Forum » Programiranje » [C++] [WIN] RegOpenKeyEx & RegQueryValueEx
[C++] [WIN] RegOpenKeyEx & RegQueryValueEx
BigWhale ::
HKEY key; long res; char data[1024]; DWORD type = REG_SZ; DWORD dataLen = sizeof(data); res = RegOpenKeyEx(HKEY_LOCAL_MACHINE, "SOFTWARE\\Myprogram", 0, KEY_READ, &key); res = RegQueryValueEx(key,"InstallDir", NULL, &type, (LPBYTE)&data, &dataLen); if(res == ERROR_SUCCESS) { printf("First value found...\n"); } RegCloseKey(key); printf("************** OPENING! \n"); res = RegOpenKeyEx(HKEY_LOCAL_MACHINE, "SOFTWARE\\Myprogram", 0, KEY_READ, &key); res = RegQueryValueEx(key,"DataDir", NULL, &type, (LPBYTE)&data, &dataLen); if (res == ERROR_SUCCESS) { printf("Yap, second value here also \n"); } RegCloseKey(key);
Naj mi nekdo razlozi, zakaj mi pri branju druge vrednosti program VEDNO vrne ERRNO 234 (More Data).
To se dogaja ne glede na to, ce
a) odprem key, preberem vrednost, zaprem key, odprem key, preberem vrednost, zaprem key
b) odprem key, preberem vrednost, preberem drugo vrednost, zaprem key
Ce odprem key in dvakrat preberem isto vrednost InstallDir, potem je vse ok in dvakrat vrne pravilen rezultat.
Ce odprem key, preberem drugo vrednost in zaprem, je spet vse ok.
Torej, zakaj hudica ne morem prebrat dveh vrednosti iz enega keya, drugo za drugim.
Kje sem zgresil? :)
- spremenil: BigWhale ()
BigWhale ::
Pozabte...
Zadnji parameter od RegQueryValueEx()
je in/out parameter in povozi prvotno dolzino stringa, ki naj jo stvar prebere...
Jao, jao...
Zadnji parameter od RegQueryValueEx()
je in/out parameter in povozi prvotno dolzino stringa, ki naj jo stvar prebere...
Jao, jao...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 Installer (64-bit) - težaveOddelek: Programska oprema | 3004 (2394) | fr!Xy |
» | AT komandeOddelek: Programska oprema | 1903 (1424) | noraguta |
» | Windows XP težave...Oddelek: Operacijski sistemi | 1862 (1728) | edey |
» | Ne morem ugasnt računalnika- Ni Shutdown - a , manjka Run, Log off, TM je disablan. SOddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (1387) | cortez |
» | Trdi disk mi melje kot zmešanOddelek: Pomoč in nasveti | 2171 (1632) | Nande |