Forum » Programska oprema » Različno za prvo stran - OpenOffice
Različno za prvo stran - OpenOffice
Yossarian ::
Imam OpenOffice 1.1.2. Z vašo pomočjo sem uspel vstaviti številko in število strani (npr. "Stran 2/5". Sedaj pa še en problemček. Kako bi naredil, da mi na prvi strani ne bi pokazalo ničesar, pri vseh ostalih pa bi.
Že vnaprej hvala za odgovor
[edit - zgresil oddelek? - vsc]
Že vnaprej hvala za odgovor
[edit - zgresil oddelek? - vsc]
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
- spremenil: Vesoljc ()
ql000 ::
offset številčenja moraš nastavit. Njprej vtsvi noter field številko strani --> potem jo označi in klikni na njo z desno tipko -->izberi Fields--> najdi offset.
Ja vem, smotano do nezavesti!
Ja vem, smotano do nezavesti!
CCfly ::
Preprosto spremeni stil za prvo stran na "First page" in tam izklopi oštevilčevanje.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
mte ::
ccfly ampak potem ima prva stran (naslovnica!) še vedno številko strani 1, le prikaže je ne. Mislim pa da se naslovnic ne šteje med strani - ali pač? pri OO 2.0beta pa ne najdem tistega offseta - je mogoče kje skrit?
lp
lp
CCfly ::
Pri prvi povezavi od Loki-ja imaš opis, ki deluje za katerikoli stil strani. Tako si lahko oštevilčih strani z različnimi stili, kakor ti srce poželi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CCfly ()
Jaz bi rad, da je prva stran res prva stran, le da to ne bi pisalo, bi pa že izpisalo drugo stran.
sem že našel rešitev.
F11>Page style>dvoklik na First page, pa je zadeva rešena.
F11>Page style>dvoklik na First page, pa je zadeva rešena.
Bom kar pri tej temi nadaljeval.
V službi so inštalirali računalnike in naložili openoffice, kar seveda ni nič hudega. Sedaj pa
Problem št. 1: Dostikrat je potrebno vstavljat razne druge datoteke in sem naredil tako, da sem ikonico za "Vstavi datoteko" naložil kar v orodno vrstico. Mene pa zanima, kako si naj naredim, da bom za to lahko uporabil kar tipkovnico (da kar vtipkam npr. Ctrl + d in se že kar prikaže mapa, kjer imam shranjeno datoteke, katere bi pač želel vstaviti). To so vedno iste datoteke in tako bi si zelo olajšal delo.
Problem št.2: Ko hočem vstaviti številko strani, klikam
Vstavi>Glava>Privzeto>Vstavi>Polja>Številka strani in tu je nato problem; namesto, da bi se vstavila številka, se izpiše: Številke strani. Kako naj to rešim?
V službi so inštalirali računalnike in naložili openoffice, kar seveda ni nič hudega. Sedaj pa
Problem št. 1: Dostikrat je potrebno vstavljat razne druge datoteke in sem naredil tako, da sem ikonico za "Vstavi datoteko" naložil kar v orodno vrstico. Mene pa zanima, kako si naj naredim, da bom za to lahko uporabil kar tipkovnico (da kar vtipkam npr. Ctrl + d in se že kar prikaže mapa, kjer imam shranjeno datoteke, katere bi pač želel vstaviti). To so vedno iste datoteke in tako bi si zelo olajšal delo.
Problem št.2: Ko hočem vstaviti številko strani, klikam
Vstavi>Glava>Privzeto>Vstavi>Polja>Številka strani in tu je nato problem; namesto, da bi se vstavila številka, se izpiše: Številke strani. Kako naj to rešim?
Še vedno čakam na odgovor. Stvar je zelo pereča.
BigWhale ::
MS Office moras placat in dobis zastonj support, pri OpenOffice je pa obratno, torej, se vedno cakamo placilo... ;>
BigWhale, če ne znaš, potem raje ne smeti tega foruma s takšnimi pripombami. Meni se ne zdi smešno, ko sem v težavah.
Veteran, hvala, bom poskusil.
Veteran, hvala, bom poskusil.
Vetran, deluje. Hvala.
Kaj pa glede problema št. 1? Se to da? Mogoče nekdo ve, kako se to naredi pri Wordu in bi ru lahko bilo kaj podobnega)
Kaj pa glede problema št. 1? Se to da? Mogoče nekdo ve, kako se to naredi pri Wordu in bi ru lahko bilo kaj podobnega)
veteran ::
V wordu je nekako takole: z desnim gumbom miške na orodno vrstico, Po meri - Možnosti - Tipkovnica, pa tam nastaviš kombinacijo tipk za katerikoli ukaz ali makro. V OO pa tega še nisem počel. ;)
Samo, da povem, da sem našel rešitev tudi za bližnjico na tipkovnici:
Orodja>Konfiguracija>Tipkovnica (zgornji zavihki)> pri Tipkah za bližnjico poiščeš, katere so še proste, nato pa >Kategorija>Vstavi>pri Funkcija označiš Vstavi dokument> Spremeni in pri Tipke se ti izpiše kombinacija tipk>Vredu
Orodja>Konfiguracija>Tipkovnica (zgornji zavihki)> pri Tipkah za bližnjico poiščeš, katere so še proste, nato pa >Kategorija>Vstavi>pri Funkcija označiš Vstavi dokument> Spremeni in pri Tipke se ti izpiše kombinacija tipk>Vredu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | libre officeOddelek: Programska oprema | 3813 (2343) | darkolord |
» | Zrcalni roboviOddelek: Programska oprema | 4575 (2454) | hodor |
» | Je mogoče narediti odseke v OpenOffice Writerju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1959 (1774) | Icematxyz |
» | 2 x Open Office problemOddelek: Programska oprema | 1592 (1267) | Yossarian |
» | Vstavljanje številke strani v Open OfficeOddelek: Programska oprema | 2194 (2131) | borchi |