Forum » Strojna oprema » Kako mora biti nastavljen DMA?
Kako mora biti nastavljen DMA?
nokia6310 ::
Imam win xp pa me zanima pri primary ide channel imam napisano ultra DMA mode 2 pod secondary pa imam napisano pod device 0 in 1 DMA mode 5 jaz pa bi želel da je pri primary tudi tako pa me zanima če je to normalno?
Kam naj še pogledam da bom videl kako dejansko je ker se mi zdi če imam odprtih 10 programov da mi računalnik bol počasi dela oziroma rabi več časa da odpre še enajstega ali drugo aplikacijo Zdi se mi da če nimam nič posebnega prižganega dela zelo hitro če pa ga obremenim pa malo bol počasi pa me zanima če je to normalno? kaj naj torej naredim?
Hvala vsem za pomoč.
Kam naj še pogledam da bom videl kako dejansko je ker se mi zdi če imam odprtih 10 programov da mi računalnik bol počasi dela oziroma rabi več časa da odpre še enajstega ali drugo aplikacijo Zdi se mi da če nimam nič posebnega prižganega dela zelo hitro če pa ga obremenim pa malo bol počasi pa me zanima če je to normalno? kaj naj torej naredim?
Hvala vsem za pomoč.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
CoolBits ::
DMA mode je odvisno od strojne opreme... torej od diska, cd-roma kaj podpira in to vrednost lahko sam znižuješ pod vrednost ki jo disk ali cdrom podpira. Kar se pa tiče odprtih oken oz. programov je pa odvisno od spomina...več programov odprtih - več spomina rabiš, ko zafila ram gre pisat v izmenjalno datoteko (virtualni spomin na disku) in zarad tega odpira bolj počasi.
nokia6310 ::
Zanimivo kako pa se ta datoteka poveča in kako je potem s prostorom na disku?
Še nekaj me zanima pod sistem lastnosti ne morem pri cd romu en je plekstor drug pa teak oba sta pekača tako da najverjetneje podpirata DMA vklopit DMA pod lastnosti imam samo splošno volumes pa gonilnik kje se ta DMA za cd rome vklopi?
A je treba v biosu kaj nastavit in če je kaj konkretno?
Hvala vsem.
Še nekaj me zanima pod sistem lastnosti ne morem pri cd romu en je plekstor drug pa teak oba sta pekača tako da najverjetneje podpirata DMA vklopit DMA pod lastnosti imam samo splošno volumes pa gonilnik kje se ta DMA za cd rome vklopi?
A je treba v biosu kaj nastavit in če je kaj konkretno?
Hvala vsem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2276 (1681) | amigo_no1 |
» | LG CD-RW problemOddelek: Pomoč in nasveti | 972 (898) | Fury |
» | ATA 100 vs. ATA 66Oddelek: Pomoč in nasveti | 1897 (1616) | Tr0n |
» | TEAC 540E in DMA ???????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2071 (1708) | Eagel |
» | Teac 40X pokanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1364) | ferjan |