» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
61 / 670
»»

ronaldo ::

Chicken Boy: Prvi ima dosti boljsi procesor, in pa vecji disk. Drugi ma ne samo pocasnejsi procesor, ampak tudi zastarel procesor ki ne podpira 64-bit.

simplem ::

No tudi moj "quest for laptop" je koncan. Na lovu sem sicer bil za Pavilion-om dv9043ea, koncal sem pa z modelom dv9075ea (malo mocnejsi od prej omenjenega). Ce koga zanima je v akciji v Metro-ju (sam sem ga kupil v Graz-u) - imajo oba modela.
Zaenkrat sem z njim zadovoljen - zunanjost mi je vsec, zgleda v redu vse, uporabljal pa ga kaj prevec se nisem. Imam pa se nekaj zacetniskih vprasanj (to je moj prvi prenosnik)...kako je z zaslonom pri prenosnikih (do sedaj sem bil na CRT) - ne vem kako bi opisal, vcasih se mi zdi presvetl, vcasih pretemen, od strani ne opazim kaksnih vecih nihanj, gor in dol se pa opazi - mogoce malo butasto vprasanje, kako ves ali je zaslon dober? Ne vem ali nisem navajen, ali si ne znam pravilno nastavit ali je pac pri Pavilion-ih slab zaslon... ;)

Chicken Boy ::

MasterSPi in ronaldo, spregledov sam par malenkosti, ki so ključne. Bomo kr prvega vzel, tnx za info. Edino če ma kdo še kakšno kombinacijo za tak denar?

IgorM ::

Brainstorm:
trenutno nimam pri roki dvd9, da bi lahko stestiral zadevo, si probal kaj pogledat po netu za kaki drugi firmware, mogoče bi lahko bilo kaj bolje, če ne pa mislim da je še vedno najbolje en dober dvd pekač v zunanjem ohišju. Katero verzijo 8430 imaš, slo tipke???

simplem:
zgleda je v vseh teh hp zaslonih tn matrika, ki ima težave z vidnimi koti, me pa zelo čudi da ne vgrajujejo kakšnih boljših matrik, npr jaz sem do zdaj vse primerjal s samsungom 193p+ pa sem bil razočaran, seveda to mislim za mat zaslone, bv zasloni so nekoliko boljši, ampak zgleda samo zaradi premaza ker jih tud mantrajo vertikalni koti.

Zgleda bo treba kakega sony-a pogledat, vsaj v tej temi pišete da imajo dobre zaslone, upam da se da kaj videt v velikem poku, kje se pa jih splača nabavit v slo?

MasterSPi ::

Mene pri nc8430 moti edino tam kjer sta nalepki za intel in windowse in citalec prstnih odtisov(na spodnji desni strani) da je tista plastika ful upogljiva in se mi kar udira ko mam roke gor.. tak cudn filing.. deluje tako, kot da je notr praznina :) .. medtem ko je na levi strani lepo trdo.
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

Jaz imam verzijo brez čitalca, pa je plastika na desni strani za odtenek mehkejša kot na levi, ampak je dovolj dobra da te ne moti pri tipkanju. Pri tem ki ga imam trenutno doma pa je težava da je desni del tipkovnice zelo slabo vpet, in se tipkovnica kr zvija na desni strani, leva stran pa je vredu. Se meni zdi da hpju kr niha kvaliteta izdelave, zgleda moraš imeti srečo da si lahko zadovoljen s prenosnikom.

gforce ::

marko_:
gforce:

Kako si zadovoljen z zaslonom

Glede na to, da sem nekje zasledil negativne komentarje o kvaliteti zaslonov pri HP prenosnikih sem kar presenečen in zadovoljen z njem. Po namestitvi vseh potrebnih gonilnikov je zame slika več kot zadovoljiva (prej sem imel tron prenosnik 15.4" TFT in se s temle od HPje ne more primerjati). Pogled iz strani je ok, barve so mi všeč in tudi ostrina je dobra. Verjetno je pa tudi odvisno od vsakega posmeznika. Meni osebno zelo odgovarja. (drugače sem pa tistega prejšnega zamenjal z enakim modelom samo, da ima 1GB rama:D -, cena s popustom cca. 215000 SIT - konfiguracijo si pa lahko ogledaš pri prejšem linku)

_marko ::

A ti ni resolucija 1024x... premala?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

gforce ::

ne bi se branil večje ampak sem tudi s to zadovoljen, drugače si pa lahko prenosnik ogledaš v BOFu, kjer jih imajo tudi razstavljene (mislim, da tudi ta model) :D

No sem ugotovil, da ko je baterija bolj proti koncu (pod cca. 60%) postane slika temnejsa - ja, odkrivam toplo vodo :D. Ja drugace pa res, vertikalno so kar spremembe... Se vedno pa nisem nasel kje je delete (nemska tipkovnica) - je sploh? Ko kupis nalepke, kateri znaki vse se zamenjajo? In, te nalepke za SLO tipkovnico zdrzijo dolgo ali so bolj "sibke"? IgorM - ti si ze kupil prenosnik?

simplem:
no še malo pa boš ga v nulo naštudiral, pa boš boš ziher zadovoljen, če ne druga si se vsaj rešil nakupovalnih "muk". Če imaš 6 tipk skupaj bi naj bila levo spodaj delete, če pa potrubuješ slo nalepke, pa mi pošilji naslov na ZS pa ti pošljem po pošti imam ravno ene odveč. Nisem še kupil, sem se že nekako odločil za 8430, samo tega ko sem dobil ima za moje pojme, pa glede ne izkušnje zelo glasen disk, sem malo skeptičen da nebi slučajno crknil takrat ko ni treba, pa tipkovniva je na desnem delu malo čudno vpeta, tako da če bom dobil kakšnega, ki je 100% vredu ga bom tud vzel, se mi ne da več iskat kaj druga.

snajper_SLO ::

Meni si zdi da te nalepke za SLO tipkovnico kar držijo meni že pol leta in so čisto vse OK.
~Q6600 G0 + Mugen ~ ASUS P5KC ~ Crucial 2x1GB D9~
~XFX 8800GTX ~ Logitech G15 ~ MX518 ~ LG 22" Wide~
~Antec P182 EU ~ Logitech X-230 ~ X-Ray Thunder 8~

Jackass ::

Včeraj sem šel v Bigbang pogledat DELL-ov prenosnik Inspiration 6400. Kljub namenu, da če bo v redu, da ga kar kupim, se nisem odločil za nakup. Odvrnil me je totalno nekontrasten zaslon, ki sem ga moral nastaviti precej bolj nazaj, da so bile barve manj blede in slika nekoliko bolj kontrastna. Tipkovnica je prijetno trda, vendar ena najglasnejših, kar sim jih do sedaj videl (slišal). Izgled je nekoliko plastičen, vendar se za ta denar kakšno malenkost zanemari. Zraven stoji en star Acerjev model, ki še nima premaza čez zaslon, pa je imel lepše barve, boljši vidni kot in boljši kontrast. Če ne bi imel tako slabega zaslona, bi ga verjetno kar kupil.

A je sedaj že jasno ali Vista aero dela brez težav (tekoče) na Intelovi grafični?

Ta prenosnik mi je padel v oči, vendar ga moram it prej še pogledat:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_741_611076_TOSHIBA_Tecra_A8-185_T7200

Jah ThinkPad-i se mi zdijo čist simpatični, vendar nisem našel še nobenega s Core 2 Duo.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

poglej ::

Hi!

Si bom kar to temo sposodil...

V Hofer-ju bodo naslednji teden prodajali prenosnik ˝Gericom - Phantom XXL˝, pa me zanima mnenje kakšnega poznavalca o njem!

Zaenkrat mi je na njem všeč samo CENA, pa morda velikost 17˝, vse ostalo je tako, tako...

Hvala za odgovore!

Ja sem nasel delete :D - in sicer tipka entf, ma problem je v tem, da tipkovnica ni "klasicno" postavljena, pa se ti nemski izrazi - ctrl=strg,...sem nasel eno uporabno stran - ce se ima kdo podobne probleme: German keyboard layout. Kako je potem to z baterijo - sem bral ze teme tu (nekako niso prisli do istega zakljucka...), na HP strani pa spet pise drugace - ce bos imel prenosnik vec kot 14 dni priklopljen na elektricno omrezje takrat sele vzemi baterijo "ven" - kaksna je "praksa" pri vas?
Ce mogoce koga zanima kaj o HP Pavilion dv9057ea, lahko mirne duse vprasa...;)

poglej: karakteristike, cena, zakaj ga bos uporabljal - pa bo lazje svetovati ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

CWIZO ::

A noben ne ve kaj je s temi SATA gonilniki?

Kot sem rekel: pred inštalacijo XPjev sem moral SATA v BIOS-u izklopiti. Sedaj ko imam vse inštalirano in če v BIOSu SATA vklopim se mi XPji ne zaženejo.
Na HPjevi strani pa nisem nikjer našel gonilnikov za SATA. Najdem sicer en "gonilnik", ki pa ti samo ustvari diskete. Disketnika pa seveda nimam.
Na netu pa tut ne najdem nobenih gonilnikov.

Skratka: kako omogočiti SATA na HPjevem preonsniku ko imaš XPje že gor.

ps: a Vista se zna inštalirat na SATA brez gonilnikov?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Kobajagi ::

billy, hvala za nasvet glede drajverjev za zvok pri Sonyju.

Prvi vtisi pri VAIO-tu so odlični, res pa je, da resnemu delu še ni bil izpostavljen. Nalepke za tipkovnico bo še treba nabavt.

simplem:
prosim opiši zaslon, predvsem me zanima kako se obnese BV pod različnimi pogoji, naravno ali umetno svetlobo, saj bi rad zadevo uporabljal tud na prostem.
Pa kako je glasna zadeva, predvsem 2 diska, ali kaj "tulita", pa če si slučajno poskušal zadevo undervoltata npr. z NHC če je pol kaj bolje glede glasnosti, pa ali je zadeva kaj vroča, čeprav mislim da ima 17" dovolj zraka da ostaja hladen.
Si zadovoljen s tipkovnico in vpetjem, se kaj upogiba?
Hvala že v naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IgorM ()

Dzani ::

Zivjo!
Gledam, pa ne vidim. Ali je v čem razlika v tehničnih lastnostih med
spec1
in
spec2
Zanima me še naslednje. Recimo, da ima prenosnik spec0:
- intel Core Duo T2250 1.73GHz
- 512 Mb DDRII
- 100 GB SATA drive
- zadostna graf.kartica
- standardni set vgrajenih komponent(DVD-RW,LAN,WLAN, FW, BT,PCMCIA)
tko kot spodoben prenosnik more met.
Zanima me, koliko se na performansu pozna, če bi vsakič v tej osnovni specifikaciji spec0 zamenju eno komponento, in sicer:
1.) intel Core 2 Duo T5500 1.67Ghz
2.)intel Core 2 Duo T5600 1.83GHz
3.)1024Mb DDRII
Kaj se najbl splača(po domače)??

Dzani ::

Aja, pa še tole:
Kok je recimo priporocljiva resolucija za 15.4'' zaslone prenosnikov. Recmo da ne bi kupval nekega prenosnika z zaslonom z moznostjo 1400*1024 po pa ugotovil, da je optimum pac 1024*800..
hvala

MI5Ek- ::

Mene pa zanima kateri prenosnik (price/performance) vzet za 250kSIT +/- 10kSIT? Je tale Dell 6400 INSPIRON T5600 dobra izbira oz. priporočajte kaj v tem rangu.

Alexius Heristalski ::

A noben ne ve kaj je s temi SATA gonilniki?

Tole mi je napisal prijatelj, ki je pravkar kupil nx7400 in se je ubadal s to zadevo:
Ja, enostavno...

Fora je to, da das tiste gonilnike na disketo. In jih nalozis se pred windowsi. Ampak je problem, ker nima disketnika.

S cdja pa gre.

Torej.. vzames drajverje, ki so na disketi + vzames windows cd....

S programom nlite skombiniras vse skupi in dobis nov cd windows z integriranimi sata drajverji za specificen laptop.

Normalno zbootas instalacijo za windows in to je to.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

MI5Ek-: Nekaj postov višje sem napisal nekaj o njem, drugače ima za ta denar daleč njaboljšo konfiguracijo. Za ta denar dobiš tudi HP 7400 (s praktično isto konfiguracijo) v Big Bang-u za 10k več. Najbolje bo, če boš šel pogledat oboje.
jAcKaSS

Dzani: Un iz JAE ma 120GB diska. Drugače v BigBang-u mislim da je podoben model še 10k ceneje.
jAcKaSS

Alexius Heristalski: hvala. Je pa mal bedno, da bom mogu zdej vse na novo namestiti zaradi tega. No sej bom najprej počakal, da Visto sprobam.
hancic.info

myself ::

Kaj mi lahko nekdo pove kombinacijo tipk ali tipko kako lahko izklopim touchpad pri Toshibi 100-313 ?

Lethal-Angel ::

myself: Men tut še ni ratal tega izklopit. Sam kolkr sm gledu morš prvo naložit tist nek gonilnik od Toshibe (cPad/Touch pad On-Off Utility), drgač bi pa morala prjet kombinacija Fn+F9 (čeprav men ne rata).:'(

Edit: Ok, zle sm še enkrat probu, pa sm naložu še Hotkey Utility ter Touch pad Driver in mi je ratal onemogočit Touch Pad :D

Zgodovina sprememb…

mathew82 ::

Simplem

Sorry ker ti nism imel časa kaj več napisati za paviliona...
sm videl da si nabavil,, lepo si kupil...
Glede zaslona, kot sm prebral da te moti.. Mene je tud mal na začetku oz ., moraš si znati prav nastaviti kot pol pa je zelo lepo vse skup...

Poskusi se mal igrati z barvami(( svetlost,gama, ) jz sm si kr lepo naštimal no,, men zdej full odgovarja ta zaslon , res pa je če sonce full šajna;) pol je res mal problem..

Lp

Primoz78 ::

Zanima me kateri prenosnik priporocate do recimo 180K SIT, da ma solidno konfiguracijo pa dober display in tipkovnico seveda...potreboval bi vecina za delo v wordu ter z raznimi programi v WIN okolju za racunovodstvo...torej nic presenetljivega. Pogoj pa je COM port. Ker sem na podrocju prenosnikov "mrzel" prosim za kaksen dober nasvet...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

billy ::

prvi problem boš imel z "dobrim" zaslonom...trenutno so kvalitetni zasloni tipa "bright" oz po domače "svetleči" zasloni. To pa dvomim, da boš dobil za takšen denar. mogoče kakšnega acerja, ali pa kakšno bolj ne kvalitetno firmo.

drugi problem bo pa COM port, saj le ta več ni standardna oprema prenosnikov in je več kot 95% prenosnikov brez njega.

drugčače pa ti predlagam model HP nx6325 in pač dokupiš usb -> com port konverter.

billy hvala za odgovor bom mal pocekiral...a to si mislil z AMD procesorjem? Ker najvecji problem je financna omejitev 180K SIT...ne kupujem zame to...

Lp Primoz

p.s. Kaj pa mogoce tale HP NX7400? A ma kdo kake izkusnje z tem modelom?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Primoz78 ()

billy ::

ja..z AMD 3500+ procesorjem, kateri je dejansko na 1.8 Ghz se mi zdi.

tole 7400 je novi model, kateri je sicer že 15.4", če ti je to pomembmo. je pa zadeva malce dražja kot 6325.

lahko pa vzames 6325 in nadgradiš na 1G rama plus usb na com port konverter in boš še nekje pod 180k

je pa tu kar nekaj kupcev 7400 kateri ti bodo iz prve roke pokomentirali zadevo.

Se 1x hvala za info...cakam na mnenje kakega uporabnika NX7400

Lp Primoz

Primoz78 poglej malo par strani nazaj sem malo napisal o prenosniku.

Danes em naložil visto gor in dela brez problema. Z aero-tom vred.
Zdej se zajebavam da bi se loh skonektal na internet kle na faksu pa mi nekako ne ratuje ker rabim tist securew2 client al karkoli že (je komu že uspelo, če ja kako?).

Drugače pa jest sem izjemno zadovoljen s tem prenosnikom. Zelo dobra kvaliteta hitro deluje itd. Priporočam:D
hancic.info

Aja jest nimam iste konfiguracije k si ti gor dal link.
Jest amm core 2 duo, 1gb rama.
Tak da je kr velka razlika, tak da ti moje informacije ne pridejo kej prevec prov glede performanca.
hancic.info

passat3cc ::

Pozdravljeni!

Tudi jaz se odločam med dvema prenosnikoma:

1)HP Compaq nx7400
CENA: 150.000sit
Specifikacija:
INTEL CEL-M 410 (1.46GHz) 667MHz FSB
INTEL CENTRINO DUO tehnologija
Mobile Inte 945GM Express Chipset
POMNILNIK 512MB DDRII 667MHZ (prost slot)
TRDI DISK 60GB SMART SATA 5400rpm
DVD+/-RW SM DL,
INTEL MEDIA GRAPHICS ACCELERATOR 950 224MB
ZASLON 15.4" TFT 1280X800 WXGA+ WVA +BV
MODEM 56K V.92, MREžNA KARTICA 10/100/1000,
ZVOčNA KARTICA Z VGRAJENIMI ZVOčNIKI
BATERIJA HIGH CAPACITY LION 6 Cell
INTEGRIRAN 802.11A/B/G WLAN, Bluetooth
OS FREE DOS
VMESNIKI:3XUSB2.0, 1XRJ11, 1XRJ45
VGA, 2XAUDIO, IEEE1394,
1XPCMCIA TYPE I/II,
docking conector
DIMENZIJE: 30X357X260 TEžA 2.54KG
GARANCIJA 1 LETO

IN

2)HP Pavilion DV4450
CENA: 190.000sit
• 1.80 GHz Intel® Pentium® M Processor 745A
• 1024 MB DDR2 533 MHz (2 x 512 MB) do 2gb
• Intel® Graphics Media Accelerator 900 do 128mb
• 100GB 4200 rpm
• DVD snemalnik (+/-R +/-RW) Dual Layer
• 15.4" WXGA High Definition BrightView zaslon
• 10/100 LAN / modem / WLAN
• 4x USB 2.0, 1x IEEE 1394, 1x VGA, S-video TV-Out
• čitalec kartic
• PCMCIA
• 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) baterija
• Windows XP Home
Garancija: 1 leto

Je 2. vreden 40.000 več od prvega zaradi boljšega procesorja, več RAM-a in diska?
Moti me, da 7400 nima TV OUT-a
Koliko pa je razlike v procesorjih?

Hvala za nasvete,
LP

Zgodovina sprememb…

MasterSPi ::

Mene zanima glede tresljajev pri prenosnikih.. a bi ga lahko imel v kamionu na sedezu? - tam se kar dost sedezi tresejo.
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

hooger ::

@jakarozman

Pri paviliomu ti ne velja garancija (v SLO).

IgorM: No kot sem ze rekel za zaslon - od strani se mi zdi zelo dobra vidljivost, "gor in dol" pa so kar opazne spremembe (se lahko porabi kar nekaj casa za idealno nastavitev), ce je ugasnjen je lahko "ogledalo" (pa tudi zdaj ko pisem tu na slo-tech se lahko vidim):D, drugace ob delu pa to zame ni prevec motece. Prav zunaj ga se nisem imel, tako da ti glede tega bolj tezko kaj povem. Tezko ga tudi primerjam s kaksnimi drugimi zasloni, saj sem do sedaj bil na CRT in nisem se delal na prenosnikih. Nasploh se mi zdi vsa zadeva zelo tiha (tako ob zagonu, kot tudi ob izklopu) - disk sem cul "praskati" samo, ko sem vklopil QuickPlay (pri ugasnjenem racunalniku) - vendar ne prevec glasno, s HNC nisem pocel se nic (kaksne so pa prednosti "undervoltanja"?, mislim pa da "undervoltanje" zaradi glasnosti ni potrebno) - bom verjetno pocakal, da na novo nalozim sistem. Tipkovnica se mi zdi dobro vpeta na vseh delih (nisem opazil, da bi se kje upogibala) in kvalitetna - po moje z njo ne bo kakih problemov. Glede segrevanja - na spodnjem delu, kjer so naslonjene roke ostane hladen oz. malo topel (to se mi zdi najbolj pomembno), no na splosno bi lahko tudi rekel, da se ne segreva prevec...no to vse skupaj je povedano malo bolj po laicno, saj nimam kakih izkusenj s prenosniki. Res pa je tudi, da nisem se veliko delal s Pavilionom. No ce bo komu koristilo...IgorM, ja ce te zanima lahko zazenem tudi kak specificen program ali kaj podobnega...se ena stvar, ki me moti - zgornja stran zaslona je "lakasta" in se poznajo odtisi gor...

Kako je potem to glede baterije? Pa se nekaj vprasanj glede namestitve sistema - mathew82 ti si ze poskusal na novo naloziti sistem? Torej v prenosniku sta dva diska...narejene so tri particije OS (C:), Data (D:) in HP_RECOVERY (E:)...na C: je mapa SWSetup - tu notri, ce sem prav razumel so gonilniki in pac razni programi (to si moram potem posnet na CD/DVD?), lahko particijo E: zbrisem ali jo moram pustiti? - ce je mogoce pri drugih nemskih HP-jih isto oz. ce ima kdo kakrsnekoli izkusnje s tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

France ::

JakaRozman, pavilion je dražji tudi zaradi Windows licence. Compaq je nima.

Vprašanje vsem:

Kaj pa menite o Acer 5101 za 185000?

Tale pavillion za 190k je boljši od kakšnih Toshib, HPjev, Acerjev itd...
KUPI !!!

hm, hm ::

kaj pa tale primerjava:

turion 64 TL-56 1,83 GHz vs.
Intel core duo T2400 1,83 Ghz vs.
Intel core 2 duo T5500 1,66 Ghz vs.
Intel core 2 duo T 5600 1,83 Ghz.

to itak vem da je zadnji najboljs. sam ce kdo ve razliko (performance v procentih priblizno)?

Najslabši je AMD, a ima prednost pred T2400 v tem, da deluje na 64bitih. Je pa počasnejši od njega.
Kolikor pa bomo rabili in se posluževali 64 bitov pa naj ti drugi odgovorijo.

Kakšna bo razlika v PRAKSI pri uporabi Viste pri 32 in 64 bitih?

hm, hm: najslabsi je core-duo, zraven tega je tudi zastarel in ne podpira 64-bit.
Core2duo je najboljsi procesor trenutno.

Ni res. T2400 je še vedno precej hitrejši od TL-56 in se povrh tega še manj greje.

_marko: lahko ti trobis kolko zelis, ampak ne bos s tem spremenil resnice. Par strani nazaj sem pastal teste od real-world aplikacij, in je bil X2 v vecini aplikacij hitreji kot Core-duo. Govorim o real-world aplikacijah in ne sinteticnih testih ki nic ne pomenijo.

Bom pogledal, vse teste, ki sem jih jaz gledal do sedaj so kazali ravno obratno. Če pa imaš link pri roki pa ga prosim prilepi še 1x, da mi prihraniš čas iskanja.

Hja, sem našel... na podlagi tvojih testov sta približno enaka. To je treba priznat. Sem presenečen nad tem.
Ravno zbiram za punco nek labtop in bom učitno moral pogledat tudi za AMDji...

Ker pa je govora še o 64 bitih pa še povejte uporabo Real aplikacije za 64 bitov...

Tle:

Nekatere aplikacije ne podpirajo dual-core procesorje.

hm, hm ::

hm, :) po teh testih sodec bi reku da se ocitno turionu vseeno pozna 64 bitov, in zato premaga (ceprav za malo) intelov core duo.

kdaj pa bojo testi tudi za intelove core 2 due?

sej kot js razmisljm, ko so prsli core duo vn, jih vsi niso mogli prehvalit (in to predkratkim), turion je ocitno se malo boljs, tko da ze to so odlicni procesorji. zdej ne more postat vse skupej kar naenkrat zastarelo:)

a pol recimo je boljs ce ma prenosnik core 2 duo z mal nizjo frekcenco (recimo 1,66) kot pa turion z mal visjo (1,83)?

a kdo ve a bo amd kej odgovoril na te core 2 due?:)
««
61 / 670
»»