» »

hladilnik za amd 64 3000+

hladilnik za amd 64 3000+

bsluga ::

Pozdravljeni!

Najbrz je ze bilo kaj napisanega na to temo, vendar vsak dan pridejo v trgovino nove stvari, pa me zanima, kaj je po vasem mnenju najboljse za ta procesor in zakaj, pa kje se stvar kupi. Sicer prilozeni hladilnik zadovoljivo hladi, vendar je velikokrat na visokih vrtljajih in je glasen. Predlagajte prosim najboljse hladilnike za omenjeni procesor.

Hvala

Borut

bsluga ::

pa dej se mal umir ti medena. vse sem preiskal, kar ni bilo tezko. nasel veliko zanimivih hladilnikov, vendar mene zanimajo mnenja vas, izkusenih modifikatorjev racunalniskih komponent. jaz sem preiskal cel internet, ter nasel veliko hladilnikov, vendar se ne bi rad odlocal na podlagi neobjektivnih mnenj prodajalcev, ampak dam vec na vasa mnenja, ki te zadeve dejansko uporabljate.

nasel pa sem hladilnike od zalmana, thermalrighta in thermaltakea, pa ne vem, kaj naj kupim. rad pa bi tih in ucinkovit hladilnik. denar ni ovira, zato kar predlagajte in argumentirajte. najraje pa imam mnenja ljudi, ki te stvari zares uporabljajo.

hvala

borut

bsluga ::

medena, lahk si pa zavrtima kaj od pearl jam

borut

Suli ::

Koliko denarja imas na voljo?

MEDENA ::

takole

XP90 ali BIG TYPHOON rang 10-12k

nižji rang - ZALMAN 7000B-ALCU ki ga bom jaz jutri prodajal

če te zanima me ZS

CENA ugodna :)

globoko grlo ::

ampak verjetn je XP120 bolš, al ne

MEDENA ::

ja ampak dražji in velik !

eDDi ::

za take denarce je bolje vodni blok kupit in ostale malenkosti, ki jih potem imaš za vsak računalnik naprej.. ker 12k je velik.

bsluga ::

najbrz bom kupil zalman 7000b cu v jae, kjer mi ga bojo tudi zmontiral. sicer se giblje temperatura procesorja okoli 35 stopinj s prilozenim ventilatorjem, kaksna bo s tem zalmanom, ne vem. lahko pa sklepam, da podobna. upam le, da bo vse dosti tisje. se vam zdi ta zalman dober nakup? hvala

borut

MEDENA ::

in kok te pride....res je teško zmontirat to :)

8000 sit a ne ?

ja CU je že kar dobr.

gofra ::

...temperature bodo nižje, v to si lahko prepričan. Sicer na vem kako zmogljiv je stock hladilnik tvojega AMDja ampak sem prepričan, da ga bo Zalman bolje hladil.

Meni je zbil 7 stopinj v idle in 6 stopinj v load načinu v primerjavi z stock AL-Cu rebračo in 65mm fanom Bartona 2500+ (za katerega pa še zmeraj mislim, da zelo spodobno opravlja svojo nalogo). Pa še pol pol je, torej Al-Cu.

Lp!

bsluga ::

pa kaj je res tezko zmontirat al se hecas. ja bi mi slo na zivce, ce bi se kdo ucil na mojmu compu neki montirat. sem si ogledu montazo na netu, pa bi znal vsak otrok, vendar je v praksi najbrz tezje. se pa tudi sprasujem, kako je s tezo hladilnika in pritrditvenimi nogicami. saj se ne bo vse utrgalo? ker je zadeva precej tezka. ja, stane tam nekje do deset jurjev. najbrz se splaca, ce bo potem spanec mirnejsi. se najde se kdo, ki uporablja zalman 7000b, ki je cel iz cu.

hvala

borut

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsluga ()

|KoRn| ::

Jaz sem imel ZALMANA 7000Cu na AMD64 3000+ s939. Hladil ni nič kaj ekstra bolje kakor BOX hladilnik, mogoče kaka stopinja največ dve manj je bil pa zato tišji. Kar se tiče teže... stvar je dobro pritrjena gor, tako da tukaj ni panike.
Freak on a leash!

bsluga ::

ej korn, kaj bi pa ti izbral med zalmanom 7000b in thermalrightom xp90c. pa zanima me, ce je treba se neko dodatno ploscico kupit za thermalrighta, ker se sicer na amdjev procesor ne da namontirat. ve kdo kej o tej dodatni namestitveni ploscici al je ze vse v skatli? ima kdo thermalrighta xp90 ali pa zalmana 7000b, ker bi res rad videl, kako zadeva izgleda v praksi? dajte se kaj predlagati.

Thermalright XP-90 Retail, za Intel P4 & AMD64 sem nasel na cool pc, ter je tudi z ventilatorjem. kaj je velika razlika med aluminjastim ter bakrenim hladilnikom.

tudi tehnologija heatpipe zataji, ce imam comp postavljen pokonci. hladilniki s heatpipe tehnologijo naj bi lezali, ne stali pokonci. potemtakem bi bil ucinkovitejsi zalman 7000b, kot thermalright xp-90. torej kaj je boljse

hvala

borut

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsluga ()

ERGY ::

Da ne odpiram nove teme, me zanima kolk bi se poznalo pri menjavi Hlajenja. Zdej mam Vu9... zamenjal bi z Zalman CNPS 7000B- Cu. Tko da ce ma kdo izkusnje naj pove mal kolk razlike pride pri temperaturi, oz sploh splaca menjat.

LP

MEDENA ::

vulcanota 9 ?

ene 5-10°c takoj...še bolje da med oglasi pogledaš jaz prodajam TT BIG TYPHOON-a :)

ERGY ::

Btw to kar ti prodajas je se boljse ???? Heh nisem vedu da smo ze tolk napredovali :P


LP

p.s. : sporocilo te caka na privat :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ERGY ()

EvilDare ::

Zdaj ne vem koliko boš navijal. Jaz nisem svojega nič ker se mi zdi da trenutno ni potrebe. Drugače mam pa 25 idle, load do 30. Še temp ohišja: 25. Imam pa Zalman 7000 cu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

aVToV|S|On ::

EvilDare se ti popolnoma pridružujem glede temperatur :D
Spletno in grafično oblikovanje | http://www.css-oblikovanje.com

bsluga ::

jap. razsvetljenje. big typhoon je pa zakon. tih, hladen kot spricer. to sem nabavil. ljudje, iz 35 stopinj je padla temperatura na 27. med polno obremenitvijo, ki je trajala vec ur pa 40 stopinj. seveda ne smemo pozabiti, da je temperatura sobe visoka, ob teh poletnih temperaturah. torej, jaz sem zelo zadovoljen. kupite big typhoon, ce zelite tih racunalnik, ki je dobro hlajen.

borut

gofra ::

Phew, to vi ljudje o temperaturi procesorja ali ohišja 8-O :D ?? Madona, teli novi AMDji so svinjsko hladni...

Fino bi bilo, če bi poleg teh temperatur spisali tudi kak podatek v zvezi z stanjem vaših mlinčkov...naviti, zmerno naviti, naviti do konca...

In še tole: ne vem kako vam uspe spraviti temperaturo ohišja na 25? Toliko je moja sobna temperatura, in zgolj v teoriji bi bilo moč doseči enako v ohišju.


Lp

bsluga ::

jutro folk. ej gofra, jaz mam temperaturo ohisja skos 26 stopinj, pa ne pozabimo, da je poletje. imam pa chiefteca, enga novejsih modelov, sam ne vem oznake. procesor je od 27 stopinj, ter vse do 40 stopinj med polno obremenitvijo, s tem, da se moj big typhoon vrti ves cas le s 1387 vrtljaji. pa tudi neki hrupa ni. dosti manj in pa cisto drugacen zvok je, manj motec. je pa res, da sedaj slisim na cipsetu ventilator. tega bom zamenjal s zalmanovim hladilnim rebrom, potem je pa dovolj glede ohlajanja, da se ne prehladi moj comp. imam pa nenavit racunalnik s procesorjem amd 64 3000, ki je na gigabytovi plati gak8ns pro. sem zadovoljen s hladilnikom. svetujem, da si kupite ta model.

bsluga ::

spomnil sem se, da lahko za odtenek se stisam big typhoona, ce mu dam dol tisto srebrno mrezico, ki jo ima pred ventilatorjem. vendar mislim, da ga za manj, kot pol decibela ne bom, ker je ze presneto tih. al se ne splaca dajat tiste srebrne mrezice dol. kaj bi rekli.

hvala

borut

ERGY ::

...Furam Durona z normalnih 1600mhz na 2300mhz @1.7V


LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9417906 (15029) Wofk
»

Problem pri hlajenju na Abil NF7-s

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81090 (1016) Shybby
»

Najtišji CPU Cooler za AthlonXP 3000+

Oddelek: Kaj kupiti
171410 (1000) ]Trix[
»

a64 hladilnik oz. nov sistem

Oddelek: Kaj kupiti
5761 (700) Cranchi
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241899 (1358) js

Več podobnih tem