Forum » Pomoč in nasveti » Nova zvočna na plati z integrirano zvočno kartico
Nova zvočna na plati z integrirano zvočno kartico
DavidJ ::
Ojla!
Kupil sem novo zvočno, ki v drugemu računalniku sicer brezhibno deluje, vendar ko jo priklopim na mašino, v kateri bi si jo želel imet, pridem do težav.
Najprej s plate snamem jumperje za zvok, potem integrirano zvočno še izklopim v biosu in deinstaliram zadeve, ki so z njo povezane:
- VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (WDM)
- Standard Game Port
- MPU-401 Compatible Midi Device
Želeno zvočno vstavim v PCI režo in poženem XP-je.
Zazna zvočno in začne instalirat. Windows baza zanjo nima gonilnikov, zato vstavim proizvajalčev CD. Med instalacijo me opomni, da gonilniki niso 'Digitally signed'.
Ko pride do 100% se mi pokaže blue screen, rekoč da je z enim dll-jem nekaj narobe in da lahko le še ugasnem računalnik.
Poskusil sem uporabiti tudi druge PCI reže, vendar brez uspeha.
Aja, plata je QDI KuDoZ K7X/400A-6A, nova zvočna pa C-Media 8738 Sound Impact podjetja ST Lab.
Sem pozabil kaj izklopit na plati? Kakšna ideja?
Kupil sem novo zvočno, ki v drugemu računalniku sicer brezhibno deluje, vendar ko jo priklopim na mašino, v kateri bi si jo želel imet, pridem do težav.
Najprej s plate snamem jumperje za zvok, potem integrirano zvočno še izklopim v biosu in deinstaliram zadeve, ki so z njo povezane:
- VIA AC'97 Enhanced Audio Controller (WDM)
- Standard Game Port
- MPU-401 Compatible Midi Device
Želeno zvočno vstavim v PCI režo in poženem XP-je.
Zazna zvočno in začne instalirat. Windows baza zanjo nima gonilnikov, zato vstavim proizvajalčev CD. Med instalacijo me opomni, da gonilniki niso 'Digitally signed'.
Ko pride do 100% se mi pokaže blue screen, rekoč da je z enim dll-jem nekaj narobe in da lahko le še ugasnem računalnik.
Poskusil sem uporabiti tudi druge PCI reže, vendar brez uspeha.
Aja, plata je QDI KuDoZ K7X/400A-6A, nova zvočna pa C-Media 8738 Sound Impact podjetja ST Lab.
Sem pozabil kaj izklopit na plati? Kakšna ideja?
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Goldee ::
nova zvočna pa C-Media 8738 Sound Impact
poskusi z driverji od kake druge izvedbe te kartice...
.
poskusi z driverji od kake druge izvedbe te kartice...
.
Dr Evil ::
Zakaj si pa jumperje snel?
Za tako plato,kjer moraš jumperje snet pa še nisem slišal.Predlagam ti,da jih daš nazaj in instaliraš gonilnike za obe zvočni.Nič se ne bosta tepli,le v sound devices boš moral definirat,katera je primarna.
Za tako plato,kjer moraš jumperje snet pa še nisem slišal.Predlagam ti,da jih daš nazaj in instaliraš gonilnike za obe zvočni.Nič se ne bosta tepli,le v sound devices boš moral definirat,katera je primarna.
JP1, JP2, in JP3 so jumperji za zvok. Če so nameščeni, zvočna deluje oz. ne deluje, če niso. Imajo enak efekt kot nastavitve v biosu. Piše pa v manualu, da je dobro integrirano izklopit, če želiš uporabljat drugo zvočno kartico.
In ja poskusil sem v obe smeri. Z in brez jumperjev ter z izklopljeno in vklopljeno zvočno ...
In ja poskusil sem v obe smeri. Z in brez jumperjev ter z izklopljeno in vklopljeno zvočno ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DavidJ ()
> Kupil sem novo zvočno, ki v drugemu računalniku sicer brezhibno deluje, ...
...
> Poskusil sem uporabiti tudi druge PCI reže, vendar brez uspeha.
...
> Poskusil sem uporabiti tudi druge PCI reže, vendar brez uspeha.
Imajo enak efekt kot nastavitve v biosu.
zakaj si jih potem dajal dol? si poskusil z drugimi driverji?
zakaj si jih potem dajal dol? si poskusil z drugimi driverji?
Jup.
Instalacija se sicer konča, vendar potem ne deluje Logitechova miška (!) in kmalu dobim blue screen s sporočilom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
:(
Instalacija se sicer konča, vendar potem ne deluje Logitechova miška (!) in kmalu dobim blue screen s sporočilom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
:(
WTF? js mam isto zvocno kot ti in mi deluje z drugimi driverji prou normalno pa mi miska se vedno dela...
Katere driverje pa uporabljaš?
oprosti sem se zmotil, une driverje sem imel pred ponovno instalacijo windowsow.. zdj mam spet une originalne ko sem jih dobil s cdjem (tak zeleno-bel cd pa gor mas driverje za Pci I/O, Network cards, Sound cards) in mi dela normalno...
Dr Evil ::
Očitno imaš probleme z IRQ.Mislim,da je v BIOSU opcija za avtomatično ali manualno dodelitev kanalov.Poglej pri plug n play in se malo poigraj.
Okej, uredil!
Če koga zanima -- v varnem načinu sem instaliral driverje in ko sem prišel v windowse je delalo.
Svašta vse tole ... :)
Hvala vsem za sodelovanje v temi.
Če koga zanima -- v varnem načinu sem instaliral driverje in ko sem prišel v windowse je delalo.
Svašta vse tole ... :)
Hvala vsem za sodelovanje v temi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | please helpOddelek: Pomoč in nasveti | 804 (679) | Gray_Warden |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18675 (11011) | sash69 |
» | Zvocna nagaja prosim pomagajte!Oddelek: Pomoč in nasveti | 762 (664) | Tilen |
» | integrirana zvočna karticaOddelek: Strojna oprema | 1598 (1437) | Boki_ |
» | Nasvet pri mamaplatiOddelek: Strojna oprema | 1200 (901) | SanSan |