Forum » Kaj kupiti » Duron ali Celeron
Duron ali Celeron
Nutcracker ::
Kaj priporočate, Duron 800 ali Celeron 800??? (slišal sem, da se AMD-jevi procesorji pretirano grejejo?)
mobisuxguru01 ::
razmerje emd ceno in zmogljivostjo je daleč v prid durona, tko da to sploh ni vprašajne, grejejo se pa tut ne tok zlo, oz. kup en dobr cooler
lp
lp
garfield ::
Razmerje ni več tolk v prid duronu, mogoče ma sem še jurja prednosti, če primerješ isto kvalitetne plošče, pa dražji
(glasnejši cooler moreš kupet.
Čakam da pridejo Celeroni (če pridejo) v 13mikronski tech. pol pa prec zamenam .
(glasnejši cooler moreš kupet.
Čakam da pridejo Celeroni (če pridejo) v 13mikronski tech. pol pa prec zamenam .
tha_man ::
garfield, jaz tud čakam na isto stvar. Upam da bodo novi Celerončki čimmanj oskubljeni in čimbolj hladni
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Lucio, to je sicer res, ampak tisto 'več' se pozna samo pri procesorsko zahtevnih nalogah. Pa še tam razlika ni vedno zelo opazna (če npr. neka igra zelo slabo deluje na Celeronu, tud na Duronu ne bo bistveno boljše).
IceIceBaby ::
Kako pa mate frajerji temperaturo celeronov. Jaz sem mel svojega durona 750@1000 pri idle okoli 26, 28 drugace pa mal cez 35 na full load. Pa to s čist navadnem volcanotom. Kar se pa cene tiče so pa cpuji dost cenej. Plate pa so res mal dražje če hočeš ornk. Drugače pa se dobijo tudi za 15k matsonic matične, ki niso slabe za povprečnega userja.
Jaz ti svetujem da kupi durona.
Jaz ti svetujem da kupi durona.
krucymucy ::
Ena o gretju!!! D700@1066 - 2,06V! Mogoce 40 na full load - ce je zuni ornk vroce!!! Drgac pa je trenutno 33˙C!!! Hlajenje volcano II - mal po svoje narejen!!
Lucio ::
Tha_man: če še nisi vidu so zdaj zunaj plošče s SiS čipovjem, ki so zelo poceni in še zelo hitre, tako da za manj denarja dobiš več.
Jux ::
Ej zame to sploh ni izbira, ko pa vsi vemo da duron pozge celerona na celi crti, ob tem da je cenejsi. Kup durona in uzivi!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Lucio, SiS čipovje je res zelo obetavno, ampak jaz bi raje počakal da folk zadevo malo bolj preizkusi. Je pač novo, in nekako dvomim da je že totalno izpopolnjeno in bug-free. Sicer ima pa Celeron še en plus, in sicer tiho delovanje. Do sedaj so še vsi ventilatorji na Duronih kar sem jih imel priložnost videti (vglavnem razna Thermaltake-ova čudesa) totalno ropotali, za razliko od standardnega venta za Celeron. Tih in dober ventilator za Durona pa ni poceni, kar izniči razmerje cena/zmogljivost. Kogar ropotanje ne moti, mu to seveda ne predstavlja problema, meni pa.
[t502] ::
Dragon Orb 3 ni drag pa se odlicno hladi.
Tisto ropotanje pa moras gledati koliko dBa in RPM ma vetilator. Manjsi kot je dBa tisji je, vecji je RPM bolj hladi. Zdaj pa ti samo ostane, da poisces tistega, ki ti najbolj ustreza . Mogoce si ti videl (slisal) kaksne volcanote...nekeateri so zelo glasni.
[t502]
Tisto ropotanje pa moras gledati koliko dBa in RPM ma vetilator. Manjsi kot je dBa tisji je, vecji je RPM bolj hladi. Zdaj pa ti samo ostane, da poisces tistega, ki ti najbolj ustreza . Mogoce si ti videl (slisal) kaksne volcanote...nekeateri so zelo glasni.
[t502]
cahahopie ::
Mene sam zanima ... a sem zasrau, ko sem pred mescom in pol kupu (Pozor! Takrat še ni blo SiS-ovih favoritov)
MSI K7T Turbo Limited (VIA KT133A chipset) in nanjo prpopo 1,3 Ghz TB ? Bi mogu bolšo/dražjo plato s bolšim čipsetom??
Štima vse o.k.
Sam špil Giants mi na full grafki (do konca full in 1024x786 res.) ...pet Meccsov, gradnja baze (če je kdo špilo... najbl strojno zahtevn del špila)...s Kyro2 in 256 rama malce brejko. Je to normaln?
Sicer mi Max Payn na full grafiki dela gladko... le če je diskič malce razmetan mi začne brejkat.
Pa vseeno, a je to normaln?
Bi mogu bolšo plato nabavt?
Al pa malo pretirujem?
MSI K7T Turbo Limited (VIA KT133A chipset) in nanjo prpopo 1,3 Ghz TB ? Bi mogu bolšo/dražjo plato s bolšim čipsetom??
Štima vse o.k.
Sam špil Giants mi na full grafki (do konca full in 1024x786 res.) ...pet Meccsov, gradnja baze (če je kdo špilo... najbl strojno zahtevn del špila)...s Kyro2 in 256 rama malce brejko. Je to normaln?
Sicer mi Max Payn na full grafiki dela gladko... le če je diskič malce razmetan mi začne brejkat.
Pa vseeno, a je to normaln?
Bi mogu bolšo plato nabavt?
Al pa malo pretirujem?
cahahopie ::
Pa pozabu sem še to..
kar.. sem že velikrat napisu/težil....
Proc. sem greje če je kišta zaprta... do 65°C. Ko je kišta ofjena pa okol 55°°C. Trenutno je ofjena in centralna laufa in meni je pasje vroče in zdajle bom ravno ofnu okn, ker je proc. na 59°°C.
kar.. sem že velikrat napisu/težil....
Proc. sem greje če je kišta zaprta... do 65°C. Ko je kišta ofjena pa okol 55°°C. Trenutno je ofjena in centralna laufa in meni je pasje vroče in zdajle bom ravno ofnu okn, ker je proc. na 59°°C.
[t502] ::
Mas kuler gor?
Ce pravis, da je temparatura manjsa ko odpres kisto mogoce nimas dobrega pretoka zraka. Spni skupaj kable pa vse tisto drobnarijo
[t502]
Ce pravis, da je temparatura manjsa ko odpres kisto mogoce nimas dobrega pretoka zraka. Spni skupaj kable pa vse tisto drobnarijo
[t502]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura cpuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3048 (1820) | rejven |
» | AMD ali Intel Pentium 4??? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6492 (5225) | Zheegec |
» | Resno vprasanje AthlonXP ali P4?Oddelek: Kaj kupiti | 1890 (1418) | [t502] |
» | AMD XP proci,...Oddelek: Kaj kupiti | 2279 (1435) | SlaveMaster |
» | Vulcano 6cu VS 6cu+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1618 (1205) | Jux |