Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

_Sajmon_ ::
Kake izkušnje z Lenovo ThinkPad E15 G2 serijo z Ryzen procesorji? Zdi se mi v rangu HP Probook. Kdo ve, če se da podaljšati garancijo kot pri HP-jih?

hotig ::
Kake izkušnje z Lenovo ThinkPad E15 G2 serijo z Ryzen procesorji? Zdi se mi v rangu HP Probook. Kdo ve, če se da podaljšati garancijo kot pri HP-jih?
Tukaj imaš enak model še ceneje. V podrobnem opisu modela je na koncu ena povezava do spletne strani, kjer je podan opis modela in na koncu možnosti za podaljšanje garancije za 3, 4 ali 5 let (sicer brez natančnega opisa kako) tako da predvidevam, da je možno podaljšati garancijo.
Jst sem sicer naročil enak model z 8GB/256SSD pa se oglasim s prvim vtisom, ko ga dobim.

gusto ::
@gusto: za 652+ eur imaš na voljo ProBook z Ryzen 4300u, 8GB RAM, 512GB SSD in Win10 Home.
https://funtech.si/si/iskalnik/?search_...
Tole zgleda zanimivo, sem ji predlagal tega. Tnx.

Have you tried turning it off and on again?

Han ::
Na 250 nits enkranih z le 45% NTSC (72% RGB) barvnim razponom ne pričakovat lepih kontrastnih barv. Sem spada večina prenosnikov do ca. 1300 eur.

FireSnake ::
Sem se že jaz spraševal katerega si mislil:
https://www.techtradecenter.si/prenosni...
Tako dolgo ni bilo zaloge zdaj pa poplava (na srečo).
https://www.techtradecenter.si/prenosni...
Tako dolgo ni bilo zaloge zdaj pa poplava (na srečo).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

TheOvertaker ::
Pozdravljeni
Za mamo kupujem računalnik za službo. Razmišljal sem v smeri laptop+docking station, ker imamo doma dodatno periferijo (FHD monitor, miška, tipkovnica) in s to postajo ni potrebe po priklopu/odklopu vseh potrebnih kablov. Vendar nisem najbolj na tekočem na tem področju. Laptop mora biti sposoben prežvečiti office, zoom konference, predvajanje TV, itn.
Kot sem že omenil, na tem področju nisem najbolj domač. Se tak docking station dodatno dokupi? Imajo vsi prenosniki možnost dockinga na tak način? Kaj bi vi predlagali za 800€ (max 1000€) za celoten komplet?
Hvala
Za mamo kupujem računalnik za službo. Razmišljal sem v smeri laptop+docking station, ker imamo doma dodatno periferijo (FHD monitor, miška, tipkovnica) in s to postajo ni potrebe po priklopu/odklopu vseh potrebnih kablov. Vendar nisem najbolj na tekočem na tem področju. Laptop mora biti sposoben prežvečiti office, zoom konference, predvajanje TV, itn.
Kot sem že omenil, na tem področju nisem najbolj domač. Se tak docking station dodatno dokupi? Imajo vsi prenosniki možnost dockinga na tak način? Kaj bi vi predlagali za 800€ (max 1000€) za celoten komplet?
Hvala

Ales ::
Ne vem, če se splača prav za namenski docking station gledat.
Vse USB periferalije v en USB hub, iz huba en kabel v laptop. HDMI v laptop. Pa imaš alternativo docking stationu.
Če je to še kak boljši monitor z vgrajenim USB hubom, imaš vse v enem... Še vedno bosta dva kabla, ampak to skoraj ne moreš bolj preprosto priti čez.
Vse USB periferalije v en USB hub, iz huba en kabel v laptop. HDMI v laptop. Pa imaš alternativo docking stationu.
Če je to še kak boljši monitor z vgrajenim USB hubom, imaš vse v enem... Še vedno bosta dva kabla, ampak to skoraj ne moreš bolj preprosto priti čez.

Če se veliko priklaplja/odklaplja je docking station prava zadeva.
Pri tebi je pomembna še kvaliteta izdelave. Ker se bo veliko prenašalo in se bi plastik fantastik razpadel.
Zgoraj so povezave do ProBook serije z Ryzen 4000 procesorji, ki so znani po tem, da so izdelani malo boljše.
Menim, da bo to kot nalašč za ta namen.
TheOvertaker je izjavil:
Pozdravljeni
Kot sem že omenil, na tem področju nisem najbolj domač. Se tak docking station dodatno dokupi? Imajo vsi prenosniki možnost dockinga na tak način? Kaj bi vi predlagali za 800EUR (max 1000EUR) za celoten komplet?
Hvala
Pri tebi je pomembna še kvaliteta izdelave. Ker se bo veliko prenašalo in se bi plastik fantastik razpadel.
Zgoraj so povezave do ProBook serije z Ryzen 4000 procesorji, ki so znani po tem, da so izdelani malo boljše.
Menim, da bo to kot nalašč za ta namen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

facepalm ::
V roku enega meseca moram nabavit nov prenosnik, zal pri nasih trgovcih.
Budget bi bil do nekje 700EUR.
Zelje pa: ryzen 4***, ips 1080p zaslon (velikost ni pomembna), "dobra" tipkovnica.
Seveda bom preletel ponudbo nasih trgovcev, zanima me, ce kaksen model izstopa v tem price rangeu.
Edit: bolj mi je pomemben apu in baterija kakor pa kolicina rama in diska, saj slednje lahko upgradeam kadarkoli.
Zelje pa: ryzen 4***, ips 1080p zaslon (velikost ni pomembna), "dobra" tipkovnica.
Seveda bom preletel ponudbo nasih trgovcev, zanima me, ce kaksen model izstopa v tem price rangeu.
Edit: bolj mi je pomemben apu in baterija kakor pa kolicina rama in diska, saj slednje lahko upgradeam kadarkoli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()

_Sajmon_ ::
Eno vprašanje mimogrede: videl sem (test), da ima HP ProBook G7 prosto mesto za 2.5 disk. Sklepam, da ti to vgradijo na servisu. Je kdo že kaj takega počel in koliko to stane?

GupeM ::
V roku enega meseca moram nabavit nov prenosnik, zal pri nasih trgovcih.
Sicer nimam nasvetov glede tega kaj kupiti, bi pa samo svetoval, da dobro preveriš če se RAM res da upgradeat. Disk se običajno da, razen če boš kupoval nekaj res majhnega.

sulaco ::
hotig: Tudi mene zanima E15, ko ga dobiš, prosim če lahko napišeš kaj več o izkušnjah. Na netu je bolj malo napisanega....zaenkrat me moti le zamenjava CTRL in ALT tipke na desni strani tipkovnice....
Tudi hčerin Thinkbook I5 je dober ampak občasno glasen-upam da je 4500u bolj hladen??
Tudi hčerin Thinkbook I5 je dober ampak občasno glasen-upam da je 4500u bolj hladen??

Serija 4000 je tiha.
Višji modeli, ki so vgrajeni skupaj z močno grafično (v gaming prenosnikih) pa znajo zažvižgat z ventilatorji.
Moje mnenje je tako, da gaming in prenosniki ne gredo skupaj.
Višji modeli, ki so vgrajeni skupaj z močno grafično (v gaming prenosnikih) pa znajo zažvižgat z ventilatorji.
Moje mnenje je tako, da gaming in prenosniki ne gredo skupaj.

lb37 ::
hotig: Tudi mene zanima E15, ko ga dobiš, prosim če lahko napišeš kaj več o izkušnjah. Na netu je bolj malo napisanega....zaenkrat me moti le zamenjava CTRL in ALT tipke na desni strani tipkovnice....
Jst mam Thinkpad E15 (4700u verzijo), že kakšna 2 tedna. Lahko rečem, da se zadovoljen z nakupom, me pa malo moti da je "Fn" tipka na napačnem mestu (čisto levo spodaj) in da se na ohišju zelo hitro poznajo prstni odtisi. Tipkovnica se mi zdi vrhunska, pri običajni uporabi se ne greje in je tih, pri igranju iger pa postane hitro glasen. Po 2 rundah LoL-a ga lahko primerjaš s klimo, ki laufa na polno.

D3m ::
Moj 3500U je hladen in ventilator je semi-pasiven
HP ProBook 455R G6
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Buddah ::
@lb37
Nameravam vzeti istega kot ti za workstation v pisarni. Torej če prav razumem je dokaj tih v kolikor se ne igra igre? Sam ga bom večinoma uporabljal za urejanje dokumentov, brskanje po spletu itd. Je to to kar iščem?
Nameravam vzeti istega kot ti za workstation v pisarni. Torej če prav razumem je dokaj tih v kolikor se ne igra igre? Sam ga bom večinoma uporabljal za urejanje dokumentov, brskanje po spletu itd. Je to to kar iščem?

bajsibajsi ::
Kaj se vam zdi tole
Kaj boljšega za okoli 500e?
100 eur cenejsi https://slo-tech.com/forum/t170766/p681...
Jst mam Thinkpad E15 (4700u verzijo), že kakšna 2 tedna. Lahko rečem, da se zadovoljen z nakupom, me pa malo moti da je "Fn" tipka na napačnem mestu (čisto levo spodaj) in da se na ohišju zelo hitro poznajo prstni odtisi. Tipkovnica se mi zdi vrhunska, pri običajni uporabi se ne greje in je tih, pri igranju iger pa postane hitro glasen. Po 2 rundah LoL-a ga lahko primerjaš s klimo, ki laufa na polno.
Glede FN in CTRL https://support.lenovo.com/us/en/soluti...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()

Kayzon ::
A je prevec ce si clovek zgolj zeli laptop z 

15.6 zaslononom,z vsej 72% 100srgb
90+ baterijo(zamenljiva)
Ryzen 4800h cpujem
Moznostjo upgrajdanja rama do vsej 32gb
NUMPAD?

90+ baterijo(zamenljiva)
Ryzen 4800h cpujem
NUMPAD?

nejko2013 ::
Zdravo iščem laptop za punco uporabljala bi ga za šolo in pa za vsakdanje stvari pomembno mi je samo da je po izgledu lep in da deluje kot mora bilo bi dobro če bi bila tipkovnica osvetljena to je pa to cena pa od 400 do 800€

flameir ::
Zdravo iščem laptop za punco uporabljala bi ga za šolo in pa za vsakdanje stvari pomembno mi je samo da je po izgledu lep in da deluje kot mora bilo bi dobro če bi bila tipkovnica osvetljena to je pa to cena pa od 400 do 800EUR
Tole bi bilo zanjo verjetno odlično:
https://www.bigbang.si/huawei-matebook-...
Lahko pa dobiš težji laptop, ki ne bo tako lep, bo pa malenkost močnejši, malenkost cenejši, brez osvetljene tipkovnice:
https://www.bigbang.si/lenovo-ideapad-3...
Na splošno glej za Ryzen proc. V avstriji/nemčiji so še cenejši, vendar potem ni slo tipkovnice (na kar pa se vsak hitro navadi).
Npr (2 leti garancije v tej trgovini):
https://www.electronic4you.si/lenovo-id...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()

masevc ::
Zdravo iščem laptop za punco uporabljala bi ga za šolo in pa za vsakdanje stvari pomembno mi je samo da je po izgledu lep in da deluje kot mora bilo bi dobro če bi bila tipkovnica osvetljena to je pa to cena pa od 400 do 800EUR
Tole bi bilo zanjo verjetno odlično:
Tale je v Celju BB se 50 eur ceneje. Zadnji kos.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: masevc ()

Hvala za pomoč bi lahko dobil še enega za cca 400€ enega 17" za katerokoli ceno in pa še enega za na vrhu budgeta sepravi 800€ tako da na koncu vse skupaj dam na list in se odločim upam da nisem prezahteven :)
HVALA ŽE V NAPREJ!
HVALA ŽE V NAPREJ!

@nejko2013
Ma to imaš toliko modelov, da je res težko karkoli konkretnega rečt... Prav tako ima vsak od nas na forumu različne poglede, kaj je dobro in kaj ne. Odločit se moraš tudi ti oz. ona. V tem cenovnem rangu moraš sprejemat kompromise. Boljši zaslon - slabši performance. Obratno, slabši zaslon - boljši performance.
Glede na tvoj opis, da punca laptop potrebuje za šolo, predvidevam da bo šla kasneje še na faks. Ali je že na faksu? No, saj ni važno, vglavnem je pri šolanju fajn, če imaš čim manjši in lažji laptop, da je zaslon kvaliteten (oči imaš samo ene, laptop lahko menjaš), punca verjetno več kot Office programov, VLCja in Chroma ne bo uporabljala, za kar pa so teli novi Huaweiji odlični. Sam bi, če bi kupoval danes, za svojo in te namene vzel točno tega:
https://www.amazon.de/HUAWEI-MateBook-2...
Razlogi:
-13" zaslon z razmerjem 3:2 - ko to enkrat vidiš, je čisto nekaj drugega kot 16:9 ekrani - za šolanje vrhunsko, kot da bi imel 13" ekran z 16:9 razmerjem
-odličen zaslon za ta cenovni rang (2160x1440, 200dpi, 300cd/m2, 100% sRGB)
-izredno majhen in lahek (1,3kg) - dobesedno ga lahko pospravi v torbico
-kot pravim - ravno dovolj moči, da bo preživel obdobje šolanja (Ryzen 5 3500U,
AMD Radeon Vega 8)
-dovolj velik disk (512GB)
-eden najboljših trackpadov ter audio zvočnikov v tem cenovnem rangu
-sličen dizajn, kar imajo ženske ponavadi rade
Minusi:
-za isto ceno lahko dobiš boljši performance ter 16 GB rama, vendar sem 100%, da za povprečno študentsko žensko rabo temu ne bo manjkalo nič
-nima USB A, samo dva USB-C (dobiš pa zraven adapter za USB A, HDMI, VGA)
Druga varianta kak VivoBook z Ryzen ali pa IdeaPad z Ryzen. Malo preveri morda tukaj, če ti kateri odgovarja. Zgoraj si lahko poljubno spreminjaš tisoč in en parameter, ki ti je pomemben.
https://geizhals.eu/?cat=nb&xf=12_8192%...
Sicer pa najbolje, da ti da še kdo drug kak predlog. Vsekakor pa jaz odsvetujem 17" modele. Ko ga bo kje rabila, ji bo vedno problem vlačit tako kišto s sabo.
edit: laptopa za 400EUR ti nisem limal, ker se mi zdi, da se za namen študija, ko bo gledanja vanj veliko, nikakor ne sme šparat na kvalitetnem zaslonu, za 400EUR pa ga dobiš res zelo težko. Sam nimam najboljših oči, zato mi je to bistveno. Tudi drugi, katere sem ob spraševanju po novem laptopu prepričal, da je to najpomembnejši del laptopa, so mi bili kasneje hvaležni.
Ma to imaš toliko modelov, da je res težko karkoli konkretnega rečt... Prav tako ima vsak od nas na forumu različne poglede, kaj je dobro in kaj ne. Odločit se moraš tudi ti oz. ona. V tem cenovnem rangu moraš sprejemat kompromise. Boljši zaslon - slabši performance. Obratno, slabši zaslon - boljši performance.
Glede na tvoj opis, da punca laptop potrebuje za šolo, predvidevam da bo šla kasneje še na faks. Ali je že na faksu? No, saj ni važno, vglavnem je pri šolanju fajn, če imaš čim manjši in lažji laptop, da je zaslon kvaliteten (oči imaš samo ene, laptop lahko menjaš), punca verjetno več kot Office programov, VLCja in Chroma ne bo uporabljala, za kar pa so teli novi Huaweiji odlični. Sam bi, če bi kupoval danes, za svojo in te namene vzel točno tega:
Razlogi:
-13" zaslon z razmerjem 3:2 - ko to enkrat vidiš, je čisto nekaj drugega kot 16:9 ekrani - za šolanje vrhunsko, kot da bi imel 13" ekran z 16:9 razmerjem
AMD Radeon Vega 8)
Minusi:
-za isto ceno lahko dobiš boljši performance ter 16 GB rama, vendar sem 100%, da za povprečno študentsko žensko rabo temu ne bo manjkalo nič
Druga varianta kak VivoBook z Ryzen ali pa IdeaPad z Ryzen. Malo preveri morda tukaj, če ti kateri odgovarja. Zgoraj si lahko poljubno spreminjaš tisoč in en parameter, ki ti je pomemben.
Sicer pa najbolje, da ti da še kdo drug kak predlog. Vsekakor pa jaz odsvetujem 17" modele. Ko ga bo kje rabila, ji bo vedno problem vlačit tako kišto s sabo.
edit: laptopa za 400EUR ti nisem limal, ker se mi zdi, da se za namen študija, ko bo gledanja vanj veliko, nikakor ne sme šparat na kvalitetnem zaslonu, za 400EUR pa ga dobiš res zelo težko. Sam nimam najboljših oči, zato mi je to bistveno. Tudi drugi, katere sem ob spraševanju po novem laptopu prepričal, da je to najpomembnejši del laptopa, so mi bili kasneje hvaležni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()

Ma_en_tm ::
A je prevec ce si clovek zgolj zeli laptop z
90+ baterijo(zamenljiva)
Ryzen 4800h cpujem
NUMPAD?
Mogoče poglej ASUS A15. Ga mam že par mesecev pa mi je zelo v redu, nisem pa nič primerjal s konkurenco ampak vzel prvega z Ryzen 4000 k i se ga je dalo dobit. Ventilatorji pridejo malo bolj glasni, mene sicer ne motijo ker sem navajen ampak tebe mogoč bo. Poigraš se lahko tudi z Renoir Mobile Tuning orodjem, kjer nastaviš TDP in vse možno ter ga tako malo utišaš. Kar se pa baterije tiče, se ga pri nas uradno dobi le z 48Wh. Ker bom za faks mogoče potreboval večjo, sem pisal na pooblaščeni servis pri nas in povprašal, zraven malo zatežil, nakar sem dobil odgovor, da so povprašali na Asus in dobili odgovor da mi jo lahko zamenjajo, pa še garancijo bom obdržal. Pride sicer dokaj drago, okoli 150€, tako da še nisem odločen ampak sem vesel da opcija ostaja na mizi.
Kar se tiče pa zaslona, meni je v redu, nisem preveč zahteven, za zdaj je veliko tudi priklopljen na zunanji monitor tako da ne morem preveč komentirati.
Kot celoten paket sem zelo zadovoljen z nakupom, za zdaj brez večjih problemov.

@nejko2013
Razlogi:
AMD Radeon Vega 8)
Minusi:
Kaj pa je reazlika točno med tistim d14 huawei in tem D15 plus da je še cenejši ?

D14 ima keyboard backlight D15 ne
D14 512 GB, D15 ima 256 GB
D14 dva navadna USBja, D15 tri navadni USBji
In še nekaj malenkosti:
https://www.gadgetsnow.com/compare-lapt...
D14 512 GB, D15 ima 256 GB
D14 dva navadna USBja, D15 tri navadni USBji
In še nekaj malenkosti:
https://www.gadgetsnow.com/compare-lapt...

https://in.gizinfo.com/c/huawei-mateboo...
Na tej strani piše da imata oba osvetljeno tipkovnico ampak da ima d15 slabšo baterijo.
Na tej strani piše da imata oba osvetljeno tipkovnico ampak da ima d15 slabšo baterijo.

Hm, D 15 še nisem videl v živo, govorim iz googla, ki se kdaj pa kdaj tudi zmoti. Najbolje, da preveriš kar v Big Bangu. Baterija je malenkost slabša ja, nisem napisal, ker je res malenkost. Kle maš tud dobro primerjavo:
https://versus.com/en/huawei-matebook-d...
https://versus.com/en/huawei-matebook-d...

m0LN4r ::
Nemski mediamarkt ima do konca tedna -100 evrov popusta za prenosnike od 499.- naprej. FYI
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

lb37 ::
@lb37
Sigurno je dobra izbira, mogoče malo overkill, pomoje boš čisto zadovoljen s Ryzen 4500u verzijo, ki stane kakih 150€ manj.
@bajsibajsi Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lb37 ()

SlimDeluxe ::
Tole je ok za ta denar?
i7–1065G7/8GB/SSD512GB/MX230/17,3FHD/Ubuntu
Sicer pa, za kolegico iščem prenosnik za delo in multimedio, s 17.3" ekranom (plus točke za IPS), 8GB+ RAMa, do 1000, max 1100 €. Opažam, da so 17ke precej manj zastopane kot pred več leti nazaj =)
Sicer pa, za kolegico iščem prenosnik za delo in multimedio, s 17.3" ekranom (plus točke za IPS), 8GB+ RAMa, do 1000, max 1100 €. Opažam, da so 17ke precej manj zastopane kot pred več leti nazaj =)
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Argica ::
Pat_MaGroin je izjavil:
https://www.lenovo.com/de/de/laptops/th...
E15 za 800 eur s postnino vred.
odlična cena.

SlimDeluxe je izjavil:
Tole je ok za ta denar?
Ne vem, če si opazil, ampak v tej temi zelo redki priporočajo i7, še manj i5, odkar so prenosniki z Ryzen procesorji na voljo.
Na hitro preleti to stran, in prejšnjo, pa bo kojci jasno zakaj.

Han ::
Prenosnik ni samo i5, i7 ali Ryzen... 
Je še veliko več: dober EKRAN, tipkovnica, velik SSD, RAM, kvalitetno in tiho hlajenje, priključki (USB 3.2 !?!), zmogljiva baterija; ohišje, ki se ne zvija in poka...

Je še veliko več: dober EKRAN, tipkovnica, velik SSD, RAM, kvalitetno in tiho hlajenje, priključki (USB 3.2 !?!), zmogljiva baterija; ohišje, ki se ne zvija in poka...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

GupeM ::
Prenosnik ni samo i5, i7 ali Ryzen...
Ne. Prenosnik je samo ne dobavljiv ryzen. Vse ostalo je pečka. Po FireSnakeovo.
Vse ostalo je nepomembno.

Kayzon ::

mtosev ::
Saj verjetno lahko oz bodo licencirali od intela.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ne. Prenosnik je samo ne dobavljiv ryzen.
Kje si pa ti spal do danes?
Zadeva je dobavljiva tudi pri nas.
Kar tebe, kot modrega dirkača, pač peče

Zgodovina sprememb…

Ti si tudi v neki temi reko da več kompa s intelovim cpujem ne boš kupil. Upam, da se tega tudi držiš tudi ko bo amd imel subpar cpu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Saj je bilo logično, da bo intel amdju za dovolj denarja dovolil uporabo njihovega techa.

Ti si tudi v neki temi reko da več kompa s intelovim cpujem ne boš kupil. Upam, da se tega tudi držiš tudi ko bo amd imel subpar cpu.
Drži kot pribito!
Vseeno pa me moje prepričanje ne odvrne od tega, da v tej temi uporabnikom ponudimo kar največ za njihov denar.
AMD je bil pušiona vrsto let. Zdaj se pa, za relativno mali denar, dobi boljša roba. Boste lahko spali?
In na tej točki se vrnemo k tvoji trditvi: kaj si želel povedati?
Zgodovina sprememb…

cheesus11 ::
Pozdravljeni, kupujem prenosnik za študijske zadeve, programiranje, multimedijo in občasno urejanje slik ali igranje. Pomembno je, da je lahek in kompakten. Budget cirka 1000€. Po možnosti amd cpu.
Lp
Lp

frkica79 ::
Prosim za pomoč pri nakupu prenosnika za službo (šola), gledanje filmov...
Ne razumem kratic in številk, vem le to, da želim dober zaslon (težave z očmi) in ohišje (ne plastičen), boljšo kamero in zvočnik. Pa SLO tipkovnica! Shranjenih imam tudi veliko fotk.
Težko najdem takega, ki nima naloženih windowsov (te dobim v službi in jih ne bi kupovala). Dala bi max 800EUR.
Gledala pa sem te in ne vem če so ok za to ceno. Prosim ideje in mnenja.
HP ProBook 450 G7 i5-10210U 8GB 256 DOS
ThinkBook 15 i5-1035G1 8/256 FHD DOS s
ASUS VivoBook S15 M533IA-WB513 Ryzen 5 4500U/8GB/SSD 512GB/15,6''FHD NanoEdge/AMD Radeon/Brez OS
Hvala.
lp
Ne razumem kratic in številk, vem le to, da želim dober zaslon (težave z očmi) in ohišje (ne plastičen), boljšo kamero in zvočnik. Pa SLO tipkovnica! Shranjenih imam tudi veliko fotk.
Težko najdem takega, ki nima naloženih windowsov (te dobim v službi in jih ne bi kupovala). Dala bi max 800EUR.
Gledala pa sem te in ne vem če so ok za to ceno. Prosim ideje in mnenja.
HP ProBook 450 G7 i5-10210U 8GB 256 DOS
ThinkBook 15 i5-1035G1 8/256 FHD DOS s
ASUS VivoBook S15 M533IA-WB513 Ryzen 5 4500U/8GB/SSD 512GB/15,6''FHD NanoEdge/AMD Radeon/Brez OS
Hvala.
lp