Forum » Omrežja in internet » brezžični dostop
brezžični dostop
sloyoyo ::
no mene zanima če se da brezžično povezati z internetom in sicer stric ki je oddaljen od mene 50m in ker nočeva kable vlečt me zanima kako naj to naredimo na najlažji način in kaj vse potrebujemo
hvala
hvala
Jinto ::
50m dela brez problema, problem je z zidovi. Povej koliko jih je vmes, to je najbolj pomembno. Meni dela s sosedom router+kartica na 30m, en zid, okno in lesena ograja okoli 10-12mbit(max z mojo opremo je okoli 22mbit, Linksys WRT54g router + CANYON kartica). Najcenejša možnost bi bla 2 wireless kartici z ad hoc povezavo, sam ne verjamem da bi šlo tako. Mislim da boš rabil vsaj router + kartico, mogoče še celo zunanje antene. Najdražja možnost bi bla 2xrouter+zunanji anteni.
vmes je en sam zid in ker sem z denarjem bol suh bi prosil če bi lahko bolj podrobno in pa seveda najcenejšo varijanto opisal kako naj vse to naštimam
hvala
hvala
Jinto ::
Verjetno bi šlo, pač obe kartici v ad hoc načinu, ne upam pa garantirat da bo delovalo. Pa hitrost bo mogoče nizka. Nimam izkušenj samo z karticami, jaz imam Router >> Kartica, pa še manjša razdalja je.
nekje sem slišal da se da s tole kartico ukrast in pa poiskat omrežje v bližini in se lahko povežeš na net in me sedaj zanima če bom imel kake probleme s tem da je pač taka antena ki lovi signel in se poveže na net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupujem mrežno wireless karticoOddelek: Kaj kupiti | 3711 (3031) | Nesta |
» | Router in hitrost internetaOddelek: Omrežja in internet | 885 (780) | krispe |
» | Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8437 (6261) | pujsek_ |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3051 (2259) | pujsek_ |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4745 (3498) | pujsek_ |