» »

Ugašanje računalnika

Ugašanje računalnika

smrekca ::

Ok, vem da je blo že velikrat povedan ...samo jst ne najdem starih tem na moj problem...

Računalnik se mi resetira al pa ugasne (kar ga prime) še predn pridem v windowse. V biosu še kr nekaj časa zdrži...kolkr more pa kej bolj zahtevnga narest pa crkne. Sem tud probu linux prek cd-ja zagnat pa se linux neki časa nalaga....pol pa spet tema. Tud ne pusti mi da bi windowse na novo naložu. So mi rekl da je šel disk....samo mal dvomim ker mi tud linuxa iz cd-ja noče zagnat. A je šel mogoče napajalnik? Ima kdo kakšno idejo...se ne spoznam glih najbolj na strojno opremo tko da kakšen nasvet bi mi zlo prov pršu.

Hvala

SebaR ::

Čeprav se ne spoznaš...je kaj navit?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Nem0 ::

Možno bi blo da je šel napajalnik. Pri meni je bila težava da sem prišel v XP-je in če sem zagnal kakšno koli igro se mi je računalnik resetiral ali v nekaterih primerih celo ugasnil dokler ni čisto crknil pa sem šel do kolega pa sva poskusila z njegovim napajalnikom pa je zadeva špilala. Predlagam da če imaš kakšnega frenda k se spozna malo bolj na Hardware da skupaj stestirata komponente: napajalnik, rame

Lp.
Am,am brez ideje ;)

Highlag ::

Tole mogoče kaže tudi na to, da se ti nekaj pregreva. Praviš, da zadeva dela, dokler je ne obremeniš. Če je hladilnik na procesorju slabo nameščen se le ta pregreje in sledi reset. Enako velja za grafično kartico. Ti bios kaže temperaturo procesorja?
Never trust a computer you can't throw out a window

subby ::

Po mojem je tudi napajalnik kriv, če nisi nič navijal...
S frendom imava podobne izkušnje, ko je njegov račulanik crkni po nekajminutnem delovanju, ker je bil napajalnik baje preslab in če si potipal je bil vroč k k****

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: subby ()

smrekca ::

Računalnik ni nič navit....u bistvu je blo tko, da na začetku se je resetiral še v windowsih (kolkr si kej bolj zahtevnega delal), pol je pa zmeri prej začel crkavat...najprej takoj k sem v windowse pršu....zdej pa še tja več ne pridem.
Ja na žalost nimam nobenga kolega k bi to obvladal...sam pa tud ne mislm k ne znam.
Sej kolk bi pa me kej koštal če bi nesu popravt kišto pa bi mi napajalnik zamenjal?

Hvala

Nem0 ::

To je čisto odvisno kakšen napajalnik misliš kupit jaz sem kupil 350W pa še firma ni nevem kaj huda prišel je pa 8000 vgradil sem ga pa sam ker je čisto preprosto kar bi lahko tudi ti sam naredil samo pogledaš kam se kakšen kabel priklopi na matično ploščo ter za cd enote ter diske. Imel sem pa enake težave kot ti če sem kaj bolj zahtevega pognal se mi je resetiral ali pa ugasnil.

Lp.
Am,am brez ideje ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[težka tema] računalnik zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti
341777 (1469) solatko
»

4850HD 512mb ali 9800gt 512mb

Oddelek: Strojna oprema
382356 (1735) Lynx
»

Problem z računalnikom - nujno rabim pomoč

Oddelek: Strojna oprema
131351 (1216) Tomaz24
»

Stalno resetiranje xp

Oddelek: Operacijski sistemi
191387 (1156) Beernarrd
»

Agoia 1600+ flash oc. na 2111 MHz

Oddelek: Navijanje
261373 (910) Boško

Več podobnih tem