» »

Izguba povezave na routerju

Izguba povezave na routerju

feliche ::

Imam router BENQ BW 3700 in na njega priklopljene 4 PC.
Imam naslednjo težavo: po nekaj časa dela cca 12 urah mi se PCji nočejo več povezat na WAN, torej izgubim povezavo na NET. Ko router in modem resetiram je zadeva ista - ne morem se povezat. Ko pa modem in router izklopim za cca 1 uro - in priklopim, povezave delajo normalno. A ma kdo kako idejo, kaj naj bil vzrok nepovezave.

Caligula ::

Ce uporabljas kak torrent ali P2P program ti zna ta razsut povezavo. Izklopi vse P2P programe pa probaj pol, ce ti bo se crkala povezava.

feliche ::

Zanimivo, stvar je v tem, da mi LAN dela, torej povezava med 3 PCji, WAN povezava oz. povezava na NET pa ne z nobenga PCja in ko grem pogledat v setup routerja mi tam piše disconnect. Znoru bom!!! Ker ne vem ali je stvar v routerju, modemu ali v kabelski povezavi??? Ročno mam konfigurirane vse IPje.

Caligula ::

Nisi odgovoril na vprasanje. Ce je odgovor DA, potem je definitivno kriv P2P program, ker nekateri routerji-moj je tudi tak-ne zmorejo prebavljati toliko povezav in se sesujejo.

P2P je kriv. Probaj z drugim programom. Meni torrent klient sesuje router.

feliche ::

Prklopljene mam 4 mašine in vsi imajo instaliran Dc++, Emule moj pa še BitLord. Torej programov za crknat. Vsi hočejo neki dljat.
Razmišljam sem o tem, da imam kak virus, pa noben av nč ne najde. Hotel sem upgrajtat firmware, ker sem mislil da on zajebava, pa še ni bilo potrebe po novejši različici.
V glavnem nekaj časa mi dela nato pa se mu zmeša - me disconnecta - pa mal reset routerja in modema - pa gremo dalje. Menim, da so res krivi P2P programi!!!.
Ampak se ne dam, moram ugotoviti kaj in kako naprej???

CoolBits ::

Če LAN dela pol dvomim da je router napaka... po mojem je prej modem, mogoče se pregreva pa pol po eni urci ko se ohladi spet dela normalno. Če maš siol adsl in tisti callisto modem pol kliči naj ti ga zamenjajo...je imelo precej ljudi težave z njim.

feliche ::

Sem pt Telemachu in imam kabelski net pa modem Thompson. Sek že klicu na Help Telemach, pa tam pavjo, da je modem ok, da naj bi bila zadeva v routerju.
Tko, da menim, da so krivi P2P programi. Bom pa še preverjal zadevo!!!

Caligula ::

NAjprej vrzi Torrent klienta dol. Tis so tezko prebavljivi ponavadi. DC++ ni tako problematicen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
12986 (876) korošc
»

prekinjanje linije je to normalno?

Oddelek: Omrežja in internet
181367 (1026) amigo_no1
»

Inrenetna povezava ne deluje!

Oddelek: Omrežja in internet
322383 (1774) BlazP
»

Ddos napadi? ali kaj drugega? (Nek čudn problem)

Oddelek: Omrežja in internet
171422 (1108) rok86
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

Oddelek: Omrežja in internet
211835 (1420) kajak33

Več podobnih tem