» »

Ne odpre mi nekaterih web strani

Ne odpre mi nekaterih web strani

leni ::

Odkar imam router mi ne odpre nekaj internetnih strani kot so najdi.si, ebay.com in še nekaj.
Imam router linksys befsx41, zanimivo je to da sem bil že na vezi z live support z linksys-em pa mi niso znali pomagati, ali je morda kdo od vas imel podobno težavo.

Roadkill ::

Jaz bi stavil na viruse in spyware..
Ü

leni ::

Ne bom rekel da ni mogoče, vendar sem ob montaži routerja tudi formatiral disk tako da mislim da je to malo verjetno saj je enako na vseh treh računalnikih ki so v mreži

leni ::

Hvala za pomoč, težava rešena

palhi77 ::

Težava je z verzijo Firmware-a. Malo poglej po netu in naloži eno od stabilnih verzij. Potem se bodo strani ponovno prikazovale :)

l.p.

BlazP ::

Kako si resil tezavo? imam podoben problem.

leni ::

naložil sem najnovejši firmware, ki pa seveda ni originalen, ker originalen jebe.

zavajon ::

Prosim pomoč!!!

Nabavil sem Linksys BEFSX41 router. Originalni firmware je 1.50.18. Povezavo imam ADSL na Siol.
Nastavil sem parametre povezava, pravzaprav samo username, password, MTU. DHCP ne uporabljam. Skonekta se, prikaže WAN IP, gateway,...
Vendar ne morem priti do skoraj nobene strani, dela le www.google.com.
Sem kaj pozabil nastaviti? Ali je kriv firmware, kar se mi ne zdi prav verjetno, ker razen na googla ne morem nikamor. Ima kdo kakšne izkušnje z ostalimi firmwari? Jaz sem zasledil 1.51.00 in 1.52.3 od Flogator, vendar še nisem sproval.

lp

leni ::

Pa saj ti piše direkt nad tvojim postom kaj ti je storiti.
Zamenjaj firmware pa bo, jaz imam sedaj ravno tega ki se ga ti ne upaš probat, pa mi je vse težave rešil pa še hitrostje čudežno višja.

zavajon ::

Seveda bom, sem hotel zvedeti, če ima kdo kakšne izkušnje z različnimi verzijami oz. če obstajajo drugi firmwari. Bral sem tudi, da se stvari različno obnašajo glede na tip povezave (kabel, adsl) in celo na providerje (??).

Katero verzijo imaš ti?

hvala

lp

leni ::

Lej, jaz imam tudi Siol ADSL in imam zadnjo verzijo FW to je 1.52.3, flogator zelo močno sodeluje z linksysem in tudi oni večkrat priporočajo njegov FW v kolikor njih ne deluje. Njihov FW verzija 1.50 deluje brez težav v ameriki v evropi pa očitno tista vezija ni dobra zato je flogator z pomočjo uporabnikov popravil njihovo verzijo FW. Zakaj njegova verzija ni na linksysovi uradni strani, pa je verjetno razlog avtorske pravice. Starejše verzije delujejo ravno tako, vendar je kar precejšnja razlika v verzijah 1.43 in 1.52. Razlike so predvsem v uporabniškem vmesniku in pa v funkcijah ki jih je v 1.52 kar nekaj več, res pa je da vse ne delujejo, ker so samo pripravljene za nadaljnji razvoj.
V kolikor recimo rabiš VPN ali še kakšno napredno funkcijo ki ti ne bi delovala pri 1.52 potem lako brez težav naložiš 1.43.
Morda te zanima kako poteka sam update. No to je čisto preprosto samo sledi navodilom ki so zelo preprosta, edino kar moraš biti RES pozoren je to da ti ne zmanjka elektrike med samim flashanjem, ker v nasprotnem primeru boš lahko škatlico nesel na servis, če ti bodo znali kaj pomagati.
Kako se verzije razlikujejo pri obnašanju glede na ponudnika pa ti žal ne vem povedati, vem namreč samo tisto kar sem probal.

Aja še to..... če ne potrebuješ kakega VPN ali kakih naprednih funkcij ti močno priporočam 1.52 verzijo ki je izredno stabilna in tudi internet hitrejše laufa na računalnikih v primerjavi z 1.43

zavajon ::

Hvala,
Sem naložil verzijo 1.52.3 in dela bp.

Vendar pa ostajajo nekateri pomisleki, o katerih bi moral razmišljati vsaj uvoznik, če že ne Cisco.

1. Če bi router npr. kupila moja mama, ki ne bi vedela, kaj je to firmware, bi zadevo poinštalirala po navodilih in pričakovala, da ob pravilni konfiguraciji deluje. Ker ne bi delovalo, bi vsa besna nesla router na servis, kjer bi ji ga po 40 dneh ;(( vrnili z novim firmwarom. Zelo slaba reklama za Linksys.
2. Če bi se meni pri inštalaciji firmwera kaj zalomilo, mi najbrž garancije ne bi upoštevali. Tako sem moral nadgraditi na svoj rizik, sicer bi moral urediti po postopku v točki 1.
3. Kdo lahko garantira, da tisti, ki nadgrajuje firmware, ne pusti noter kakšne varnostne luknje? Sam sicer nisem paranojik in me to ne skrbi, če pa bi imel firmo in bi ga uporabljal tam, bi bilo morda drugače.

Vsekakor bi bilo normalno, da bi Cisco prodajal izdelke, prilagojene določenemu trgu. Saj niso neka leva firma in od včeraj.

lp

Witboy ::

jah jst mam podobne probleme... Sam imam asusov router... Je pa tko da mi je do cca 1.septembra delovalno romalno... pol so pa nekaj posodabljali omrezje na Siolu pa ne vem kaj se vse... in naslednji dan mi polovica strani ni odprlo... :S
Kar pomeni da je tezko da je kak firmware bil kriv... no, pa sm tut posodobil firmware... ampak se vedno isti problemi... tak da dejansko vec ne vem kaj bi lahko bilo narobe :S a prej je to delovalo brezproblema :S

Ok, jst res ne razumem vec tega... ce direkt na masino dam mi dela... ce gre preko routerja mi pa dolocenih strani ne odpira pa GW mi ne dela. ostalo pa cist normalno... Pa sm resetiral zdej router pa zadnji assov firmware dal pa se vedno isto... am pa kdo kako idejo?!? a je potrbno kaj posebi nastavit? men pa zdej dejansko ni nic vec nic jasno :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Witboy ()

zavajon ::

Poskusi nastaviti MTU na 1492 ali nižje s korakom 8, se pravi 1484,1476,...

Če ne bo delalo, poskusi poklicati Siol support. Morda so že imeli kakšne pritožbe na to temo.

lp

Witboy ::

jop, res je blo to... sam zakaj je pa do zdej normalno delovalo?!? to mi ni cist jasn?!?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri router priporočate

Oddelek: Omrežja in internet
394071 (2496) Mesar
»

Potrebujem "dober" navaden router s kablom v rangu 20-23k

Oddelek: Kaj kupiti
163156 (2724) jan01
»

Linksys router VPN ENDPOINT in WinXP odjemalec - planet za znoret ali slotech mi poma

Oddelek: Omrežja in internet
142364 (2090) BlazP
»

program za deljenje hitrosti povezave

Oddelek: Omrežja in internet
231653 (1374) JamesBond
»

ADSL ROUTER LINKSYS BEFSX41 - PROBLEMČKI

Oddelek: Pomoč in nasveti
101316 (1195) novi

Več podobnih tem