Forum » Omrežja in internet » prenos podatkov
prenos podatkov
mediaracer ::
...kupil sem nov PC in hocem prenesti 40 giga mp3 jevi n videa na nov PC.
Kako nej to nardim..DVD odpade ker ga tastar nima, oba mata mrezne kartice...
A se da to s crossover kablom? Ej res ne vem...
Hvala za odgovore.
lp
Kako nej to nardim..DVD odpade ker ga tastar nima, oba mata mrezne kartice...
A se da to s crossover kablom? Ej res ne vem...
Hvala za odgovore.
lp
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
poweroff ::
Crossover kabel, pri enem nastavi IP 192.168.1.0, pri drugem pa 192.168.1.1, firewall izklopi, netmask isti in potem poglej v omrežno soseščino.
Aja, pa client for MS Networks protokol moras imeti vklopljen, pa en disk moras dat sharat...
Aja, pa client for MS Networks protokol moras imeti vklopljen, pa en disk moras dat sharat...
sudo poweroff
...JAO..lepo in prav..sm jst sm zelen k jabuk...
a mi lahko to bl po točkah napise kdo kako to nardit...tole je prevec zame...
LP
a mi lahko to bl po točkah napise kdo kako to nardit...tole je prevec zame...
LP
1. kupiš crosskabe in povežeš računalnika
2. greš na network properties in določiš fixni IP
3. pogledaš, če imaš tam še protokole za Windows networking (ponavadi jih imaš)
4. narediš en folder, klikneš nanj z desnim gumbom in das sharing - share ali nekaj takega.
To je v grobem to.
Potem pa na drugem računalniku (kjer tudi vpišeš IP - valjda drugačen kot na prvi kišti) pogledaš v network neiborhood (ali direktno dostopiš do kište preko "\\192.168.1.x".
Poiskusi povezati s crosskablom, mogoče imaš že vse enablano in bo kar začelo delati. Ko se ti bopa zataknilo, pa sporoči in bomo naprej pomagali.
2. greš na network properties in določiš fixni IP
3. pogledaš, če imaš tam še protokole za Windows networking (ponavadi jih imaš)
4. narediš en folder, klikneš nanj z desnim gumbom in das sharing - share ali nekaj takega.
To je v grobem to.
Potem pa na drugem računalniku (kjer tudi vpišeš IP - valjda drugačen kot na prvi kišti) pogledaš v network neiborhood (ali direktno dostopiš do kište preko "\\192.168.1.x".
Poiskusi povezati s crosskablom, mogoče imaš že vse enablano in bo kar začelo delati. Ko se ti bopa zataknilo, pa sporoči in bomo naprej pomagali.
sudo poweroff
...tko je kupu sm kabl vtaknu v obe mrezni...sam nc..ne najdeta se compa...pr tastarmu mi sploh ne pokaze local area connectiona...zgleda da so se kksni driverji zbrisal dol...sploh ne morm nc nastavlat pr tastarmu compu...hudica...kaj nj nardim...
A ce pr tastarmu vrzem not cd od winsov xp..in na novo nalozim winse...a se podatki ohranjo..mislm v mojih dokumentih...al se zbrisejo??
thy
LP
A ce pr tastarmu vrzem not cd od winsov xp..in na novo nalozim winse...a se podatki ohranjo..mislm v mojih dokumentih...al se zbrisejo??
thy
LP
Instaliraj gonilnike. Ne rabis Windowsow nanovo instalirat. Pojdi na Omrezje (nekje na Nadzorni plošči) in dodaj TCP/IP gonilnike in Windows Networking gonilnike. V glavnem pojdi na Control Panel (Nadzorna Plošča) in tam nastavi omrežje za LAN (Local Area Networking).
sudo poweroff
...noce in noceta se mi povezat...kaj porm met vklopljeno pr local area connectionu? kere postavke nej oblkjukam.... a IP nastavim pr local area connectionu al kako?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave - internetOddelek: Omrežja in internet | 1576 (1314) | megy |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3050 (2066) | Cervantes |
» | xbox 360 & windows media playerOddelek: Konzole | 3573 (2720) | astras |
» | ne dela mreža preko crossover kablaOddelek: Pomoč in nasveti | 1688 (1531) | Invictus |
» | Prokleto domace omrezje.Oddelek: Omrežja in internet | 3278 (2220) | darkolord |