» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
62 / 670
»»

ronaldo ::

Core2duo bo hitrejsi, ceprav ima nizjo frekvenco delovanja. Ampak dvomim da bos opazil kaksno razliko med dual-core procesorji, predvsem je odvisno kaj imas namen poceti.
Ce bos igral igre, potem glej za boljso graficno.

Amd ne bo odgovoril Intelu vsaj do q2/q3 2007, ampak imajo pa Amd prenosniki eno prednost, graficno ki je okrog 50-80% hitrejsa kot Intelova, in to se bo se izboljsalo ko Amd izda nov chipset v q1 2007. (Seveda govorim o integrirani graficni)

mathew82 ::

Seos

Uno mapico kot si ugotovil si shrani nekam na CD.. Pol če boš samo zbrisal dol winse(nemške) boš imel težave tako kot sem jih imel jaz.. Moraš vse particije zbrisati ..Zbriši vse particije , ker samo tedaj boš lahko instaliral winsse svoje gr,, pa ne pozabitida si shraneš uno mapico SWsetup..

LP

Race_84 ::

Mogoče to ne neposredno spada sem, ampak vseeno ena zanimiva rešitev za bleščeče zaslone na prenosnikih. Link Me prav zanima, kako se obnese.
LP

snajper_SLO ::

Če ti nemščina ni velik problem si lahko tu prebereš test s slikami in podobno za zaščitno folijo

KLIK

LEVO M3 FOLJA, DESNO BREZ
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Zgodovina sprememb…

IgorM ::

Zelo zanimivo, s takšno folijo bi se dalo zmanjšati bleščanje na pavilion seriji prenosnikov s 17" zasloni,
bi bil super kompromis lepe, kontrastne barve z manjšim bleščanjem, me zelo zanima kako to zgleda v živo in kako se obnese na naravni svetlobi.
Mogoče pa bo po zaslugi te folije kupovanje prenosnikov lažje, upam vsaj da bo :=)

Jackass ::

Js mislm, da se v praksi 64bit praktično ne pozna. 2^64 je namreč tako ogromna številka, da se bolj malokrat pojavlja. Pomnilnik je lahko večji kot pri 32bit procih - večji kot 4GB (se ne pozna pri prenosnikih). Nekoliko se verjetno pozna pri operacijah s plavajočo vejico - 80bit (kakšni hudi matematični programi - seveda če podpirajo 64bit).

Kolikor je meni znano naj bi to pomenilo, da je procesor v enem ciklu zmožen obdelati 64 bitov. Ampak to ne pomeni, da je zmožen obdelati 2×32bit v enem ciklu.

Koliko je v Windowsih operacij, ki potrebujejo 64bit sicer ne vem, ampak kolikor je meni znano naj bi se, če bi imel 64bit windowse in uporabljal programe, optimizirane na 64bit (ki to potrebujejo), računalnik pohitril za do 5%. Kot sem že rekel, 32bitna števila pokrijejo 95% vseh potreb.

Če pa ni 64bitnega operacijskega sistema, pa ni razlike.

LP,
jAcKaSS

Zheegec ::

Jackass: Moraš gledati tudi, da je OSu v 64-bit načinu na voljo tudi 16GP registrov (splošno namenski), v 32-bit načinu pa samo bednih 8GPR, kar je ful malo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MasterSPi ::

Se vedno ni odgovora glede tresljajev? so prenosniki torej zelo obcutljivi na stalne tresljaje? (voznja v kamionu)
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

_marko ::

Alien:
Ampak, če je z vsem skupaj pohitritev 5% potem je ZAENKRAT 64bitov nepomembna stvar....
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Ja, saj kakšna je pohitritev nisem napisal, napisal sem samo da glavna razlika sploh ni 64-bit, vsaj za danes ne. Razlika je ponekod tudi do 20%, samo to so redki programi, večinoma je pa pohitritev v rangu 0 - 5%.
Janez Janša, 29.04.2014

Zelo poenostavljeno razloženo (za laike): 64 bitne tehnologije

Js mislm, da če ima program zelo veliko operacij s tako velikimi števili, potem bi se izvajanje tistega programa seveda pohitrilo za več kot 5% (verjetno tudi 20% ali več), ampak v povprečju pa nekje do 5%.

Recimo, da je 64bitov prav tako kot več jedrni procesor neka naložba za prihodnost.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Jackass - preberi si moj zgornji post, pohitritev je zaradi več GPR registrov, ne pa zaradi same 64-bit širine registrov, tako velika števila se uporablja redko. Za x86 arhitekturo je že splošno znano, da ima premalo GPR registrov, zato bi znala biti AMD64 tehnologija kar zanimiva za programerje, če že moramo uporabljati x86 je pri AMD64 16 GPR registrov, kompatibilnost za 32-bit in pa končno nič več 16-bit sranja.

Ampak raje se vrnimo na temo :D

MasterSPI - med samim delovanjem je najbolj občutljiv na tresljaje disk, ko se vrti (torej če gledaš film med vožnjo), ampak imajo v glavnem vsi normalni proizvajalci še dodatne "amortizerčke", da tresljaji kratkoročno ne škodujejo disku. Najbolje ima to narejeno IBM/Lenovo v ThinkPad seriji prenosnikov.
Če pa med samim vrtenjem diska pride do hujšega udarca pa lahko glava diska udari na ploščo, kar pa je very very not good. Ko disk ne bere/piše pa gre glava v t.i. "zero" položaj in se to ne more zgoditi.

Za dolgoročne vplive vibracij na prenosnik bi pa bilo treba narediti kakšno raziskavo, ampak zelo veliko ljudi ima prenosnike v kombiju/avtu pa vsi zdržijo več let brez težav.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

AlexUS ::

_marko po mojem je tole najboljša ponudba: Turion
Modrost ni debelost, debela je norost.

A kdo ve kolk se kej uspe pridobit pri avtonomiji z znižanjem električne napetosti procesorja?
jAcKaSS

BoZo ::

Na notebookreview sem naletel na recenzijo Acerja Aspire 5102WLMi s Turionom 64 X2 TL-50.
Uradna avtonomija prenosnika je 2 uri, z nastavitvijo procesorja na Medium in znižanjem osvetlitve zaslona na 20% pa je avtonomija presegla celo 4 ure.
Koliko tu prispeva zgolj manjša poraba procesorja ni podatka.

billy ::

procesor nima velike veze pri porabi, razen če je obremenjen 100%...največ pri prenosnikih žere osvetlilev zaslona, še posebaj pri "svetlečih" zaslonih.

jaz lahko tudi na mojem asusu dupliram avtonomijo, če "skoraj popolnoma" izklopim osvetlitev.

z nižanjem voltaže in podobno jebarijo (nižanjem takta grafične, izklapljanjem določenih naprav, etc) bi lahko mogoče dodal kakšnih 15min k avtnomomiji..ampak to pomoje nima smisla

Pri procesorju se tudi kar dosti pridobi, kar poglej ULV modele...

WLAN tudi zelo veliko požre, tako da ga, če se le da, izklopi ko ga ne rabiš.
Janez Janša, 29.04.2014

ULV je drugo ja..jaz mislim to, da bi ljudje doma zniževali voltažo...

recimo meni gre na 0.98V procesor, pa se ne pozn kaj "bistveno" kot rečeno se najbolj pozna monitor.

če nekdo hoče avtonomijo seveda ne bo vzel "multimedijskega" prenosnika...za take namene se vzame takšen z integrirano intelovo...recimo sonijevi SZ modeli imajo nvidio in intela za grafiko (izbere človek z gumbom) in je 5 ur z intelom in 3 ure z nvideo.

Simko ::

Ve kdo kaj več o VAIO FE39VP prenosniku?

Google ga najde le na nekih *.cz straneh :S

Ga ima kdo? Mnenje?

Ja, to je model tukaj za naše kraje (Češka, Slovaška, Slovenija itd), ponavadi se modelov ki so v Slo na voljo ne dobi v tujini z istim imenom.

Ohišje je blaaaazno hudo (ampak tista slikica na desni ni prava), ekran je pač Sony X-black, torej super barve, pri temu modelu rahlo slabši vidni kot, ampak se ne bi pritoževal če bi ga imel >:D

Cena je pač Sonyju primerna, vedno se dobi Acer z isto konfiguracijo za precej nižjo ceno če nimaš denarja za Vaiota... 8-)

Enaa dvomim da ga ima na zalogi (zato tudi takšna cena :D ), lahko ga greš pogledat v nov Big Bang pri Koloseju, pa tudi stari BB v BTC mislim da ga ima, prav tako v MB.
Janez Janša, 29.04.2014

Simko ::

Denar je, ostaja le vprašanje, če se mi splača to vzet za ta denar. Dodal bi še GB RAMa, da pride vse skupaj nekje 390 000. Pogrešam bluetooth, infrared, ki ga naj ta model ne bi imel.

Enaa ga lahko priskrbi v 5tih dneh.

Naj raje vzamem kaj takega: LG M1 ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simko ()

FE31M potem...

Ja, BT nima. In mislim da ima 2x512MB DDR2.

LG je hud ja, samo izkušenj s to znamko na splošno nimam, ker je LG prenosnikov malo v Slo. Bo treba iti kar pogledat. 1400x1050 je tudi zakon ločljivost ekrana...

Pazi, pri eSvet dobiš model iz tujine - ni garancije v Slo pa tuja tipkovnica je...
Janez Janša, 29.04.2014

Mephisto ::

Pozdravljeni,
zanima me če je imel kdo od vas po rokah tale prenosnik od Anni-ja:
Anni HEL80
Ker zadeva je za ta denar res dobra - vsaj po konfiguraciji.
Zanima me ali je kvaliteta izdelave dobra, ter kako se dejansko obnese v praksi.

LP

alien...AFAIK:

tudi sonyja uradno v sloveniji ni, uvoznik oz kar pač je, bi naj bilo podjetje alterna (ali se motim) to podjetje bi naj tudi zalagalo big bang, enaa, in podobne trgovine...kar pomeni da je garancije za te prenosnike tudi samo iz strani tega podjetja in ne sonija. bi pa bil zelo vesel, če narobe razmišljam ker je res skoda, da znamka kot je sony nima uradnega serviserja v sloveniji.

indijanc ::

Jst se tud odločam za nakup novega prenosnika..... Izbira je med naslednjimi:

NEC pride v poštev zaradi malega zaslona (delo na terenu) in 3 letne garancije ter seveda cena
1. NEC

DELL zaradi "ugleda" in ugodne cene (dobim še malo popusta), ceni dodam še 23K za podaljšanje garancije na 3 leta:
2. DELL

SONY bi takoj vzel samo malo me moti bleščeč zaslon:
3. SONY
Glede na konfiguracijo se zdi dobra izbira, dobiš pa še dodatno močnejšo baterijo poleg...
Sicer se tu dobi folija v ANG jeziku:
3M FOLIJA
Servis so pa rekli, da naj pošljem kar k njim nazaj in bodo oni uredili, torej ni ne vem kakšnega generalnega serviserja v SLO

Zanima me vaše mnenje in pripombe!!!

lp
Prišel, videl in odšel...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: indijanc ()

glede te folije mi res ni jasno..

če bi bila zadeva res tako dobra, bi jo verjetno začeli proiuzvajalci dajati zraven prenosnikov že..ne kot za nalepit, ampak pač kot še en sloj na ekrane...

spominja me na magnetke in manjšo porabo pri avtomobilih..

drugače pa tile novi x black zasloni so že boljši in več niso tako reflektivni.

je pa..pomoje..boljše imeti bleščeči zaslon kot pa navaden...res da se pri direktni svetlobi na bleščečem zaslonu skoraj vse odseva (kot rečemo x black II je boljši), ampak navadni zasloni so pa za kurac, ker dajejo od sebe premalo svetlobe in je zelo težko delat.

še posebaj v kakšni pisarni z velikimi okni...

Ja sam na terenu pri vedno drugačnih osvetlitvah v prostorih je pa verjetno moteče, ko vidiš v ekranu sebe in okolico skoraj bolje kot tisto kar naj bi dejansko gledal

lp

problem je samo pri direktni osvetlitvi, oz ko pade svetloba direktno na zaslon.

v vseh drugih primerih je xblack boljsi, kako zgledajo ostali "svetleci" zasloni pa ne vem...

Tukaj je primer drugih "svetlečih" ekranov..se bolje vidi kaj je tip oblečen in kaj je za njm kot pa ozadje (vsebina) na zaslonu
Pa to je edn izmed dražjih...to bi mene zelo motilo
KLIK

Samo glede, da mi je Sony #1 Pick iščem alternative oz. rešitve odsevu

lp

koyotee ::

Se opravičujem, sam nimam časa brat postov ker je sestri crknil prenosnik in rabi novega.
Na voljo je ~270k sit
Rabil se bo predvsem za office, sm pa ke ksn film, musko,... nobenih spilov ipd.
Torej prosil bi za price/prformance prenosnik
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

CWIZO ::

HP nx7400 v bigbangu. Ali dell isto v bigbangu. Prvi pride 270k, drugi 260k.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Loaded ::

Lp

Mene pa zanima katero grafično je boljše met v prenosniku .. ATI ali Geforce Go ali spet hypermemory ali pa stalen memory (npr. primerjava med X1600 (512 mb hyper) ter Geforce Go 7600 ali Geforce Go 7300(128 mb stalnega memorya)).
ipd.

Hvala za odgovore

Lp

aya pa zanimalo bi me mnenje o tehle prenosnikih;
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=4...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=3...

Gledam tudi za spodobno igranje igric ter tudi kar se tiče monitorja (svetilnosti, kontrasta ipd. ker se ne spoznam toliko na te stvari).

Hvala

Lp
Loadeed

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loaded ()

Pri esvetu dobiš slo garancijo, vendar samo pri njihovem podjetju. V Sloveniji je precej bedno kar se tiče uradnih uvoznikov in zastopstev, saj je ogromno "preprodajalcev" (naročajo tuje modele in jih prodajajo pri nas).
jAcKaSS

slinko ::

Zdravo!

Kaj pravte kej na tale prenosnik http://www.hofer.si/images/data_product...

Brainstorm ::

Ta prenosnik je postal tako popularen, da ima celo svojo temo Klik

Pa dejte se mal zresnit, pa rajši glejte za katero drugo firmo za ta denar. Js tega ne zastopim, nobeden ga ne bi kupu, če ga ne bi bilo na prvi strani kataloga in če ga ne bi na veliko oglaševali, pa tudi če bi bil samo 200.000 sit v trgovini. Ne vem kok lahko nasedate tej Hoferjevi, Sparovi, Tuševi in podobni robi, ste že kdaj kupli kakšno kvalitetno tehnično robo pri njih?

Dejte že enkrat ločit špecerijo od tehnike.

TribesMan ::

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/product.asp?dept_id=401&pf_id=610300

Tole je men zadnjič v oči padlo. Simpatičen prenosnik. Dost lahek in dost zmogljiv za pisarnisko internetna opravila. Na zalost samo 4 cell baterija. No ja se pa oddolzi drugje :)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

jimpsy ::

Kakšno je vaše mnenje o tem preonosniku ???
http://www.notebooksbilliger.de/product...

kirc ::

jimpsy:

To so moje želje, sploh pa za to ceno. Mislim da ti ni treba kaj dosti razmišljat. Jaz bi ga za to ceno pri nas takoj kupil. Tako pa se bom po vsej verjetnosti moral zadovoljiti z hp nx9420.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

simplem ::

Kako je potem to z baterijo - sem bral ze teme tu (nekako niso prisli do istega zakljucka...), na HP strani pa spet pise drugace - ce bos imel prenosnik vec kot 14 dni priklopljen na elektricno omrezje takrat sele vzemi baterijo "ven" - kaksna je "praksa" pri vas?

Buggy ::

simplem: si ti svojega paviliona kupil v Metroju? Se da kupiti tudi kot koncni uporabnik ali je to samo za podjetja? Po kateri ceni pa si ga dobil 1125 EUR ali 1350 EUR?
Se nekaj, ali lahko das diske v RAID 0 polje ali ta prenosnik nima te opcije?

Ker tale ponudba je pa res zelo HUDA

Nižja cena je brez davka. To ceno plača pravna oseba.
Če vzameš na firmo torej plačaš nižjo. Če kupiš kot fizična oseba pa višjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _marko ()

simplem ::

Ja, jaz sem ga kupil v Metro-ju. Na ostala vprasanja ti je pa ze odgovoril _marko ;). Glede vprasanja o diskih - kaj to sploh pomeni in kje se lahko to pogleda? :8) Lahko pogledam pa ti odgovorim...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

Buggy ::

Simplem: sem ze najdu. Ima opcijo povezovanja diskov v RAID polje. Verjetno imas pri bootanju kaksen "CTRL + E" ali kaj podobnega za nastavitve raid krmilnika.
Drugace mi pa ni jasno kako je lahko taksen prenosnik z toliko dobre vsebina tako poceni, ker drugi modeli s ceno tangirajo vsaj 30% visje.
Vsekakor sem zelo zagret...bojda moras imeti neko Metro kartico da lahko kupujes tam...je to res?

hm, hm ::

pavilioni se posebno 17tke imajo zanic zaslon. sm preveril v fnac-u v franciji. toshiba, asus in sony - to so prenosniki.

a kdo ve kaksni so ponavadi nacini placila v nemskih spletnih trgovinah, js se prav nic ne znajdem. nachnahme, in neke podobne stvari.

hm,hm..
Pavillion serije 4 in 5 je precej boljši od omenjenih znamk. Je pa res, da so to 15.4.
Pa ne govorim na pamet, ampak prek testov.

Osebno sem preizkusil Toshibo a100, Asusa A6j in Pavilliona 5100 in ti lahko povem, da je Pavillion daleč boljši od omenjenih.

kako, sej vecina serije 5 sploh nima dvojedrnih procesorjev?

Ne govorim o konfiguraciji, ampak o ohišju, tipkovnici, zvočnikih ... etc

Obstajajo pa tudi dvojedrne konfiguracije. Pač zbereš dvojedrno.

pegaso ::

Kakšno kritiko na Amilo Pro V3505
Meni se zdi za to ceno največ, pa še 17" je.

lp pegaso
««
62 / 670
»»