» »

brezžični dostop

brezžični dostop

sloyoyo ::

no mene zanima če se da brezžično povezati z internetom in sicer stric ki je oddaljen od mene 50m in ker nočeva kable vlečt me zanima kako naj to naredimo na najlažji način in kaj vse potrebujemo
hvala

Jinto ::

50m dela brez problema, problem je z zidovi. Povej koliko jih je vmes, to je najbolj pomembno. Meni dela s sosedom router+kartica na 30m, en zid, okno in lesena ograja okoli 10-12mbit(max z mojo opremo je okoli 22mbit, Linksys WRT54g router + CANYON kartica). Najcenejša možnost bi bla 2 wireless kartici z ad hoc povezavo, sam ne verjamem da bi šlo tako. Mislim da boš rabil vsaj router + kartico, mogoče še celo zunanje antene. Najdražja možnost bi bla 2xrouter+zunanji anteni.

vmes je en sam zid in ker sem z denarjem bol suh bi prosil če bi lahko bolj podrobno in pa seveda najcenejšo varijanto opisal kako naj vse to naštimam
hvala

Jinto ::

Verjetno bi šlo, pač obe kartici v ad hoc načinu, ne upam pa garantirat da bo delovalo. Pa hitrost bo mogoče nizka. Nimam izkušenj samo z karticami, jaz imam Router >> Kartica, pa še manjša razdalja je.

nekje sem slišal da se da s tole kartico ukrast in pa poiskat omrežje v bližini in se lahko povežeš na net in me sedaj zanima če bom imel kake probleme s tem da je pač taka antena ki lovi signel in se poveže na net

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem mrežno wireless kartico

Oddelek: Kaj kupiti
253711 (3031) Nesta
»

Router in hitrost interneta

Oddelek: Omrežja in internet
5885 (780) krispe
»