podpore dual channel.

roli ::

Seveda se jih lahko zamenja z 2x1GB. Saj so pod poklopcem pač dve reži in odpreš pa zamenjaš.
http://www.r00li.com

cougar ::

OK hvala. Vprašal sem, ker pri mojem zdajšnjem IBM-u je pod poklopcem samo 1 reža, za menjavo drugega rama pa je potrebno odpret ohišje (kar pa pod garancijo ne smeš).

AceD ::

shadowfax: Tale Dell ima zelo navito ceno. Tisti z x1400 grafo so cenejši in še grafa je boljša. :D Malo poglej pri ostalih trgovinah. Gre pa vseeno za star model, ki ga je zdaj nasledil Dell 1510 - sam v Sloveniji so še zelo redki, starim pa kar ne spustijo cene:\

shadowfax ::

AceD hvala za mnenje! Sem si že premislil in tale dell ne pride v upoštev za nakup!
Se mi zdi da bolj kot iščem manj najdem in bolj sem zmeden kaj naj kupim!
Zato Vas prosim, če mi lahko svetujete prenosnik z 2GB rama, zaslonom 15 ali 15,4, intel core 2 duo procesorjem, neintegrirano grafično, približno 120GB diska...za nekje 1300€!
Pa hvala za pomoč in lep pozdrav!

(Raje vprašam tu, da ne odpiram nove teme)

Modri dirkač ::

Moji tašči sem kupil in porihtal HP 6715b v BOF-u prejšen teden + 3 leta ZGODI SE.
Fina mašina, prodajalci malo manj, ampak pustmo to ...
Everybody lies!

AceD ::

shadowfax: Novi HPji so opcija, kot je napisal Modri dirkač, recimo 6710b, ki ima intelov proc. Do pred kratkim sem tudi sam iskat laptop s takimi specifikacijami pa se tale dva gledal:
Sony vaio VGN-FZ11E
Acer 5920g

TeraSonic++ ::

A se pri nas že kej da dobit laptop ki bi imel DX10 grafo ?

(razen ThinkPada R61 z nVIDIA Quadro NVS 140M in sonya v zgornjem linku )
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

madebenc ::

Kaj pravite na ta prenosnik: KLIK cena je ugodna.

Zheegec ::

Terasonic; kakšen Acer 5920 recimo, samo pazi - GF8600 je zelo počasna grafična kartica, se splača počakati na GF8700.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nuclear ::

Geforce 8600M 256mb je zelo hitra grafična kartica. Je enako hitra kot Geforce Go 7900GS 256MB.
Geforce 8700M je samo navita 8600M.

tko da TeraSonic++ Anni FL-90 je ena izmed dobrih možnosti.
http://www.anni.si/default-10000.html?K...
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Kako so kej kvalitetni Anni laptopi, to verjetno samo svojo nalepko gor limajo?
"veritas vos liberabit"

macco ::

Pozdravljeni!
Kupujem prenosnik za domačo uporabo... pomeni uporaba interneta, elektronske pošte, orodja oficca, manj zahtevne igre, urejanje fotografij in video izrezkov.

Se mi zdi, da bi bil za te potrebe tale čisto dovolj:
http://www.aperio.si/article.aspx?artic...

Prosim za mnenja.....

Mislim, da je za to kar ponuja zelo predrag.Kaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/2750041625/prenosnik-ibm-lenovo-3000-c200-174-ghz-tz0azvk
Pač dokupiš še 512MB RAM in je super.Lahko pa kupiš enakega Acerja kot ga imam jaz.Če te kvaliteta ohišja ne moti in imaš raje boljše specifikacije.Če želiš kvalitetno ohišje z slabšimi specifikacijami pa vzami tistega Lenovo.

Je AMD Turion 64 2X dosti hladnejši od Intel C2D ? (splošno gledano)
"veritas vos liberabit"

zcetrt ::

Imam HP 6715b s 2 GHz Turionom in ima procesor pač 35-40 stopinj pri običajnem, nezahtevnem delu. A ventilator se vklaplja kar redno.
4.

Tjclarks ::

Jest bi se pridružu vprašanju od Terasonica++ in sicer o kvaliteti ANNI-jevih prenosnikov, ter me še zanima kaj bi priporočili za ceno okol 1000€, uporabljal bi pa prenosnik za igrce, tud kakšne zmogljivejše če je možno, filme, kako obdelavo slik, ter standardne zadeve.
Se zahvaljujem.

MEDENA ::

V včerajšnjem Merkur letaku je bil 1 dober ACER, samo kaj ko sem letak vrgel stran. Naj nekdo pogleda pa pove model.

našel ACER ASPIRE 5520G

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

Nekako ne bi želel kupiti celeron procesorja... Kakšen pa je tvoj Acer o katerem govoriš?

Kibby ::

Prenosni računalnik ACER, Aspire 5520G

Cena: 899,90 €
Dobava: v dveh delovnih dneh.

Dvojedrni procesor AMD Turion 64 X2 TL56 1,8 Ghz, zaslon 15,4? WXGA ?CrystalBrite? 1.280 x 800, RAM 2 GB, disk 160 GB, DVD+/RW, grafika GF8400MGS 128 MB samostojnega spomina, WEB kamera 0.3 MP, modem, mreža 10/100 in brezžična WI-FI, čitalec spominskih kartic, 3 USB, VGA, PCMCIA tip II, RJ-45, RJ-11, line-in/out, 6-celična baterija Li-ion do 3 h, ?Vista Home Premium?, 2 leti garancije za fizične osebe, 1 leto za pravne osebe.

Kopirano z merkurjeve spletne strani...

MEDENA ::

če pa ne rabite grafične in malo manj diska.

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Sam uporabljam Acer Aspire 5102 ANWLMI. Dokupil sem mu samo 512MB RAM tako, da ima sedaj 1GB.Je super z osnovna opravila, tudi kak tiberium wars deluje gor, visto poganja tekoče.Malo slabše izdelano ohipje pa ne moti pretirano.Pa še poceni je.

http://www.mimovrste.com/artikel/2750048329/prenosnik-acer-aspire-5102anwlmi

jabe ::

Vsi, ki povprašujete po Annijevih računalnikih malo pobrskajte po forumu pod Barebone, HEL 80 in VBI EL 80. gre za eno in isto stvar z drugimi imeni, Anni pa potem še svojo nalepko gor nalima. EL80 je sicer ni najnovejši model, ampak kar se same kvalitete prenosnika tiče, zadeve ostajajo enake. Razlika je zgolj v komponentah notri.

boogle ::

v minhnu majo par hudih ponudb:
http://www.mediamarkt.de/multimedia-pro...
:D

Mamaplata ::

Glede acer 5520G
Včeraj bil v Merkurju in si zadevo ogledal . Ker na žalost računalnik ni bil v delovanju , o tem ne morem dati izjave , me je pa presenetilo ohišje , ki se mi zdi je precej boljše trdnejše od predhodnih acerjev . Tipkovnica se na robovih še vedno rahlo ukrivi pod pritiskom , vendar po moje ni to kak hud problem.
Če ima kdo kaj več podatkov o tem prenosniku , naj prosim napiše svoje mnenje , ker na netu ne najdem nobenega reviewa .
Hvala

Se strinjam ohišje je res presenetljivo dobro glede na prejšnje Acerje žal ga prodajalec v Merkurju ni hotel prižigati.

Če ga je že kdo sprobal v delovanju bi me zanimala glasnost ventilatorjev, gretje, kvaliteta zaslona in kako se obnese kakšen špil mogoče.

Pokritiziral bi mogoče zgornji pokrov, bi lahko bil trši in lepši (manjši robovi) vendar ni sile, za to ceno se ga splača kupit.
"veritas vos liberabit"

Btw: Ima kdo izkušnje z Dell INSPIRON 1520 (mogoče konfiguracija, zaslon, gretje ,glasnost , izdelava je verjetno dobra [občutljivost pokrova?])

hvala
"veritas vos liberabit"

Dro ::

Kaj pa pravite na HP Pavilion
kar dobre se dobi kar ugodno
Kaj menite?

lp

gfighter ::

Sam imam tegale, uvoženega iz Avstrije, po pol leta uporabe sem bolj kot ne zadovoljen, sicer je že bil na popravilu (crknila plata), ampak servis se je izkazal. Drugače je kar spodoben stroj, nadomesti neko mid-range namizno kišto, se pa seveda tudi precej greje. Sam imam ob zahtevnih opraviih vedno podloženega tako, da ima ventilator dovolj zraka. Pri dveh diskih pogrešam še možnost raida v biosu, za filme je super, priložen daljinec pomaga, kvaliteta izdelave ohišja je še kar na nivoju, mi je pa že od začetka všeč sam design.Če te ne moti nemška tipkovnica in avstrijski servis, je za to ceno pomojem dober nakup.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

madebenc ::

Kaj pravite na ta HP

Izgleda v redu? Ne rabim kakšnega zahtevnega, a je cena ob taki konfiguraciji dobra?
A mislite, da bo visto poganjal popolnoma tekoče?

Mogoče kdo ve, kako je z dokupom garancije v enaA (recimo, da bi vzel še za 1 leto)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madebenc ()

fctirol ::

Pri tem HP-ju dobiš še zraven Office (Office 2007 Rea). Sicer ne vem, kaj pomeni ta "Rea".
.

mtlebar ::

Ta HP je OK. Ne vem pak, če je baterija najbolj vzdržljiva.

Pri tem HP-ju dobiš še zraven Office (Office 2007 Rea). Sicer ne vem, kaj pomeni ta "Rea".

Najbrž je preizkusna verzija.

Na tej strani sem našel tole: Opomba: Prenosnik nima možnosti za docking station!
Ne vem, kaj naj bi to pomenilo...?

buttcrack ::

google for docking station pa boš...

SynTax64 ::

Naletel sem na eno zelo zanimivo primerjavo dveh prenosnikov:

6710b

ali

6710s

Dajte mi povedat zakaj je takšna razlika v ceni glede na to da je konfiguracija bržkone skoraj identična(model S ima 1×več RAM-a).8-O

celestina ::

Prvi ima moznost vecje resolucije ekrana.
AMD Brisbane 3600+ @3120Mhz, Club3D 8600GT @ 860/1860, 2GB D9GMH @ 1000Mhz

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač ::

Neprimerno boljši zaslon pri b modelu.
Everybody lies!

Zheegec ::

In boljše ohišje, boljši monitor, več priključkov, Vista Business.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kapNemo ::

Tudi jaz si kupujem prenosnika. Namesto, da bi vas spraševal v smislu: Kaj za vraga si naj kupim?, sem malo pogledal po temah in sem ugotovil, da je veliko ljudi zelo zadovoljnih z HP nx9420 modelom. Jaz pa sem se bolj ogrel za HP nc8430. Kaj bi mi lahko kdo dal kako primerjavo med tema dvema, ker se mi zdi, da je nc8430 boljši, vendar skoraj nič omenjen.
In ali je pametno počakat še kakšen mesec, da se znižajo šole, ker se začne šola.

Tnx

kapNemo ::

Se opravičujem

... da se znižajo cene(ne šole):))

Se pravi,da je boljše kupiti "b" serijo prenosnikov tega proizvajalca?

Tim Burton ::

Oznaka S pomeni standard, oznaka B business, oznaka P professional in oznaka W workstation. Seveda je bolša serija b, kot pa s, še boljša je p in najbolša w.

:\ tko nekek to je zdej po novem.

TNX, cerber1987 za podrobnejšo obrazložitev

boogle ::

Sam lahko tudi pohvalim nx9420, ga imam od novega leta in 17' zaslon seka.

Kak se pa odnese kaj nx7300 model,napram modelu 6715s?
(predvsem me zanima kvaliteta ohišja ter zaslona)

Prosim za nasvet in vaše izkušnje.... razmišljam o nakupu Dell insoirion 6400 (0124), ki ga ponujajo za 890€. Za to ceno se mi zdijo njegove karakteristike čisto spodobne:
Karakteristike :
Zaslon: TrueLife 15.4 " 1280 x 800 pik
Procesor: Intel Core Duo T2250 1.73 Ghz 533 Mhz 2 MB, Intel 945GM
Spomin: 2 x 1024 MB 533 Mhz DDR2
Trdi Disk: 120 GB 5400 obratov / minuto SATA
Optični pogon: 8 x DVD+/-RW z možnostjo dvoslojnega zapisovanja
Grafika: Integrirana Intel Media Accelerator 950 Do 224 MB dodeljenega spomina
Mreža/Modem/Wireless: Mrežna kartica : 10/100 Mbps, Brezžične povezave : Dell Wireless 1390 802.11b/g, Bluetooth, Modem : Notrajni analogni 56K
Zvok: Integrirana AC97, Stereo
Priključki: 4 x USB 2.0, 1394 firewire, RJ-11, RJ-45, VGA, S-Video, 5v1 čitalec kartic, 1 x Express Card, izhod za slušalke in mikrofon
USB/Firewire: 4 x USB 2.0
TV-Izhod: S-Video
Dimenzije/Teža: 3.6 x 35.4 x 26 cm, Teža : 3 kg
Programska oprema:

Baterija: 6 celična Li-Ion Do 4 ure
Dodatki: Varnost : Zatič za ključavnico
Garancija: 12 mesecev

Zanima me tusi kvaliteta servisa za del....
Hvala za vaš pomoč!
««
85 / 670
»»