» »

comp. mi ne zazna zvočne kartice!!??

comp. mi ne zazna zvočne kartice!!??

Nia & Melody ::

Hej, hej...dala sem nadgradit ram in od kar sem ponovno prižgala comp. mi ne zazna zvočne kartice. Ko odpiram cubase mi napiše: the audio input is not activated...:\ Is anyone out there...

seamaster ::

A Cubase ne prepozna zvočne, al comp.?

Nia & Melody ::

comp mi ne zazna...kot da ne bi bilo kakega drajverja... samo sej če je vse delalo, pa sem ga samo nesla na servis in nazaj... tam so mi rekli, da zaradi vgraditve rama se to že nebi moglo zgodit. Preverila sem zvočno kartico, če je pritrjena kot je treba, pa je. Sploh pa v windowsih pri devices, kjer bi moralo pisati PHASE 22 (zvočna kartica), ne piše.. comp je nikjer ne omeni-vsaj jst ne najdem...??? Maš mogoče kakšno idejo, kaj bi še lahko nardila??? :)

5er--> ::

Probaj jo prestavit v kak drug PCI slot.

Nia & Melody ::

0:) PCI slot??? Nimam pojma kaj to pomeni?? ???

Nia & Melody ::

a je to še kakšno mesto v compu kamor lahko vstaviš zvočno kartico???

sinko999 ::

Greš lepo v computer manegment/device manegment pogledaš kaj je tam narobe z kartico, ponavadi je kakšen klicaj jo enostavno zbrišeš, potem pa bi jo moral samo računalnik zaznati in instalirati.
Pa še napiši kakšno matično ploščo imaš in pa OS da ti vemo pomagati za v prihodnje.


LP
Ni? ni ve?no !

5er--> ::

To so taki beli podolgovati vtiči. Trenutno bi že mogla bit v enem.

Nia & Melody ::

pod device manager ni nikjer napisano ime zvočne kartice.. sklepam da jo sploh ne zazna.. ,, bom še pogledala če imam PCI slot in jo poskušala premestit... COMPUTER: Intel (R), Celeron(R) CPU 2.53 GHz, 2.55 GHz, 736 MB of RAM... ne vem še kater podatek je od matične plošče...? vem kaj je RAM ostalo se bom pa še naučila :))

seamaster ::

Če je prej delal, bi moral tud zdej. Verjetno je res slabo vstavljena zvočna kartica.

Naredi, kot je svetoval 5er-->.

LPG

Nia & Melody ::

sem dala na drug PCI slot, še vedno nič... predvidevam, da če pač ni nič od tega, mogoče manka kakšen drajver. Če hočem odpret control panel od zvočne kartice (PHASE 22) mi napiše: couldn't open Protec driver... sam če je bil drajver do sedaj skos na compu, verjetno ni možno da se kar zgubi, ali pač?? :\

Nia & Melody ::

ali je možno, da se matična plošča in zvočna nebi preveč marale? dvomim da bi bil lahko slab stik.. je močno pritrjena na matično ploščo..

5er--> ::

možno je... samo, če je prej delalo...
ps: kaj, če odstraniš dodan ram jo prepozna?

Nia & Melody ::

Točno ja... grem probat, da vidmo, če je to ram povzročil... :))

5er--> ::

[Lahko pa je tudi čudno ohišje: misliš, da je kartica do konca v matični, pa v bistvu ni, ker je matična malo globlje postavljena kot ponavadi. Ko si dodala ram se je zato zvočna premaknila (za par mm) iz matične, zdaj pa je ne moreš dat nazaj (do konca) v pci slot.]

Nia & Melody ::

dala sem ram ven, preizkusila zvočno na obeh PCI slotih, ceelo poskušala še, če jo porinem bolj levo ali desno kaj se zgodi (če bi bil stik) - nič. Bolj v matično kartico zvočne ne morem porinit, zaradi vlitka na kartici, preko katerega se kartica privije na ohišje. Mogoče bi res morala najti način, da bi šla zvočna bolj norer..(če se mogoče da matično podložit al pa nekak porint za par mm) Ja mogoče, je bil stik prej glih za glih, zdej pa je zarad pritiska (ob ustavku RAMA) matična zlezla mal dol... bom še to prečekirala... če pa to ni pol pa so meybe lahko sam še driverji... Hvala za vso to pomoč.. grem spet veselo šraufat-SEJ JE PROU ZABAVNO! :))

Nia & Melody ::

IT's WORKING!!! dela dela dela!!! matična je znižala lego, tko da sem jo zdej mal dvignila, zvočna je šla za mm not in to je blo to... joj zdej sem tok vesela, da grem zdej kar v cubase naprej veselo na delo... hvala, thanx to U 5ER in vsem ostalim, ker ste si vzel čas in mi pomagal...Lepo se mejčkite, PAP PA!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Racunalnik kar ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
334245 (3846) pol3ni
»

Zagon gonilnikov neuspešen?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81178 (1076) amigo_no1
»

Intel pentium 4 Northwood 2.4 ghz

Oddelek: Navijanje
401948 (1309) fire_3
»

Svetujte mi eno poceni matično ploščo do 12k ...

Oddelek: Kaj kupiti
221108 (825) iskra
»

Sb Live! value problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
101110 (980) jk

Več podobnih tem