» »

Problem kabelski internet

Problem kabelski internet

hooger ::

Pozdravljeni

Dobil sem kabelski internet (Telemach), ki mi ga je priklopil na USB. potem sem formatiral računalnik in vse skupaj zvezal na Mrežno kartico. Zadeva dela samo, če ročno vpišem vse IP-je in prehode, in me zanima zakaj? Ali je kaj posebnega treba nastavit v windowsih (XP), da to sam zazna?

LP

Kami ::

Če nimaš routerja na katerem laufa DHCP server boš vedno moral IP, DNS strežnike, prehode... napisati sam.
To je čisto logično. Iz kod pa naj bi računalnik prebral nastavitve?
Če imaš router, pa za to skrbi DHCP server kateri dodeli računalniku IP in ostale nastavitve.

Slowenc ::

Pokliči na Telemach, da ti vpišejo MAC adresso v modem.

Kami: če je tebi to logično, marsikomu drugemu ni!
Meni je logično, da če ima nekdo računalnik povezan z modemo preko mrežne kartice, potem mu ni treba vsakič pisat vseh IP/DNS nastavitev, kajti ko je to enkrat v modemu zapisano, lahko mirne volje nastaviš na DHCP in ti mora delati iz prve.
Skiny gate.

Kami, nimaš prav

to bi moralo delat brez tega, da vpišem cifre na roko

ker pri vseh kolegih, ki imajo kabel tela brez tega.

sem že klical na telemach pa jim ni jasno zakaj ne dela, tko, da mi je model kr po telefonu povedal cifre, da sem jih notr vpisal.

sj to me ne moti, ampak se mi zdi brezveze vsakič to pisat k se kj formatira......

Pa še skrbi me, da bodo zarad tega kšne komplikacije z wireless routerjem, ki ga mislil dat gor.......

Slowenc ::

Ne boš imel nobenih problemov z routerjem. Nastavil boš na DHCP in mora ti delat.
Skiny gate.

Kami ::

Pardon, moja napka :8)

Sem končno pogruntal v čem je napaka...

problem je samo v tem, da ko se na novo nalagajo windowsi moram imeti ugasnjen modem :))))

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Limited connection - Win8.1

Oddelek: Omrežja in internet
101329 (664) TheOrry
»

Problem router/mordem

Oddelek: Omrežja in internet
152648 (2335) gorenjc