» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
83 / 670
»»

Ice-Heki ::

Še moje vprašanje:

Kupujem svoj prvi prenosnik, v rangu nekje do 1000 €.
Namenjen bo predvsem službeni rabi (spletno programiranje - programska oprema Macromedia DW, Photoshop, Office za Win XP - Vista mogoče čez kakšno leto) ter veliko brskanja po spletu :))
Domači uporabi bo namenjen bolj malo - predvsem za pisanje poročil - Office, igranje igric pa zelo malo (občasno kakšen Quake 3 Arena, COD2), občasno MSN in še manjkrat pa gledanje kakšnega filma.

Moje želje / vprašanja:
- absolutno mora imet DVI izhod, da lahko nanj priklopim še dodaten LCD zaslon
- rad bi, da je HP (mogoče kdo lahko pove zakaj ne bi kupil HP prenosnika - kak razlog razen cene?)
- 1 - 2 GB RAMA
- vsaj 100 GB diska
- grafična kartica (tukaj se zatakne: vsi ki sem jih gledal imajo po večini integrirane ... mislite da bo dovolj za moje potrebe?)
- vsaj 15,4 ekrat (lahko tudi 17 ... samo kako pa je s prenašanjem prenosnika s 17'' ekranom? je težak?)
- po defaultu vgrajen WiFi in bluetooth

Vesel bi bil, če bi mi svetovali kaj sploh potrebujem? Kje naj svoje želje "zmanjšam" in kje povečam?

Zheegec ::

Načeloma kakšen NX7400 ali 6715B + dock station (DVI).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

parasit ::

Težko boš našel kak prenosnik z DVI, hmmm.... Drugače ti svetujem tega HP-ja 6715b, kar orenk zadeva, v osnovi 2gb rama, grafika solidna x1250 do 512mb, 160gb diska, pa še kompelt vse ostalo, razen DVI-ja. Za to pa si omisliš docking station, kot ti je že svetoval ALIEn3001.

Cena za ta model je po moje zelo, zelo ugodna.

P.S. Zakaj HP? Ker je Brand, ker je % pokvarljivosti zelo majhen, ker so komponente kvalitetne, enostavno, ker je HP :) .

Upam da se boš dobro odločil. Če že ne HP vzemi Toshibo ali Lenovo IBM.
To je to!

Pa zelo pametno je seveda vzeti podaljšano garancijo (cca 140€).
Janez Janša, 29.04.2014

Se strinjam, pol si brez skrbi csaj 3 leta.
To je to!

Fr33man ::

Torej sem opazil malo pozno tvoj post, ampak kolikor je meni znano, bo v Italiji osnovna verzija dotičnega prenosnika stala nekaj manj kot 2000€. Sicer tudi jaz ga mam namen kupit, vendar s konfiguracijo 2 Giga ramov...

Ja valda (sprašujem za serijo p ne w:D ). A mogoče veš kaj bo vključevala osnovna izvedba? K js sm najdu sto miljon nekih varjant. Sm to mi ni jasn, zakaj kr 2000 evrov, če so ble 99% špekulacije da bo koštala osnovna verzija med 1400-1600$ (evrov).

Hvala, grem sedaj malo pogledat da vidim kakšen je, pa kaj vse ima ...
Čeprov mi je NX7400 skor bolj pri srcu :)

Aja, kaj je dock station?

Ice-Heki: 6715b TL60 ima super ekran, že zaradi tega je vreden svojega denarja. Dock station pa je:

Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Zheegec ()

mmaestro ::

Če si že bolj privrženec intla ti bo mogoče tut 6710b všeč, ima resolucijo 1680x1050 tako kot 6715b medtem ko ima nx7400 resolucijo 1280x800. Odvisno kaj ti bolj odgovarja.

LP

CyberAD ::

zadnje čase ne spremljam več tako redno te teme, vendar pa me zanima, če se že kaj pojavljajo go 8xxx grafe v laptopih?

Jaz sem ga videl do sedaj še samo pri tem Acerju in sicer ima 8600GT
To je to!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: parasit ()

mmaestro: to je čisto isti prenosnik kot 6715b TL60, samo da ima Intel proc in pa manj RAM in višjo ceno... waste of money.
Janez Janša, 29.04.2014

mmaestro ::

ALIEn3001: ja saj vem, saj sem rekel, da če je privrženec intla, ker pač nekateri nočejo kupit AMDja pa če je waste of money al pa ne.

Olajuwon ::

Ja valda (sprašujem za serijo p ne w ). A mogoče veš kaj bo vključevala osnovna izvedba? K js sm najdu sto miljon nekih varjant. Sm to mi ni jasn, zakaj kr 2000 evrov, če so ble 99% špekulacije da bo koštala osnovna verzija med 1400-1600$ (evrov).

stric google rad pomaga veš...0:)

Ne nism zamešal p z w :| , na eni italjanski spletni strani je pisalo da bodo osnovne 8710pje dilali po 1650€ brez DDVja |O
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Olajuwon ()

AceD ::

Jst mam eno vprašanje glede Viste: če kupim nov prenosnik, ki že ima naloženo Visto, a potem dobim zravn tud dvd z Visto, da lahk naredim clean install? Pa kakšna je ta Vista - a jo lahk tud na katerm drugem compu instaliram al je vezana na določen model laptopa? (Zanima me iz praktičnega vidika, ne pravnega:D)

Brainstorm ::

Kje pa zdej dobit novga mobilniga catalysta k star link ne dela več Mobilecatalyst

Ker če grem na Support driver mi zateži da si morem prej inštalirat Installation Verification Software, ki pa zmeraj svojeglavo trdi, da moja strojna oprema ni združjiva s temi driverji in ne dovoli inštalacije, čeprav je, ne vem ni mi jasno kaj si to neki namišljuje ta verifikacija.

nurmaln ::

@AceD

Medija z operacijskim sistemom običajno ne dobiš več (možno da kakšni proizvajalci še prilagajo ampak praviloma pa ne).

Kaj pravite na tegale: HP

sychop ::

jz pa se odločam za nakup prenosnika kot nadomestek za pc.
uporablju bi ga za surfanje po netu, mal msn, filme pogledat (vem da je za to dobr 17" sam nočm tok ogromnega ;), malo eksperimentiranja u photoshopu. pa za igrce ja.mene zanima kako grafo more met da bi delale tud igrce k so mal bl zahtevne (prihajata nfs:pro street pa gta IV) naprimer cmr:dirt.
ta bi bil kr primeren sam ne vem kako je z grafično karico:
toshiba
a predlagate še kaj podobnega? cena pa... jah do nekje 950€ max

billgates ::

Ta k si ga predlagal za gaming ne bo ravno, ker je grafa bolj švoh. Mene pa zanima, če lahk kje v sloveniji dobiš posamezno grafo za prenosnik. Namreč moj frend bi ga rad nadgradil pa ne ve, kje bi se dalo posebi grafo dobit.

No v glavnem, na splošno bi rad vedo, kje se da dobit posamezne komponente za notebooke.:D

hvala:) kaj bi pa ti predlagal za to ceno, z malo bolš grafično?

Predlagam kašnega manj znane firme, dobiš bolšo grafo za isti denar, pa kupiš še grancijo zraven. V anni imajo prenosnik z grafo nvidia 8600, bolj priporočam tega. Zunaj pa so že tudi nvidia 8700 grafe pa pri ati-ju pa je najbolša 2600xt. Tak da bi na tvojem mestu največ dal na te stvari:procesor, obilo rama(2gb) pa novejšo grafično(najbolj se izogobaj tega kjer piše GMA in intel;najbolše je le nvidia Go! in Ati, vendar se izogni xpress 200M in podobno, glej take, ki imajo imena kot grafe za namiznike). Procesor je pa zdaj najbolša izbira kakšen core 2 duo in pa centrino duo. Samo mora bit pa obvezno dvojedrni procesor.

Zgodovina sprememb…

hvala za podroben odgovor:D a maš slučajno kak link do kakga k bi ustrezal tem kriterijem?

AceD ::

nurmaln: hvala :)

Ponavadi notesnika točno po svojih željah ne moreš dobt. Js bi na tvojem mestu kupil barebone prenosnik in potem dodal procesor, ram, disk ter dvd enoto pa bi zraven gledal, da se da vgradit dodatna grafična.

A ve kdo mogoče kje dobit komponente za notebok, konkretneje proce in grafe?

buttcrack ::

za tvoje zahteve je tale z 2GB rama več kot odličen...

billgates hvala za predlog, bom premislu ;)
@butch3r: a ti to meni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sychop ()

Morda se ti še res najbolj splača anni hel 80-3, pa naj ti dajo z grafo 8600 namesto 7600.

no ja. anni - to sami sestavljajo tam ane? kako se pa to kaj obnese? jaz sem slišal da ni glih dobro od teh naših firm k sestavljajo compe kupovat. je pa res dobra ponudba ja ;)

buttcrack ::

@butch3r: a ti to meni?

se opravičujem zaradi nejasnosti...

komentar: za tvoje zahteve je tale z 2GB rama več kot odličen...

je bil namenjen Ice-Hekiju

globe ::

kaksen ekran ma tale hp? ma istega kot zgoraj omenjeni 6715?

Kibby ::

Saj ti vse lepo pise... poglej se enX...

zcetrt ::

Ne. Manjša ločljivost in bleščeč.
4.

Modri dirkač ::

A je kakšna bistvena razlika med

Patriot 512 MB DDR

Kingston 512 MB DDR

oziroma a kdo ve kje dobit kaj podobnega? Lahko tudi 1GB, samo da je navaden DDR.

Ima BigBang kaj na zalogi?
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

S serija takšnih ekranov seveda nima. Razliko si lahko greš pogledat, v BB Giga (bivši bof) sta oba prižgana.
Janez Janša, 29.04.2014

no ja... bom pa tko vprašal: kaj predlagate do nekje 950€ s čim boljšo grafo?
pa tud to me zanima kako se obnesejo anni-jevi laptopi, če ima kdo izkušnje z njimi ;)

RedDeath ::

Mene zanima če kdo slučajno ima kake izkušnje pri nakupovanju prenosnikov v Ameriki, če se plača carina in kolko se plača in če se da tudi garancijo vnovčit pri nas,recimo pri generalnemu uvozniku od Asusa Slovenija?

Kupu bi prenosni od Asusa G2s, ki stane v Ameriki 1600 EUR in ima monitor wuxga 1920x1200 in še segate momentus 160GB 7200.2, v Evropi pa se ga da samo dobit z monitorjem wxga 1400x1050 in počasnejšim diskom in pa stane 1800 do 2000 EUR.

Na notebookreview sem bral, da ta monitor z bolšo resolucijo ima dosti lepšo sliko, kontrast, barve, itd.

mrezna ::

Ker mi je crknu moj primarni računalnik (PC) sem se odloču, da grem sedaj v "laptop" vode. Zanima me laptop, ki je v prvi vrsti namenjen web devolopment (php, zend studio, photoshop, firefox+ostali browserji, to je pa vbistvu vse kar rabim na računalniki). Zanima me tudi ali obstaja kakšen laptop, da bi podpiral še priklop dveh monitorjov ker sem nekaj časa nazaj nabavil (ne tok dolgo nazaj:)) 22" 226 BW in bi jih rad tut z prenosnikom ko bom doma izkoristil.

Pri macu sem opazil da podpira # DVI izhodni priključek, # VGA izhod z uporabo priloženega DVI to VGA adapterja, ampak me zanima, če je kdo to že imel oz. pretestiral, da zadeve res deluje z tremi monitorji?

EDIT: Se splača bolj 17" ali 15" monitor?

Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mrezna ()

miha22 ::

Mac deluje z 2 monitorjema. Na dvi vhod lahko priključiš vga adapter po želji, nista pa to ločena izhoda (torej hkrati dvi in dvga).

Hei ... gre se za tole: HP prenosnik CQ NX7300
Še tole me zanima:
Tale prenosnik ma samo 1 vga izhod ... in predvidevam, da to pomeni, da lahko nanj priklopim samo 1 zunanji monitor in imam nato samo 2 zaslona (od prenosnika 15ko in eno mojo 17ko ...)
A se da na kakšen način / z adapterji, pretovniki tole nardit tko, de bi sem prklopu še enga 17ko?
Mah sej vem, mal sm se razvadu met tok ekranov okol sebe :)

JurijTurnsek ::

mrezna: če boš priklaplal na 22' monitor se ne splača met 17' prenosnika...
http://www.slatnaskejta.com

Ice-Heki: točno to hočem jest naredit, torej 15 ali 17' od prenosnika, potem pa še dva dodatna 22' ko bom doma, v službi pa pač samo ekran od prenosnika, zato me je zanimalo, če mac podpora dva HKRATI priklopljena monitorja, ampak zgleda da ne kot pravi miha22, torej a sploh ker prenosnik podpira to?

Edina rešitev je potem zgleda tole:
http://www.tomshardware.com/2006/03/29/...

... sam je problem, ker vse skupaj zgleda to kot en velik monitor v OS.

EDIT, KoRnholio8:
Ker je potem prenosnik tolko manj prenosljiv al zakaj..., če mi lahko malce več poveš, ker nimam nekih izkušenj z prenosniki.

EDIT:
Našel še tole http://www.villagetronic.com/vtmd/faq.h..., zna bit kul

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mrezna ()

mile ::

ima kdo/je testiral 6710b

je glasnost res problem?

http://forums1.itrc.hp.com/service/foru...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mile ()

mainman ::

Nimam modela, ki si ga navedel, imam pa nc8430, ki je predhodnik.

Kolko sem bral je problem v tem, da ne pade frekvenca procesorja pod 1.6GHz. Santa Rosa platforma ima minimalno frekvenco 800Mhz. Prejšnja platforma pa 1GHz.

Pri meni je bil nc8430 na začetku tudi dokaj glasen in se je ventilator nonstop zaganjal saj je grafični čip delal na maksimalni frekvenci. Po reinštalaciji gonilnikov za grafično je problem izginil. Dodatno sem namestil še Notebook Hardware Control kjer se da nastaviti hitrost ventilatorja in še miljon drugih stvari in zdaj je tako, da je disk glasnejši kot ventilator. Ventilator se sliši le ob večji obremenjenosti in zagonu Windowsov. Računalnik primarno uporabljam za razvoj, igric ne igram.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mainman ()

Hm, če bi združil dva monitorja, da bi nastal en velik, pri meni ne pride v poštev, ker sta fizično oddaljena 30 cm in jih ne mislim dati skupaj, ker se mi podre sistem na mizi.

Sicer zgleda slikca na Tomshardware zelo zanimiva, mogoče bi taka zadeva prišla prav v službi, kjer sta ekrana skupaj (samo kaj ko ima vsak ekran po 5 cm rob, ker sta še "tadebela").

Mogoče kdo ve, kako je pri tem z obremenitvijo grafičnih kartic? Bi tako rešitev kot je predstavljena na Tomshardware moj prenosnik zmogel?

Ich-hecki: Tam je lista supported laptops, pa poglej če podpira, če podpira potem ti bo delov.

labtec ::

Pozdravljeni.

Ima kdo Fujitsu Siemens Amilo Pro 3525 model prenosnika? Kako se obnese in ali se ga splača kupiti za poslovno rabo?

Hvala za odgovor in lp

Boomer ::

Pozdravljen,
se odločaš za TALE prenosik? Sem gal imel za 15 minut, pa me ni preveč prepričal. Na tvojem mestu bi raje gledu po modelih z 1x 1GB ali 2x 1GB rama, saj ga pri visti nikoli ni preveč:D. Poglej si še mal ponudbo HP-jov. Recimo tale?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boomer ()
««
83 / 670
»»