Forum » Hlajenje in modifikacije » Branje temperatur iz grafičnih kart
Branje temperatur iz grafičnih kart
kuglvinkl ::
Well, se da brati temperature iz grafičnih kart z denimo Atitoolom ali RivaTunerjem?
Al rabiš, recmo Winfox.
Al rabiš, recmo Winfox.
Your focus determines your reallity
EvilDare ::
Men recimo v gonilnikih za Nvidia noče prikazovat temperature, tudi z coolbits. V programu Home Everest mi pa kaže Gpu in memory temperaturo. Imam pa 6800GT od Gigabyte heatpipe edition.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EvilDare ()
largie ::
temperature moje leadtek geforce 2 bere winfox, pa tudi na moje veselje speedfan, in en neuradni plugin za motherboard monitor, samo ne uporabljam več mbm.
Sami ::
Meni temp pri Leadtekovi 6600GT lepo piše v nVidia driverjih.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
SasoS ::
AtiTrayTools ima shared memory kjer lahko potegneš ven temp. Poglej header nekje v ATT direktoriju al pa poišči moj ATT-MBM plugin (source included) na guru3d forumu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
Geo ::
Jaz vem preverjeno, da driveri berejo temp. na GeForce 6600GT in pa 5900, za 6600 non GT in pa 6200 je pa neki treba baje odklepat...
SHIT!!! I did it again...
SebaR ::
za 6600 non GT in pa 6200 je pa neki treba baje odklepat...
A mogoče ve kdo kako se to naredi?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
Vrocipes ::
@sebar in geo: To se odklene tako, da si shraniš bios na disk, potem pa tale bios odpreš z enim programom (Nevem točno kak se mu reče, na guru3d ga imaš...), ter obkljukaš temperaturni senzor. Potem lepo bios shraniš in flashas na grafično kartico. Tedaj lahko temperature pregleduješ v nvidia driverjih.
ZiPi ::
Jst bi pa rabu pomoč. In sicer: mam MSI 6600GT, pa mi v driverjih pokaže temparaturo, v SpeedFANU in Web tempu pa ne. Ve kdo kaj mi je storiti?
IMO moraš v Web Tempu obkljukat read from Speed Fan ali Atitool, ipd.
Hja, sem že razmišljal, da bi prtežil avtorjem, naj bere iz nvidiinega SW. Vse, od voltaž, do temperatur, ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TemperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 1998 (1599) | joker16_7 |
» | OC 6600 265MBOddelek: Navijanje | 1666 (1268) | AndrewSmith |
» | WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 48770 (22272) | AtaStrumf |
» | Kera grafa za dvajst čukof? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7379 (5605) | ross|e20 |
» | Grafična kartica 30k-40kOddelek: Kaj kupiti | 1819 (1137) | N-E-O |