Forum » Kaj kupiti » dual sistem
dual sistem
jeb ::
Imam P3 800/100Mhz, pa me zanima nekaj inf. o dvoprocesorskem sistemu.
In sicer, nasel sem cenovno zelo ugodno plato DUAL EPOX 440BX KP6-BS 100 Mhz, cena 21 K SIT.
Ja, zdej iscem se en proc., kar bo seveda precej tezje, ker jih prakticno ni vec. Bomo vidl.
Ok, rad bi pa kaj vedel o performansah takega sistema (trenutno imam 448Mb rama) na Win2k.
Pri katerih programih se to najbolj pozna in koliko se pozna? Ima slucajno kdo kaksne izkusnje s to Epoxovo plato?
Ce mi bo uspelo najti se en P3 procesor, imam ze zmenjeno zamenjavo z doplacilom za mojo trenutno plato AsusP3B-F. Racunam, da bi vse skupaj stalo cca. 60 jurjev.
Pa se to: imam Macase-ov napajalnik 250W. Je to dovolj za dual sistem?
Hvala.
In sicer, nasel sem cenovno zelo ugodno plato DUAL EPOX 440BX KP6-BS 100 Mhz, cena 21 K SIT.
Ja, zdej iscem se en proc., kar bo seveda precej tezje, ker jih prakticno ni vec. Bomo vidl.
Ok, rad bi pa kaj vedel o performansah takega sistema (trenutno imam 448Mb rama) na Win2k.
Pri katerih programih se to najbolj pozna in koliko se pozna? Ima slucajno kdo kaksne izkusnje s to Epoxovo plato?
Ce mi bo uspelo najti se en P3 procesor, imam ze zmenjeno zamenjavo z doplacilom za mojo trenutno plato AsusP3B-F. Racunam, da bi vse skupaj stalo cca. 60 jurjev.
Pa se to: imam Macase-ov napajalnik 250W. Je to dovolj za dual sistem?
Hvala.
bastadu ::
Sicer sam še nimam izkišenj z dual sistemu, ampak zadeva se pozna samo v programih, ki podpirajo SMP, so vglavnem programi za strojništvo, kemijo, animacijo, simulacije... Igra nevem če je kakšna, ki bi to podpirala. Zelo pohitrijo se operacije (tudi do 100%), ki si računsko zahevne. Naprimer rendeniranje pri kakšnem 3d programu bi se moralo veliko poznati...
Ta plata se mi zdi čudno poceni... no nevem, nekdo bo moral povedati izkušnje, ki jo ima.
Ta plata se mi zdi čudno poceni... no nevem, nekdo bo moral povedati izkušnje, ki jo ima.
DavidJ ::
jeb, prpel se na irca pa rapseya vprasaj kako je z dual sistemi, ker on ima dual odkar se poznamo (mislim da).
in spili podpirajo smp
quake3 podpira, recimo in vse vec spilov bo podpiral.. glede plate pa.. hm, men je cena sumljivo nizka
di0
in spili podpirajo smp
quake3 podpira, recimo in vse vec spilov bo podpiral.. glede plate pa.. hm, men je cena sumljivo nizka
di0
Kovax ::
Jest mam dual sistem... In sicer 2x pIII 700mhz... In to na abitovi VP6 platki...
Kwa cem ti rect? Hja... za dual platko je po mojem tist mal premal dnarja...
Sicer pa se stvar najbolj pozna pri programih ki podpirajo SMP --> 3ds max, photoshop itd... V glavnem graficni programi, kjer je algoritme, ki hkrati delajo na 2 procesorjih smiselno (beri: lahko) napisat.
Kar se pa ostalega programja tice je pa tud ql... kadar uporabljas vec stvari hkrati... In ti lahko neka sicer zahtevna aplikacija ki ne podpira SMP (oz ji to podporo izkljucis) pozre sam 1 procesor, medtem ko mas drugega se frej za druge potrebe...
V glavnem, men se dopade... Dualc... Sam se ti pa splaca razmislit... Ce ne uporabljas zadev, ki podpirajo SMP (in tle ne mislim quake ampak resne zadeve) potem raj montiraj mocnejsi procesor, ker bos mel neprimerno vec od tega...
Kwa cem ti rect? Hja... za dual platko je po mojem tist mal premal dnarja...
Sicer pa se stvar najbolj pozna pri programih ki podpirajo SMP --> 3ds max, photoshop itd... V glavnem graficni programi, kjer je algoritme, ki hkrati delajo na 2 procesorjih smiselno (beri: lahko) napisat.
Kar se pa ostalega programja tice je pa tud ql... kadar uporabljas vec stvari hkrati... In ti lahko neka sicer zahtevna aplikacija ki ne podpira SMP (oz ji to podporo izkljucis) pozre sam 1 procesor, medtem ko mas drugega se frej za druge potrebe...
V glavnem, men se dopade... Dualc... Sam se ti pa splaca razmislit... Ce ne uporabljas zadev, ki podpirajo SMP (in tle ne mislim quake ampak resne zadeve) potem raj montiraj mocnejsi procesor, ker bos mel neprimerno vec od tega...
jetam ::
huh to dela še na SLOT1 proce... Če boš to kje dobil potem si že velik naredil... Drugač 440BX čipset zelo lepo dela v SMP. Jaz imam BP6 mamaplato in je še vedno najboljša. Sem pogledal specifikacije za tole tvojo mamaplato in moram rečt da je vse skupaj že rahlo stara zadeva. Raje počakaj še malo. Morda bo AMD končno kaj ukrenil v tej smeri, čeprav kaže bolj slabo. Kar se SMP tiče je Intel definitivno najboljša izbira. Drugače pa MrJoker prodaja dual sistem (BP6) v Malih oglasih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvojno ProcesiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2735 (2126) | cRaZY |
» | Katera PIII dualproc plata?Oddelek: Kaj kupiti | 1301 (1022) | bastadu |
» | Dual AMD motherboardOddelek: Strojna oprema | 1129 (947) | Kovax |
» | BP6Oddelek: Strojna oprema | 1457 (1254) | jetam |
» | Dual celeronII računala ?Oddelek: Strojna oprema | 1433 (1240) | JeDo |