» »

Photoshop/ImageReady: izvoz slice-a kot transparentnega gifa

Photoshop/ImageReady: izvoz slice-a kot transparentnega gifa

Ziga Dolhar ::

Dobil sem PSD datoteko, ki jo moram pretvorit v HTML. Do sedaj sem to sicer vedno delal v Fireworks, sedaj pa sem se odločil resno poskusit s Photoshopom.

Dokument sem v ImageReadyu razrezal na "slices", jim določil imena, nastavitve za izvoz ipd. Ne znam pa določenemu sliceu, ki ga bom izvozil kot GIF, določit barve, ki naj jih izvozi kot "prozorne". (V Fireworks se to da lepo direkt naredit.) Se da to kako naredit in-place, namesto da bi moral nepraktično kreirat novo sliko & določit transparenco?

Hvala! -Žiga
https://dolhar.si/

Oven-2k ::

Narišeš, razrežeš - to si že napravil... pa poglejmo naprej:

"File"->"Save for web"


Izbereš orodje, na katerega kaže puščica 1., če slučajno že ni izbrano. Nato klikneš na tisti slice, za katerega bi rad določil transparentno barvo GIFa. V mojem primeru kvadrat z napisom Regrat.


Zdaj izbereš tisto orodje ki izgleda kot nekakšna kapalka, pod povečevalnim steklom (se oproščam za puščico 1. ki ponesreči kaže na povečevalno steklo). S to kapalko nato klikneš na tisto barvo na sliki, za katero boš v naslednjem koraku določil, naj bo transparentna. V primeru sem recimo kliknil na rdečo barvo na napisu regrat - puščica 2. Kot vidiš, se kvadrat v orodnem stolpcu pod kapalko pobarva v izbrano barvo (3.). Prav tako se v "Color Table" spodaj desno z obrobo označi ista barva (4.). Ko imaš enkrat to barvo označeno v "Color Table", samo še klikneš na gumb, označen s puščico 5.


Zadevo shraniš in rezultat naj bi bil pričakovan :)

PS: Lahko tudi direktno izbereš barvo v "Color Table" - če točno veš katera je. Ni se ti treba vedno matrati s kapalko. Pazi le, da bo izbran tisti slice, katerega GIFu hočeš določiti transparentno barvo.
Rok

Ziga Dolhar ::

Sem iz ImageReadya prenesel v Photoshop, napravil kot si nazorno prikazal >:D (Hvala!) & uredil, nato pa nazaj prenesel v ImageReady. Tam sem izbral Preview in res, tudi tu se je prikazala prozornost kot določeno.

Hvala ti.

Zdej treba sam še pogruntat, kako to v ImageReadyu direkt narest :).

p.s.: Katero verzijo uporabljaš? Meni se v ImageReady CS2, če odprem več kot 1 samo datoteko, kar zgodi, da noben ukaz več ne prime. Miš lahko premikam, vendar karkoli klikam po sliki oz. paletah, nič ne prime. Včasih zadostuje, da zaprem eno okno, drugič restart programa. Kaj znano?
https://dolhar.si/

Oven-2k ::

Uporabljam Photoshop CS. V ImageReady CS se tudi da to direktno narediti. Trenutno se učim za jutrišnji izpit in nimam časa za podrobno razlago, bom pa jutri po izpitu naredil taka navodila s slikami, kot sem jih za Photoshop. :)

*Popravljeno: Moja Photoshop in ImageReady mi do sedaj še nista zmrznila :D
Rok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oven-2k ()

Oven-2k ::

Tukaj so še navodila za ImageReady. Povej če so zadovoljiva :)

Korak 1:


Korak 2:


;)
Rok

Ziga Dolhar ::

Super. Hvala. :)

Študiraš v Ljubljani?
https://dolhar.si/

Oven-2k ::

Ja, v Ljubljani študiram :) 1. letnik FRI ;)
Rok


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MIRC???

Oddelek: Programska oprema
111509 (1158) sweety81
»

Win32/TrojanProxy.Mitglieder.NAF in neodzivni programi

Oddelek: Pomoč in nasveti
7904 (842) nicjasno
»

rešitev problema v XP jih

Oddelek: Pomoč in nasveti
5889 (797) Oven-2k
»

Zakaj Kako S čim

Oddelek: Pomoč in nasveti
7946 (870) Oven-2k
»

Kako zvem svoj ip?

Oddelek: Omrežja in internet
72183 (2002) Oven-2k

Več podobnih tem