Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

ronaldo ::
parasit: Bo vredu za vsa opravila ki si nastel, graficna je tudi vredu za kaksno igro. Cena pa tudi ni pretirano visoka za Sony. Edina slaba stvar ki jo vidim je le garancija ki je 1 leto.

simplem ::
Ok eno vprasanje, ki se tice prenosnikov z vecimi diski - mi lahko en tako enostavno razlozi kaj sploh pomeni RAID 0 in kaksne +/- ima to, ce das diske v RAID 0 polje?
Lp!
Lp!

mtosev ::
Mass pol rad mirroing in ce ti en disk crkne nebos izbugil podatkov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

MAX34216 ::
eno vprašanje za lastnike Pavilionov:
a imajo ti modeli spredaj tist "gumb" k se zahaklja ekran? ali ob odpiranju ekrana ni potrebno nč stisnit?
po vaših izkušnjah, je to slabost?
a imajo ti modeli spredaj tist "gumb" k se zahaklja ekran? ali ob odpiranju ekrana ni potrebno nč stisnit?
po vaših izkušnjah, je to slabost?

Matek ::
simplem, mtosev nima prav.
Raid 0 se imenuje striping, pomeni pa, da na dva diska naenkrat zapisujes datoteke in s tem (teoreticno prepolovis) zmanjsas cas, potreben za zapisovanje, torej izboljsas performanse diska. Majhno tveganje, ki obstaja pri tem, je to, da ce ti eden od diskov crkne, bos ostal brez vseh podatkov.
Vec o RAIDu.
Raid 0 se imenuje striping, pomeni pa, da na dva diska naenkrat zapisujes datoteke in s tem (teoreticno prepolovis) zmanjsas cas, potreben za zapisovanje, torej izboljsas performanse diska. Majhno tveganje, ki obstaja pri tem, je to, da ce ti eden od diskov crkne, bos ostal brez vseh podatkov.
Vec o RAIDu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()

mtosev ::
Raid 1 je mirroring ce ni 0 ne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

Matek ::
Tako pa ze, ja. Imas vse razlozeno na wiki linku, ki sem ga podal v prejsnjem postu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

mrhowinar ::
@MAX - pavilion serije 6xxx nima "kljukic" za zahakljat ampak samo neke magnete...serija 9xxx (17") pa ima "kljukice"!
Jst mam pa vprašanje glede zvočne kartice...mam laptopa (pavilion 9075) in Intel HD Audio zvocno kartico...kupil sem zvocnike Logitech z2300 in me zanima ce bi bilo pametno nabavit eno zunanjo zvocno...bi se poznala razlika!? Ce da, ali bi blo dovolj kupit Creative SB Live na USB, ali bi za opazno razliko moral uzet Audigy NXe?!
lp,
m!
Jst mam pa vprašanje glede zvočne kartice...mam laptopa (pavilion 9075) in Intel HD Audio zvocno kartico...kupil sem zvocnike Logitech z2300 in me zanima ce bi bilo pametno nabavit eno zunanjo zvocno...bi se poznala razlika!? Ce da, ali bi blo dovolj kupit Creative SB Live na USB, ali bi za opazno razliko moral uzet Audigy NXe?!
lp,
m!

acerAspire ::
Mene pa zanimata dve stvari. In sicer, kaj mislite o teh Sony-jih N11S, belo-srebrno ohišje (ala powerbook), je dobro ali slabo, saj se je meni, ko sem ga pogledal od blizu zdelo zelo nekvalitetno, pa sem sam trenutno, po mnenjih večine tukaj, na veliko slabšem ohišju od Acerja. Meni se zdi to od Acerja veliko kvalitetnejše.
No, sedaj pa še druga stvar. Kupujem drugi prenosnik, mislim da bo kar Lenovo, in ne vem v čem je razlika med prenosniki Lenovo IBM N-verzijami in Lenovo IBM Thinkpad verzijami. Cene so na podobne specifikacije (ali enake) pri Thinkpad modelih precej višje. Je razlika samo v ohišju, Thinkpad modeli imajo drugače pritrjen monitor in napis IBM, ali tudi še kje drugje. To je vse kar je razbrati iz slik. No, če kdo ve kaj več, naj prosim napiše razlike med tema dvema verzijama Lenovo prenosnikov. Vprašanje pa imam tudi glede monitorjev, če so v obeh modelih ti svetleči (ala Acer CrystalBrite) in kako je z njihovo kvaliteto.
No, sedaj pa še druga stvar. Kupujem drugi prenosnik, mislim da bo kar Lenovo, in ne vem v čem je razlika med prenosniki Lenovo IBM N-verzijami in Lenovo IBM Thinkpad verzijami. Cene so na podobne specifikacije (ali enake) pri Thinkpad modelih precej višje. Je razlika samo v ohišju, Thinkpad modeli imajo drugače pritrjen monitor in napis IBM, ali tudi še kje drugje. To je vse kar je razbrati iz slik. No, če kdo ve kaj več, naj prosim napiše razlike med tema dvema verzijama Lenovo prenosnikov. Vprašanje pa imam tudi glede monitorjev, če so v obeh modelih ti svetleči (ala Acer CrystalBrite) in kako je z njihovo kvaliteto.

Bajista ::
Jaz se tudi odločam za nakup:
HP PAVILION G3050EA 1106CZ MAER
Prozessortyp: Intel Core Duo T2050
Prozessor-Taktfrequenz: 1,6 GHz
Festplattenkapazitãt: 120 GB
Arbeitsspeicher: 1024 MB DDR-2-RAM
Bildschirmgröße: 15,4 Zoll
Bildschirmauflösung: 1280 x 800
WLAN integriert
Grafik: on Board mit max. 128 MB
USB Anschlüsse: 2x 2.0
Sound: 16 bit
weitere Anschl.: Modem, TV-Out, VGA
Gewicht (inkl. Akku): 2,9 kg
Netzwerkanschluss (LAN)
Cena je 799€ v MediaMarktu. A je to kul za ta denar? ali se res splača počakati kak mesec? Vem, da cene tako ali tako padajo, je pa vprašanje če se bodo Core 2 duo res pocenili, da bodo cca 800-900€? Rabim ga predvsem za internet, glasba, filmi, kak glasbeni program, pač nič zahtevnejšega.
Thnx!
HP PAVILION G3050EA 1106CZ MAER
Prozessortyp: Intel Core Duo T2050
Prozessor-Taktfrequenz: 1,6 GHz
Festplattenkapazitãt: 120 GB
Arbeitsspeicher: 1024 MB DDR-2-RAM
Bildschirmgröße: 15,4 Zoll
Bildschirmauflösung: 1280 x 800
WLAN integriert
Grafik: on Board mit max. 128 MB
USB Anschlüsse: 2x 2.0
Sound: 16 bit
weitere Anschl.: Modem, TV-Out, VGA
Gewicht (inkl. Akku): 2,9 kg
Netzwerkanschluss (LAN)
Cena je 799€ v MediaMarktu. A je to kul za ta denar? ali se res splača počakati kak mesec? Vem, da cene tako ali tako padajo, je pa vprašanje če se bodo Core 2 duo res pocenili, da bodo cca 800-900€? Rabim ga predvsem za internet, glasba, filmi, kak glasbeni program, pač nič zahtevnejšega.
Thnx!

Bajista ::
No ja, saj vem.
Rekel sem si, da ne dam več kot 800€ in sprašujem za mnenje. Če bo lepo delalo se bo hitro našel gor kakšen Reason ali Cubase....

Spiko ::
Če se komu lih da, jst sm že mal zmešan, od te ponudbe
tko da mi prosim mal svetujte..
Uglavnem, na koncu izbiram med temdvema:
Dell 6400 INSPIRON
1.83GHz, Core2 Duo, T5600 FSB 667MHz, Intel 945, L2 2MB
1GB, 667MHz, DDR2
120GB, SATA, vrt.5400min-1
graf. int.Intel 950 do 224MB
1280x800, 15.4'', TrueLife
DVD±RW DL zap., BlueTooth, FW, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit, 56k modem, Lan 100Mbit, VGA
Windows XP home
3.0 kg
ta mi ma plus da je hitrejši proc, ampak bi raj mel `alternativno` znamko. Mi je pa minus grafika, za katero vsi pravjo naj se je ognem.
Drugi je pa:
HP NX6325 EY350EA
1.6GHz, AMD Turion 64 X2, TL-52 Amd Hyper Transport, Ati Xpress 1150, L2 2x512kB
1GB, 667MHz, DDR2
100GB, vrt.5400min-1
int. Ati Xpress 1150 do 128MB
1400x1050, 15''
DVDRW DL zap., čit.kart., Bluetooth, FireWire, Gigabit Lan, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit, 56k modem, Port replikator, TPM varnostni čip, VGA, biometrični čitalec prstnih odtisov
Windows XP Home
2.72 kg
Ta mi je pa boljši zarad grafike, ki je baje malce boljša od intela, pa večjo resolucijo ma, pa ta TPM čip, pa bolj trpežno ohišje.
Obadva staneta 1/4 miljona sitnih, pa ne morm nobenga s FreeDosom dobit oz brez OS :(
Zdej če je več kot ene 25% razlike v hitrosti proca, bom vzel intela, ampak med točno tema čipoma ne najdem primerjave.. Ponavad delajo sam med enmu intelam s 4mb L2 cachea pa ML-32 al pa kej takega, kar ni lih fer IMO..
Če med grafiko tut ni velik razlike bom spet vzel dell-a - Več kot kdaj kak carbon ne mislim špilat, pa mi je precej vseen če je low-q sam da ne šteka.
Uglavnm PC bom rabu za pisat HTML pa kompajlat .NET pa gnov bo Seti@Home, kadar bom pa šminkaru pred sošolkami bo pa slackware gor. Pa občasno igrce v stilu WoW, America's Army, Civ 4, NFS, UT, Quake 3 Arena
Pa a tisti lock pr HPjih je za kej, al se ga da đabe skrekat?
Aja, če bi šlo iz mojga žepa bi si kupu rabljenga core duo al pa turiona navadnga, ampak starci pravjo, da rabim laptop za faks, pa da mi sponzorirajo 200k
tko da si mislm ga vsaj za ene 3 leta kupit.

Uglavnem, na koncu izbiram med temdvema:
Dell 6400 INSPIRON
1.83GHz, Core2 Duo, T5600 FSB 667MHz, Intel 945, L2 2MB
1GB, 667MHz, DDR2
120GB, SATA, vrt.5400min-1
graf. int.Intel 950 do 224MB
1280x800, 15.4'', TrueLife
DVD±RW DL zap., BlueTooth, FW, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit, 56k modem, Lan 100Mbit, VGA
Windows XP home
3.0 kg
ta mi ma plus da je hitrejši proc, ampak bi raj mel `alternativno` znamko. Mi je pa minus grafika, za katero vsi pravjo naj se je ognem.
Drugi je pa:
HP NX6325 EY350EA
1.6GHz, AMD Turion 64 X2, TL-52 Amd Hyper Transport, Ati Xpress 1150, L2 2x512kB
1GB, 667MHz, DDR2
100GB, vrt.5400min-1
int. Ati Xpress 1150 do 128MB
1400x1050, 15''
DVDRW DL zap., čit.kart., Bluetooth, FireWire, Gigabit Lan, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit, 56k modem, Port replikator, TPM varnostni čip, VGA, biometrični čitalec prstnih odtisov
Windows XP Home
2.72 kg
Ta mi je pa boljši zarad grafike, ki je baje malce boljša od intela, pa večjo resolucijo ma, pa ta TPM čip, pa bolj trpežno ohišje.
Obadva staneta 1/4 miljona sitnih, pa ne morm nobenga s FreeDosom dobit oz brez OS :(
Zdej če je več kot ene 25% razlike v hitrosti proca, bom vzel intela, ampak med točno tema čipoma ne najdem primerjave.. Ponavad delajo sam med enmu intelam s 4mb L2 cachea pa ML-32 al pa kej takega, kar ni lih fer IMO..
Če med grafiko tut ni velik razlike bom spet vzel dell-a - Več kot kdaj kak carbon ne mislim špilat, pa mi je precej vseen če je low-q sam da ne šteka.
Uglavnm PC bom rabu za pisat HTML pa kompajlat .NET pa gnov bo Seti@Home, kadar bom pa šminkaru pred sošolkami bo pa slackware gor. Pa občasno igrce v stilu WoW, America's Army, Civ 4, NFS, UT, Quake 3 Arena
Pa a tisti lock pr HPjih je za kej, al se ga da đabe skrekat?
Aja, če bi šlo iz mojga žepa bi si kupu rabljenga core duo al pa turiona navadnga, ampak starci pravjo, da rabim laptop za faks, pa da mi sponzorirajo 200k

Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spiko ()

miha22 ::
Če boš take igrce gor laufal ti pomoje ne intel 950 ne ati 1150 ne bosta dovolj..... Jaz sem kupil tega dell-a pred 3 tedni in sem zelo zadovoljen. Res je da je malenkost debelejsim se pa odkupi s tisino (je tisji kot hp) + integrirana grafika pomeni daljo dobo trajanja baterije.

Spiko ::
Citat od CWIZO:
Da ni to tisti Windows bug? tale -> http://www.computerworld.com/securitytopics/security/story/0,10801,108826,00.html?source=x73
Na HPjevih forumih sem našel rešitev za tisto piskanje, ki se pojavi ob priklopljeni(h) USB napravah in ko prenosnik laufa na baterije.
Da ni to tisti Windows bug? tale -> http://www.computerworld.com/securitytopics/security/story/0,10801,108826,00.html?source=x73
An unfixed bug in the Universal Serial Bus driver of Windows XP Service Pack 2 causes a notebook's battery to drain faster than usual when there is a device connected to its USB port, Microsoft Corp. confirmed today.
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

mirkuma ::
Citat od CWIZO: Na HPjevih forumih sem našel rešitev za tisto piskanje, ki se pojavi ob priklopljeni(h) USB napravah in ko prenosnik laufa na baterije.
Lahko das prosim povezavo do omenjene resitve na HP forumu!
Hvala!
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

CWIZO ::
Nimam več linka. Sej sem napisal tisto akr je tam on povedal kaj je treba narediti.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

AceD ::
Tudi jaz kupujem prenosnik za dobrih 1000 eur, uporabljal ga bom večinoma za net pa kak film mislm kdaj pogledat (doma mislim imeti priključen zunanji 19'' lcd) + programi, ki jih nameravam uproabljat: Office progiji, Photoshop, Illustrator, kak 3D modelirni prog., igre bolj poredko.
Tehle 5 je prišlo v ožji izbor:
Acer Aspire 5633WLMi+
Fujitsu Siemens PA1510 amilo
Acer Aspire 5112WLMi
Asus A6JC-Q176M
Asus A6TC
Kaj od izbranega (ali pa tudi kakega drugega) mi predlagate?
Zanima me tudi, kje se da v živo vidit kakšen Asusov notebook.
Tehle 5 je prišlo v ožji izbor:
Acer Aspire 5633WLMi+
Fujitsu Siemens PA1510 amilo
Acer Aspire 5112WLMi
Asus A6JC-Q176M
Asus A6TC
Kaj od izbranega (ali pa tudi kakega drugega) mi predlagate?
Zanima me tudi, kje se da v živo vidit kakšen Asusov notebook.

osama ::
Kaj pa tele Acer, sicer res da ma mal star procesor, samo je pa grafična kar dobra...
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=E...
Zanima me tudi, kje se da v živo vidit kakšen Asusov notebook....odvisno iz kje si?

osama: Huh, pentium M se mi zdi že kar star, sploh ker kupujem prenosnik vsaj za nekaj let.
Sem pa iz Lj.
Sem pa iz Lj.

osama, hvala, bom šel pogledat. :)
Še kakšno mnenje glede zgornjih 5ih compov?
Opazil sem, da Asusova nimata SATA diskov - koliko se v resnici pozna razlika v hitrosti med SATA in ATA diski v prenosnikih?
Še kakšno mnenje glede zgornjih 5ih compov?
Opazil sem, da Asusova nimata SATA diskov - koliko se v resnici pozna razlika v hitrosti med SATA in ATA diski v prenosnikih?

gfighter ::
Kaj pravite na HP pavilion dv9037ea za 915€. Se vam zdi dober nakup, so znane kakšne večje napake z njim? Kolikor gledam je konfiguracija spodobna, zanima me, kakšna je kaj kakovost izdelave...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

KontraCepec ::
Če se ti zdi zaslon na FE31B katastrofa potem ne vem če boš našel ekran po tvoji meri. Namreč X-Black z Dual Lamp ima le nekoliko (recimo 5% manj odboja, je nekoliko bolj svetel in črna je bolj črna). Ima pa serija FE31M in Z neenakomerno osvetljen zaslon, navadn X-Black pri FE31B je zelo lepo enakomerno osvetljen.
Pri mojem FE31B je bil ekran zelo zelo neenakomerno osvetljen. Lučka na spodnjem robu je zelo sekala ven. Najbolj pa me je motil totalno zanič vertikalni vidljivostni kot. Nikakor nisem mogel nagnit ekrana tako, da bi dobil enakomerno črno povsod (zaradi kota, ne osvetlitve).
FE31M pride v sredo in ga grem najprej pogledat na Ptuj. Če ne bo v redu sem povedal, da ga ne bom vzel in niso nič komplicirali. Vsaka čast trgovini, res.
Zaslon na svojem FE31B sem primerjal z zaslonom Vaiota FS, ki je predhodnik FE. In tam ekran res seka. Osvetlitev čisto enakomerna, kot gledanja brez odklonov barv do 45 stopinj od horizontale. Je pa dual lamp.
Krijejtiv

Jackass ::
KontraCepec: To je pa res. Serija FS je veliko bolj natančno izdelana kot FE. Tudi tipkovnica je boljša in se ne upogiba tako kot pri FE. Js sicer ne vem kater model sem gledal (ali Fe31B ali H), ampak se mi je zdel zaslon enakomerno osvetljen. Seriji M in Z imata pa na spodnjem delu zaslona totalno neenakomerno osvetljen zaslon.
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

FSji so res fenomenalni. Ti FEji se mi zdijo proti njim bolj plastikfantastik. Tudi pri mojem FE31B, se je tipkovnica zelo zelo upogibala na desni strani. Pri FS pa je povsod, kot da je postavljena na skalo.
Kot pravim, kak FS me ful mika. To so super kvalitetni prenosniki, vendar je res vprašanje zastareli CPU. Jaz veliko renderiram v Maxu in bi bil 2x hitrejši cpu več kot dobrodošel. 250 ksit pa tudi ni malo za nekaj, kar bo trajalo 2 leti.
Kako je pa kaj z novo serijo FE41 ?
Kot pravim, kak FS me ful mika. To so super kvalitetni prenosniki, vendar je res vprašanje zastareli CPU. Jaz veliko renderiram v Maxu in bi bil 2x hitrejši cpu več kot dobrodošel. 250 ksit pa tudi ni malo za nekaj, kar bo trajalo 2 leti.
Kako je pa kaj z novo serijo FE41 ?
Krijejtiv
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KontraCepec ()

jRk0 ::
Nic, dobil Acer Aspire 5671 AWMLi. Zgleda kar huda stvarca, monitor tudi, tipkovnica se mi zdi ok, bomo vidli ob daljsi uporabi, heh.
Sam sicer uporabljam Solonote-a s Pentium M 1.6 dothan pa mi je cist ok, za to, kar ga potrebujem, razen, da bi bil bolj srecen z 14" zaslonom in vecjo resolucijo (moj ma 15 pa 1024x768 kar mi ni ravno posebej vsec, ampak kaj cmo).
No, ta Acer zgleda in tudi je kar precej vecji (15.4 wide screen), kar je pac ok, ce ga mas doma, jaz ga pa dosti prenasam in mi je bolj vsec malo manjsi.
well, da sprobamo zdaj to grafiko na tem acerju=)
Sam sicer uporabljam Solonote-a s Pentium M 1.6 dothan pa mi je cist ok, za to, kar ga potrebujem, razen, da bi bil bolj srecen z 14" zaslonom in vecjo resolucijo (moj ma 15 pa 1024x768 kar mi ni ravno posebej vsec, ampak kaj cmo).
No, ta Acer zgleda in tudi je kar precej vecji (15.4 wide screen), kar je pac ok, ce ga mas doma, jaz ga pa dosti prenasam in mi je bolj vsec malo manjsi.
well, da sprobamo zdaj to grafiko na tem acerju=)
You fuck up once, you loose two teeth.

billy ::
FE41 bo prišla konec januarja, v začetku februarja.
Razlika bo pa žal samo v Visti, drugo se ne bo nič spreminjalo.
Razlika bo pa žal samo v Visti, drugo se ne bo nič spreminjalo.

karabin ::
kakšen prenosnik mi svetujete v rangu do 1100€? Uporabljal se bo za obdelavo slik, programiranje, gledanje filmov...seveda pa ne uide tudi kakšna igra.
Trenutno meni najljubiši:
MSI Megabook L715-T4011DL
HP Pavilion dv9040ea
Zanima me kakšen je ekran(kvaliteta, osvetljenost), kvaliteta itd.
LP
Trenutno meni najljubiši:
MSI Megabook L715-T4011DL
HP Pavilion dv9040ea
Zanima me kakšen je ekran(kvaliteta, osvetljenost), kvaliteta itd.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karabin ()

alenbalboa ::
Zanima me kateri prenosnik mi priporocate glede na moje potrebe in sredstva.
Odsteti nameravam do 1450€. Racunalnik bom uporabljal tudi za (poleg nezahtevnih opravil) 3d oblikovanje, filme in tudi igre. Zazeljena je tudi vsaj 2letna garancija.
Vsec mi je par HP-jev vendar imajo vsi le enoletno garancijo...
Prosim ce mi priporocite kaj primernega.
Odsteti nameravam do 1450€. Racunalnik bom uporabljal tudi za (poleg nezahtevnih opravil) 3d oblikovanje, filme in tudi igre. Zazeljena je tudi vsaj 2letna garancija.
Vsec mi je par HP-jev vendar imajo vsi le enoletno garancijo...
Prosim ce mi priporocite kaj primernega.
Drobni detajli, dodani potem, ko bi povprečen človek odnehal,gradijo mojstrovo slavo!

model ::
Ola;
evo mal pred NYom sm si kupu leptopa in bom napisu en manjši review za une k so u fazi nabavljanja.
Torej prvo specifikacije:
ASUS Z92T
proc: AMD turion X2 TL-52 1,66GHz
RAM: 2GB @ 667MHz
Disk: 100 GB @ 5400 RPM
Grafika: Geforce Go 7600 z 256 MB lastnega rama
Zaslon: 15,4" wide (max resolucija 1200x800)
+ Bluetooth, Wi-fi b/g, kamerca u zaslonu (1,3 Mpixlov) ki tut zvok snema,4 USB,......ostali dokaj standardni priključki.
+2 leti mednarodne garancije
Za praznike smo se odpelal do familije u nemčijo in sm reku da bom pogledu če se da ka leptop dobit cenej kot pri nas Moj namen je biu seveda IBM R60-ki ga v 5 trgovinah kjer sm biu NI bilo. Pol mi je blo za firmo praktično useen-sm gledu na specifikacije.
Pol sm naletu na tega Asusa in sm ga kr ubodu. Za zgoraj opisano konfiguracijo sm dal 1000€ (50€ manj ker nism vzel windowsow) pa za darilo lična torba.
Pa začnimo.
Zunanjost je srebrna z eno malo krom-like nalepko asus-nč posebnega.
Zaslon ma ful dobro horizontalno vidljivost (praktično 180 stopinj), vertikalna mu mal šepal,ampak je tut dobra(od centra, +-30stopinj-na uč zmerjen)
Ko je zaslon odprt sm prtisnu odzadi po sredini kokr sm lahko in ni blo na sprednji strani zaslona nč opazit(ponavad se začne kr slika gubat pa to,ampak tega tuki ni). Tot pod dlanmi se mi nič ne udira ko tipkam,niti če na to mesto namerno pritisnem. Tipke so zakon-ne glih kokr pr IBMu ampak so tut tuki lepo nameščene in normalne velikosti-tipkovnca se nič ne vdira(kor pri toshibi) in usaka tipka je vpeta posebaj. Tipkat je milina u glavnem.
Tuchpad kot usak drug-kvadrat in dva gumba;ob strani scroll. Dela fajn ampak jest mam tak usb miša notr.
Pod tuchpdom so multimedijski gumbi,da lahko leptop nucate kokr cd plejr ko je ugasnjen. zravn teh gumbov so indikatorji za štrom,baterijo,mejl in wi-fi. Nad tipkovnico pa še gumb za prižgat in par ostalih gumbov(izklop tuchpada,...).
Zvočniki so kokr na usakmu leptopu-totalno brez basa-mam slušalke in me za zvočnike njih boli k... po domače. Za silo so.
Zmogljivost-dela ko šus. Use brez napora in hitr. U winse pride en dva tri, v ubuntu glih tko. Igrc nism probu(vem - za nekatere greh ob taki grafiki in ramu ;) ), sm pa zato probu corel draw in photoshop in me ubogata kokr je treba,brez večjih naporov. Tut pri ubuntu sm naštimu oni Beryl in dela zlo fajn (ampak sm ga odstranu-ker zaenkrat ne vidm praktične uporabe,je pa res eye-candy).
Greje se,o tem ni dvoma. Glede na grafiko in ostalo pa se mi zdi da nič pretirano. Disk so naštimal pod tipkovnco desno in zato pod dlanmi nič ne hajca ko tipkam-tipkovnca pa se segreva-ampak u mejah normale. Zračnik je levo zgoraj in vn lepo toplo piha.Edino kar me mal moti je to, da ventilator nonstop dela-sicer zloooo potihem, ampak je vedno prižgan. Občasno se za kakih 30sekund preklopi na višjo stopnjo,ampak to je blo ko sm ga gonu z corelom in adobetom hkrati.
Baterija nism meu prilike sprobat-dau sm jo sicer notr in neki cajta poganju komp z njo-sam se mi ni dal nieki testirat pa to. Ko sm ga uporablju uro in pol (brez blutut in wi-fi) je blo še 50%. Kok je temu verjet ne vem. Jest sm kupu leptopa kokr desktop replacement in je 99,99999999999999999% na štromu iz adapterja. Če pa je treba kam it ga pa pač lahko vzamem.
PRiložen softver je kokr tok uporabn-od IBMa je svetlobno leto odspredi ampak je tut tale ql.
zaenkrat sm hepi-bomo vidl kok cajta.
evo mal pred NYom sm si kupu leptopa in bom napisu en manjši review za une k so u fazi nabavljanja.
Torej prvo specifikacije:
ASUS Z92T
proc: AMD turion X2 TL-52 1,66GHz
RAM: 2GB @ 667MHz
Disk: 100 GB @ 5400 RPM
Grafika: Geforce Go 7600 z 256 MB lastnega rama
Zaslon: 15,4" wide (max resolucija 1200x800)
+ Bluetooth, Wi-fi b/g, kamerca u zaslonu (1,3 Mpixlov) ki tut zvok snema,4 USB,......ostali dokaj standardni priključki.
+2 leti mednarodne garancije
Za praznike smo se odpelal do familije u nemčijo in sm reku da bom pogledu če se da ka leptop dobit cenej kot pri nas Moj namen je biu seveda IBM R60-ki ga v 5 trgovinah kjer sm biu NI bilo. Pol mi je blo za firmo praktično useen-sm gledu na specifikacije.
Pol sm naletu na tega Asusa in sm ga kr ubodu. Za zgoraj opisano konfiguracijo sm dal 1000€ (50€ manj ker nism vzel windowsow) pa za darilo lična torba.
Pa začnimo.
Zunanjost je srebrna z eno malo krom-like nalepko asus-nč posebnega.
Zaslon ma ful dobro horizontalno vidljivost (praktično 180 stopinj), vertikalna mu mal šepal,ampak je tut dobra(od centra, +-30stopinj-na uč zmerjen)
Ko je zaslon odprt sm prtisnu odzadi po sredini kokr sm lahko in ni blo na sprednji strani zaslona nč opazit(ponavad se začne kr slika gubat pa to,ampak tega tuki ni). Tot pod dlanmi se mi nič ne udira ko tipkam,niti če na to mesto namerno pritisnem. Tipke so zakon-ne glih kokr pr IBMu ampak so tut tuki lepo nameščene in normalne velikosti-tipkovnca se nič ne vdira(kor pri toshibi) in usaka tipka je vpeta posebaj. Tipkat je milina u glavnem.
Tuchpad kot usak drug-kvadrat in dva gumba;ob strani scroll. Dela fajn ampak jest mam tak usb miša notr.
Pod tuchpdom so multimedijski gumbi,da lahko leptop nucate kokr cd plejr ko je ugasnjen. zravn teh gumbov so indikatorji za štrom,baterijo,mejl in wi-fi. Nad tipkovnico pa še gumb za prižgat in par ostalih gumbov(izklop tuchpada,...).
Zvočniki so kokr na usakmu leptopu-totalno brez basa-mam slušalke in me za zvočnike njih boli k... po domače. Za silo so.
Zmogljivost-dela ko šus. Use brez napora in hitr. U winse pride en dva tri, v ubuntu glih tko. Igrc nism probu(vem - za nekatere greh ob taki grafiki in ramu ;) ), sm pa zato probu corel draw in photoshop in me ubogata kokr je treba,brez večjih naporov. Tut pri ubuntu sm naštimu oni Beryl in dela zlo fajn (ampak sm ga odstranu-ker zaenkrat ne vidm praktične uporabe,je pa res eye-candy).
Greje se,o tem ni dvoma. Glede na grafiko in ostalo pa se mi zdi da nič pretirano. Disk so naštimal pod tipkovnco desno in zato pod dlanmi nič ne hajca ko tipkam-tipkovnca pa se segreva-ampak u mejah normale. Zračnik je levo zgoraj in vn lepo toplo piha.Edino kar me mal moti je to, da ventilator nonstop dela-sicer zloooo potihem, ampak je vedno prižgan. Občasno se za kakih 30sekund preklopi na višjo stopnjo,ampak to je blo ko sm ga gonu z corelom in adobetom hkrati.
Baterija nism meu prilike sprobat-dau sm jo sicer notr in neki cajta poganju komp z njo-sam se mi ni dal nieki testirat pa to. Ko sm ga uporablju uro in pol (brez blutut in wi-fi) je blo še 50%. Kok je temu verjet ne vem. Jest sm kupu leptopa kokr desktop replacement in je 99,99999999999999999% na štromu iz adapterja. Če pa je treba kam it ga pa pač lahko vzamem.
PRiložen softver je kokr tok uporabn-od IBMa je svetlobno leto odspredi ampak je tut tale ql.
zaenkrat sm hepi-bomo vidl kok cajta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: model ()

fifi2 ::
gogy: pri megabooku je ekran boljši. res ima prenosnik malo slabši procesor in manj diska, vendar se to pozna pri ekranu. pri 17'' se bo to poznalo.

sifo ::
Se splača kupiti ta računalnik za 295k?
Intel Core 2 Duo Processor T7200, 2.00 GHz, 667-MHz FSB, 4-MB L2 predpomnilnika
- Zaslon 15'' TFT SXGA + WVA (1400 x 1050 točk)
- Pomnilnik: 1024MB DDRII 533MHz 1 DIMM
- Trdi disk 100GB, 5400 rpm
- Optična enota: DVD + - RW DL
- Brezžično: WLAN 802.11 a/b/g, BLUETOOTH
- Mrežna kartica 10/100/1000 in analogni modem V.92
- Grafični pospeševalnik: Intel Graphic Media Accelerator 950-128 shared
- Vmesniki: paralelni, serijski, VGA, S-Video, FireWire, 4x USB 2.0, Express Card Slot, 7-in-1 Media Reader, port replikator vmesnik, PC Card Type I/II, vtič za potovalno baterijo
- Baterija: Li-Ion baterija, 6-celična (do 4h 45min avtonomije)
- Dimenzije: 3 x 32.9 x 24.7 cm
- Teža: 2.77 kg
- Windows XP Professional SLO
- Garancija 1 leto
Vprašal bi, kaj je razlika med grafično
Intel Graphic Media Accelerator 950-128 shared IN
Intel Graphic Media Accelerator 950-224 shared
Razlika je v 128mb in 224mb?
LP
Intel Core 2 Duo Processor T7200, 2.00 GHz, 667-MHz FSB, 4-MB L2 predpomnilnika
- Zaslon 15'' TFT SXGA + WVA (1400 x 1050 točk)
- Pomnilnik: 1024MB DDRII 533MHz 1 DIMM
- Trdi disk 100GB, 5400 rpm
- Optična enota: DVD + - RW DL
- Brezžično: WLAN 802.11 a/b/g, BLUETOOTH
- Mrežna kartica 10/100/1000 in analogni modem V.92
- Grafični pospeševalnik: Intel Graphic Media Accelerator 950-128 shared
- Vmesniki: paralelni, serijski, VGA, S-Video, FireWire, 4x USB 2.0, Express Card Slot, 7-in-1 Media Reader, port replikator vmesnik, PC Card Type I/II, vtič za potovalno baterijo
- Baterija: Li-Ion baterija, 6-celična (do 4h 45min avtonomije)
- Dimenzije: 3 x 32.9 x 24.7 cm
- Teža: 2.77 kg
- Windows XP Professional SLO
- Garancija 1 leto
Vprašal bi, kaj je razlika med grafično
Intel Graphic Media Accelerator 950-128 shared IN
Intel Graphic Media Accelerator 950-224 shared
Razlika je v 128mb in 224mb?
LP

nurmaln ::
Odvisno za kaj ga boš uporabljal ampak pomoje ne pretirano. Če se ne motim gledaš HP NC6320. Za ta denar bi mogla bit kakšna neintegrirana grafika in boljša ločljivost zaslona. Proc je sicer super ampak ni sorazmeren z ostalo opremo.

ronaldo ::
model: Hvala za review
Za tako ceno res super zadeva.
Ocitno bo treba po nov prenosnik kr cez mejo, kajti pri nas so cene za 100€ do 200€ visje

Ocitno bo treba po nov prenosnik kr cez mejo, kajti pri nas so cene za 100€ do 200€ visje

Zgodovina sprememb…
- spremenila: ronaldo ()

model ::
aja pozabu omenit težo-ni glih me lažjimi se mi zdi. Sicer nism dal na vago ampak ma dost več kot 3kg. Ampak če greva kam skupi je tak u avto in pol hitr notr v prostor. aja pa mot me ker ma use 4 usbje na zadnji strani-lahko bi mel vsaj enga ob strani za lažji dostop kakega ključa al mp3 plejerja.

Davidenko ::
Konfiguracijo sem si nekak zamislu zdej pa samo še firmo izbiram in sicer na podlagi zaslona. Nikoli nisem imel priložnosti videti vseh na enem mestu da bi lahko primerljal. Tako da me zanima kateri ima najbolši zaslon: HP Pavillion dv6***, Fujitsu-Siemens Pa****, Asus , Acer Aspire 56**, vsi so nekje v rangu okrog 900€. Vsi majo 15,4 zaslon. Najlepša hvala za informacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Davidenko ()

gfighter ::
No, kupil sem HP paviliona dv9037ea (link) in prvi vtis je še kar dober. Design je za moje pojme lep in nič preveč kičast, zelo se poznajo prstni odtisi, plastika sicer ni tako trda kot bi želel (če pritisneš na zadnjo stranico monitorja se jo dokaj lahko ukrivi, kar se pozna na zaslonu), zaslon je glede na druge primerljive kar sem jih videl do sedaj povsem spodoben (vertikalna vidljivost je sicer šibka točka je pa zato horizontalna več kot odlična), HPjev software&driverji so poštimani tako kot je treba, tipkovnica je tako-tako, sicer se ne upogiba preveč vendar se še nisem povsem navadil nanjo (prehod z desktop mašine), priložen daljinec je videti spodoben, pa še v PCMCIA režo se ga pospravi kar je dobra fora da ga ne izgubiš. Strojna oprema je odlična, sicer sem preizkusil le Battlefield 2 ki dela na High nastavitvah z vklopljenim 2x AA konstantno na ok. 30-40 FPS. Sicer se zadeva greje tudi do skoraj 80 stopinj full load ampak od dualcorea in 7600go drugega kot mini pečice niti nisem pričakoval, pa so far tudi nobenega problema še ni bilo zaradi tega, ventilator se vklaplja le če delaš kaj zahtevnega oz. se vrti tako počasi da je neslišen (toda jaz žal/na srečo??? slabše slišim), baterija pa zaenkrat zdrži dve uri in pol (od tega je bilo dve uri kopiranja podatkov z DVDjev). Altec Lansing zvočniki so me prav presenetili, sicer niso kot kakšen harmann-cardon na Toshibah vendar vseeno IMHO eni boljših na laptopih. Predvsem me moti počasnost diskov ki so na desktopu konkretno hitrejši ter samo 1Gb rama (ki ga pa tako ali tako mislim enkrat nadgradit na 2Gb). Overall se mi tole zdi običajen laptop tega razreda, spodobne kakovosti in z več kot dobro ceno (915€). Zares zadovoljen pa bom šele, če z njim na dolgi rok ne bo problemov.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

butcher ::
phew... 915€ je pa res nobel cena...
kje oz. kako si ga dobil tako poceni, če ni skrivnost?
kje oz. kako si ga dobil tako poceni, če ni skrivnost?

Davidenko ::
vem da morš bit podjetnik oz. imet doma podjetje da lahko zaprosiš za to kartico. Kak je pa postopek pa ne vem, ker jo imamo sposojeno od enih kolegov ki jih majo več. Na eno ime lahko izdajo tut več primerkov. neki takega. Točn postopek je pa sigurno opisan na www.metro.at. lp

Včeraj sem šel lastnonožno na Ptuj pogledat Vaiota FE31M. Zaslon proti FE31B (dual lamp namesto enojne) za moje pojme seka. Koti neverjetni, črna je popolnoma črna, osvetlitev pa skoraj enakomerna (pri čisto črnem ekranu se spodaj zelo šibko sveti lučka za osvetlitev).
Fizično je enak FE31B, kar pomeni, da je tipkovnica na desnem delu pri čžšjih slabo vpeta, ampak mene to ne skrbi preveč.
Dodal sem torej 50.000 sit (skupaj 350.000) in ga odnesel domov.
Doma pa sem ugotovil, da grafična katastrofalno piska in škrta (ne ventilator ampak prav čip). Že pri premikanju okna spušča blage čudne zvoke kot neko visokofrekvenčno brnenje, pri maximiziranju, minimiziranju okna prav zapiska, pri poganjanju kakršne koli 3d stvari pa zelo močno brni. Preglasi celo disk, ki medtem nekaj bere! Pri scrollanju strani v IExplorerju spušča čudne škrtajoče zvoke, ki bi jih pripisal prej zvočnikom kot malemu čipku.
Kaj naj zdaj ?!!!
Fizično je enak FE31B, kar pomeni, da je tipkovnica na desnem delu pri čžšjih slabo vpeta, ampak mene to ne skrbi preveč.
Dodal sem torej 50.000 sit (skupaj 350.000) in ga odnesel domov.
Doma pa sem ugotovil, da grafična katastrofalno piska in škrta (ne ventilator ampak prav čip). Že pri premikanju okna spušča blage čudne zvoke kot neko visokofrekvenčno brnenje, pri maximiziranju, minimiziranju okna prav zapiska, pri poganjanju kakršne koli 3d stvari pa zelo močno brni. Preglasi celo disk, ki medtem nekaj bere! Pri scrollanju strani v IExplorerju spušča čudne škrtajoče zvoke, ki bi jih pripisal prej zvočnikom kot malemu čipku.
Kaj naj zdaj ?!!!
Krijejtiv

billy ::
Zanimivo...a si mogoče kaj sam sprmeinjal na laptopih, glede na to da so verjetno bili windowsi v nemščini, si mogoče formatiral?
A ko si pa bil pri njih na Ptuju, pa nisi tega opazil, se je od takrat kaj spremenilo v sami konfiguraciji windowsov?
PS, sedaj smo v evrih ;)
A ko si pa bil pri njih na Ptuju, pa nisi tega opazil, se je od takrat kaj spremenilo v sami konfiguraciji windowsov?
PS, sedaj smo v evrih ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()

V trgovini je vedno glasno in še diska ne ne slišiš (čeprav je to še malo glasnejše od diska).
Popolnoma nič se ni spremenilo. Še vedno so angleški winsi in niti enega programčka nisem inštaliral gor, niti nobene nastavitve spremenil
Popolnoma nič se ni spremenilo. Še vedno so angleški winsi in niti enega programčka nisem inštaliral gor, niti nobene nastavitve spremenil

Krijejtiv

Si preprican da piska graficna?! Mogoce pa je CPU...Core2Duo pri nekaterih laptopih prav iritantno piskajo! Problem se pojavlja pri spremembah obremenitve procesorja...spreminja se t.i. powerstate...poskusi z RMClock programom, ki nastavi delovanje procesorja na polno frekvenco cel cas (to sicer pozre baterijo), druga zadeva, kar lahko nardis pa je da v device managerju pri vseh USP Root Hubih onemogocis da racunalnik samodejno izklopi napravo! Nekaj postov nazaj je ze bilo govora o teh tezavah na HPjih, ampak to se je meni dogajalo tudi na IBMju, tko da je mogoce to tudi pri tebi problem! Sicer pa vem kako je ce zadeva piska...mene recimo moti visokofrekvencni pisk hard diskov in povrh usega mam v laptopu 2:) Se pac trudim fokusirat na kaj drugega, al pa enostavno uklopim musko:)

Zagnal sem program Toast, ki zapolni CPU na 100%, pa ni nič piskalo. Piska samo ob že najmanjših grafičnih obremenitvah (vlečenje okna po zaslonu).
USBje bom probal tako naštimat, ampak ne razumem, zakaj bi bil to razlog.
USBje bom probal tako naštimat, ampak ne razumem, zakaj bi bil to razlog.
Krijejtiv

Mah saj sem bral kaj naj bi imeli USBji s tem ampak nwem vec...vem pa da je dosti ljudem to odpravilo pisk...poskusih lahko...good luck!