Forum » Pomoč in nasveti » Izbira prave varnostne rešitve v času, ko je internet prenatrpan z raznovrstnimi grožnjami!?
Izbira prave varnostne rešitve v času, ko je internet prenatrpan z raznovrstnimi grožnjami!?
Dr X ::
Pozdravljeni!
Pred časom sem že odprl podobno temo, vendar pa živimo v času, ko se varnostne rešitve spreminjajo tako hitro, da jim že stežka sledimo. Tako sem mnenja, da bo tale tema koristila še marsikomu drugemu in ne le meni, ki se trenutno odločam za nakup določenih aplikacij, ki bodo skrbele za mojo varnost eno leto.
Trenutno obstajajo različne aplikacije, ki skrbijo za različne vidike varnosti. Po mojem mnenju so najpomembnejše sledeče antivirus, firewall in antispyware.
Zanimata me pa predvsem tri stvari.
1. Ali je bolje izbrati varnostno rešitev enega proizvajalca, ki vključuje vse aplikacije, ki so potrebne za vašo varnost in nastopajo kot celota ali je bolje izbrati posamezne aplikacije, ki so ločene in po možnosti od različnih proizvajalcev.
2. Kot drugo pa me zanima katera rešitev in od katerega proizvajalca je po vašem mnenju najprimernejša v teh štirih skupinah:
a) Rešitev, ki vključuje vse pomembnejše varnostne rešitve
b) Firewall
c) Antivirus
d) Antispyware
3. Ali poznate, kakšno stran, ki bi ocenila npr. antivirusne rešitve v stilu lestvice 10 najbolših.
Že v naprej se vam zahvaljujem za morebitne odgovor.
p.s.
Moje priporočilo:
2. b) Firewall: Zone Alarm (enostaven za uporabo in dokaj zmogljiv)
Pred časom sem že odprl podobno temo, vendar pa živimo v času, ko se varnostne rešitve spreminjajo tako hitro, da jim že stežka sledimo. Tako sem mnenja, da bo tale tema koristila še marsikomu drugemu in ne le meni, ki se trenutno odločam za nakup določenih aplikacij, ki bodo skrbele za mojo varnost eno leto.
Trenutno obstajajo različne aplikacije, ki skrbijo za različne vidike varnosti. Po mojem mnenju so najpomembnejše sledeče antivirus, firewall in antispyware.
Zanimata me pa predvsem tri stvari.
1. Ali je bolje izbrati varnostno rešitev enega proizvajalca, ki vključuje vse aplikacije, ki so potrebne za vašo varnost in nastopajo kot celota ali je bolje izbrati posamezne aplikacije, ki so ločene in po možnosti od različnih proizvajalcev.
2. Kot drugo pa me zanima katera rešitev in od katerega proizvajalca je po vašem mnenju najprimernejša v teh štirih skupinah:
a) Rešitev, ki vključuje vse pomembnejše varnostne rešitve
b) Firewall
c) Antivirus
d) Antispyware
3. Ali poznate, kakšno stran, ki bi ocenila npr. antivirusne rešitve v stilu lestvice 10 najbolših.
Že v naprej se vam zahvaljujem za morebitne odgovor.
p.s.
Moje priporočilo:
2. b) Firewall: Zone Alarm (enostaven za uporabo in dokaj zmogljiv)
Nič ni nemogoče.
Lith ::
no, sicer nisem preveč sprobaval, ampak ostal sem na kombinaciji Panda/ Nod antivirusnih in Webroot SpySweeperja, ker mi je nekako še najbolj vse skupaj delovalo, da ni preveč sranja uletavalo na winse. Drugač pa sem pobegnil od Symanteca.
LP
LP
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Tomay ::
Kakšne grožnje?
windows xp sp2 (izklopljen firewall) + router z firewallom + mozilla. To je vse kar potrebujem.
windows xp sp2 (izklopljen firewall) + router z firewallom + mozilla. To je vse kar potrebujem.
Voodoo 4Ever
Daedalus ::
Če maš kak ADSL razmisli o routerju s firewallom. Tak boš fizično ločil tvoje računalo/več njih od interneta. Pol pa vse ostalo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
hitcher ::
Sier vprašanje ni dokončno, če misliš za doma, potem si pač omisliš dober požarni zid,
katerega pač znaš upravljati, bodisi programski, bodisi strojni..
Načeloma se uporabljajo rešitve različnih programskih hiš (govorim o firmah), to pa
pač zato, ker tudi če danes gledaš - nekdo ima npr. virusne podpise za določen virus
prej, kot drugi, torej:
- na poštnem strežniku imaš AV produkt ene firme
- na delovni postaji pa druge
Sicer sem pa jaz v firmi dokaj preprosto rešil ta problem:
- Linux email (centos), preko email sistema ne spuščam datotek, ki imajo izvršljivo končnico:
(.lnk, .scr, .pif, .exe, .com, .bat.....)
s tem sem blokiral 98% virusov
- za njim je "parkiran" Amavisd, ki pač uniči še ostalo "zalego"
- ostale pa (če pridejo skozi) - blokira AV na delovni postaji, pravzaprav se zadnje 3 leta
sploh ne spomnim, da bi v firmi imeli virus.
- postavil squid - preko katerega surfamo po netu, seveda na squid-u "sedi" amavisd ki pač
preverja promet in blokira (tudi zgoraj naštete) končnice..
- p2p networka pri nas ni
- pustim pa .mp3, . avi, .mpg in ostale uradne končnice (doc, pdf, xls....)
tole sem bolj na hitro napisal..
lp
katerega pač znaš upravljati, bodisi programski, bodisi strojni..
Načeloma se uporabljajo rešitve različnih programskih hiš (govorim o firmah), to pa
pač zato, ker tudi če danes gledaš - nekdo ima npr. virusne podpise za določen virus
prej, kot drugi, torej:
- na poštnem strežniku imaš AV produkt ene firme
- na delovni postaji pa druge
Sicer sem pa jaz v firmi dokaj preprosto rešil ta problem:
- Linux email (centos), preko email sistema ne spuščam datotek, ki imajo izvršljivo končnico:
(.lnk, .scr, .pif, .exe, .com, .bat.....)
s tem sem blokiral 98% virusov
- za njim je "parkiran" Amavisd, ki pač uniči še ostalo "zalego"
- ostale pa (če pridejo skozi) - blokira AV na delovni postaji, pravzaprav se zadnje 3 leta
sploh ne spomnim, da bi v firmi imeli virus.
- postavil squid - preko katerega surfamo po netu, seveda na squid-u "sedi" amavisd ki pač
preverja promet in blokira (tudi zgoraj naštete) končnice..
- p2p networka pri nas ni
- pustim pa .mp3, . avi, .mpg in ostale uradne končnice (doc, pdf, xls....)
tole sem bolj na hitro napisal..
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crypto AG: umazana obveščevalna zgodba bajnih zaslužkov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / NWO | 31540 (21872) | poweroff |
» | Locky Virus (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 27695 (24711) | Manna |
» | VPN in oddaljene pisarne (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13826 (12160) | SeMiNeSanja |
» | Dostop do Siol in Gemail pošte iz službenega PC - ja. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14839 (13202) | St235 |
» | Kateri router za podjetje 20 ljudi (od tega 10 IT - intenzivni uporabniki)? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 22641 (19618) | NeMeTko |